Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hét első munkanapját ezekkel a filmekkel pihenheted ki.

Az éhezők viadala: Futótűz - AMC, január 9. hétfő, 20h

Ugyan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) és Peeta Mellark (Josh Hutcherson) megnyerték az éhezők viadalának 74. évi versenyét, szenvedéseik még korántsem értek véget. Győzelmük ugyanis nem jelenti azt, hogy biztonságban visszatérhetnek szeretett otthonukba, részt kell venniük a győzelmi körúton, végig kell látogatniuk az összes körzetet Panemben. Közeledik azonban a 75. éhezők viadala, Snow elnök (Donald Sutherland) pedig új szabályt hoz az esemény tiszteletére. Idén az eddigi győztesek közül választanak harcosokat, hogy összemérjék erejüket egy mindent eldöntő és az éhezők viadalához méltó küzdelem során. Az új aréna pedig temérdek kellemetlen meglepetést tartogat a kiválasztottaknak.

 

355 - Film+, január 9. hétfő, 21h

Egy rémálom válik valóra, amikor megpróbálnak piacra dobni egy olyan hightech fegyvert, amivel bármilyen elektronikus hálózatot felül lehet írni. A CIA két különleges ügynöke, Nick (Sebastian Stan) és Mace (Jessica Chastain) kapják a feladatot, hogy lebonyolítsák a cserét, a kétmillió dollár átadását az eszközért. Ám a német titkosszolgálat kétes hírű ügynöke, Marie (Diane Kruger) meghiúsítja az akciót, és eszelős hajsza kezdődik a világ uralásáért. Milliárdosok, ügynökök és terrorista csoportok szállnak be a versenybe. Mace kiszállna a halálos küldetésből, ám amikor megtudja, hogy Nick halott, meggyőzi Marie-t, Khadijah-t, az MI6 számítógépes guruját, Gracielát (Penélope Cruz), a kolumbiai hírszerzés pszichológusát, és a kínai belbiztonsági Lint, hogy segítsenek a világuralomra vágyó férfiakat megfékezni.

 

Rambo - Mozi+, január 9. hétfő, 21h

Egy Rambo nevű vietnámi veterán egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt pedig szinte azonnal felhívja magára a helyi seriff figyelmét. A rend túlbuzgó őre szeretné megelőzni a bajt, így minden különösebb ok nélkül távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha mások mondják meg, mit csináljon, s amikor a rendőr kitessékeli őt a város határán túl, azonnal visszafordul. Letartóztatják, megmotozzák és fogdába zárják. A rácsok látványa, az erőszak, az őrök durvasága kínzó emlékeket ébreszt a veteránban, mert a háború alatt megtapasztalhatta, hogy mit jelent fogságba esni. Rambo a fogva tartóira támad és megszökik. A Vietnámban tanult gerilla-hadviselés szabályai szerint pedig azonnal a közeli erdőség felé veszi az irányt...

 

Az Igazság mecénása - A feloldozás - Moziverzum, január 9. hétfő, 21h

John Alexander egy veterán ügynök, aki egyik akciója során szembekerül egy Szindikátus nevű ukrán szervezettel. John úgy dönt, hogy utolsó küldetéseként leszámol velük, hogy számos bűnét jóvá téve új életet kezdhessen.

 

Közönséges bűnözők - Paramount Network, január 9. hétfő, 21h

Az öt piti bűnöző rablási terve nagyon rosszul sül el. Nyakukon a rendőrség, amely a rejtélyes ""Keyser Soze""-t üldözi. A titokzatos figurának úgy tűnik, valami köze van a rabláshoz....

 

Fogságban - RTL HÁROM, január 9. hétfő, 21h

Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető rendőr, Loki (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában szabadon kell engednie. Ekkor Keller úgy dönt, maga ered a kislánya nyomába...

 

Tüzes bosszú - Filmcafe, január 9. hétfő, 22.40h

Jeremy Coleman (Josh Duhamel) tűzoltó élete egy hajszálon múlik, amikor szemtanúja lesz egy helyi üzlet tulajdonosának brutális meggyilkolásának. Amikor arra kényszerítik, hogy tanúskodjon a kegyetlen bűnbanda ellen, beveszik a tanúvédelmi programba. Ám egyértelművé válik, hogy a program nem tudja megvédeni sem őt, sem a szeretteit, Jeremy a saját módján veszi kézbe az irányítást.

