Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdjük a hetet tévéfilmekkel!

A titánok harca - AMC, május 22. hétfő, 20.05h

Hádész (Ralph Fiennes), az alvilág ura elpusztítja a félisten Perszeusz (Sam Worthington) családját. Ráadásul azt követeli az emberektől, hogy áldozzák fel Argosz hercegnőjét, Andromédát (Alex Davalos), és vessék a szörnyszülött fia, Kráken elé. Perszeusz vállalja, hogy szembeszáll a szörnnyel. Egy csapat harcossal, köztük a veterán Drakóval (Mads Mikkelsen) és Andromédával az oldalán elindul, hogy megakadályozza a káoszt. A tiltott világokban való utazás során csak akkor győzhetik le az útjukba kerülő vérszomjas démonokat és fenevadakat, ha Perszeusz elfogadja a benne rejlő isteni erőt, és saját kezébe veszi sorsának irányítását.

 

Az apáca - Viasat3, május 22. hétfő, 21h

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba.
Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek biztonságos, napfényes világukba.
Valami rosszra készültek, de nem ennyire rosszra. Amivel itt találkoznak, az olyan ősi és olyan gonosz, hogy talán még a hit ereje sem elég rá, hogy megóvja őket. Valak ő, az apáca képében megtestesülő démon, a sátán küldötte.

 

Ragadozó - Moziverzum, május 22. hétfő, 21h

A különlegesen képzett kommandót egy dél-amerikai dzsungelbe vezénylik, hogy felkutassák és kimentsék bajba jutott társaikat _ akik a környéken tűntek el és akik egy ideje nem adnak életjelet. A veszélyes terepen rutinosan mozognak a minden lehetséges veszélyre felkészült férfiak, ám az igazi fenyegetést nem a vadállatok, nem az embertelen éghajlat és környezet, de nem is a fegyveres terroristák jelentik, hanem egy titokzatos, arctalan lény, akiről csak akkor vesznek tudomást, amikor már majdnem késő. A láthatatlan teremtmény sorra végez áldozataival, de nem a bosszú hajtja, hanem a puszta vadászszenvedély: egy másik bolygó lakója, aki azért látogatott a földre, hogy trófeákat gyűjtsön...

 

A holló - Paramount Network, május 22. hétfő, 21h

A történet egy fiatal zenészről, Ericről szól, akit mennyasszonyával együtt meggyilkoltak esküvőjük éjszakáján. Pontosan egy évvel a haláluk után, egy rejtélyes holló segítségével visszatér, hogy megtalálja a gyilkosokat.

 

Harcban élve - RTL HÁROM, május 22. hétfő, 21h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

Sötét múlt - Mozi+, május 22. hétfő, 21h

A film történetében megismerjük Travis Blockot (Liam Neeson), aki a kormánynak dolgozik, egy olyan "szakértőként", aki képes megoldani a felmerülő problémákat. Travis rájön, hogy amit csinál az nem helyes és inkább nyugisabb életre vágyik. Ekkor azonban családját használják fel ellene, ám ekkor kénytelen újra elszabadulni, és ha egyszer ezt megteszi, akkor nincs kegyelem.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Filmcafe, május 22. hétfő, 21h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

Penge: Szentháromság - Film+, május 22. hétfő, 21h

Penge (Wesley Snipes), a világ legelszántabb vámpírgyilkosa visszatér egy harmadik, egyben utolsó ütközet kedvéért. A vámpírvadász éveken át az éjszaka leple alatt harcolt a vérszívók ellen, de most, hogy az FBI vérdíjat tűzött ki a fejére, kénytelen kimerészkedni a napfényre, hogy egyesítse erőit egy emberekből álló vámpírvadász klánnal, melynek létezéséről még csak nem is tudott. Oldalán két rettenthetetlen ifjúval, Abigaillel (Jessica Biel) és Hanniballal (Ryan Reynolds) Penge egy ősi ellenfél nyomába szegődik, aki nem más, mint a legelső vámpír, minden vérszívó őse: Drakula (Dominic Purcell).

 

Taplógáz: Ricky Bobby legendája - Viasat6, május 22. hétfő, 22.55h

Az autóversenyben nincs párja Ricky Bobbynak, csak az észjárása lassabb az átlagnál. A NASCAR királya ki nem állhatja a bonyolult dolgokat. Álomházzal a tóparton, zsíros bankszámlával és dögös feleséggel az oldalán érzi úgy, hogy megfogta az Isten lábát. Ám ekkor feltűnik a pályán Jean Girard, a piperkőc francia pilóta és a verhetetlen Rickyből _ autójával egyetemben _ egy csapásra roncs lesz. Ráadásul legjobb cimborája, Cal lenyúlja a nejét, és még a kormány mögül is kitúrja. Bobbynak össze kell kapnia magát és minden sütnivalóját, hogy visszaszerezze hírnevét és a büszkeségét.

