Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti tévézéshez ezeket ajánljuk.

A keményfejű - AMC, december 20. kedd, 21h

Luke Mantie (Terence Hill) igazi magányos farkas, akinek a semmi sem fontosabb a szabadságnál. Az országutakat járja, és kizárólag egyetlen élőlényt tűr meg maga körül huzamosabb ideig, ez pedig nem más, mint Joe Brown nevű lova. Egy nap azonban összetalálkozik egy elvadult kamasszal, akinek apja ártatlanul tölti fegyházbüntetését. Elhatározza, hogy segít rajta, ehhez azonban fel kellene adnia megszokott vándorló életmódját.

 

Kettős kockázat - Paramount Network, december 20. kedd, 21h

Judd Libby Parsonst alakítja, aki a férje meggyilkolása miatt került börtönbe, de rájön, hogy a férfi megrendezte a halálát, hogy őt a rácsok mögé juttassa. Feltételes szabadlábra helyezése után keresni kezdi.

 

A szellemlovas 2. - A bosszú ereje - RTL HÁROM, december 20. kedd, 21h

Johnny Blaze (Nicolas Cage) Kelet-Európában rejtőzött el, és magányosan folytatja kilátástalan küzdelmét az átokkal, ami miatt időről időre lángoló koponyájú bosszúállóvá változik. Egy nap azonban egy szekta vezetője keresi fel, és felbéreli, hogy ölje meg magát a Sátánt (Ciarán Hinds), aki éppen Blaze kisfiának születésnapján akar testet ölteni, méghozzá az ő testét felhasználva.

 

Az óriáskerék - M5, december 20. kedd, 21h

Az '50-es években játszódó filmben _ melyet az Apokalipszis most három Oscar-díjas operatőre, Vittorio Storaro fényképezett _ négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában. Az érzelmileg labilis Ginny (Kate Winslet), aki korábban színésznő volt, most pincérnőként dolgozik. Férje, Humpty (Jim Belushi), egy szedett-vetett körhintát üzemeltet több-kevesebb sikerrel, Mickey (Justin Timberlake), a fiatal életmentő arról álmodozik, hogy író lesz belőle, a fiatal Carolina (Juno Temple), Humpty lánya pedig, bár régóta elhidegült apjától, most kénytelen a házában meghúzni magát, miután gengszterek elől menekül.

 

Sötét múlt - Mozi+, december 20. kedd, 21h

A film történetében megismerjük Travis Blockot (Liam Neeson), aki a kormánynak dolgozik, egy olyan "szakértőként", aki képes megoldani a felmerülő problémákat. Travis rájön, hogy amit csinál az nem helyes és inkább nyugisabb életre vágyik. Ekkor azonban családját használják fel ellene, ám ekkor kénytelen újra elszabadulni, és ha egyszer ezt megteszi, akkor nincs kegyelem.

 

Szemfényvesztők - Film+, december 20. kedd, 21h

A világ négy legjobb illuzionistája Merritt (Woody Harrelson) és Atlas (Jesse Eisenberg) vezetésével nyilvános show-műsorban kirabolja az egyik párizsi bankot, méghozzá nem is akárhogyan! A műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI nyomozója, Dylan (Mark Ruffalo) és a mellé rendelt francia nyomozónő, Alma (Mélanie Laurent) értetlenül állnak az agyafúrt attrakció előtt, ezért Thaddeushoz (Morgan Freeman) fordulnak segítségért, aki a bűvészmutatványok leleplezéséből él. Amikor a bűvészek többször is átejtik az FBI-t, majd mecénásukat, a milliárdos Tresslert (Michael Caine) is kifosztják, megkezdődik a hajtóvadászat.

 

Üzenet a palackban - Viasat3, december 20. kedd, 21h

A válásán kesergő Theresa életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után. Hamarosan kiderül, hogy egy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. De Garret Blake még Theresánál is eltökéltebb a fogadalmában, miszerint többé nem lesz szerelmes.

 

Teljes leszámolás - Film Mánia, december 20. kedd, 22.40h

Gus (Mark Dacascos) és egykori parancsnoka, Hans Sturm (Wolfgang Riehm) egy magán biztonsági céget alapítottak, melynek mottója: az élet küzdelem. Jól képzett, harcedzett egykori katonákkal épp egy túszt szabadítanak ki az emberrablók fogságából, akiért nem akartak váltságdíjat fizetni. Egyik emberük, Brenner meghal az akció során. Gus úgy dönt, eladja a céget. Hans egyáltalán nem örül, neki a cég jelenti az életet. Gus partiján azonban megismeri Michaelát, és boldog családként élnek kislányukkal, mígnem egy éjszaka álarcos férfiak betörnek hozzájuk, feleségét megerőszakolják, majd lelövik, kislányát elrabolják. Gus összeszedi a régi csapatot, hogy kiszabadítsák a kislányt. Az ellenfél azonban mindig egy lépéssel előttük jár, és a csapat tagjait sorra megölik...

