Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha kedd este is a tévé mellett döntesz.

Könnyű testi sértés - Direct One, július 23. kedd, 20h

Egy kocsmázás utáni verekedésben Csaba (Eperjes Károly) előkapja a rugós kését. 28 hónapot tölt a sitten. Mire szabadul, felesége, Éva (Erdőss Mariann) már Miklóssal (Andorai Péter) él a közös lakásban. Csabának nincs hova mennie, így mostantól kénytelenek hárman osztozni a két szobán. Szomjas György mesterien fokozza a feszültséget szereplői körül, miközben látszólag nem történik semmi rendkívüli, Eperjes pedig önmagához képest szinte visszafogott, de talán éppen ezért élete egyik legzseniálisabb alakítását nyújtja.

 

Bíbor folyók 2.: Az apokalipszis angyalai - Filmcafe, július 23. kedd, 21h

Niemans érzése szerint a halott, akit az egyik Lorraine-i kolostorban befalazva találtak, nem egy szokványos áldozat. A körülötte található ezoterikus jelek és a férfi furcsa, szertartásszerű feláldozása mást sugallnak. Egy templom tövében Reda, a fiatal rendőrkapitány egy Jézusra tökéletesen hasonlító félholt emberre bukkan. Hamarosan ráeszmél, hogy ez az ügy kapcsolatban áll azzal, amelyben egykori rendőrakadémiai kiképzője, Niemans nyomoz. A környéken egyre nő a halálesetek száma. Minden esetben titokzatos, természetfeletti erővel rendelkező szerzetesek ölnek meg látványos módon, ismeretlen embereket, majd nyomtalanul eltűnnek. Niemans és Reda felfedezik, hogy mindegyik áldozat keresztneve és foglalkozása megegyezik valamelyik apostoléval. A vallástörténeti szakértő, Marie segítségével próbálják meg leleplezni ezt az elképesztő összeesküvést.

 

Túl a fenyvesen - Paramount Network, július 23. kedd, 21h

Luke (Ryan Gosling), a félelmet nem ismerő motorversenyző otthagyja az utazó cirkusz kötelékeit, ahol kaszkadőrként dolgozott. Korábbi szerelméhez, Rominához (Eva Mendes) megy, mivel megtudja, hogy fia született a nőtől. Ahhoz, hogy gondoskodjon családjáról, Luke a bankrablásban próbálja ki magát, ahol motorversenyzői tehetségét is kamatoztatni tudja. Feltűnik azonban a színen egy dörzsölt rendőrtiszt, Avery (Bradley Cooper), akinek eltökélt célja, hogy megfékezze a rablássorozatot.

 

Központi hírszerzés - Moziverzum, július 23. kedd, 21h

A gimnáziumi osztály egykor halálra szekált lúzere halálos CIA ügynökként bukkan fel a gimnáziumi évfolyam-találkozón. Mi több, azt állítja, hogy egy szigorúan titkos ügyön dolgozik, és segítséget kér a suli egykori nagymenőjétől, aki mára a régi szép időket visszasíró könyvelővé szürkült. Ám mire a megfontolt aktakukac rájön, mibe is rángatták bele, már túl késő kiszállni, és a mind kiszámíthatatlanabb új barát egyre mélyebbre rántja a lövöldözések, konspirációk és kémkedések világába, ahol mindketten bármikor kinyiffanhatnak, méghozzá számtalan különböző módon...

 

A kívülálló - AMC, július 23. kedd, 21h

Messze, a távolban fénycsík lobban az éjszakában. Egy űrhajó ütközik a norvég fjordoknak, és a roncsok közül egy másik világ szülötte emelkedik ki, Kainan, a harcos. Ám nincs egyedül, az űrhajó potyautasa, a vérszomjas Moorwen már lesben áll, hogy megbosszulja Kainan hadseregének tetteit. Elvágva otthonától az idegen bolygón, mely évszázadokkal le van maradva saját civilizációjától, Kainan elindul, hogy elpusztítsa félelmetes ellenségét. Mielőtt azonban beteljesítené sorsát, a vikingek fogságába esik, akik, miután megmentette Rothgar király életét, kelletlenül befogadják. Kainant hamarosan bizalmába fogadja Rothgar gyönyörű lánya, Freya, és a férfi beavatja múltjának titkaiba. Moorwen ostromolni kezdi a viking erődöt, halálos sebet ejt a királyon, és elrabolja Freyát. A vikingek, élükön Kainannal útra kelnek az utolsó nagy misszióra _ vagy végeznek a rémmel, vagy szembenéznek a halállal.

 

Villám Charlie - Mozi+, július 23. kedd, 21h

Charlie Swift egy bérgyilkos, akinek van egy apró problémája: egyik áldozatának eltűnt a feje. A holttestet nem tudják azonosítani, így ugrik a pénze. A képbe lép Marcie Kramer, az áldozat volt felesége, egy olyan nő, akinek minden képessége megvan, amire Charlie-nak szüksége van.