 

Szemben a sötétséggel - Viasat Film, május 22. hétfő, 22.50h

Az apokalipszis után vérszomjas vámpírok lepik el a Földet, és már csak elvétve találnak maguknak áldozatot. Tao (Steven Seagal), a kardforgatás mestere egy exkatonákból álló különleges kommandó élén gyilkos küldetésre indul a vérszívók ellen. Túlélők egy maroknyi csapata egy elhagyatott kórházban rekedt, és Tao az egyetlen reményük, ám ő jól tudja, a fertőzésnek csak egyetlen ellenszere van: a halál. A vámpírokkal való végső összecsapás nem várat sokáig magára, és a tét nagyobb, mint valaha: az egész emberiség túlélése.

 

Sötét helyek - Filmcafe, május 22. hétfő, 22.55h

Libby hétéves volt, amikor meggyilkolták az anyját és a két nővérét. A kislány valllomása alapján a bátyját, Bent ítélték el, aki rács mögé került. Huszonöt évvel később egy amatőr szevezet tagjai újra előveszik az ügyet, és megkeresik a nőt, hogy meséljen a szörnyű esetről. Ez alapján megpróbálják újra összerakni, mi történt, hogyan torkollott tragédiába az este. Az emlékek felidézése, a sokkoló igazság felszínre kerülése megrendíti Libbyt a hitében. Lehet, hogy nem is a testvére volt a gyilkos?

 

A kolónia - Film Mánia, május 22. hétfő, 23h

Az éghajlat szélsőséges viszonyai miatt 2045-re a Föld még életben lévő lakossága elszigetelt földalatti kolóniákban él. A telepek elsődleges feladata a betegségek visszaszorítása és kellő mennyiségű élelmiszer termelése a populáció számára. A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne) pár katonával az oldalán a távoli Ötös számú kolóniába indul, miután vészjelzést kaptak a testvértelepről. Az extrém hideg időjárást leküzdve az Ötös számú telepen egy túlélőt találnak, akinek elmondása és a talált nyomok alapján Briggs és csapata szembesül azzal, ami az ő kolóniájukat is fenyegetheti. A két telep között fekvő egykor volt nagyváros romjain keresztül visszaküzdve magukat Briggs az Ötös számű telepen látottaktól is váratlanabb változásokkal találja magát szembe, melyeknek felelőse, a telepen maradt erőszakos társa, Mason (Bill Paxton).

 

Eltörölni Frankot - Magyar Mozi TV, május 22. hétfő, 23h

1983-ban, a vasfüggöny mögött, Frank, egy underground zenekar karizmatikus frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe, képtelen tartani a száját. Politikai pszichiátriára kerül, ahol a rendszer ellenségeit titokban, kínzások közepette próbálják elhallgattatni _ súlyos trip veszi kezdetét, amely a társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

 

Disznó - Mozi+, május 22. hétfő, 23.10h

Rob, a remete gombász elszigetelt életet él a Portland melletti erdőkben malacával. Egy este azonban a disznót elrabolják, Robot pedig alaposan helyben hagyják. A bosszúszomjas férfi ezért kénytelen visszatérni Portland városába, ahol közel 15 éve nem járt. Küldetésében Amir, az összekötője lesz segítségül, aki igyekszik nevet szerezni magának a gomba business-ben. Robnak eljött tehát az ideje, hogy szembenézzen múltjával, miközben egykori kapcsolatait felhasználva igyekszik szeretett állatának a nyomára bukkanni.

 

Lezúzva - Moziverzum, május 22. hétfő, 23.15h

Feltételes szabadlábra helyezik John Brickner-t (Steve Austin), akit emberölésért ítéltek el. Egykori áldozatának felesége, Frankie sokat tett azért, hogy kihozza a börtönből, mert abban reménykedett, hogy a bűntudata miatt segít majd összeszedni a pénzt kislánya szívműtétjére. John találkozik Frankie-vel és Reno-val, akik illegális verekedésekre nevezik be. John ökle előbb-utóbb elismerést vált ki a küzdőharc világában, ám mielőtt nagy pénzt kereshetne, végig kell járnia bizonyos lépcsőfokokat a ketrecharctól az életre-halálra szóló küzdelemig. Brickner pedig nehéz helyzetbe kerül, amikor döntenie kell, hogy a szívbeteg kislányon, vagy életveszélybe került barátján segítsen...