Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfőn ezek a filmek nyitják a hetet

Invázió - AMC, szeptember 9. hétfő, 20h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos infulenzajárvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Az új karate kölyök - Film4, szeptember 9. hétfő, 20h

A második világháborúban Amerikáért harcoló japán katonák tiszteletére rendezett ünnepségen Mr. Miyagi találkozik egykori parancsnoka özvegyével, s annak unokájával, Julie-val. A nehéz esetnek számító kamaszlány egy balesetben vesztette el a szüleit, és emiatt tele van tüskékkel. Nehezen jön ki a nagyanyjával és nem találja a helyét a kortársai között sem. Mr. Miyagi elhatározza, hogy elkezdi karatéra oktatni, bízva abban, hogy ez segít Julie-nak rátalálnia önmagára és helyére a világban.

 

Ítéletnap - Moziverzum, szeptember 9. hétfő, 21h

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titkozatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül alattomos célja: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az antikrisztust világrahozza, s a gyermek születésével kezdetét vegye az apokalipszis.

 

Bolondok aranya - Viasat3, szeptember 9. hétfő, 21h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

Greenland - Az utolsó menedék - Film+, szeptember 9. hétfő, 21h

Egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely már bizonyos, hogy az emberiség 80 százalékának a pusztulását okozza. A totális káosz, és tömeges pánik közepette a kormány elrendeli, hogy a kiválasztott családok menjenek az óvóhelyekre. John Garrity (Gerard Butler) és családja is a kiválasztottak között van. Ám amikor kiderül, hogy a fia cukorbeteg, Allisonnal, a feleségével (Morena Baccarin) együtt eltűnnek a bázisról. John reménytelenül a kutatásukra indul. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni a feleségét és a kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

 

Babylon A.D. - Film Mánia, szeptember 9. hétfő, 21h

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

 

Jákob rabbi kalandjai - Filmcafe, szeptember 9. hétfő, 21h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

Féktelen harag - Mozi+, szeptember 9. hétfő, 21h

John Milton (Nicolas Cage) lányát lemészárolta Jonah King (Billy Burke), a szektavezér, az unokáját pedig fel akarja áldozni holdtöltekor, hogy beteljesítse küldetését. Milton meghalt, de most visszatér a túlvilágról, hogy megbosszulja lánya halálát, és megmentse a gyermekét. A pokolból kitörve Milton egy tűzvörös, felturbózott sportkocsival száguld, Piperrel (Amber Heard), a dögös pincérnővel az oldalán. Zsaruk és bűnözők üldözik őket, és a sátán zsoldosa, a Könyvelő (William Fichtner), akinek az a feladata, hogy visszavigye Miltont a pokolba. A férfinak három napja van, hogy megtalálja és megmentse az unokáját.

 

Testvérek - Film4, szeptember 9. hétfő, 22.15h

Sam és Tommy teljesen ellentétei egymásnak. Sam, többszörösen kitüntetett katona, apja nyomdokain példás karriert futott be, míg Tommy _ a család feketebáránya _ épp most szabadult és csak sodródik az árral. Amikor Sam gépét lelövik a tálibok Afganisztán felett Tommy kötelességének érzi, hogy Grace és két kislánya segítségére legyen, megpróbálja a fivére családjában keletkezett űrt betölteni. A gyász és a szükség egy új családot teremt, ahol Tommy mindjobban magára talál. Immár nem, mint segítő, hanem, mint családfőként van jelen Grace oldalán. Mikor Sam váratlanul hazatér a két fivérnek szembe kell néznie egy új helyzettel, ahol szerelem, hűség, férfiasság már mindkettőjüknek mást jelent, mint korábban.

 

Ölni kíméletesen - Film Mánia, szeptember 9. hétfő, 22.50h

George V. Higgins azonos című regényének adaptációja. A film középponjában Jackie Cogan (Brad Pitt) áll, aki a maffia profi behajtóembereként egy nagy összegben játszott illegális pókerverseny eltűnt nyereményének nyomába ered. Azt a pénzt kell előkerítenie, amit egy magas tétekben játszott, a maffia által biztosított pókerbajnokságról rabolt el három balfék.

 

Ál/Arc - Mozi+, szeptember 9. hétfő, 23.15h

Sean Archer FBI-ügynök (John Travolta) élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castor Troyjal (Nicolas Cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

Új múlt - RTL HÁROM, szeptember 9. hétfő, 23.20h

Amerika nagyvárosai víz alá kerültek, és Nick Bannister (Hugh Jackman), az elmés magánnyomozó abból él, hogy ügyfelei számára megnyugtató múltbéli emlékeket kutat fel jó pénzért. Az üzlet virágzik a jövőtől rettegő világban, egészen addig, amíg fel nem bukkan Mae (Rebecca Ferguson). A nő megdöbbentő módon képes felbukkanni a jelenében, a múltjában és a jövőjében, majd egyszerűen köddé válik. Bannister mások emlékeiben próbálja megtalálni Mae-t, és közben halálos összeesküvés nyomaira bukkan.

 

Bosszúvágy 2. - Moziverzum, szeptember 9. hétfő, 23.30h

Paul Kersey-nek elege van az önjelölt nyomozók zaklatott életéből, ezért úgy dönt, hogy felszámolja Los Angeles-i lakhelyét és az ország másik végébe költözve új életet kezd. Mások azonban nem így gondolják. Bármerre megy, vérrel és erőszakkal találja magát szemben. A szakácsát brutálisan meggyilkolják, a lánya pedig, aki még mindig nem heverte ki a nemi erőszak okozta lelki sokkot, ismét komoly veszélyben van. Kersey-nek ezek után nem marad más választása, mint még egyszer utoljára fegyvert fogni és örökre leszámolni a gyilkosokkal.

 

Amerikai mesterlövész - Viasat Film, szeptember 9. hétfő, 23.45h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

A főparancsnok - AMC, szeptember 9. hétfő, 23.50h

A CIA ügynök Jake Alexandernek, és fiatal csapatának célja a legveszélyesebb, és leghírhedtebb bűnözők elfogása. Miután egyik társukat akció közben elveszítették, összefognak, hogy közös erővel álljanak bosszút azon, aki a férfi halálát okozta.