Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedden este a díványról ezeket lehet nézni.

Pillangó - M5, szeptember 6. kedd, 21h

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a guyanai Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangót minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja egyetlen célja: a szabadulás, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét.

 

A kívülálló - AMC, szeptember 6. kedd, 21h

Messze, a távolban fénycsík lobban az éjszakában. Egy űrhajó ütközik a norvég fjordoknak, és a roncsok közül egy másik világ szülötte emelkedik ki, Kainan, a harcos. Ám nincs egyedül, az űrhajó potyautasa, a vérszomjas Moorwen már lesben áll, hogy megbosszulja Kainan hadseregének tetteit. Elvágva otthonától az idegen bolygón, mely évszázadokkal le van maradva saját civilizációjától, Kainan elindul, hogy elpusztítsa félelmetes ellenségét. Mielőtt azonban beteljesítené sorsát, a vikingek fogságába esik, akik, miután megmentette Rothgar király életét, kelletlenül befogadják. Kainant hamarosan bizalmába fogadja Rothgar gyönyörű lánya, Freya, és a férfi beavatja múltjának titkaiba. Moorwen ostromolni kezdi a viking erődöt, halálos sebet ejt a királyon, és elrabolja Freyát. A vikingek, élükön Kainannal útra kelnek az utolsó nagy misszióra _ vagy végeznek a rémmel, vagy szembenéznek a halállal.

 

A Bourne-rejtély - Moziverzum, szeptember 6. kedd, 21h

Robert Ludlum regénye alapján! Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez pedig sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne és mellette egy párizsi cím. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, hogy nem a jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája teljesen indokolt, valóban üldözik őt, sőt, az életére törnek…

 

47 Ronin - Mozi+, szeptember 6. kedd, 21h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kai-t, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishi-hez, a 47 Ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk!

 

Tökéletes katona: A visszatérés - Viasat Film, szeptember 6. kedd, 21h

Luc Devreaux (Jean-Claude Van Damme) egykori katona ma már a kormánynak dolgozik, hogy a korábbi szériánál is erősebb, gyorsabb, hatékonyabb harcosokat építsenek. Az új generációs UniSol-katonákat egy mesterséges intelligenciával ellátott szuperkomputer vezérli, a SETH. Ám amikor SETH rájön, hogy a kormány megszorító intézkedései miatt az ő programját is törölni akarják, védekezésképp mindenkit megöl, aki ki akarja kapcsolni, ráadásképp pedig szabadon ereszti a UniSol-sereget is. Sőt, egy Squid nevű hacker segítségével SETH emberi alakot ölt, és elrabolja Luc 13 éves lányát. Ezzel kényszeríti Deveraux-t, hogy visszafogja Radford tábornokot, aki mindenre elszántan meg akarja állítani az elszabadult számítógépet. Ám egyedül Luc képes lányát is kiszabadítani, mert csak ő tudja, hogyan érez, gondolkodik és harcol egy UniSol.

 

A harcos - Filmcafe, szeptember 6. kedd, 21h

A harcos szókimondó, szeretettel teli humorral átszőtt, és egyben megrázó története megtörtént eseményeken alapul. A film főhőse a hihetetlen visszatérést produkáló, és váratlanul bokszhőssé váló "Irish" Micky Ward, és féltestvére, Dicky Eklund. Akiknek előbb ellenfelekké kellett válniuk ahhoz, hogy végül igazi testvérekként tudják megszerezni a győzelmet, és meg tudják erősíteni a családi kötelékeket.

 

Mobil - Film+, szeptember 6. kedd, 21h

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi körül. Egy kétségbeesett női hang jelentkezik. Jessica (Kim Basinger) azt állítja, elrabolták, és csupán kimerülő félben lévő, törött telefonja köti össze a külvilággal. Pedig nagy szüksége volna a segítségre, hiszen kisfia hamarosan kijön az iskolából, férje hazafelé indul a munkából...és mindketten veszélyben vannak.

