Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdhetnénk-e jobban a hetet, mint hétfő esti tévézéssel? Aligha.

Kígyók a fedélzeten - AMC, október 30. hétfő, 19.55h

A fiatal Sean Jones brutális gyilkosság szemtanúja lesz Hawaii szigetén, terepbiciklizés közben. A hírhedt gengszter, Eddie Kim a szeme láttára végez a neves Los Angeles-i ügyésszel. Sean az egyetlen, aki börtönbe juttathatja a bűnözőt. Ehhez azonban először is Los Angelesbe kell vinni őt a zsaruknak, mielőtt Kim emberei elkapnák. Neville Flynn FBI-ügynökre vár a veszélyes feladat. Utasszállító géppel indulnak, ám valaki leadja a drótot Kimnek. A gengszter utasítására különböző méretű és alakú mérges kígyók százait csempészik a gép rakterébe, majd a felszállást követően szabadon engedik őket.

 

Penge - Film+, október 30. hétfő, 21h

Penge (Wesley Snipes) félig ember, félig vámpír. Erős és gyorsan gyógyul a sebe, tud a fényben is járni. Ő a kulcs és a kiválasztott a két faj között. Barátjával a vámpírok ellen harcol gyerekkora óta, s egy nap melléjük szegődik Karen doktornő (N'Bushe Wright), akinek megmentette az életét. A vérszomjas, átalakult Frost (Stephen Dorff) a vámpírok uralmát akarja megteremteni a Földön. A vér istenének uralma mindent megváltoztathat. De Penge felveszi vele a harcot.

 

Bűvölet - Paramount Network, október 30. hétfő, 21h

A katolikus iskola új tanulója barátságot köt egy kiközösített trióval, akik a boszorkányság mesterei. Hamarosan varázslatok és bűbájok segítségével állnak bosszút azokon, akik felbőszítik őket.

 

A szellemlovas - RTL HÁROM, október 30. hétfő, 21h

Johnny Blaze (Nicolas Cage) megszokta a halál közelségét. Ő a száguldó világ legvakmerőbb motoros kaszkadőre. Amikor egy különös idegen a lelkét kéri cserébe súlyosan beteg apja felgyógyulásáért, nem habozik, számára a Mefisztóval (Peter Fonda) kötött üzlet csupán egy újabb kaland, újabb játék a halállal. De az alvilág urával nem lehet játszani. Johnny örök rabságba kerül. Nappal továbbra is lélegzetelállító trükkjeivel szórakoztatja a borzongani vágyókat, éjjel viszont a gonoszok ellen kell harcolnia, és akit legyőz, azt a pokol tüzével bünteti. Lángoló motorja nyergében minden éjjel nekivág szörnyű büntetőhadjáratának _ és hiába szeretne, nem nyugodhat meg sosem.

 

Könnyű testi sértés - Magyar Mozi TV, október 30. hétfő, 21h

Csaba börtönbe kerül verekedésért. Mire kiszabadul, barátnője már Miklóssal lakik a kétszobás lakásban. Mivel nincs hova mennie, Csaba beköltözik hozzájuk harmadiknak.

 

Tomb Raider - Mozi+, október 30. hétfő, 21h

A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba. East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel való folytonos szembesítés dacára Lara elindul, hogy egyszer s mindenkorra megoldja az apja halálát övező rejtélyt. Hátrahagyva addigi életét, Lara apja utolsó ismert tartózkodási helyét veszi célba: egy mesebeli sírkamrát, ami egy legendás szigeten, valahol Japán mellett található. Küldetésével nagy fába vágja a fejszéjét, mert már a sziget megközelítése is veszedelmes kalandot ígér. A tét nagyobb nem is lehetne Lara számára, aki a kedvezőtlen esélyekre fittyet hányva, éles eszére és tántoríthatatlanságára támaszkodva feszegeti tűrőképessége határait, útban az ismeretlen felé...

 

A nagy balhé - Film Mánia, október 30. hétfő, 21h

Johnny Hooker piti kis tolvaj, aki a társával együtt évek óta jól begyakorolt trükkel fosztogatja a gyanútlan járókelőket a harmincas években. Amikor véletlenül a maffia pénzszállítóját zsebelik ki, ez egyikük életébe kerül. A veszélyben forgó Johnny a befolyásos barátjához, Henry Gondorffhoz menekül. Arra kéri, segítsen neki bosszút állni a barátja gyilkosán. Gondorff és Hooker egy gondosan kidolgozott terv szerint húzza csőbe Doyle Lonnegant, a nagyhatalmú maffiafőnököt. A kolosszális átveréssel nemcsak bosszút állnak rajta, de az utolsó dollárjától is megszabadítják.

 

Prometheus - Moziverzum, október 30. hétfő, 21.15h

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne találkozni az Istenekkel, Holloway-t pedig a kalandvágy hajtja. Ám egyikük sincs felkészülve az iszonyatra, ami a bolygón vár rájuk. Könyörtelen ellenféllel találkoznak, összecsapásuk tétje az emberi faj jövője...

