Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A mai filmkínálat elég kalandosra sikeredett, de, aki nevetni készül, szintén megtalálja a számítását!

The Expendables - A feláldozhatók 3. - Film+, június 11. kedd, 21h

A feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Sylvester Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel, Stonebanksszel (Mel Gibson) leszámoljanak. Barney váratlanul félreteszi a veterán csapatot, és újoncokat fogad fel. Christmas (Jason Statham) azonban nem hagyja magát félreállítani, és társai: Doc (Wesley Snipes), Trench (Arnold Schwarzenegger) és Jensen (Dolph Lundgreen) segítségével kimentik Barneyt és zöldfülű csapatát.

 

Halálfutam - RTL HÁROM, június 11. kedd, 21h

Az elhúzódó gazdasági világválságban elképesztő népszerűségnek örvend a Halálfutam, ahol az életfogytiglanra ítélt bűnözők páncélozott autókkal versenyeznek. Szabályok nincsenek, csak a győztes életének van értéke, aki a három szakaszból álló futam végén egyetlen túlélőként elnyerheti a szabadságát. Az ártatlanul elítélt Jensen Ames (Jason Statham) is hamarosan a harcos versenyzők között találja magát Frankenstein jelmezben. Ám ahogy elkezdődik a verseny, Jensen rájön, hogy csapdába csalták.

 

Jobs - Gondolkozz másképp - Paramount Network, június 11. kedd, 21h

Steve Jobs, az Apple alapítója és elnöke a számítástechnika egyik megújítójaként vonult be az iparág történetébe és a köztudatba. A róla készült életrajzi filmben megformálásában követhetjük nyomon pályafutásának főbb állomásait, a sikereket.

 

Ace Ventura 2. - Hív a természet - AMC, június 11. kedd, 21h

Ace, amikor csődöt mond az életveszélybe került mosómedve megmentésében, Tibetbe utazik, hogy ott, a buddhista szerzetesek földjén keressen lelki vigaszt. Komolyabb elmélyülésre azonban már nem marad ideje, mert élete legbonyolultabb ügyének kellős közepén találja magát. Vincent Cadby, Bonai megye angol konzulának felkérésére Ace veszedelmekkel teli utazásnak vág neki Afrika vadonjában. Kísérőtársai a már jól ismert Spike, a majom és a dagadék Fulton Greenwall, a konzul megingathatatlan nyugalmú megbízottja. Ace feladata: megtalálni Sikakát, a szent állatot, akinek mindenáron meg kell kerülnie a jóságos vahutu törzsfőnök lányának esküvőjére, akit a harcias vahutu törzsfőnök fiával házasítanak össze. Ha Ace nem jár sikerrel, a törzsi háború elkerülhetetlen. Az idő egyre fogy, az egész fekete kontinens békéje forog kockán. Ace azonban nem marad segítőtársak nékül a bajban. Új emberek és állatok állnak barátként mellé csatasorba.

 

Kipörgetve - Viasat Film, június 11. kedd, 21h

Luxusautókkal a francia Riviérán száguldozni király dolog. Andrew és Garrett (Scott Eastwood és Freddie Thorp) testvérek és tolvajok, méghozzá a legjobbak. Megbízást kapnak, hogy lopjanak el egy gyönyörű és több millió eurót érő Bugattit a festői Dél-Franciaországban élő helyi maffiafőnöktől. Ám egy váratlan baki folytán a nyerő párost tetten érik. A feldühödött tulajdonos, Jacomo Morier (Simon Abkarian) ráveszi a srácokat, fújják meg ősellensége legnagyobb becsben tartott trófeáját, egy 1962-es Ferrari 250 GTO-t, különben az életükkel kell fizetniük a ballépésük miatt. A Foster tesók, akik már járatosak a balhés ügyekben, egy olyan tuti tervet eszelnek ki, amivel nem csak a menő járgányt szerezhetik meg, de a francia gengszternek is keresztbe tehetnek.

