Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti képládázáshoz ajánljuk.

Penge 2. - Film+, május 15. hétfő, 21h

A vámpírok legyőzhetetlen ellensége, Penge (Wesley Snipes) kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal, amikor egy újabb, még rémítőbb faj fenyegeti kihalással a táplálékláncban alattuk álló fajokat, vagyis mindenkit. A Sötét Tanács szövetséget ajánl a vámpírvadásznak, és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újra összehívja a régi csapatot, és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség ellen. A vérfürdő egészen idilli volt a rájuk váró harchoz képest.

 

141 perc a befejezetlen mondatból - Magyar Mozi TV, május 15. hétfő, 21h

A Déry Tibor regényéből készült film a harmincas években játszódik. Parcen Nagy Lőrinc szakít nagypolgári családjával, és megpróbál közel kerülni a munkásosztályhoz. A kísérlet azonban nem jár sikerrel.

 

Halálos meló - Moziverzum, május 15. hétfő, 21h

Deacon (Jean-Claude Van Damme) Manilába utazik, hogy felajánlja az egyik veséjét súlyos beteg unokahúgának. A műtét előtt egy nappal, egy görbe este után arra ébred, hogy a veséjét eltávolították, és valószínűleg szervkereskedők birtokába került. 24 órája van, hogy visszaszerezze, és megmentse a kislány életét. A hajszában egyetlen segítsége az öccse, akivel már hosszú évek óta megromlott a viszonya. A közös cél összehozza őket, ám ahhoz, hogy újra szerető fivérekké váljanak, Deacon-nek súlyos árat kell fizetnie...

 

Az utolsó lovagok - RTL HÁROM, május 15. hétfő, 21h

Lord Bartok (Morgan Freeman) nem hajlandó behódolni az uralkodó korrupt miniszterének, Mottnak (Aksel Hennie), aki dühében kisemmizi a családját és arra kötelezi Raident (Clive Owen), Bartok legendás parancsnokát, hogy végezze ki a saját urát. Mott tudja, hogy ezután már nincs biztonságban, ezért mindent elkövet, hogy Raident is halálra ítéljék. Ám az uralkodó ok nélkül nem engedélyezi, mert tart a nép haragjától. A miniszter titokban ráállítja Raidenre az embereit, akik minden lépését figyelik. Raiden azonban nemcsak a hűségéről és bátorságáról legendás, hanem a ravaszságáról is.

 

Hét év Tibetben - Filmcafe, május 15. hétfő, 21h

Az izgalmas kalandfilm megtörtént eseményeket dolgoz fel. A világ legnyugodtabb országa zord és mégis fenséges vidéken terül el. Jelenleg csak a hívők szívében él. Tibet önállóságának utolsó éveit tárja elénk a film, amely egy európai ember szemszögéből mutatja be a legendás tájat. 1939-ben, a második világháború előestéjén Heinrich Harrer, a híres osztrák hegymászó elindult, hogy megmássza a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a Nanga Parbatot. A világégés szele utoléri őt és társát, Petert is. Akkor még nem sejtették, hogy egy titokzatos világba csöppennek majd. Útjuk a siker magasából egy angol hadifogolytáborba vezet. Kalandos úton érnek Lhászába, Tibet szent fővárosába, ahol egyedüli idegenekként befogadják őket. A tizennégy éves dalai láma élénk érdeklődést mutat Heinrich iránt. Mivel addig nemigen fordult meg ezen a földön idegen, felkérik az osztrák hegymászót, hogy legyen a láma tanára: tanítsa angolra, földrajzra és a nyugati világ szokásaira. Az önző és arrogáns Heinrich élete is megváltozik a találkozástól...

 

Bordertown - Átkelő a halálba - Film Mánia, május 15. hétfő, 21h

Több mint egy évtizede egy sorozatgyikos szedi áldozatait az észak-mexikói határváros, Juarez környékén. Az áldozatok mind szegénysorból származó fiatal munkásnők, akiket haláluk előtt megkínoznak és megerőszakolnak. Lauren Adrian egy bátor amerikai újságírónő, aki saját életét kockáztatva ered az elkövetők nyomába, hogy megpróbálja felderíteni végre az évek óta elfedett igazságot.

 

Gyilkosság az Orient expresszen - DUNA Televízió, május 15. hétfő, 22.40h

A híres Orient Express, amely három nap alatt szeli át Európát, hirtelen megállásra kényszerül. A vasúti sínt eltorlaszolja egy lavina. Hercule Poirot, a híres mesterdetektív is a vonaton utazik. Pihenését egy furcsa nesz zavarja meg az éjszaka folyamán, amely a szomszédos fülkéből jön. Másnap reggel a kérdéses fülkében egy halott férfit találnak, aki sok késszúrást kapott. A gyilkosnak még a vonaton kell lennie, hiszen a lavinák miatt nem tudott volna elmenekülni...

 

Gyilkosságba hajszolva - AMC, május 15. hétfő, 22.50h

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.