 

Fűrész III. - Filmcafe, december 20. kedd, 22.50h

Jigsaw, az ördögien kegyetlen és gyilkos játékok kitalálója minden idők legbrutálisabb sorozatgyilkosa. A bűnöző új tanítványával, Amandával az oldalán eltűnik az üldözői szeme elől. Miközben a rendőrök megpróbálnak a nyomára akadni, a gyanútlan Dr. Lynn Denlon nem is sejti, hogy Jigsaw őt szemelte ki sakktábláján az utolsó gyalog szerepére. A kórházból kijövet, az egyik esti műszak után Amanda elrabolja, és az elhagyatott raktárépületbe viszi, ahol a halálos beteg Jigsaw rejtőzik. Egy másik ártatlan áldozattal, Jeff-fel együtt a doktornő azt a feladatot kapja, hogy tartsa életben a gonoszt.

 

Gemini Man - Moziverzum, december 20. kedd, 22.55h

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.

 

Aréna - Viasat Film, december 20. kedd, 22.55h

A maga alatt lévő David Lordot (Kellan Lutz) elrabolják, fogva tartják, majd arra kényszerítik, hogy kedvese, Taiga (Daniel Dae Kim) életéért napjaink egyik könyörtelen gladiátorjátékában vegyen részt. Az illegális harc, amelyet neten milliók néznek, életre-halálra szól, s a győztes sem lehet biztos abban, hogy túléli azt.

 

Jonah Hex - RTL HÁROM, december 20. kedd, 23h

A fejvadász Jonah Hex (Josh Brolin) fél arcát szörnyű sebhely torzítja. Az egykori konföderációs katona személyét valóságos legenda veszi körül. Azt mesélik róla, hogy túlélte a halálát, és nincs senki, aki gyorsabban rántana fegyvert nála. A férfi csak egy valakit enged közel magához, az elbűvölő Lilah-t (Megan Fox), akit szintén a sötét múlt árnya kísért. Egy napon Hexet megkeresi az amerikai hadsereg, és alkut ajánl neki. Visszavonják a fejére kitűzött vérdíjat, és újra szabad ember lehet, ha hajlandó elfogni az ördöggel cimboráló Quentin Turnbullt (John Malkovich).

 

Ragadozók - Mozi+, december 20. kedd, 23h

Egy elit harcosokból álló csapat, élükön egy zsoldossal különös bevetésre indul. Nem ismerik egymást, és nem tudják, hogyan kerültek egy idegen bolygóra, méghozzá szabad prédaként. Egy orvos kivételével az alakulat tagjai mind hidegvérű gyilkosok: van köztük kommandós, bérgyilkos, elítélt és Yakuza-tag. Ők a legjobban kiképzett, legveszélyesebb "ragadozók" a Földön, akikre most a Ragadozók egy rendkívül kegyetlen új faja vadászik. Céljuk, hogy végleg kiírtsák a bolygójukra tévedt idegeneket. Felkészülési idő nincs. Kezdődik a hajtóvadászat...

 

Benjamin Button különös élete - AXN, december 20. kedd, 23.15h

Nem mindennapi életet él Benjamin Button (Brad Pitt). Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos helyén megfordul, miközben beleszeret Daisybe (Cate Blanchett), akivel az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet.

 

Minden héten háború - Film+, december 20. kedd, 23.20h

Mindegy, milyen sikereket ér el az ember, amint az öregedés jeleit mutatja, máris lecserélik egy fiatalabbra. Az idősödő Tony D'Amato (Al Pacino), a négy éven át bajnok Miami Sharks focicsapat vezetőedzője is kénytelen megtanulni ezt, amikor a legújabb bajnokságon a csapat háromszor egymás után veszít, és megsérül a csapat népszerű, de már koros kapitánya (Dennis Quaid). D'Amato befolyása azonnal megrendül, és a csapat fiatal társtulajdonosa, Christina Pagniacci (Cameron Diaz) azonnal háborút indít ellene.

 

A keresztapa 3. - SuperTV2, december 20. kedd, 23.30h

Michael Corleone egyre inkább úgy érzi, hogy családja tevékenységeit ideje lenne legalizálni. A régi típusú maffiának ugyanis mára már leáldozott. Ezért dönt úgy, hogy a szerencsejáték-iparból kiszállva inkább a tőzsde és a bankvilág irányába fordul. Így kerül kapcsolatba a Vatikán egyik bankjával is. S hamarosan olyan üzletet kötnek, ami végleg eldönti a Corleone család sorsát.

 

A Védelmező 2. - Viasat3, december 20. kedd, 23.50h

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…