Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Már megint egy hétfő. Kezdhetjük a tévézést!

Sámson - Film Mánia, november 20. hétfő, 19.55h

A film bibliai történetet dolgoz fel. Sámson, a fiatal filiszteus herceg, egy különleges zsidó, akit az Isten természet feletti erővel áldott meg. Sámson megvédi népét, miközben mindent kockára tesz.

 

Csillagközi invázió - Moziverzum, november 20. hétfő, 21h

A távoli jövőben játszódó történetben az érettségizett ifjak legbiztosabb pályája a katonaság, az állam tökéletes szolgálata. Johnny Rico is ezt a hivatást választja. Nem annyira hazafias érzelmek vezérlik, mint inkább egyfajta édes rivalizálás barátnője kegyeiért, aki viszont csillagközi pilótának állt. Éppen nagyszabású háború dúl: a Klendathu bolygóról származó félelmetes rovarok ellen nehéz hatékonyan harcolni. Johnnynak elég alkalma akad, hogy bajtársainak, feletteseinek és szerelmének bebizonyítsa helytállását.

 

A holló - Paramount Network, november 20. hétfő, 21h

A történet egy fiatal zenészről, Ericről szól, akit mennyasszonyával együtt meggyilkoltak esküvőjük éjszakáján. Pontosan egy évvel a haláluk után, egy rejtélyes holló segítségével visszatér, hogy megtalálja a gyilkosokat.

 

Ismeretlen férfi - RTL HÁROM, november 20. hétfő, 21h

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) súlyos autóbalesetet szenved Berlinben. A kómából magához térve meglepve tapasztalja, hogy a felesége nem ismeri fel, és egy ismeretlen férfi (Aidan Quinn) elfoglalta az életét. Miután a hatóságok nem hisznek neki, Harris kénytelen a maga kezébe venni a nyomozást. Az egyetlen dolog, amin elindulhat, a taxi, amellyel balesetet szenvedett. A sofőr, Gina (Diane Krueger) segít neki kideríteni az igazságot, ami nagy meglepetéseket tartogat Harris számára.

 

A tökéletes trükk - Filmcafe, november 20. hétfő, 21h

A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét. Eleinte barátsággal és tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak. Ettől kezdve legfőbb vágyuk, hogy legyőzzék a másikat. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük.

 

Agancs - Mozi+, november 20. hétfő, 21h

A rettegett "wendigo" mítosza megrázó életre kel ebben a félelmetes horrorthrillerben. Amikor egy oregoni kisváros tanárnője (Keri Russell) és bátyja (Jesse Plemons), a helyi seriff segíteni akarnak egy problémás fiatal fiúnak, aki különös titkot őriz, a következmények szörnyűbbek, mint azt valaha is gondolták volna.

 

A zátony - Film+, november 20. hétfő, 21h

A gyönyörű Nancy (Blake Lively) a szörf szerelmese, és él-hal a kihívásokért. Amikor egy eldugott tengerparton szörfözik, váratlanul rátámad egy nagy fehér cápa, és csapdába esik. Bár a parttól mindössze 200 méterre egy homokzátonyon esik csapdába, az élete a kitartásán és a leleményességén múlik.

 

Felpörögve - Paramount Network, november 20. hétfő, 23h

Chev Chelios-sal telefonban közlik, hogy megmérgezték, s már csak egy órája van hátra. A maradék idejében meg kell mentenie szerelmét, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, s meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja.

 

Végső csapda - Mozi+, november 20. hétfő, 23h

2018 tele, Egyesült Arab Emírségek. A Mocha-bázison emelkedett a hangulat, mert három emirátusi katona arra számít, hogy hamarosan hazatérnek. Utolsó rutin járőrözés közben a három katonát, Alit, Bilalt és Hindasit erősen felfegyverzett fegyveresek támadják meg egy keskeny kanyonon keresztül. A három katona csapdába esett, megsebesült és kommunikációs hatótávolságon kívülre került, és ráébredt helyzetük súlyosságára. Kifogynak a lehetőségekből, a hadianyagból _ és az idejükből.

 

Szép kis nap! - SuperTV2, november 20. hétfő, 23.20h

Még a legfelkészültebb szakember is szétszórt, fűhöz-fához kapkodó szerencsétlenné válhat, ha a gyermeke váratlanul felrúgja a napi programját. Az élete egyik legfontosabb riportján dolgozó Jack volt felesége hirtelen úgy dönt, hogy a férjére hagyja kislányukat. Eközben a szintén rendkívüli tárgyalás előtt álló Melanie gyerekgyűlölő főnökétől igyekszik távol tartani a kisfiát. Az egynapos iskolai kirándulás mindkettejük számára remek megoldásnak ígérkezik. A gyerekek azonban lemaradnak a buszról, így a két szülő megállapodik abban, hogy felváltva vigyáznak rájuk.

 

Watchmen: Az őrzők - Viasat3, november 20. hétfő, 23.20h

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet.

 

Tolvajok városa - RTL HÁROM, november 20. hétfő, 23.25h

A világ legtöbb pénzrablását Boston banknegyedében követik el. Doug (Ben Affleck) itt él, ezt a világot ismeri és csak ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és az emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer James (Jeremy Renner) hibázik, és a egy rosszul sikerült bankrablás miatt kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt. Claire (Rebecca Hall), az áldozat kis idővel az akció után belefut Dougba, és ettől kezdve minden megváltozik.

 

Hitman - A bérgyilkos - Moziverzum, november 20. hétfő, 23.30h

Egy Interpol-ügynök hazamegy és egy bérgyilkost talál a szobájában. A 47-es rá vár. De mielőtt végezne áldozatával, elmondja, hogyan került oda. Nigériától Moszkváig mérnöki precizitással kidolgozott gyilkosságok és menekülések jelzik a 47-es útját, miközben az Interpol embere mindig a sarkában maradt, de sosem érte utol őt. Átverések, árulások, kettős játszmák és gyilkosságok macska-egér játékába bonyolódva élnek évek óta. Lassacskán már abban sem biztosak, melyikük üldözi melyiküket. Most azonban eljött a végső leszámolás pillanata. Ám, amikor titokzatos, közös múltjuk lezárulni látszik _ hiszen egyikük mindjárt meghúzza a ravaszt _ egy újabb fordulat ismét mindent megváltoztat...

 

District 9 - Filmcafe, november 20. hétfő, 23.35h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

 

Sharknado - Cápavihar - Film Mánia, november 20. hétfő, 23.50h

A napfényes Los Angeles felé soha nem látott tornádók közelednek. A Csendes-óceán vízét felkavaró széltölcsérek cápák ezreit repítik magukkal. A szélsőséges időjárás özönvízet zúdít a városra és a tenger csúcsragadozói ellepik az utcákat. Egy csapat szörfös Baz (Jaason Simmons _ Baywatch) vezetésével sikeresen menekül a várost ellepő cápák elől a biztonságot nyújtó Beverly Hills dombjai közé, azonban az újra és újra kialakuló tornádók elől sem a földön, sem a levegőben nincsenek biztonságban. Feleségével (Tara Reid _ Amerikai pite) és gyerekeivel karöltve hajmeresztő taktikákat bevetve harcolnak a mindenhonnan lecsapó cápákra.