Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfő estére ezeket találtuk a tévében.

Hétmérföldes szerelem - Viasat2, október 3. hétfő, 20h

Erin és Garrett találkozása egyéjszakás kalandnak indult, majd nyári románccá alakult. Egyikük sem tervez komoly kapcsolatot, Erin ugyanis San Franciscóban tanul, Garrettet pedig New Yorkhoz köti a munkája. Ám a nyár végén már egyikük sem biztos abban, hogy valóban véget akarnak vetni a kapcsolatuknak. A hétmérföldes távolság, a károgó barátok és az új kísértések ellenére együtt maradnak. Már csak sok SMS-re, éjszakákon át tartó beszélgetésekre, és némi telefonszexre van szükség, hogy a távkapcsolat működőképes legyen. De kiállja-e kapcsolatuk az idő próbáját?

 

A csontember - Film+, október 3. hétfő, 21h

A tökéletes rendőr gyors, mozgékony, biztos kezű: Lincoln Rhyme felügyelő (Denzel Washington) viszont egy tragikus baleset következtében mozdulni se tud. Az egykori rendőr úgy érzi, véget ért számára az élet. Mindaddig, míg fel nem bukkan a városban egy őrült sorozatgyilkos, aki különös ravaszsággal bánik el áldozataival. Rhyme végre méltó ellenfélre akad, és mert egyedül tehetetlen, partnert keres. Ameliát (Angelina Jolie) jelölik ki a felügyelővel való együttműködésre. A fiatal, tapasztalatlan rendőrnő kénytelen halálpontosan követni magatehetetlen társa utasításait. Egy emberként kell látniuk és dönteniük, mielőtt újra lecsap a magát Csontembernek nevező mániákus gyilkos...

 

Üzenet a palackban - Viasat3, október 3. hétfő, 21h

A válásán kesergő Theresa életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után. Hamarosan kiderül, hogy egy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. De Garret Blake még Theresánál is eltökéltebb a fogadalmában, miszerint többé nem lesz szerelmes.

 

Száguldó erőd - Moziverzum, október 3. hétfő, 21h

Travis Dane (Eric Bogosian) eltéríti az Egyesült Államok legelegánsabb vonatát és az egyik vagonban komputerközpontot épít ki. A zseniális tudós azt a szupertitkos kormányzati műholdat akarja irányítása alá vonni, amellyel képes elpusztítani az Államok fővárosát. A bosszúra éhes Dane-t, aki egymilliárd dollárt követel az akció leállítása fejében, csak az éppen vonaton tartózkodó egykori hajószakács, Casey Ryback tudja megállítani, akinek az sem okozott gondot, hogy tucatnyi terrorista ellenében egymaga foglaljon vissza egy hadihajót.

 

Jack Ryan: Árnyékügynök - Paramount Network, október 3. hétfő, 21h

A legnagyobb kritikusok azt mondják, újjászületett egy akcióhős ebben az izgalmas háttértörténetben, ami Tom Clancy legendás hősét, Jack Ryant mutatja be. Nem szűnik az izgalom, mikor a CIA-s újonc, Ryan (Chris Pine) cselszövés és kémkedés hálójában találja magát, amit egy kétes kormányzati ügynök (az Oscar-díjas Kevin Costner), gyanútlan menyasszonya (Keira Knightley), és a félelmet nem ismerő orosz hatalomügynök (Kennet Branagh) szőtt. Jacknek katonából előbb elemzővé, majd teljes körű detektívvé kell válnia, hogy meghiúsítson egy, az Egyesült Államok ellen tervezett merényletet. Soha nem volt még olyan magas a tét, mint ebben a feszes, idegölő, és hihetetlenül izgalmas filmben.

 

Asterix az Olimpián - AMC, október 3. hétfő, 21h

Asterix és jó barátja, Obelix az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az Olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettőjük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlen a fair-play elemeit hordozza magában. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét?

