Ezeket a filmeket ajánljuk húsvét vasárnapra

Itt az idő az egésznapos pihenésre, nézz jó filmeket a tévében!

Az ördög maga - Film Mánia, április 17. vasárnap, 9.20h

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

Jerry Maguire - A nagy hátraarc - Filmcafe, április 17. vasárnap, 9.45h

Jerry Maguire életében minden együtt van ahhoz, hogy megtestesítse korunk ideálját: sikeres sportmenedzser rengeteg ügyféllel, rengeteg pénzzel és egy szintén sikeres menedzser-menyasszonnyal. Jerry azonban egyszercsak rádöbben arra, hogy a sok munka és a pénz utáni kíméletlen hajsza kiölte belőle az embert. Egyetlen éjszaka alatt kiáltványt fogalmaz, melyet másnap mindenki kitörő lelkesedéssel fogad a munkahelyén. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy a szép elvek és a sikerorientált gyakorlat között áthidalhatatlan szakadék tátong _ egyik percről a másikra kirúgják állásából. Cserbenhagyják ügyfelei, a neves sportolók és menyasszonya is szakít vele. Csak ketten állnak mellé: egy másodosztályú focista és a kisfiát egyedül nevelő bájos könyvelőnő. Hármasban vágnak neki, hogy meghódítsák a világot.

 

A fantasztikus Burt Wonderstone - Viasat6, április 17. vasárnap, 11h

A két bűvész Burt Wonderstone és Anton Lovecraft éveken keresztül uralták a műfajt Las Vegasban. Látszólag jó barátok voltak, ám ahogyan az lenni szokott, két dudás nehezen fér meg egy csárdában, titokban egyik jobban gyűlölik egymást. Miközben öldöklő rivalizálást folytatnak, feltűnik a színen Steve Gray, egy utcai mágus, aki elhomályosítja őket a mutatványaival. Burt és Anton csak akkor reménykedhetnek a nagy visszatérésben, ha sikerül Burt terve. Ehhez azonban végig kell gondolnia addigi életét.

 

Kismamának áll a világ - RTL Klub, április 17. vasárnap, 11.15h

Theát (Lindsay Lohan), a szókimondó asszisztenst ki akarja rúgni a főnöke, ezért hirtelen azt hazudja, hogy gyermeket vár és a negyedik hónapban van. Munkahelyi barátnője azonnal a segítségére siet, és az áruház egyik próbababájáról ellopnak egy műhasat. Thea hamarosan rájön, milyen áldott is ez az állapot, mindenki a kedvében jár, ráadásul ideiglenesen kinevezett főnöke, a jóképű Nick (Luke Kirby) kinevezi szerkesztőnek. Annyira belejön a hazugságba, hogy már maga is elhiszi, míg egy nagy partin le nem lepleződik.

 

Spionfióka - Film+, április 17. vasárnap, 11.40h

A gimis Michael osztálykirándulásra érkezik Európába, egy szerencsétlen félreértés folytán azonban összetévesztik egy ugyanoda tartó szuperkémmel. Amint a párizsi reptérre megérkezik a gép, máris két titkos ügynök várja az amerikai diákot. Elszakítják osztályától és "hőn szeretett" franciatanárától, s Michael hiába bizonygatja, hogy ő bizony nem az, akinek gondolják, tiltakozása ellenére luxuskocsit és fegyvereket sóznak rá, és kijelölik az elvégezendő feladatait is. A fiú lassan rájön, hogy a rábízott munka csöppet sem unalmas, sőt vannak kimondottan élvezetes összetevői is...

 

Hogyan írjunk szerelmet - RTLII, április 17. vasárnap, 11.40h

A jobb napokat látott forgatókönyvíró, Keith Michaels egyszer csak azon kapja magát, hogy egy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. Ám megváltozik a hozzáállása, amikor találkozik Hollyval, akivel hamarosan rájönnek, hogy mindketten ugyan azt várják az élettől: egy második lehetőséget

 

Wayne világa - Paramount Network, április 17. vasárnap, 12.25h

Dilis, tiszteletlen popkulturális komédia Wayne-ről és Garth-ről, akik saját beszélgetős műsort csinálnak a pincéjükben, és a helyi kábeltévén be is mutatják. Egy nagy tévétársaság képviselője lecsap a show-ra _ és Wayne barátnőjére is...

 

A szeleburdi család - Moziverzum, április 17. vasárnap, 13h

A háromgyermekes, értelmiségi Faragó család kissé zsúfoltan éli mozgalmas, ám tagjainak teljes autonómiát biztosító életét a kicsire méretezett budapesti lakásban, míg a szomszédban az újgazdag Belviziék konvencionálisan és célirányosan élnek minden luxussal berendezett lakásukban, magányra ítélve egyetlen gyermeküket. A Faragó család feje tudományos könyvet ír és a család abban reménykedik, hogy kiadják és a pénzből egy házba tudnak költözni.

 

Micsoda nő! - RTL Klub, április 17. vasárnap, 13.15h

A jóképű és sikeres Edward Lewis (Richard Gere) üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant (Julia Roberts). Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen.

 

Szerelem a Fehér Házban - Prime, április 17. vasárnap, 13.40h

A liberális Andrew Shepherd, az Egyesült Államok elnöke immár három éve ül az elnöki székben, s most készül az új választásokra. A kampányidőszakban Sheperd megismerkedik egy felettébb vonzó és intelligens nővel, Sydney Ellen Wade-del, aki környezetvédelmi aktivista, s mélyen megveti a politikát. Andrew mégis úgy dönt, hogy ezért a szerelemért minden következményt vállal. Persze a várt és nem várt következmények sem maradnak el _ a republikánus tábor ugyanis támadásba lendül...

 

Rossz társaság - Mozi+, április 17. vasárnap, 16h

Még egy titkos-ügynök sem pótolhatatlan. A CIA egyik legjobb embere épp egy különösen fontos titkos atomfegyver-üzlet befejezése előtt veszti életét. Ám a Cég tudja, hogy mi a megoldás: felkutatja az áldozat ikertestvérét és meggyőzi, hogy ugorjon be a testvére helyett. Csak éppen a jól képzett, kötelességtudó titkosszolga helyére így egy nagyszájú, laza bűnöző lép, akinek egyrészt fogalma sincs a konspiráció alapszabályairól, másrészt nem is akar tudomást venni róluk. A Cég azonban nem jön zavarba: beveti legjobb emberét, Gaylord Oakes-t, aki eddig minden meleg helyzetből kivágta magát. Oakes-nak 9 napja van, hogy a zabolátlan újoncból tökéletes harcost faragjon. Mert az ellenség már a nyomukban van. Ők ugyanis rögtön elhitték, hogy a veterán oldalán nagyszájúskodó alak is a CIA embere...

 

A nagy Gatsby - RTLII, április 17. vasárnap, 16.15h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway (Tobey Maguire), a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel (Leonardo diCaprio) és az elbűvölő Daisyvel (Carey Mulligan). Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei - Cool, április 17. vasárnap, 16.20h

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette állnak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie és az auror Propentina, valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. És persze visszatér a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagy hatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald (Johnny Depp), de feltűnik az ifjú Dumbledore is.

 

Lesz ez még így se! - Viasat2, április 17. vasárnap, 17.10h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.