 

Túlélésből jeles - Film Mánia, szeptember 6. kedd, 22.40h

Sam Decker az Öböl-háborúban és a volt Jugoszláviában letöltött katonai szolgálat után hazatér és tanárkánt helyezkedik el a környék legrosszabb hírű iskolájában. Délelőttönként tanít, a délutánokat a büntetésben levő diákok felügyeletével tölti. Az egyik ilyen délutánon váratlan vendégek látogatják meg az iskolát. Egy kíméletlen fegyveres csapat fészkeli be magát az elhagyatottnak hitt iskolába, hogy nyugodt körülmények közt rejthessék el a rablott kokaint a megvesztegetett rendőrség kocsijaiba. Miután a fegyveresek belebotlanak a diákokba, Sam újra elemében érezheti magát, mert az iskola hadszíntérré változik. Samnek a villámgyors kiképzés után egy ütőképes egységet kell faragnia az iskola bűnrossz diákjaiból, mert az aznapi lecke a túlélés.

 

Ocean's 8 - Az évszázad átverése - Viasat3, szeptember 6. kedd, 22.50h

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala – amelyen történetesen egy hűtlen expasija (Richard Armitage) is részt vesz. De egy ilyen nagy buli végrehajtásához szüksége van a tökéletes csapatra, így aztán nekiáll, hogy összeszedje a legjobbakat. Jön a bűn legvonzóbb válogatottja: Lou, Rose, Daphne, Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita és Constance. Vagyis Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Sarah Paulson és Awkwafina.

 

Cloverfield Lane 10 - Paramount Network, szeptember 6. kedd, 22.55h

Az autóbalesetet szenvedett nő egy túlélőbunkerben tér magához. A vele lévő férfi azt állítja, egy apokaliptikus katasztrófától mentette meg őt. A nő azonban gyanakodni kezd, és végül a menekülést, az igazságot választja J.J. Abrams új vérfagyasztó thrillerében.

 

Blitz - Film+, szeptember 6. kedd, 23h

Tom Brant (Jason Statham), a kőkemény londoni detektív nem bánik kesztyűs kézzel a bűnözőkkel. Brutális módszereivel nem csupán a sajtót, de a kollégáit is maga ellen fordítja. Így amikor feltűnik egy könyörtelen gyilkos, aki egymás után vadássza le a város rendőreit, Brantnél megfelelőbb ember aligha akadhat arra, hogy kézre kerítse. Könyörtelen hajsza veszi kezdetét London utcáin.

 

A túlélés ára - AMC, szeptember 6. kedd, 23.05h

Lucast, a 14 éves fiút már beszippantotta a washingtoni bűnözés, és szeretné elkerülni, hogy 10 éves öccse is hasonló sorsra jusson. Amikor egy afganisztáni veterán költözik a környékükre, a fiú számára remek lehetőség nyílik.

 

Ölni kíméletesen - Filmcafe, szeptember 6. kedd, 23.51h

George V. Higgins azonos című regényének adaptációja. A film középponjában Jackie Cogan (Brad Pitt) áll, aki a maffia profi behajtóembereként egy nagy összegben játszott illegális pókerverseny eltűnt nyereményének nyomába ered. Azt a pénzt kell előkerítenie, amit egy magas tétekben játszott, a maffia által biztosított pókerbajnokságról rabolt el három balfék.

 

John Wick: 2. felvonás - Mozi+, szeptember 6. kedd, 23.30h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

Riddick - A sötétség krónikája - Moziverzum, szeptember 6. kedd, 23.30h

Sötét idők járnak az univerzum fölött. A Halálkufárok serege ugyanis sorra igázza le a bolygókat. A módszerük egyszerű: a megtámadottak vagy behódolnak nekik, vagy meghalnak. Amikor már minden remény elveszett, a maroknyi túlélő a mítoszokhoz menekül, amelyekből kiolvasható, hogy létezik olyan erő, amelyik megállíthatja a gonoszt. Ám a legendák is tévedhetnek, nem mindig a jó a gonosz hatásos ellenszere. A jóslat szerint a végső összecsapásban mindenki sorsa egyetlen Fúriától függ. Ez pedig nem más, mint a száműzött Riddick, aki akarata ellenére kerül a nagyszabású küzdelem középpontjába…