Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Ha a hétfő este otthon ér.

Penge - Film+, augusztus 29. hétfő, 21h

Penge (Wesley Snipes) félig ember, félig vámpír. Erős és gyorsan gyógyul a sebe, tud a fényben is járni. Ő a kulcs és a kiválasztott a két faj között. Barátjával a vámpírok ellen harcol gyerekkora óta, s egy nap melléjük szegődik Karen doktornő (N'Bushe Wright), akinek megmentette az életét. A vérszomjas, átalakult Frost (Stephen Dorff) a vámpírok uralmát akarja megteremteni a Földön. A vér istenének uralma mindent megváltoztathat. De Penge felveszi vele a harcot.

 

Disturbia - Paramount Network, augusztus 29. hétfő, 21h

Apja váratlan halála után Kale (Shia LaBeouf) magába fordulva, zavart, nyugtalan lélekkel éli napjait. Amikor egy jó szándékú, de érzéketlen tanárával komoly konfliktusba keveredik, a bíróság házi őrizetre ítéli. Kale egyre nyomasztóbbnak érzi leszűkült életterét, és megpróbálja a fizikai és lelki határokat kitágítani.

 

Kiéhezettek - Mozi+, augusztus 29. hétfő, 21h

Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. Az egészségesek védett városokban élnek, vagy guberálókká válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a kialakult helyzetet. Mindeközben egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket _ köztük Melanie-t _ tartanak gondosan elzárva egymástól és az őket vizsgáló tudósoktól. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel _ vagy inkább felhasználásukkal _ sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.

 

Bőrnyakúak - Film Mánia, augusztus 29. hétfő, 21h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

 

Összeomlás - Viasat Film, augusztus 29. hétfő, 21h

William Foster (Michael Douglas), a hétköznapi tisztviselő egy reménytelennek tűnő forgalmi dugóban várakozva váratlanul bekattan. Kocsiját maga mögött hagyva gyalogosan elindul hazafelé. Kislányának születésnapja van, ezért olyan fontos idejében hazatérnie. A baj csak ott kezdődik, hogy a hazafelé vezető úton többen is az útjába kerülnek, és az akadályokra az elkeseredett férfi agresszióval válaszol. Hamarosan a rendőrséggel a nyomában menekül, és csak Prendergast nyomozó (Robert Duvall) sejti, mi lehet az ámokfutás hátterében.

 

A sebezhetetlen - Moziverzum, augusztus 29. hétfő, 21.15h

David Dunn biztonsági őr az egyetlen túlélője egy szörnyű vonatbalesetnek. Csodával határos módon egy karcolás nélkül megúszta a tragédiát. Nem sokkal később titokzatos ismeretlen férkőzik David közelébe. Elijah Price képregénygyűjtő szerint nem véletlenül történnek vele a dolgok. David sohasem volt beteg életében, fizikai erőnléte nem puszta alkati adottság. A törékeny csontjai miatt viszont Mr. Üveg névre hallgató Elijah szerint kettejük sorsában sok a hasonlóság, természetfeletti képességeik kiegészítik egymást. A hitetlen David lassan felfedezi az igazságot Elijah szavaiban. A tét saját életének félelmetesen felsejlő értelme.

 

Chuck Berry - M5, augusztus 29. hétfő, 22.05h

A rock and roll egyik legnagyobb hatású dalszerzője és előadója volt Chuck Berry, aki egy páratlanul hosszú és színes életút után 2017-ben húnyt el kilencven éves korában. Életéről és pályafutásáról mesélnek a filmben családtagjai és olyan pályatársak, mint Keith Richards, Joe Bonamassa, Gene Simmons, Nile Rodgers, Steven Van Zandt, vagy Joe Perry.

 

Becsületes tolvaj - SuperTV2, augusztus 29. hétfő, 22.15h

Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.

 

Alvilági játékok - Filmcafe, augusztus 29. hétfő, 22.50h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik a haverjával. Slevin néhány óra leforgása alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a halálos Macska úrral (Bruce Willis). A Főnök (Morgan Freeman) megbízásából meg kell ölnie a rivális banda vezetőjének, a Rabbinak (Ben Kingsley) a fiát, míg a Rabbi 33 ezer dollárt követel tőle. Mindkét helyen az életével fizet, ha a határidő lejár. A fiú egyetlen segítsége a szép Lindsey (Lucy Liu), aki nem is sejti, hogy Slevin ki is valójában.