 

A kábelbarát - Viasat6, május 15. hétfő, 23h

Chip egy flúgos kábeltévé szerelő, aki munkája közben barátokra vadászik. Mikor Steven Kovak lakásában szereli a kábeleket, a két férfi összebarátkozik, de ez a barátság Steven számára egyre terhesebbé válik, mert Chip a barátságot eltéphetetlen kötelékként értelmezi, és Stevennek lassan egy perc nyugta sincs.

 

Star Trek - Sötétségben - Paramount Network, május 15. hétfő, 23.10h

J.J. Abrams filmje, a Sötétségben _ Star Trek az év legjobbra értékelt kasszasikere. A könyörtelen lángelme, akit Khannak (Benedict Cumberbatch) hívnak, egyedül száll szembe a Föderációval, mire Kirk kapitány (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), és a U.S.S Enterprise bátor legénysége megkezdi a történelem legnagyobb embervadászatát. Ebben a "letisztult, izgalmas eposzban" minden készségükre és csapatmunkájukra szükségük lesz, hogy megvédjék a Földet és meghiúsítsák Khan fenyegető terveit. (Owen Gleiberman, Entertainment Weekly)

 

Nincs bocsánat - Viasat3, május 15. hétfő, 23.20h

Szokatlan hangvételű, a lelki motívumokra és a realisztikus környezetrajzra hangsúlyt helyező western. Hőse egy kiöregedett, hajdani törvényen kívüli bérgyilkos, aki földműveléssel tengeti életét, mígnem találkozik egy fejvadásszal, aki egy majdnem lovagias ügy megoldásához kéri a segítségét. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel együtt elindulnak, hogy elégtételt vegyenek a kegyetlen seriffen.

 

Jonah Hex - Film+, május 15. hétfő, 23.20h

A fejvadász Jonah Hex (Josh Brolin) fél arcát szörnyű sebhely torzítja. Az egykori konföderációs katona személyét valóságos legenda veszi körül. Azt mesélik róla, hogy túlélte a halálát, és nincs senki, aki gyorsabban rántana fegyvert nála. A férfi csak egy valakit enged közel magához, az elbűvölő Lilah-t (Megan Fox), akit szintén a sötét múlt árnya kísért. Egy napon Hexet megkeresi az amerikai hadsereg, és alkut ajánl neki. Visszavonják a fejére kitűzött vérdíjat, és újra szabad ember lehet, ha hajlandó elfogni az ördöggel cimboráló Quentin Turnbullt (John Malkovich).

 

A megtorló - Viasat Film, május 15. hétfő, 23.20h

Frank Castle (Tom Jane) túl sok szörnyűséget látott katonaként, majd különleges FBI-ügynökként. Úgy érzi, végre itt az ideje, hogy normális életet éljen felesége (Samantha Mathis) és kisfia mellett. Már csak egy utolsó feladat vár rá, de a balul sikerült akció során egy fiatalember életét veszti. A fiú apja, Howard Saint (John Travolta) gazdag üzletember, aki ugyan nagy megbecsültségnek örvend, de nem tagja a floridai elitnek, mégpedig azért, mert vagyonát kétes alvilági üzletekből szerezte. Saint és felesége, Livia (Laura Harring) bosszút fogadnak fiuk halála miatt és a Castle család kiirtására törnek.

 

Fekete mise - RTL HÁROM, május 15. hétfő, 23.30h

John Connolly (Joel Edgerton) és James Bulger, azaz Whitey (Johnny Depp) együtt nőtt fel a dél-bostoni utcákon. Húsz évvel később találkoznak, és míg Connolly az FBI magas rangú tisztje, addig Whitey az ír maffia főnöke lett. Mindketten úgy vélik, hogy egymás hasznára lehetnek, ezért szövetkeznek, hogy kiszorítsák az olasz családokat a városból. De semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. Whitey egészen másképp értelmezi a szövetséget, és hamarosan felkerül az FBI 10 legveszélyesebb bűnözőinek listájára, bin Laden mögé.

 

A legjobb dolgokon bőgni kell - Magyar Mozi TV, május 15. hétfő, 23.40h

Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) élete kezd összeállni. Barátjával (Bányai Kelemen Barna) végre kiköltöznek az egyetem óta másokkal bérelt lakásból. Az egyik este azonban nem várt fordulatot vesz: kiderül, hogy egy rég nem látott távoli rokon (Lőrinc Katalin) nem az igazak álmát alussza a konyhaasztalra bicsaklott fejjel, hanem meghalt. Maja kénytelen ott maradni a halottal, mert a családból senki sem ér rá segíteni, még az anyja (Hernádi Judit) is lerázza. A halottszállítókra várva megérkezik Maja gyerekkori barátnője, Sára (Huzella Júlia), akivel már jó pár éve megszakadt a kapcsolata. Telnek az órák, és az egyszerű eljárás egy végeláthatatlan, bürokratikus folyamatba torkollik, abszurd szituációkkal megspékelve.