Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtök estére.

Halálos fegyver 3. - Film+, december 7., csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

A briliáns csel - Moziverzum, december 7., csütörtök, 21h

Thom, az ifjú zseni nem találja a számára megfelelő munkát, annak ellenére, hogy óriáscégek csábítóbbnál csábítóbb ajánlatokkal bombázzák. A fiún elnehezedni látszik apja nyomása is, amikor is egy váratlan, titokzatos üzenet érkezik a telefonjára, amely egy olyan munkával kecsegtet, ami rögtön felkelti az ifjú Thom figyelmét. A titokzatos megkeresés egy kincsvadász csapattól érkezik, akik arra vállalkoznak, hogy a Spanyol Központi Bankot kirabolva szerezzenek meg egy nagyon értékes műtárgyat. A feladat azonban nehezebb, mint amilyennek az elsőre tűnik, ugyanis nem elég, hogy az épület biztonsági főnöke mindenre elszánt, de a széf egy titokzatos mérnöki csoda eredménye, ráadásul a csapatnak a foci vb okozta káoszban kell kirabolnia azt.

 

Vanília égbolt - Paramount Network, december 7., csütörtök, 21h

Történet egy New York-i kiadó fiatal vezetőjéről, aki váratlanul a romantika, a komédia, a gyanakvás, a szerelem, a szex és az álmok hullámvasútján találja magát, miközben kétségbeesetten keresi saját lelkét.

 

Az újságos fiú - Viasat Film, december 7., csütörtök, 21h

Az Egyesült Államok déli része, 1969. Négy évvel korábban tisztázatlan körülmények között megölték egy kisvárosi seriffet. A gyilkossággal az aligátornyúzó Hillary Van Wettert (John Cusack) vádolták, aki most a börtönben várja halálos ítélete végrehajtását. A titokzatos és vonzó külsejű Charlotte Bless (Nicole Kidman) szenvedélyes levelezésbe kezd a férfival, és össze akar házasodni vele. Mivel Charlotte meg van győződve Van Wetter ártatlanságáról, kapóra jön neki, hogy a Miami Times két újságírója, a környékre való Ward Jansen (Matthew McConaughey) és Yardley Acheman (David Oyelowo) a városba érkeznek, hogy felderítsék az ügyet. Hármójukhoz csatlakozik Ward öccse, a főiskoláról kirúgott és most újságkihordóként dolgozó Jack (Zac Efron) is, és reménytelenül beleszeret Charlotte-ba.

 

Sötét múlt - Mozi+, december 7., csütörtök, 21h

A film történetében megismerjük Travis Blockot (Liam Neeson), aki a kormánynak dolgozik, egy olyan "szakértőként", aki képes megoldani a felmerülő problémákat. Travis rájön, hogy amit csinál az nem helyes és inkább nyugisabb életre vágyik. Ekkor azonban családját használják fel ellene, ám ekkor kénytelen újra elszabadulni, és ha egyszer ezt megteszi, akkor nincs kegyelem.

 

24 - A szabadulás - Filmcafe, december 7., csütörtök, 21h

Jack Bauer ellen nemzetközi körözést adnak ki, így menekülni kénytelen az Egyesült Államokból. Álnéven a dél-afrikai Sangalában rejtőzik el, és egy árvaházban kezd el dolgozni. A baj azonban itt is megtalálja, a polgárháború dúlta országban ugyanis egy hataloméhes katonai vezető, Juma tábornok gyerekeket soroz be a hadseregébe, és portyázó csapatai az árvaházba is eljutnak. Miközben a földgolyó másik oldalán az Egyesült Államok új elnöke, Allison Taylor leteszi hivatali esküjét, Jack egy személyben veszi fel a harcot Juma embereivel, hogy megmentse a rábízott árvákat.

 

Bunyó karácsonyig - Film Mánia, december 7., csütörtök, 21h

Moses (Bud Spencer) a vadnyugat egyik legügyesebb és legádázabb fejvadásza. E dicső foglalkozással igyekszik eltartani népes családját. Jól jönne neki az 5000 dollár, amit az elvetemült Sam Stone (Boots Southerland) fejére tűztek ki. Moses házában váratlanul megjelenik testvére, Travis (Terence Hill), akit nem igazán kedvel. Moses szívesen szabadulna öccse társaságától, de képtelen lerázni. Ráadásul állandóan összetűzésbe keverednek. Sam Stone elfogása sem megy simán, mert mindig sikerül átejtenie a fivéreket.

 

Agatha és Istár átka - Epic Drama, december 7., csütörtök, 21h

Agatha Bagdadba utazik, ahol egy fiatal és naiv archeológusnak, Maxnek segít a lakhelyükként szolgáló, egykori impozáns villában kibontakozó gyilkosságsorozattal kapcsolatban.

