Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Végre ideért a csütörtök, nosza, kapcsoljunk egy tévét!

A skarlát betű - Filmcafe, november 16. csütörtök, 20h



Hester Prynne a konvenciókra fittyet hányó gyönyörű asszony és Dinsdale tiszteletes tiltott és titkos szerelme az indiánháborúk korának puritán Új-Angliájában. A ruhára hímzett, a hitvesi hűtlenséget jelképező skarlát színű "A" betű, melyet Hester dacos büszkeséggel visel, az erkölcscsőszök világa ellen való örök lázadás szimbólumává nemesedett.

Nyírjuk ki Günthert! - Moziverzum, november 16. csütörtök, 21h

Egy csapat fiatal, menő ám fegyelmezetlen bérgyilkos rákényszerít egy dokumentumfilm-forgatócsoportot, hogy kövessék őket, ahogy kinyírják minden idők leghírhedtebb zsoldosát, Gunthert. Azonban Gunther nem hiába a legjobb bérgyilkos a világon: mindig egy lépéssel előttük jár, és mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye életüket.

 

Everest - RTL HÁROM, november 16. csütörtök, 21h

1996. május 10-én reggel Rob Hall (Jason Clarke) új-zélandi hegymászó és Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) közös expedícióra indul a Mount Everest meghódítására. A Föld legmagasabb pontjára csak kevesek jutnak fel élve. Az időjárás kiszámíthatatlanná válik, és hamarosan a az ember által valaha tapasztalt egyik legvadabb hóvihar nyeli el a kalandorokat. Az elképzelhetetlenül zord körülmények között kell a csapatoknak elviselniük a viharos szeleket és fagypont alatti hőmérsékletet. A túlélési esélyük percről perce csökken.

 

A cigányok ideje - Paramount Network, november 16. csütörtök, 21h

Perhan, a megnyerő fiatal cigány, telekinetikus képességekkel született. Amikor beszippantja a piti bűnözők világa, hamar veszélybe kerül az ő és családja élete.

 

Gravitáció - AMC, november 16. csütörtök, 21h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

 

A panamai szabó - Film Mánia, november 16. csütörtök, 21h

Andy Osnard (Pierce Brosnan), mint kém érkezett Panamába. A cinikus, kiégett nőfaló Harryt (Geoffrey Rush) szemeli ki informátornak, aki most a panamai felső tízezer szabója, mindenhova bejáratos, mindent hall és lát _ és szívesen mesél arról, amit tud, hírei viszont akcióba lendítik a városi bandákat, gengsztereket és politikusokat. Mindenki más, mint akinek látszik, mindenki azt hiszi, többet tud másoknál _ de a szálak talán mégis egy kézben futnak össze.

 

A világ összes pénze - M5, november 16. csütörtök, 21.10h

A 16 éves III. John Paul Getty (Charlie Plummer) a világ leggazdagabb embere, az olajmágnás J. Paul Getty (Christopher Plummer) unokája, igazi aranyifjúként él Rómában. A gyöngyéletnek azonban egy csapásra vége szakad, amikor a fiút elrabolják, és 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte. John Paul erős akaratú édesanyja, Gail (Michelle Williams) hiába kéri a dúsgazdag nagyapa segítségét, a hírhedten fösvény milliárdos visszautasítja. Az asszony kétségbeesésében Getty üzleti tanácsadójához, az egykori CIA ügynök Fletcher Chase-hez (Mark Wahlberg) fordul, hogy bírja jobb belátásra az emberrablás tényében is kételkedő Gettyt. Az idő fogy, a bűnözők egyre türelmetlenebbek, és bármeddig képesek elmenni, hogy bizonyítsák szándékuk komolyságát...

 

Szamba - Magyar Mozi TV, november 16. csütörtök, 21.15h

Szamba Ottó Tiszabottyánban a kulturális és sportélet lelke, motorja. Elsősorban az amatőr színtársulat szervezője, rendezője, színésze. Ő az örök ügyeskedő. Ifj. Szamba Ottót mindez rettenetesen nyomasztja, ezért Budapestre megy, és nevét Tiborra változtatva felvételizik a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Amikor végez, egy távoli kisvárosi színházba szerződik. Híre jön, hogy apja börtönbe került a kultúra miatt. Amikor Kisottó meglátogatja, már a börtönbeli amatőr színtársulattal próbál. Szabadulása után meglátogatja fiát, és mint mindig, most is ő lesz azonnal a főszereplő, nemcsak fiát szorítva ezzel a háttérbe. Kisottót és apját ezután autóbaleset éri. A fiú meghal, apja pedig tetőtől talpig gipszben őrzi az emlék

 

Elszabadult fenevadak - Mozi+, november 16. csütörtök, 21.20h

Frank vadállatokat fogott a brazil dzsungelben, köztük egy 400 kilós fehér jaguárt. Ugyanazon a hajón szállítja, amin egy letartóztatott bérgyilkost. A bérgyilkos kiszabadul és kiengedi az állatokat is.