 

Betörő az albérlőm - Filmcafe, október 30. hétfő, 22.40h

Egy professzor is lehet betörő. Dorr professzor (Tom Hanks) egyébként sem úgy szerezte a tudományos fokozatait, ahogy mások. Mindent meg tud szerezni, de ritkán jár a törvényesség útján. Most éppen az évszázad bűntényére készül, és a nagy akcióhoz a legjobb szakembereket szerződteti. Az akció főhadiszállása pedig egy mit sem sejtő, templomba járó fekete asszonyság, Marva Munson (Irma P. Hall) lakása, egy tenyeres-talpas házinénié, aki hamar kimutatja a foga fehérjét. A lebukás garantált, ha csak a házisárkányt nem éri véletlen baleset.

 

Az árnyékember - AXN, október 30. hétfő, 22.50h

Amikor a C.I.A. néhány renegát ügynöke egy vegyi fegyvert próbál kicsempészni Amerikából, az ex-ügynök Jack Fostert (Steven Seagal) használják hordozónak. Az akkor még mit sem sejtő Jack Európába utazik, ahol egy titokzatos ügynök elrabolja a vele tartó lányát. Gyermeke kiszabadítása érdekében Jacknek át kell verekednie magát egy nemzetközi kémszervezet veszélyekkel teli világán, ahol minden sarokban ellenség leselkedik, és a barátokra sem számíthat többé.

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Viasat Film, október 30. hétfő, 22.55h

A valós történet alapján készült drámai és fordulatos filmben Joe Pistone (Johnny Depp), FBI ügynök _ feleségét (Anne Heche) hátrahagyva _ Donnie Brasco néven épül be az alvilágba. A fiatal és eszes Pistone ékszeres fenegyerekként szivárog be a rettegett maffia soraiba, ahol sikerül elnyernie Lefty Ruggiero (Al Pacino), az öregedő, ám világéletében kisstílű maffiózó bizalmát. Lefty hűséges barátként bánik vele, épp ezért Donnie-nak egyre nehezebb pusztán célszemélyként tekinteni az öregre. Amikor egyre közelebb kerül a "Család" nagykutyáihoz, olykor át-át lépi a szövetségi ügynököt a bűnözőtől elválasztó, láthatatlan határvonalat. Eközben tisztában van azzal is, hogy küldetésével Lefty-t a biztos halálba vezeti… Sőt, e felkavaró, szokatlan barátság akár mindkettejük számára is végzetes lehet…

 

A fülke - SuperTV2, október 30. hétfő, 23h

Megcsörren egy utcai telefon, Stu (Colin Farrell) felveszi, és majdnem belehal. Mert egy mesterlövész hívja, aki a környező toronyházak egyik ablakából éppen rá céloz. Rég vadászik a férfira, mindent tud róla, ismeri a feleségét, a szeretőjét, a titkait és a vágyait. Beszélgetni akar a férfi bűneiről: büntet és jutalmaz. Habozás nélkül öl és pontosan céloz. A férfi nem teheti le a telefont, csak vár és válaszol. Szeretné túlélni ezt a hívást, szeretne túljárni a lesipuskás eszén. Közben megérkezik a rendőrség, vezetőjük, Ed (Forest Whitaker) tárgyalni kezd a férfival, de nem teheti le a kagylót még akkor sem, ha rendőrök tucatjai szegezik rá a fegyvert...

 

Momentum - Mozi+, október 30. hétfő, 23.25h

Alex-et, a gyönyörű és titokzatos tolvajt volt társa rábeszéli egy utolsó akcióra. A lány hamar rájön, hogy az egész valójában sosem a gyémántok elrablásáról szólt, egy brutális gyilkosság után pedig macska-egér harc kezdődik közte és egy öltönyös bérgyilkos között. Alex nem nyugszik, amíg ki nem deríti, kinek a megbízásából üldözi az ördögien cinikus férfi az embereivel, és hogy mi is volt a rablás igazi célja...

 

Hellboy - Film+, október 30. hétfő, 23.30h

Közeleg az apokalipszis. Nimue (Milla Jovovich), a gonosz varázslónő bosszút forral az emberiség ellen, és egyesíti a boszorkányokból, alvilági szörnyekből álló vérszomjas seregét. Minden azon múlik, hogy Hellboy (David Harbour) beteljesíti-e a végzetét, és démoni fenevad képében leigázza a Földet, vagy képes lesz szembenézni a sorsával, és igazi szuperhősként megmenti a világot?

 

A szellemhajó - AMC, október 30. hétfő, 23.35h

Az 1962-ben eltűnt Antonia Graza olasz luxushajóra bukkan egy expedíció a jeges Bering-tengeren. Jack Ferriman (Desmond Harrington) kanadai pilóta szervezte a mentőexpedíciót, aki egyszer már megpillantotta az elszabadult hajót, de az évekre eltűnt újra a kíváncsi szemek elől. Az Arctic Warrior legénysége örül a sikeres akciónak, ugyanis a tenger törvényei szerint a nemzetközi vizeken talált gazdátlan hajó a megtalálót illeti. Ehhez azonban kikötőbe kell vontatni a hajót. Az első jelek szerint semmilyen élőlény nincs a hajón. A kutatókat azonban rabul ejti a hajótest és egyre furcsább dolgok történnek. A tapasztalt tengerészek képzeletét és idegeit is próbára teszi a rájuk váró borzalom.