 

Valan – Az angyalok völgye - DUNA Televízió, augusztus 29. hétfő, 22.53h

Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter most, ennyi idő után kénytelen visszatérni a hófödte fenyvesek közé, mert felmerült a gyanú, hogy eltűnt húga holtteste került elő... Izgalmas, feszült alkotás, egyik ígéretes darabja a kortárs, magyar, műfaji filmnek. A filmben végig jelen lévő nyomasztó hangulat, a havas fenyőerdő a skandináv filmek hangulatát idézi. A film 2020-ben két kategóriában _ a legjobb rendezés és a legjobb operatőr _ is Magyar Filmdíjat nyert és szinte minden kategóriában kapott jelölést.

 

Börtönlázadás - Film Mánia, augusztus 29. hétfő, 23.15h

Jack Stone nyomozót (Matthew Reese) elítélik gyilkosság miatt, miután végzett a társával. A külső szemlélők mind egyszerű rendőrgyilkosnak tartják, ám ők nem tudják az igazságot. Jack ugyanis számos bizonyítékot szerzett magas beosztású korrupt kormánytagok, tisztviselők ellen, akik kapcsolatban állnak az orosz maffiavezér, Balam-el (Chuck Liddell) is. Viszont az, hogy megbízott a társában és beavatta őt, a felesége életébe került, amiért Jack bosszút állt, de még nem mindenkin. Jack-et ugyanabba a börtönbe szállítják, ahol Balam nemcsak hogy vendégeskedik, de ő is irányít mindent. Rengeteg a korrupt őr és azok az elítéltek is, akiket Jack juttatott rács mögé. Úgy tűnik, Jack órái ebben a helyzetben meg vannak számlálva, ám nem várt segítséget kap mind bentről, mind kívülről egyaránt, a rejtélyes William fegyenctől (Dolph Lundgren) és Trisha Sinclair újságírónőtől (Renny Grames). Az ő a segítségükkel Jack talán képes lesz bosszút állni _ mindenkin.

 

A végső megoldás: Halál - Moziverzum, augusztus 29. hétfő, 23.20h

Bár Ellen Ripley sikeresen megmenekült, amikor űrhajója lezuhan a Fiorina 161 bolygón, a balesetet Newt és Bishop nem élik túl. A Fiorina 161-ről hamar kiderül, hogy a bolygó nem más, mint egy fegyenctelep, ahol a magukra hagyott rabokra van bízva, hogyan maradnak életben. Ripley-nek hamar rá kell jönnie arra, hogy bár társai meghaltak, nem ő maradt a hajó egyetlen utasa. Noha titokzatos útitársa gyilkos szándékkal érkezett, Ripley hamar rájön arra is, hogy nem a titokzatos idegen a legfélelmetesebb ellenfele.

 

Philadelphia - Az érinthetetlen - Viasat Film, augusztus 29. hétfő, 23.25h

Andrew Beckett _ egy jólmenő nagyvállalat tehetséges ügyvédje _ homoszexuális. Ezt sikerül egészen addig titokban tartania, amíg meg nem támadja a halálos kór, az AIDS. A látható jelek miatt a vállalat elbocsátja Beckett-et, persze koholt vádak alapján. Andrew nem nyugszik bele a döntésbe, felkéri Joe Miller ügyvédet, vállalja el az ügyet. Joe először elutasítja a felkérést előítéletei miatt, de azután ügyvéd énje kerekedik felül, s elvállalja az ügyet.

 

Álomháború - Film+, augusztus 29. hétfő, 23.30h

Elmegyógyintézetbe zárják Babydollt (Emily Browning). A nyomasztó valóság elől a lány az álmok világába menekül. A képzeletében játszódó különös történetben négy másik lány _ a vonakodó Sweet Pea (Abbie Cornish), a szókimondó Rocket (Jena Malone), a dörzsölt Blondie (Vanessa Hudgens) és a hűséges Amber (Jamie Chung) _ társaságában kitör a börtönéből. Baby Doll vezetésével a kis csapat fantasztikus álomháborúba kezd a valószerűtlenül gonosz lények ellen. Küzdelmük során el kell dönteniük, meddig képesek elmenni a túlélés és a szabadság érdekében.