Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A legjobb hétkezdés a tévés!

Kingsman: Az aranykör - Mozi+, szeptember 18. hétfő, 21h

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantja a központjukat. Csak az újonc Töki és kiképzője, Merlin ússza meg a támadást: ők Amerikába menekülnek, ahol a szervezetükhöz hasonló, helyi cég, a Statesman egy embere várja őket. Együtt vágnak neki, eddigi legkeményebb, legveszélyesebb feladatuk leküzdésének...

 

Öld meg Rómeót! - Viasat3, szeptember 18. hétfő, 21h

Két ellenséges oaklandi család között ádáz harc dúl. A tét: a város folyóparti kerületeinek ellenőrzése. A két család rivalizálása véres háborúba torkollik, amikor az egyik vezér fia, Po gyilkosság áldozatává válik. Po bátyja, Han (Jet Li), a legendás exzsaru megszökik a börtönből és Amerikába utazik, hogy kiderítse, mi történt a testvérével. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy ő is célponttá vált, és az egyetlen ember, akire számíthat, Trish (Aaliyah), az ellenség vezérének szépséges lánya.

 

Véres gyémánt - RTL HÁROM, szeptember 18. hétfő, 21h

Solomon (Djimon Hounsou), akit elválasztanak a családjától, és arra kényszerítenek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit élete kockáztatásával elrejt, hogy az érte kapott pénzzel megmentse a családját. Archer (Leonardo DiCaprio), az exzsoldos tudomást szerez a kincsről, és Mady Bowen (Jennifer Connelly) újságírónő közvetítésével Solomon mellé szegődik abban a reményben, hogy a kincs sikeres értékesítésével ő is jól jár, és végre elhagyhatja Afrikát. A két ember sorsa végzetesen összefonódik az életveszélyes vállalkozás során.

 

Conan, a barbár - AMC, szeptember 18. hétfő, 21h

Conan (Jason Momoa) szülőfaluját feldúlják, lakóit lemészárolják. Férfivá serdülve Conan nekivág Hyboria kontinensének, hogy megkeresse és leszámoljon a hadúrral, aki felelős a szörnyű tettért.

 

Ultraviola - Viasat Film, szeptember 18. hétfő, 21h

Valamikor a nem is olyan távoli jövőben polgárháború dúl a kormány és a mutánsok között. A kegyetlen küzdelemben egyik harcoló fél sem kér és ad könyörületet. A mutánsok csoportja egy járvány következményeként alakult ki, ezek az emberek különféle szuperképességekre tettek szert. Közéjük tartozik Violet is, a csinos fiatal nő. Egyik nap megmenti egy halálra ítélt fiú életét, amikor egymaga száll szembe a túlerőben lévő kormánykatonákkal. Ettől kezdve Violet és Six élete állandó küzdelem és menekülés. Az összecsapások sorozatában csak magukra számíthatnak.

 

Egy igazán dühös ember - Film+,szeptember 18. hétfő, 21h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.

 

Hazugságok hálója - Filmcafe, szeptember 18. hétfő, 21h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.

 

Beépülve: Az Escobar ügy - Film Mánia, szeptember 18. hétfő, 21h

A megtörtént eseményeket feldolgozó film cselekményének középpontjában a kábítószerellenes osztály (DEA) ügynöke, Robert Mazur áll, aki 1980-ban nagyban kivette a részét minden idők legnagyobb drogbárójának, Pablo Escobar szervezetének felszámolásából. A férfi sikeresen beépült az alvilágba, sőt, Emira Abreau segítségével sikerült elnyernie Escobar bizalmát is.

 

Copland - Film4, szeptember 18. hétfő, 22.05h

Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Példaképei a városi rendőrök, hiszen egy baleset miatt ő sosem tartozhatott közéjük. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd. A rendőrség belső védelmi tisztje is pártolja a nyomozást. Egy egész város ellen...

 

A texasi láncfűrészes: Az örökség - AMC, szeptember 18. hétfő, 22.55h

Miután a városiak ráébredtek, hogy a Sawyer-ék felelősek a környéken történt mészárlásokért, a felbőszült csőcselék porig égette a Sawyer házat, és megölte a család minden egyes tagját. Legalábbis azt hitték, hogy mindenkivel végeztek. Évtizedekkel később egy fiatal nő, Heather örököl egy texasi birtokot a rajta álló kastéllyal, és úgy dönt, hogy barátaival alaposan megszemléli örökségét. Az alagsorban azonban elképzelhetetlen dolgok várnak rá.

 

Kicsinyítés - Viasat6, szeptember 18. hétfő, 23h

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre? A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek. Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safranek átlagembert és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes omahai életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Ez a döntésük életre szóló kalandokat indít be...

 

Gyerekrablók - Moziverzum, szeptember 18. hétfő, 23h

A film hőse egy anya, akinek a fiát elrabolják, és ő bármit megtenne, hogy visszaszerezze. Bátor módon a gyermekrablók nyomába ered, s az életét is kockára teszi, csakhogy a fiát biztonságban tudja...

 

Egy erkölcsös éjszaka - M5, szeptember 18. hétfő, 23.20h

Kelepei Jenő, a bohém diák egy átmulatott éjszaka után elhatározza, hogy beköltözik Mutter (Psota Irén) bordélyházába. Amikor a fiatalember aggódó édesanyja váratlanul megérkezik vidékről, a Főnökasszony villámgyorsan úrilányok panziójává alakítja át a házat... Hunyady Sándor novellájából írta Örkény István és Bacsó Péter.

 

Gyilkos ösztön - Filmcafe, szeptember 18. hétfő, 23.25h

Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan) és Katherine Cowles (Abbie Cornish) ügynökök nyomoznak egy különös kegyetlenséggel elkövetett sorozatgyilkosság ügyében. Az áldozatok között ugyan nincs kapcsolat, de többek közt a módszer, a rejtélyes üzenetek arra utalnak, hogy a halálesetek összefüggnek. Mivel a gyilkos mindig egy lépéssel a rendőrség előtt jár, Joe és Katherine a lánya halála óta visszavonultan élő, különös képességű pszichiáter Dr. John Clancy (Anthony Hopkins) segítségét kérik.

 

Dunkirk - AXN, szeptember 18. hétfő, 23.50h

A belga, brit és francia szövetségi csapatokat bekerítik a németek a második világháború idején. Vajon sikerül evakuálni a katonákat, mielőtt túl késő lenne?

 

Pokoli küldetés - RTL HÁROM, szeptember 18. hétfő, 23.55h

A gyönyörű Samantha O'Hara (Megan Fox) egy zsoldoscsapat vezetője, aki szívesen vállal el veszélyes feladatokat Afrika távoli részein, ha azt jól megfizetik a csapatának. Kiszabadítanak túszokat, elhoznak értékes zsákmányt, és olykor önzetlenül kiszabadítanak védtelen foglyokat. A meló sose könnyű, de ezúttal egy csapat iskolás lánnyal kell menekülni a lázadók serege elől. Ráadásul nem csak a bosszúszomjas lázadók jelentik az egyetlen veszélyt, hanem a kiéhezett ragadozók, és a csapaton belüli bizalmatlanság is veszélyeztetik az akció sikerét. Amikor a kimentésre küldött helikoptert lelövik, a csapat csapdába esik egy oroszlán farmon. Nem is sejtik, hogy a lázadók jelentik a legkisebb problémát, és hamarosan szembe kell nézniük a feldühödött, emberevő oroszlánok hordájával is.