 

Az U.N.C.L.E. embere - Film+, július 23. kedd, 21h

A hidegháború csak átverés volt, az igazi veszély kívülről fenyeget. Az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet ügynöke, Napoleon Solo (Henry Cavill) ezért kénytelen közös bevetésre indulni az orosz Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer). Egy nemzetközi bűnszövetkezet a III. világháború kirobbantására készül. A páros nem hibázhat, és csupán egyetlen nyom áll rendelkezésükre. Mielőbb meg kell találniuk az eltűnt német tudós lányát, aki segíthet behatolni a bűnszervezetbe.

 

A kísértetház - Film4, július 23. kedd, 21.55h

Esteban, mielőtt megnősülne, beáll egy aranybányába dolgozni. Amikor már elég pénzt gyűjt össze ahhoz, hogy egy kisebb birtokot vehessen magának, úgy dönt, feleségül veszi régi szerelmét, Rosát. Rosa azonban váratlanul meghal, Esteban ezért összeházasodik Rosa testvérével, a némasági fogadalmat tett Clarával. Lányuk születik, aki már jólétben, gazdagságban nő fel és beleszeret Pedróba, az ifjú forradalmárba. Esteban mindent elkövet, hogy megakadályozza Blanca és Pedro kapcsolatának elmélyülését, de amikor a lány teherbe esik, elkerülhetetlen a szakítás.

 

A szövetség - SuperTV2, július 23. kedd, 22.25h

A Fantom néven ismert álarcos őrült szabotázsakciót tervez a világ vezetőinek konferenciája ellen: egy dominó-elven alapuló robbantás-sorozatot készül útjára indítani, amely a tengerbe süllyesztené az egész várost. Allan Quatermain, a világhírű kalandor egy olyan csapatot hoz létre a terrortámadás meghiúsítására, amelynek minden egyes tagja szuperhős. A Szövetségnek tehát 90 óra áll rendelkezésére, hogy megmentse a világot...

 

Sivatagi lavina - Mozi+, július 23. kedd, 22.55h

Santee, az ártatlanul elítélt férfi megszökik a börtönből. Menekülés közben túszul ejt egy fiatal nőt, Ritát, akiről hamarosan kiderül, hogy zsaru. A férfit a bosszúvágy vezérli. Csapdába akarja csalni Severence nyomozót, aki börtönbe juttatta.

 

Get Carter - Viasat Film, július 23. kedd, 22.55h

A Las Vegasban tevékenykedő Jack Carter (Sylvester Stallone) egész életében másoknak dolgozott: adósságot hajtott be, büntetést foganatosított. Egyedül volt és mindig távolságtartó volt mindenkivel. Ám amikor értesül róla, hogy bátyja, Ritchie meghalt egy balesetben, hazatér. A családhoz, melyet elhagyott, az adósságokhoz, melyeket soha nem fizetett ki, és egy rejtélyhez, ami a lelke mélyéig hatol. Azt mondják neki, hogy Ritchie egy részeg autóssal ütközött össze. Jack kérdezgeti bátyja családtagjait, ismerőseit, s végül rájön, hogy Ritchie-t valószínűleg meggyilkolták. Jack elmegy annak a klubnak a tulajdonosához, melyet bátyja igazgatott. Cliff Brumby (Michael Caine) nem hiszi, hogy bárkinek oka lett volna megölni Ritchie-t, de elmondja neki, hogy a férfinak viszonya volt egy helyi bártündérrel, aki Cyrus Paice pornófilm-producer (Mickey Rourke) barátnője.

 

Bőrnyakúak - AMC, július 23. kedd, 23.05h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

 

Menekülés New Yorkból - Moziverzum, július 23. kedd, 23.15h

1997-et írunk. Manhattan immár egy fallal körülvett börtönsziget, ahonnan a szökés gyakorlatilag lehetetlen. Amikor az Egyesült Államok elnöki különgépét éppen a tiltott zóna felett éri szerencsétlenség, nincs ember, aki bemenne a rabok kezére jutott elnökért, hogy épségben kihozza őt. Egyvalaki azonban mégis akad: a volt kommandós, jelenleg elítélt Snake Plissken, aki a szabadulásáért cserébe hajlandó kockára tenni az életét. A feladatra azonban mindössze egy napja van, ha pedig nem jár sikerrel, akkor a testébe injekciózott robbanótöltet csakhamar elveheti az életét. Ezzel a gondolattal merészkedik tehát Plissken a veszélyesebbnél veszélyesebb bűnözőkkel teli szigetre, ahol a küldetésének sikere csupán egy hajszálon függ…

 

Úriemberek - RTL HÁROM, július 23. kedd, 23.30h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.

 

Börtöncsapda - Film Mánia, július 23. kedd, 23.45h

Burke pályafutásának legkeményebb feladata egy őrült pszichopata gyilkos börtönbe juttatása. Ennek sikeres teljesítése után úgy érzi, hogy megérdemelne egy kis pihenést. A rendőrfőnök azonban másképpen gondolja. A Harrison-börtönben rejtélyes halálesetek sora történik, s ennek kivizsgálásával Burke-öt bízzák meg...