Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd este is érdemes lesz bekapcsolni a tévét!

Te nem lehetsz gyilkos! - Direct One, augusztus 6. kedd, 20h

A "Te nem lehetsz gyilkos!" című filmben Chuck Norris játssza Seane Kane-t, a volt rendőrt, aki otthagyta a testületet az után, hogy bosszúból, dühében megölt két embert nem sokkal azt követően, hogy bérgyilkosok végeztek Dave-vel, a legjobb barátjával és társával egy sötét sikátorban. Kane életét felforgatja a helyi televíziócsatornánál oknyomozó riporterként dolgozó, zaklatott Linda Chan telefonhívása, aki egy nagyszabású drogcsempészhálózatot készül leleplezni. Linda a város metrójában és utcáin őrült hajszába keveredik, de sikerül megszöknie az őt üldöző ormótlan, Professzorként ismert óriás elől. Azonban az ijesztő alak később beszakítja a nő lakásának ajtaját, miközben ő épp Kane-nel beszél telefonon. Linda sikolyait meghallva a férfi a lakásához siet, de a brutálisan meggyilkolt nő holttestével és a felforgatott helyiségekkel találja már csak szembe magát. James Chan, a nő apja és Kane tanítómestere bosszút akar állni. Kane és Chan halálos párost alkot.

 

Én, Frankenstein - Film Mánia, augusztus 6. kedd, 21h

Kétszáz esztendő telt már el azóta, hogy Dr. Frankenstein életre keltette rémísztő szörnyetegét, és a teremtmény, Adam még mindig itt él közöttünk. A világ egy antiutópisztikus jelenben vergődik, amelyben szörnyű és kegyetlen démonok vívják csatájukat a végső hatalom megszerzéséért. Ebben a csatában pedig szükségképpen vesztésre áll az emberiség. Adam rádöbben, hogy valójában ő maga az, aki magában hordozza a pusztulás kulcsát, mivel mindkét fél célja, hogy megszerezzék a halhatatlanság titkát.

 

Holtpont - Filmcafe, augusztus 6. kedd, 21h

Nixon, Carter, Reagan, és Johnson, a négy egykori amerikai elnök elköveti Los Angeles történetének legtökéletesebb bankrablását. Természetesen nem ők a tettesek, de az elkövetők az ő maszkjukat használták, amikor kifosztották a páncéltermet. Az FBI egyik ügynöke a dél-kaliforniai szörfösök között sejti a bandát. Ő maga is álruhát ölt, csatlakozik a parton élő, kisportolt, semmilyen törvényt nem tisztelő fiatalok csapatához és beépül közéjük.

 

Éjszakai hajsza - RTL HÁROM, augusztus 6. kedd, 21h

Jimmy (Liam Neeson), a hivatásos bérgyilkos visszavonulása előtt kénytelen újra akcióba lépni. Ez a bevetés keményebb és veszélyesebb lesz, mint bármely korábbi. Most saját maga a megbízója. A célpontja egykori főnöke, Shawn (Ed Harris), a kegyetlen bandavezér, akinek azért kell meghalnia, hogy a bérgyilkos rég látott fia, Mike (Joel Kinnaman) élhessen. És a profi hosszú idő után úgy érzi, hogy most az érzelmeire kell hallgatnia. Még ha az az életébe kerülhet is!

 

Táv-felügyelő - Moziverzum, augusztus 6. kedd, 21h

Egy szövetségi ügynök háborítatlan nyugalommal érkezik új, látszólag stresszmentes munkahelyére, egy úgynevezett "kábelszobába", ahonnan különböző bűnözőket figyelnek meg. Az idilli munkakezdés illúziója azonban nem sokáig marad fenn, ugyanis az éppen megfigyelt célpontot, egy helyi drogbárót megtámadja otthonában egy titokzatos bérgyilkos osztag. Rosa ügynöknek egy feladata maradt: a kábelszoba eszközparkját felhasználva megvédeni a célpontot. Hősünk azonban rövidesen rájön, hogy ő sem érezheti magát teljes biztonságban…

 

Teljes titoktartás - Paramount Network, augusztus 6. kedd, 21h

Kilenc műfordító gyűlik össze egy vidéki kúrián. Egy páncélozott teremben íróasztalhoz ülnek, hogy a legnagyobb titoktartás mellett lefordítsák egy világrengető sikerkönyv utolsó kötetét. De úgy tűnik, hiába minden óvintézkedés: a regény első tíz oldala egyszer csak feltűnik az interneten, és egy ismeretlen zsaroló elképesztő összeget követel, hogy ne hozza idő előtt nyilvánosságra a folytatást. A helyzet egyre feszültebb, mindenki gyanús: ki szivárogtathatta ki a szöveget?

 

Maga a pokol - AMC, augusztus 6. kedd, 21h

Nagy pénzek forognak kockán Kelet-Európa egyik legkorruptabb börtönében, ahol a rabok gladiátorokként, életre-halálra küzdenek. A brutalitás, a nyereségvágy és az életösztön vérengző szörnyetegekké teszi őket. Az egyik legújabb versenyző Kyle LeBlanc (Jean-Claude Van Damme), akit életfogytiglanra ítélt az orosz bíróság felesége gyilkosának megöléséért. A börtönben tomboló brutalitás belőle is szörnyeteget csinál, de talán épp ez az egyetlen, ami megmentheti az életét.

