Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ez a csütörötök, a két ünnep közötti, nagyon alkalmas a tévézésre!

Harry Potter és a félvér herceg - RTL HÁROM, december 28. csütörtök, 19.50h

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter (Daniel Radcliffe) és barátai számára az iskola is bőven tartogat izgalmat. Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron (Rupert Grint) barátnője és Hermione (Emma Watson) szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek más oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementor támadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore (Michael Gambon) abban bízik, hogy védence megerősödik, ha jobban megismeri a múltját. Egy veszélyre azonban ő sem készült fel.

 

Fantomas visszatér - AMC, december 28. csütörtök, 20h

Fantomas (Jean Marais), az utolérhetetlen szuperbűnöző egy híres tudóst rabol el, hogy egy minden korábbinál hatásosabb fegyver előállítására kényszerítse. Célja, hogy a fegyveres sakkban tartsa az egész világot! Fantomas egy másik tudós, Lefevre professzor elrablását is tervezi, de a tervről Fandor, az újságíró is tudomást szerez, és elhatározza, hogy csapdát állít Fantomasnak. Lefevre professzornak adja ki magát, azt remélve, hogy Fantomas majd őt rabolja el. Az ötlet ígéretesnek tűnik, jól is alakulnak a dolgok egészen addig, amíg fel nem bukkan ismét Juve felügyelő (Louis de Funes).

 

Whiplash - Paramount Network, december 28. csütörtök, 21h

Az ígéretes fiatal dobtehetség beiratkozik a konzervatóriumba, ahol a mentora semmitől sem riad vissza annak érdekében, hogy tehetséges tanítvány sikeres legyen.

 

Kingsman: Az aranykör - Moziverzum, december 28. csütörtök, 21h

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantja a központjukat. Csak az újonc Töki és kiképzője, Merlin ússza meg a támadást: ők Amerikába menekülnek, ahol a szervezetükhöz hasonló, helyi cég, a Statesman egy embere várja őket. Együtt vágnak neki, eddigi legkeményebb, legveszélyesebb feladatuk leküzdésének...

 

Baywatch - SuperTV2, december 28. csütörtök, 21h

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti. Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik!

 

Kéjlak - Filmcafe, december 28. csütörtök, 21h

Öt nős férfi osztozkodik egy pazar penthouse lakáson, amit titkos randevúkra és egyéjszakás kalandokra használnak. Amikor egy reggel Vincent (Karl Urban) kinyitja az ajtót, és az ágyban egy gyönyörű szőke, meztelen de halott lányt talál, felhívja legjobb barátait, Chris-t (James Marsden), Marty-t (Eric Stonestreet), Luke-ot (Wentworth Miller) és Philip-et (Matthias Shoenhaerts), hogy együtt megpróbálják összerakni mi történhetett. Ahogy a rendőrség lassan sarokba szorítja az első számú gyanúsítottat, barátságok és házasságok fura szövevénye rajzolódik ki egy árulással, féltékenységgel és erőszakkal teli örvényként felfedve a sötét titkokat és a szereplők valódi természetét.

 

2012 - Film+, december 28. csütörtök, 21h

Jackson Curtis író (John Cusack) a Yellowstone Nemzeti Parkban kirándul a gyerekeivel, amikor váratlanul katonák jelennek meg, és egy titkos laboratóriumba szállítják őket. A férfi rájön, hogy a kormány elhallgatta a közelgő világvégét, melyről a maja próféciákban is szó esik. A világ vezetői a legnagyobb titokban láttak hozzá az óriás bárkák megépítésének, melyek Tibet legeldugodtabb hegyei közt várják kiváltságos utasaikat. A természeti katasztrófák a vártnál is hamarabb alakulnak ki, így Jackson kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját.

 

Lucy - Mozi+, december 28. csütörtök, 21h

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johansson-t rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét ügyletbe keveredik, melyből csak akkor keveredhet ki élve, ha betartja a játékszabályokat. Testébe egy új drogot rejtenek, hogy ilyen módon csempéssze azt ki az országból, csakhogy történik egy kis baleset, és a drog a szervezetébe kerül. Innentől kezdve Lucy átalakul, agyának egyre nagyobb mértékben válik urává, és ezzel természetfeletti hatalomra tesz szert. A szer azonban illetéktelen kezekbe kerülve hatalmas veszélyt jelenthet...

 

Csók, Anyu! - Magyar Mozi TV, december 28. csütörtök, 21.10h

Mindenki rohan, senki nem ér rá soha semmire. Az anya (Udvaros Dorottya) idegenvezető, az apa (Koltai Róbert) a munka mellett egy műhelyben maszekol. A középiskolás Marcsi (Lajtai Katalin) a szomszéd orvosba szerelmes. A kisiskolás Peti (Gévai G. Simon) hetek óta lóg a suliból. A család szinte csak írásban, a konyhai üzenőtáblán kommunikál egymással. Anyagilag nagyon jól mennek a dolgaik. Látszólag mindenük megvan, de pont a legfontosabb hiányzik az életükből.

 

Halálos fegyver 3. - RTL, december 28. csütörtök, 21.50h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Doors - Film Mánia, december 28. csütörtök, 22.45h

A The Doors és zenéje legenda. A film elementáris erővel, zenében és képekben mutatja be a valóság küszöbének átlépését, az áttörést a "másik oldalra". Kábítószeres látomások, eksztatikus, botrányos színpadi fellépések, rituális szeretkezések, a tudatos és tudattalan határainak elmosódása _ mindez csak egy valakinek a személyiségén átlényegítve volt lehetséges, a zenekar költő-énekesén, akit úgy hívtak: Jim Morrison...

 

A szörny - Filmcafe, december 28. csütörtök, 22.55h

Amikor váratlanul egy addig ismeretlen lény bukkan elő a Mekong folyóból, a városban pánik tör ki. A szörny féktelen pusztítását a helyi erők igyekeznek megállítani, mielőtt túl késő lesz és a fenevad még több áldozatot szed. Eközben biológusok egy csoportja a lény eredetét kutatja, attól tartva, hogy az eddigi rombolás, csupán a kezdet.

 

Észvesztő - Paramount Network, december 28. csütörtök, 23.15h

Egy tinédzsert tévesen beutalnak egy pszichiátriai intézetben az 1960-as években.

 

Hullagyáros - Viasat Film, december 28. csütörtök, 23.25h

Mike Fallon hidegvérű gyilkos, aki a legeslegjobb a szakmában. Amikor azonban azt a személyt, akit mindennél jobban szeretett a világon, meggyilkolja a saját csapata, a férfi felrúgja addigi életét és "karrierjét", hogy bosszút állhasson.

 

Páncélba zárt szellem - TV2, december 28. csütörtök, 23.45h

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.