 

Rémálom az Elm utcában - Viasat Film, október 3. hétfő, 21h

Nancy Thompson átlagos középosztálybeli amerikai kamaszlány jól tanul, mindenki szereti. Kellemes mindennapjainak váratlanul rémálmok sorozata vet véget. Amikor közeli barátainak beszámol álmatlan éjszakáiról, a sikolyokról, a hideg verejtékről, kiderül, hogy a többieket is ugyanazok a látomások gyötrik. Aztán egy szép napon Nancy egyik barátnőjét álmában meggyilkolják. A rendőrség az áldozat barátnőjét gyanúsítja. Nancy azonban azt érzi, hogy leomlik a fantáziavilág és a valóság közötti határ, és a képzelete szülte szörnyeteg életre kap, és végez mindegyikükkel. Nancy biztos abban, hogy egyetlen fegyvere van, mégpedig az, hogy ébren marad.

 

Miért éppen Minnesota? - Filmcafe, október 3. hétfő, 21h

Nincs még egy olyan ambiciózus nő mint a Miamiban élő Lucy Hill (Renée Zellweger). Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker újabb előléptetéssel jár. Igen ám, de a rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával (Harry Connick, Jr.) is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti.

 

Edison - Film Mánia, október 3. hétfő, 21h

Josh Pollack (Justin Timberlake), a kezdő újságíró egy nap rendőrségi korrupciós ügybe botlik, és úgy véli, ez élete nagy lehetősége. Nem tudja, milyen darázsfészekbe nyúl: nem csak ő válik kiszemelt áldozattá, hanem főnöke, Moses Ashford (Morgan Freeman) is. Ashford gyorsan kirúgja Josht, ez azonban csak olaj a tűzre.

 

D-Tox - Filmcafe, október 3. hétfő, 22.45h

Hogy kiheverje egy brutális bűntett szemtanújaként elszenvedett lelki megrázkódtatását, Jake Malloy FBI ügynök (Sylvester Stallone) elmegy egy rendőrtisztek számára fenntartott rehabilitációs klinikára. A rendőrök itt minden védelmi eszköztől _ fegyvertől, jelvénytől _ megfosztva kijózanodhatnak, és elkezdhetnek szembenézni a jövővel. Csakhogy a terápiás menedék hamarosan rémálomszerű börtönné válik, amikor egy óriási hóvihar teljesen elvágja a klinikát a külvilágtól. A páciensek sorra halnak meg gyanús körülmények között, és nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos köztük van.

 

Pokoli Édenkert - Film Mánia, október 3. hétfő, 22.50h

Cliff (Steve Zahn) és Cydney (Milla Jovovich) már mindent elterveztek. Épp Hawaiira tartanak, a nászutasok paradicsomába és alig várják, hogy átadják magukat a kalandnak egy csodálatos szigeten. Az eldugott túraösvényeken más párokkal is összefutnak. Kale (Chris Hemsworth) és Cleo (Marley Shelton) majd Nick (Timothy Olyphant) és Gina (Kiele Sanchez) is az ő útjukat járja, amikor néhány rémült túrázótól értesülnek róla, hogy pszichopata gyilkosok ismét brutálisan meggyilkoltak egy nászutas párt a szigeten. Távol a civilizációtól és segítségtől mindenki egyre gyanúsabb. A pattanásig feszült hangulat, a nyomasztó atmoszféra és a sűrűsödő, nyugtalanító előjelek földi pokollá változatják az édenkertet. Idővel mindenkinek már csak egyetlen célja marad: a túlélés.