 

Rémbo fia - DUNA Televízió, november 16. csütörtök, 22.10h

Will félárva, a Brethren család legidősebb fia. A família szigorúan vallásos életet él, ezért a fiú nem vegyülhet a többi gyerek közé, nem hallgathat zenét, nem nézhet tévét. Azután Will belecsöppen Lee Carter szokatlan, különös világába, a filmkészítésbe. Carter megmutatja neki Sylvester Stallone filmjét, a Rambo _ Első vér című akciófilmjét és attól a pillanattól kezdve Will élete egy csapásra megváltozik. Megegyeznek, hogy ő lesz Carter filmjeinek kaszkadőre, de kiderül, hogy a jelenetek kidolgozásához is nagyszerű érzéke van. A filmkészítés igaz barátokká kovácsolja őket.

 

V mint vérbosszú - Filmcafe, november 16. csütörtök, 22.40h

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, november 16. csütörtök, 22.55h

Stephen King regénye alapján! Az 1930-as években Paul Edgecomb cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Azonban egész világfelfogása megrendül John Coffey megérkezésével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház elítéltjeire. Elgondolkozik Coffey különös lényén, természetfeletti képességein és beteges, durva őrtársain…Ki is valójában az óriás halálraítélt, és valóban bűnös-e?

 

Vitathatatlan 2. - Mozi+, november 16. csütörtök, 23.20h

George Chambers-t (Michael Jai White), a nehézsúlyú boksz-világbajnokot drogcsempészés vádjával egy kegyetlen orosz börtönbe zárják. Odabenn elvesznek a jogai, lépten-nyomon megalázzák és megkínozzák. Csak egy módon szabadulhat, ha megküzd a ringben a maffiavezér pártfogoltjával, a kegyetlen Bojkával (Scott Adkins). Itt nincsenek szabályok és semmit nem érnek az eddigi címek. Képes lesz-e túlélni egy orosz börtön poklát? Küzdelem életre-halálra, kesztyű nélkül...

 

Kamera által homályosan - Viasat Film, november 16. csütörtök, 23.20h

A nem is olyan távoli jövőben az Egyesült Államok lakosságának nagy része kábítószer-fogyasztó. A hatalom beépített titkos ügynökök és hatékony megfigyelési rendszerek segítségével próbálja az ellenőrzést fönntartani. Az egyik nyomozót, Fredet megbízzák, hogy álljon rá Bob Arctor dílerre, aki életveszélyes drogot terjeszt. Ennek mellékhatásaként ugyanis az ember személyisége két, egymással ellentétes félre bomlik.

Hajsza a föld alatt - RTL HÁROM, november 16. csütörtök, 21h

Walter (Denzel Washington) a New York-i metróhálózat egyik forgalomirányítója. Sosem gondolta volna, hogy olyan feladattal kell megbirkóznia, amely a rutinos FBI-nyomozókat is próbára teszi. Fegyveresek térítik el az egyik metrószerelvényt, Ryder (John Travolta), a vezetőjük azzal fenyegetőzik, hogyha egy órán belül nem fizetnek neki tízmillió dollárt, akkor kivégzi a kocsiban túszul ejtett utasokat. Tizenkilenc ártatlan ember élete a tét, és Ryder csak Walterrel hajlandó tárgyalni, ráadásul neki kell leszállítania a váltságdíjat.

 

Elhagyott szoba 2. - Az első vágás - AXN, november 16. csütörtök, 23.50h

Amikor Caleb (David Moscow) vadító menyasszonyával, Jessicával (Agnes Brucknert) és szarkasztikus humorú barátjával Tannerrel bejelentkezik a Meadow View Szállóba, legfeljebb kényelmetlen ágyakra és ízléstelen berendezésre számítanak. Még nem sejtik, hogy ez nem csak egy elhagyatott szálloda, hanem egy szörnyű csapda, ahol a szadista elmebeteg Mr. Smith és pénzsóvár társai brutálisan meggyilkolják és megkínozzák a vendégeket, hogy aztán egy kis haszonért eladják a videóra vett vérengzést. A három fiatal halálos macska-egér játékba keveredik, ahol minden hiba az életükbe kerülhet.