Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha ma estére nem terveztél semmi programot, akkor kapcsold be a tévét, és lazulj!

Szellemirtók 2. - Sony Movie Channel, március 8. kedd, 21h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.

 

A keresztapa 3. - Moziverzum, március 8. kedd, 21h

Michael Corleone egyre inkább úgy érzi, hogy családja tevékenységeit ideje lenne legalizálni. A régi típusú maffiának ugyanis mára már leáldozott. Ezért dönt úgy, hogy a szerencsejáték-iparból kiszállva inkább a tőzsde és a bankvilág irányába fordul. Így kerül kapcsolatba a Vatikán egyik bankjával is. S hamarosan olyan üzletet kötnek, ami végleg eldönti a Corleone család sorsát.

 

A panamai szabó - Viasat3, március 8. kedd, 21h

Andy Osnard (Pierce Brosnan), mint kém érkezett Panamába. A cinikus, kiégett nőfaló Harryt (Geoffrey Rush) szemeli ki informátornak, aki most a panamai felső tízezer szabója, mindenhova bejáratos, mindent hall és lát _ és szívesen mesél arról, amit tud, hírei viszont akcióba lendítik a városi bandákat, gengsztereket és politikusokat. Mindenki más, mint akinek látszik, mindenki azt hiszi, többet tud másoknál _ de a szálak talán mégis egy kézben futnak össze.

 

Terminátor - A halálosztó - Mozi+, március 8. kedd, 21h

2029: a mindentudó Skynet computer az emberi ellenállás utolsó bázisait akarja megtörni, miután szinte az egész emberiséget felszámolta. Skynet megtalálta a módját, hogy néhány harcosát, a tökéletes cyborgokat, azaz a Terminátorokat visszaküldje az időben, hogy megváltoztassa a történelem menetét. A történet arról a Terminátorról (Arnold Schwarzenegger) szól, akinek missziója a lázadók vezérének az anyját megölni 1984-ben, még fia születése előtt. Az ellenállók is visszaküldik az időben saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn), hogy védje meg az anyát, Sarah Connor-t (Linda Hamilton). A két fémakarat kegyetlenül összecsap...

 

Hart háborúja - Filmcafe, március 8. kedd, 21h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

Kate és Leopold - Filmbox, március 8. kedd, 21h

Kate (Meg Ryan) színész bátyjával él együtt New Yorkban. Volt barátja, Stuart (Live Schreiber) felettük lakik. Stuart különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor házuk környéke. Fényképezőgépet is visz magával, hogy megörökítse a furcsa utazást. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold (Hugh Jackman) igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművész színésszel van dolguk. Leopold beleszeret Kate-be, akit teljesen levesz a lábáról finom udvarlója. Leopold a szavak embere, ám a legtöbb mai dologgal nem tud mit kezdeni. Ügyetlensége mindannyiuk számára bonyodalmakat okoz.

 

Tango és Cash - Film+, március 8. kedd, 21h

Tango (Sylvester Stallone) és Cash (Kurt Russell) két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Félreállításukra fantasztikus tervet eszelnek ki: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra, ha összefognak.

 

Cleo - Ha visszaforgathatnám az időt - M5, március 8. kedd, 21h

Egy berlini mese egy elsőfilmes rendezőtől _ A csodálatos Amelie német változata….nem Párizsban, hanem Berlinben Egy mágikus óra, ami visszafordíthatná az időt… Filmünk álmodozó gyönyörű főszereplője, Cleo vágya, hogy megtalálja a mágikus órát, mióta hallott a kincs létezéséről. Egy napon megismerkedik Paul-lal, akinek a birtokába került egy kincses térkép, szövetkeznek és kezdetét veszi egy eszeveszett utazás Berlin pulzáló városában. Az álmodozó Cleo mindig is különös, érzékeny kapcsolatban volt a várossal, Berlinnel. Élete álma, hogy képes legyen visszafordítani az időt _ egy mágikus óra segítségével, amit még az 1920-as években raboltak el, és azóta sem került elő. Azt reméli, hogy az óra segítségével meg tudja menteni szülei életét. Egy nap találkozik a kalandor Paul-lal, aki egy lakóhajón él és nemrég egy aukción vett egy kincses térképet. Cleo újra reménykedni kezd, hogy talán ez a térkép elvezeti őt a rég áhított kincshez. Cleo és Paul kalandos utazásra indulnak Berlin örökké lüktető városán keresztül. Útjuk során izgalmas, szerethető figurákkal találkoznak, Berlin legendáival ismerkednek. A nagy utazás végén, Berlin sötét földalatti alagútrendszerében, Cleo szembe találja magát élete legfontosabb kérdésével: biztos, hogy vissza akarja fordítani az időt?

 

Miért éppen Minnesota? - Film Mánia, március 8. kedd, 21h

Nincs még egy olyan ambiciózus nő mint a Miamiban élő Lucy Hill (Renée Zellweger). Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker újabb előléptetéssel jár. Igen ám, de a rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával (Harry Connick, Jr.) is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti.

 

Casanova - SuperTV2, március 8. kedd, 22h

Casanova (Heath Ledger) a világ legnagyobb csábítója, az átváltozás és a humor nagymestere, akinek nő még nem tudott nemet mondani. Legalábbis így volt ez mostanáig. Életében először ugyanis ellenállásba ütközik, amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki visszautasítja. Casanova nem is sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.

 

Django elszabadul - AXN, március 8. kedd, 22.50h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.