 

A katona - Mozi+, augusztus 6. kedd, 21h

Todd, a veterán katona már számos galaktikus háborút vészelt át sikeresen, nem utolsósorban azért, mert betartotta a szabályokat. Ő Darwin túlélés-elméletének mintapéldája, ám dicsőséges napjainak lassan-lassan vége. A tudomány és a technika határai korlátlanok, s az új harcosgeneráció kifejlesztésével Todd-on visszavonhatatlanul túlhalad az idő. A Káin 607-es névre hallgató, modernebb típusú gyilkológép fölénye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a kormány kérésére éppen Todd-dal és annak két tapasztalt társával eresztik össze tesztelés gyanánt. Az eredmény látványos: a három öreg katona közül csupán Todd éli túl a küzdelmet, de ő is csak éppen hogy. Az életveszélyesen megsebesült, kiszolgált katonát egy távoli bolygóra száműzik, amely amolyan űrközi szemétlerakó helyként funkciónál. A kis bolygó azonban még őrzi a rég elfeledett békeidőket. Lakói letűnt korok hangulatát idéző, kedves és barátságos emberek. Társaságukban a sebesüléseiből lassan felépülő Todd megtanul örülni a hétköznapoknak, felfedezi mások és saját emberségét, fokozatosan enged szabad utat érzelmeinek, azaz elsajátítja mindazt, amit gyermekkora óta módszeresen kiöltek belőle. Az idillnek azonban hamar vége szakad, mert Káin 607 és társai megtámadják az őrbolygót. Todd most már nemes cél érdekében _ fogadott hazája védelmében _ kezd harcba régi ellenfelével. Az életben maradásra azonban csak akkor van esélye, ha a többieket is maga mellé tudja állítani...

 

Védelmi kód - Viasat Film, augusztus 6. kedd, 21h

A balul sikerült akció után Emerson CIA-ügynök talonba kerül. Egyszerű, unalmas feladattal bízzák meg, a jelentéktelen kommunikációs állomáson a fiatal, kódoló Katherine-re kell vigyáznia. Egy nap azonban autóba rejtett pokolgép robban mellettük, és megtámadják a bunkert. Emerson és Katherine csapdába kerülnek, segítségre sem számíthatnak. Az ügynöknek és társának sejtelme sincs, mi a célja a rajtaütésnek, kik akarnak végezni velük. Ám ha élve akarják megúszni az akciót, ki kell deríteniük mi áll a háttérben.

 

Veszélyes ember - Film Mánia, augusztus 6. kedd, 22.30h

Miután hat évet ült börtönben egy bűncselekményért, amit nem követett el, Shane Danielst (Steven Seagal) szabadon bocsátják. Shane nem fogadja el a néhány százezer dollárnyi kártérítést, mert szerinte pénzzel nem váltható meg az igazságszolgáltatás tévedése. Néhány órával a szabadulása után szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, amikor a kínai maffia emberei meggyilkolnak egy rendőrt. A bűnszövetkezet azonban nem számol azzal, hogy Shane hosszú éveken át katona volt, gyilkolásra képezték ki, ráadásul nincsen vesztenivalója.

 

A 657-es járat - Viasat Film, augusztus 6. kedd, 22.55h

A film egy kétségbeesett apa történetét meséli el, aki lánya orvosi kezelésére igyekszik elegendő pénzt összegyűjteni. Belemegy egy kaszinó kirablásába, ám a dolog rosszul sül el, így társaival kénytelenek elrabolni egy buszt.

 

Mad Max 2. - Az országúti harcos - Mozi+, augusztus 6. kedd, 23h

A távoli jövoben csupán kis elszigetelt csoportok élnek a végtelen sivatagban. Túlélésüknek két feltétele van: az olaj, és hogy meg tudják védeni magukat a környéken cirkáló motoros rablóbandáktól. Max, a magányos hos vállalja, hogy megvédi az egyik közösség olajszállítmányát, mert ha segít biztonságos helyre eljuttatni a tartálykocsijukat, annyi benzint kap, hogy elhagyhatja ezt a poklot…

 

Terminátor: Sötét végzet - Moziverzum, augusztus 6. kedd, 23h

Több mint húsz év telt el, mióta Sarah Connor megakadályozta az Ítélet Napját, megváltoztatta a jövőt és ezzel az emberi faj sorsát. Dani Ramos (Natalia Reyes) testvérével (Diego Boneta) és édesapjával éli mindennapi életét Mexikóvárosban, amikor egy nagyon fejlett és halálos új Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) visszajön az időben, hogy levadássza és megölje őt. Dani túlélése azon múlik, hogy összefog-e a két harcossal: Grace-szel (Mackenzie Davis), a jövő csúcskategóriás szuperkatonájával, és a küzdelmek során megkeményedett, bár már öregedő Sarah Connorral (Linda Hamilton). A Rev-9 kíméletlenül elpusztít mindent és mindenkit a Dani utáni hajtóvadászata során, de szerencsére a hármas találkozik Sarah múltjából egy T-800-assal (Arnold Schwarzenegger) - és talán ő lehet az utolsó reményük.

 

Az éjszaka urai - Paramount Netweork, augusztus 6. kedd, 23.25h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, Joseph pedig rendőrként szolgál.

 

Nehéz kesztyűk - M5, augusztus 6. kedd, 23.50h

A kétszeres olimpiai bajnok ökölvívó, Ács Laci pályáját a harmadik olimpiai győzelemmel szeretné megkoronázni. A felkészülés idején azonban edzője, Zsiga bácsi és terhes felesége tanácsa ellenére nemzetközi túrára indul. Varsóban Petrusovszky kiüti. Ács először kerül padlóra. Abba akarja hagyni a bokszot. Otthon a szövetség edzője már az ifjú Szabó Gusztit favorizálja, ám Zsiga bácsi és Klári próbálnak lelket önteni Laciba, aki a csapatbajnokságon kiütéssel győz a nála majd tíz kilóval nehezebb Szabó ellen. Az olimpiai döntőben szintén kiütéssel vág vissza Petrusovszky-nak. Az öröm kettős: ugyanezen a napon születik meg a fia is.