Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Este ezt nézd a kanapén ha csütörtök van.

47 méter mélyen - Film Mánia, június 22. csütörtök, 21h

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.

 

Bizalom - Magyar Mozi TV, június 22. csütörtök, 21h

1944. Budapest. Kata nem mehet többé haza a férjéhez és a kislányához _ álnéven kell jelentkeznie egy külvárosi házban. Hamarosan szobatársa is érkezik János személyében, aki a hamis papírok szerint a férje. Két ismeretlen embernek meg kell tanulnia együtt élni, elviselni egymást és a körülményeket.

 

Gattaca - Paramount Network, június 22. csütörtök, 21h

Egy genetikailag alsórendű férfi átveszi egy felsőbbrendű személyazonosságát, hogy valóra váltsa az űrhajózással kapcsolatos álmait.

 

Az energia - RTL HÁROM, június 22. csütörtök, 21h

Egy csapat telekinetikus és tisztánlátó képességekkel rendelkező fiatal évek óta bujkál a Divízió nevű titkos amerikai kormányhivatal elől, akik egyszerű emberekből genetikai transzformáció segítségével pszi harcosokat kreálnak. Aki nem engedelmeskedik, azt megsemmisítik. Nick Gant (Chris Evans), a másodgenerációs telekinetikus megdöbbenve szembesül egy tini látó, Cassie (Dakota Fanning) jóslatával, aki azt állítja, hogy fontos szerepe lesz az ország felszabadulásában, és Nicket több alternatív verzióban is holtan látta. A győzelemhez azonban meg kell találniuk a szökevény Kirát (Camilla Belle), akinél a kulcs van a Divízió programjának megszüntetéséhez.

 

Egyetlen lövés - Viasat Film, június 22. csütörtök, 21h

Válását követően John Moon West Virginiába költözik, ahol vadászatból tartja fenn magát. Egy nap vadászat közben véletlenül halálosan megsebesít egy erdőben kószáló nőt. Amikor Moon a haldokló nőhöz rohan, a holtest mellett egy pénzzel teli dobozt talál. A férfi rémülten igyekszik eltűntetni a gyilkosság nyomait és magához veszi a pénzt. Hazatérve igyekszik felvenni élete fonalát, ám hamarosan fenyegető levelet kap egy bűnbandától. A banda tudja, mit tett Moon, és tudja, hogy nála van a pénz. A vadásznak rá kell jönnie, hogy ezúttal ő lett a célpont...

 

Mars – Az utolsó napok - Filmcafe, június 22. csütörtök, 21h

Az első emberi legénységgel kivitelezett Mars-misszió utolsó napján Vincent Campbell a Tantalus bázis egyik asztronautája fantasztikus felfedezést tesz: olyan fosszíliákat talál, amelyek egyértelműen a bakteriális életre utalnak. Vincent azonban nem akar osztozni a dicsőségen a legénység többi tagjával, így a parancs ellenére egyedül indul küldetésre, hogy további bizonyítékokat találjon. Mintagyűjtés közben azonban a porózus talaj beszakad alatta, és egy mély barlangba zuhan. Kollégái összetörve, épphogy életben találnak rá, majd nem sokkal később egy másik társuknak is nyoma veszik. A csapat lassan rájön, hogy a halottnak hitt életforma talán mégis életben van, és ha nem érik el időben az űrhajót, talán mindannyiukkal végez.

 

Ál/Arc - Film+, június 22. csütörtök, 21h

Sean Archer (John Travolta) FBI-ügynök élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castrol Troy-jal (Nicolas cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

A félszemű - M5, június 22. csütörtök, 21.15h

1970-ben John Wayne Oscar-díjat kapott ezért a fantasztikus alakításért a részeges, bárdolatlan, és abszolút vakmerő, félszemű rendőrbíró, Rooster Cogburn szerepéért. A házsártos Roostert felbéreli egy konok fiatal lány (Kim Darby), hogy felkutassa azt a férfit, aki megölte a lány apját, és kereket oldott a családi vagyonnal. Amikor Cogburn megbízója ragaszkodik hozzá, hogy csatlakozzon a vén revolverhőshöz, szikrázik a levegő kettejük közt. A helyzet zűrössége még tovább fokozódik, amikor a tapasztalatlan, de lelkes texasi lovas csendőr (Glen Campbell) is beszáll a keresésbe. Izgalmas és nem veszélytelen utazás vár mindhármójukra.