 

John Wick: 2. felvonás - Mozi+, június 11. kedd, 21h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

G. I. Jane - Film Mánia, június 11. kedd, 21h

Ridley Scott, a Gladiátor és a Hannibal rendezője olyan hősnőről forgatott drámaian feszült, pergő akciófilmet, aki az elképesztő katonai szigor és a fizikai megterhelések ellenére is képes kitartani elhatározása mellett, hogy a férfiakkal egyanrangú katona váljon belőle. A katonai költségvetési bizottság elnöke arra kényszeríti a haditengerészet leendő parancsnokát, hogy a katonai szolgálatnál vezesse be a nők teljes egyenjogúságát. A kísérlethez a haditengerészet élgárdájának egyik gyakornokát, a SEALS-kommandó egyik tagját, Jordan O'Neil (Demi Moore) hadnagyot választja. Senki nem bízik a sikerben, mivel a kegyetlen kiképzés során a férfiak 60%-a kiesik a rostán. De O'Neil elszánta magát, mindenképp bizonyítani akar.

 

Arctalan ellenség - Moziverzum, június 11. kedd, 21.20h

Tommy, az expilóta újonnan drónokra cserélte a vadászgépeket, noha nem önszántából, sokkal inkább kényszerből. Az emiatt kialakult frusztráció igen rossz hatással van a férfi házasságára is, s habár jelenlegi helyzete megengedi, hogy mindennap hazatérjen a munka végeztével, kapcsolata a feleségével mégis rosszabb, mint valaha. A dolgok azonban csak akkor fordulnak igazán szörnyűségesre, amikor a Tommy egységére kiszabott feladat feletti irányítás a CIA kezébe kerül, s az új akciók fényében a férfi rövidesen megkérdőjelezi munkájának etikusságát.

 

Amerikai pite - AMC, június 11. kedd, 22.40h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton közeledve kiszemeltjéhez. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jó tanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos eszközévé válik.

 

Madarak - Filmcafe, június 11. kedd, 23.15h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

A sárkány szeme - Film Mánia, június 11. kedd, 23.20h

Egy titokzatos alak bukkan fel New Orleansban, aki egyesíteni próbálja az utcai bandákat a törvény korrupt emberei ellen, akik régóta kihasználják őt. Hong (Cung Le) szinte a lehetetlenre vállalkozik. Olyan nehézfiúkat kell egymás mellé állítani, mint Tiano (Jean-Claude Van Damme) és Mister V (Peter Weller), akik amióta élnek, ellenségek. Azonban a többi bandavezérrel sem könnyebb a dolga, ha csak nem tudja bebizonyítani, hogy ő mindegyiküknél veszélyesebb, bátrabb és képzettebb.

 

Zombieland - RTL HÁROM, június 11. kedd, 23.20h

Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt, a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében. Ám amikor négyszemélyessé szervezik a csapatot, már nem biztosak, mi volna jobb, megbízni egymásban, vagy a zombik kitárt karjába futni.

 

Coriolanus - Film+, június 11. kedd, 23.30h

Róma polgárai éheznek és a városban lincshangulat uralkodik. Coriolanus (Ralph Fiennes), Róma hőse, a nagyszerű katona és a hajlíthatatlan, de önhitt ember szélsőséges nézeteivel lázadást szít, melynek következtében Róma vérbe borul. Az intrikák hálójában Coriolanust a politikusok, sőt saját anyja, Volumnia (Vanessa Redgrave) is kijátssza, ezért száműzik Rómából. Bosszúból szövetkezik esküdt ellenségével, Tullus Aufidiusszal (Gerard Butler), és a város ellen vonul.

 

Elrabolva - Mozi+, június 11. kedd, 23.30h

Bryan Mills (Liam Neeson) valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, újabban sztárokat véd a rajongóktól. 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) az anyjával, Lenore-ral (Famke Janssen) és tehetős mostohaapjával él és épp Párizsba készül legjobb barátnőjével, Amanda-val, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna. Kim a párizsi reptéren megismerkedik Peter-rel, majd nem sokkal később elrabolják. A lánynak még sikerül beszélnie az apjával, aki rögtön megérti, hogy mi is történik...

 

Farkasok öröksége - Moziverzum, június 11. kedd, 23.30h

Henry, annak ellenére, hogy régóta nyugdíjas, még mindig a világ egyik legveszélyesebb és legkeresettebb bérgyilkosa. Az emberektől távol eső tóparti kunyhójában éli életét. Egyik nap egy sérült nőt talál a házához közel és ahhoz, hogy megmentse, saját életét is kockáztatnia kell.