 

Cukorbébi - DUNA Televízió, december 7., csütörtök, 21.45h

A középkorú, teltkarcsú Marianne a Béke poraira nevű temetkezési vállalatnál dolgozik. Napjai egyhangúan telnek: magányos óráinak monotóniáját csak az úszás, a televízió-nézés és az evés szakítja meg. Egy nap felfigyel egy fiatal, szőke és nem mellesleg vékony metróvezetőre. Módszeres tervet dolgoz ki, hogyan tudná megkörnyékezni vágyai tárgyát. Hosszas nyomozás után több fontos dolgot is megtud róla, például azt, hogy Hubernek hívják, hogy imádja az édességet és nem mellékesen azt is, hogy a felesége két hétre elutazik. Marianne akcióba lendül és meghívja a férfit vacsorára. Új ruhában, kicsinosítva, hálószobájában új, széles ággyal várja, ám Huber nem érkezik meg a megbeszélt időpontban. Marianne-t nem olyan fából faragták, hogy könnyen feladja, amit egyszer a fejébe vett....

 

A fenevad - AMC, december 7., csütörtök, 22.30h

Ausztrália emberektől távoli, gyönyörű tájain turisták kirándulnak. Útjuk során egy folyóhoz érnek, olyan folyóhoz, amely egy roppant nagy és éhes krokodil territóriuma. Miután Kate (Radha Mitchell) és Pete (Michael Vartan) ráébrednek a vízben rejtőző veszedelemre, társaikkal egy lápos, apró szigetre menekülnek. Ám a közelgő este és a dagály mellett nem sok esélyük marad a túlélésre.

 

A 23-as szám - Filmcafe, december 7., csütörtök, 22.40h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Karate tigris - Nincs irgalom - Film Mánia, december 7., csütörtök, 22.55h

Jason óriási Bruce Lee rajongó. Apja Los Angelesben karate-edző, s a hagyományos stílus követője. Apa és fia között azonban kenyértörésre kerül sor, amikor az apa sérült lábbal azzal a dilemmával kerül szembe, hogy folytassa-e az edzősködést. Erőteljes nyomást gyakorol rá egy keleti parti bűnözőcsoport, melynek komoly érdekeltsége van a full-contact karate üzletben. Jason szégyelli apja gyávaságát és nem hajlandó abbahagyni a sportot. RJ, a legjobb barátja javaslatára ezért belépnek a helyi karate klubba. Jason úgy dönt, hogy felkeresi Bruce Lee sírját, és útmutatást kér a halott bajnoktól. Ezt követően Jason fáradtságtól szédülten megpillantja Bruce Lee szellemét, aki elkezdi tanítani olyan titkokra, amelyekről előadásain soha nem esett szó.

 

Démonok között - RTL HÁROM, december 7., csütörtök, 22.55h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak. Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak.

 

Pitch Black - 22 évente sötétség - Mozi+, december 7., csütörtök, 23.10h

Egy távoli galaxis felé tartó űrhajó, mintegy félszáz utassal a fedélzetén "hajótörést" szenved és egy kietlennek tűnő bolygón próbál kényszerleszállást végrehajtani. A zuhanást csak néhányan élik túl, többek között a másodpilóta, egy rendőrtiszt és egy elítélt, akit a rendőrnek a távoli bolygó börtönébe kellett volna elkísérnie. Miközben a túlélők azon tanakodnak, miképpen kérhetnének segítséget és hogyan hagyhatnák el mielőbb ezt a pokoli planétát, ahol a három napnak köszönhetően szinte soha nincs éjszaka, egyikük gyilkosság áldozata lesz. Az elhagyott bányák mélyén lakó mutáns, vérszomjas szörnyek törtek az életére. Ezek a mutánsok irtották ki a bolygó előző lakóit és az újonnan érkezetteknek sem lenne sok esélye a túlélésre, ha a sötét barlangokban élő lények nem irtóznának a napfénytől. De a balszerencse nem jár egyedül: kiderül, hogy a bolygót a három napnak köszönhetően csak 22 évente borítja teljes sötétség és a teljes napfogyatkozás órája éppen most esedékes...

 

300 - A birodalom hajnala - Viasat3, december 7., csütörtök, 23.15h

Xerxész, a Perzsa Birodalom uralkodója hatalmas haddal a görög városállamokra támad. Themisztoklész (Sullivan Stapleton), az athéni hős vezetésével a kis hellén hajóhad az Artemiszion-foknál szembeszáll az óriási perzsa flottával. Természetesen nem tudják megállítani őket, ám a túlerő ellen is kitartanak olyan sokáig, hogy a városok felkészülhessenek a perzsák feltartóztatására.

 

Visszavágó - Film+, december 7., csütörtök, 23.30h

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Ám a dolgok meglepő fordulatot vesznek...