 

Sleepers - Pokoli lecke - Film Mánia, június 22. csütörtök, 22.30h

Négy vagány New York-i srác ostoba csínyével egy ember halálát okozza. A fiúk javítóintézetbe kerülnek, ahol aztán nap mint nap a poklok poklát élik át: őreik szadista parancsnokuk vezetésével megalázzák, megkínozzák, sőt megbecstelenítik őket. Aztán évek hosszú sora telik el, de az egykori srácok érett, komoly férfiként még mindig nem tudnak szabadulni a történtektől. Furcsa ügy kapcsán találkoznak: kettőjük bíróság elé kerül, mert felismerték és megölték egykori fő kínzójukat. A másik két barát _ az egyik újságíró, a másik ügyész _ komoly problémával néz farkasszemet: hogyan tudnák úgy csűrni-csavarni a történteket, hogy túljárjanak az igazsággépezet eszén és két társuk megmeneküljön. Ezzel talán ők is túljuthatnak lelkileg a történteken.

 

13 kísértet - AMC, június 22. csütörtök, 22.45h

Ha egy szűkölködő család a rég nem látott nagybácsi végrendelete révén egy csodálatos házat örököl, a családtagok azt gondolják, legmerészebb álmuk valósult meg. Már ha ez az álom nem rémálom. A ház ugyanis egy hermetikusan záródó börtön, pincéjében 12 olyan rémisztő és démoni kísértettel, akiknek két céljuk van: a bosszú és a pusztítás. A házban rekedt család és a váratlanul feltűnő két idegen hamar ráébred arra, hogy nincs menekvés. Valaki csapdába ejtette őket, az életben maradás esélye a kísértetek ellenében nem túl nagy. S ekkor feltűnik a színen még valami, ami mindennél rettenetesebb.

 

Pompeji - Mozi+, június 22. csütörtök, 23h

Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor.

 

Sztálin halála - Paramount Network, június 22. csütörtök, 23.20h

1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkvában. Ám néhány embernek a gyász helyett más feladat jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét.

 

Felejtés - Viasat3, június 22. csütörtök, 23.25h

Telly (Julianne Moore) igyekszik túlélni azt, amit nem lehet: egy repülőgép-szerencsétlenég során elveszítette 8 éves kisfiát. A pszichológus (Gary Sinise), aki a legtöbbet segített neki, feladja a küzdelmet: bevallja a nőnek, hogy emlékeiből és fájdalmából semmi sem igaz: sosem volt gyereke és így az nem is halhatott meg _ mindez csupán az ő agyában létezett. Ezzel a tudattal még nehezebb együtt élni, mint a gyásszal. Ám a legnehezebb még hátra van. Telly találkozik egy férfival (Dominic West), akivel kísértetiesen hasonló eset történt. Meggyászolta a gyerekét, majd nem sokkal később rá kellett jönnie, nem is volt soha apa. Telly gyanakodni kezd. Szeretné végre tudni, mi az igazság. Szeretné tisztán látni, hogy ő maga őrült-e, hogy volt-e valaha gyereke, hogy ki hazudik neki és ki mond igazat. Hogy ő maga mikor hazudott magának, és melyik emléke igaz. Mindenre képes volna, hogy kijusson ebből a labirintusból.

 

Véres munka - Viasat Film, június 22. csütörtök, 23.25h

Terrell McCaleb (Clint Eastwood) a visszavonult FBI-ügynökön szívátültetés hajtanak végre. A sikeres műtét után lábadozó egykori nyomozót felkeresi egy nő, aki arra kéri, hogy találja meg nővére gyilkosát. A megfáradt ügynök visszautasítja a felkérést, de amikor megtudja, hogy a meggyilkolt asszony szíve most az ő régi szíve helyén dobog, megváltoztatja az álláspontját és a gyilkosok nyomába ered.

 

Ellenség a kapuknál - AXN, június 22. csütörtök, 23.50h

Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit. A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov, a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlő propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hőst csinál. Jó néhány, a németektől elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végső győzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsovot küldi, hogy felügyelje a város védelmét. Vaszilij példája feltüzeli a védők akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerővel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit ő kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányába, a katonákkal együtt harcoló bátor nők egyikébe. A németek legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilijt. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között.

 

Rejtélyek szigete - Film+, június 22. csütörtök, 23.55h

Edward Malus (Nicolas Cage), a visszavonult seriff egy kislány után nyomoz, aki titokzatos módon tűnt el egy félreeső szigeten. Amikor megérkezik, furcsa érzése támad a sziget zárkózott lakóival kapcsolatban. Ez az érzése egyre fokozódik, amikor elkezdi leleplezni a különös szexuális rituálékat és az emberáldozatokat.