 

Vitathatatlan 3. - AMC, január 9. hétfő, 22.45h

Uri Boyka (Scott Adkins), az orosz Chorny Cholmi börtön trónfosztott bajnoka (előző részben szerzett) térdsérülése miatt képtelen a ringbe lépni, úgy tűnik, kénytelen lesz kihagyni a harcok harcát, a küzdelmet, aminek minden résztvevője visszanyeri a szabadságát. Egy igazi harcost azonban nem állíthat meg semmilyen sérülés, így Boyka hamarosan a nyolc különböző nemzetű elítélt között találja magát, és kezdetét veszi az illegális bajnokság.

 

Gyilkosságba hajszolva - Film Mánia, január 9. hétfő, 22.50h

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.

 

Gyilkos játékok - Mozi+, január 9. hétfő, 23h

Roland Flint esküvője vérengzéssel ér véget, menyasszonya azóta is kómában fekszik. A bosszúra éhes férfit összehozza a sors egy riválisával, a legendás bérgyilkossal, Vincent Brazillal, akinek szintén van egy elintézetlen ügye a helyi drogkartellel. A két profi bérgyilkos, Flint és Brazil ki nem állhatják egymást, de a drogkartell legyőzése érdekében kénytelenek összefogni. Senkit és semmit nem kímélve a drogbáró nyomába erednek.

 

Az esemény - Moziverzum, január 9. hétfő, 23h

Az eseménynek nincsenek előjelei, váratlanul éri Amerikát. Néhány pillanat leforgása alatt az emberek magatartásában gyökeres változás áll be. Senki sem tudja, mi okozta ezt, valami újfajta járvány sújtja az emberiséget? A biológiatanár Elliott számára az a legfontosabb, hogy a feleségével együtt biztonságos helyet találjon, ha egyáltalán létezik ilyen. Igaz, a házassága éppen válságban van, ám a feleségével, Almával úgy döntenek, hogy együtt menekülnek. Ennek során csatlakozik hozzájuk Julian, Elliott tanár barátja a kislányával. Együtt próbálják elérni Pennsylvania menedékét.

 

A zátony - SuperTV2, január 9. hétfő, 23h

Csak a végtelen óceán és egy szörfdeszka... Nancy imád magányosan siklani a hullámokon. Ám ezúttal hamar rá kell jönnie, hogy nincs teljesen egyedül: egy gyilkos cápa eredt a nyomába. Magára marad egy bóján. A part alig húszméternyire van, mégis elérhetetlen: a cápa ott köröz a bója körül, és támadni akar. Ha életben akar maradni, a lánynak le kell győznie a félelmét... és használnia kell az eszét.

 

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin - Paramount Network, január 9. hétfő, 23.20h

Terence McDonagh (Nicolas Cage) velejéig korrupt, drog és szerencsejáték-függő nyomozó, aki a Katrina hurrikán sújtotta New Orleansban nyomozni kezd egy szenegáli család meggyilkolása ügyében.

 

John Wick - Film+, január 9. hétfő, 23.40h

John Wick (Keanu Reeves) látszólag átlagos ember, és ez annyira megtéveszt néhány gengsztert, hogy lenyúlják a spéci autóját, sőt éjjel rátörnek az otthonában. Amikor a nagyfőnök felismeri az ellopott autót, azonnal csomagolni kezd, és hívja Marcust (Willem Dafoe), a legprofibb bérgyilkost, hogy legalább feltartsa egy kis időre John Wicket. Ugyanis csak egy pancser nem tudja, hogy John Wick a Föld egyetlen olyan személye, aki számára nincs lehetetlen. A visszavonult bérgyilkos kénytelen újra fegyvert ragadni, hogy megfékezze a tőle rettegő maffiózókat, akik halálfélelmükben megostromolják. New York valódi csatatérré válik, ám az őrült, véres ütközetben nem kétséges, hogy ki fog győzni.

 

A szökés - DUNA Televízió, január 9. hétfő, 23.47h

Doc, vagyis Carter McCoy négy éve ül börtönben fegyveres rablásért, felmentési kérelmét pedig jó magaviselete ellenére is elutasítja a bíróság. Feleségével, Carollal megüzeni a befolyásos Beynonnak, hogy a szabadságáért cserébe megtesz bármit a férfinek. Hamarosan kiengedik, a feladat pedig egy bank kirablása lesz, amiből ő is megkapja a részét. Doc profi, az akció mégsem úgy alakul, ahogy azt tervezték, ezért a rendőrség és a megbízók elöl is menekülniük kell. Ketten maradnak Carollal az egész világ ellen, a szökés közben pedig nemcsak az időközben elveszített pénzzel teli táskát kell megtalálniuk, hanem egymás iránti érzelmeiket is tisztázniuk kell...