 

A Kaptár - Utolsó fejezet - Viasat Film, október 3. hétfő, 22.55h

A világ már sosem lesz jobb hely. Az élőhalottak hordái mindent elpusztítanak, és fogalmuk sincs róla, hogy őket meg azt a keveset, ami megmaradt a civilizációból, egyetlen óriásvállalat, az Umbrella irányítja. Már csak Washingtonban tart ki az emberi ellenállás utolsó, egyre gyengülő fészke. De van egy titkos fegyverük. Egy nő bőrruhában, motoron, gyötrő lelkiismeret-furdalással és gyilkos ösztönökkel. Ő Alice (Milla Jovovich). Kénytelen visszatérni oda, ahonnan mindez elindult: Racoon Citybe, az Umbrella központjába, hogy megmentse, ami még megmenthető. Útja során zombikkal harcol, az idővel versenyez, találkozik néhány régi baráttal és szerez egy meglepő szövetségest. De nincs olyan szörny, ami eltántoríthatja bosszútervétől. Ő Alice. És ez az ő története. Az utolsó.

 

Kíméletlen bosszú - Moziverzum, október 3. hétfő, 23h

Ryan Varrett (Steve Austin) nem az a fajta ember, aki megijed a saját árnyékától. Szótlanul, tettre készen figyel, bűnösökre vadászik. Azokra, akiket a rendszer szabadon engedett, de Ryan szerint bűnhődniük kell. A sors úgy hozza, hogy a családját lemészároló gazemberre bukkan. Ryan tudja: itt és most eljött a bosszú ideje...

 

Django elszabadul - Mozi+, október 3. hétfő, 23.25h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász egy alkalommal felszabadít egy rabszolgát, Djangót, hogy elvezesse a következő körözött személyekhez. Az együttműködés annyira jól sikerül, hogy a társak együtt maradnak, hogy később meg is keressék a fekete férfi feleségét, akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája gyanút fog és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

Veszett vad - AMC, október 3. hétfő, 23.25h

Oregon állam erdeiben brutálisan megölnek négy állig felfegyverzett embert. A gyilkos tökéletesen dolgozik, nem hagy nyomot, nem látja senki sem. Végül Aaron Hallam (Benicio Del Toro) őrmesterhez jutnak el, akit azonban az FBI képtelen megállítani. Abby Durrell ügynök (Connie Nielsen) a tébolyult katona egykori kiképzőjéhez, L.T. Bonhamhez (Tommy Lee Jones) fordul segítségért. L.T. sejti, hogy Aaron nem hagyja magát élve elkapni. A két férfi, mester és tanítványa hamarosan magára marad az erdőben. Véres hajsza kezdődik, ahol egy idő után már nem tudni, hogy ki az üldöző és ki a vad.

 

Letaszítva - Film+, október 3. hétfő, 23.30h

John Hobbes nyomozó (Denzel Washington) és társa, Jonesy (John Goodman) fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk elfogott démonikus gyilkosságsorozat tettesét. Napokkal később ismerősök és ismeretlen emberek egyaránt azt a dallamot éneklik Hobbesnak cinikusan, amit a halálraítélt dúdolt neki a gázkamrából. A rémtettek ráadásul tovább folytatódnak és kísértetiesen hasonlítanak ez előzőekhez. Ekkor kezdődnek Hobbes lidércnyomásos napjai: egyre több gyanús jel utal arra, hogy neki is köze lehet az újabb gyilkosságokhoz. Az őrjítő jelenség nyomában eljut a fekete mágia tiltott világáig...

 

Francia kapcsolat II. - DUNA Televízió, október 3. hétfő, 23.35h

Popeye Doyle, a nehéz természetű New York-i zsaru Marseilles-ba érkezik, hogy a helyi rendőrség segítéségével a végére járjon a "francia kapcsolatnak". Az üldözött drogbáró, Alain Charnier azonban üldözővé lép elő: pribékjei foglyul ejtik Doyle-t, és a magatehetetlen rendőrt egy többnapos injekciósorozattal a kábítószer rabjává teszik. Doyle azonban nem olyan balek, hogy ne az övé legyen az utolsó szó...

 

Az arany iránytű - Viasat3, október 3. hétfő, 23.50h

Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.