Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd estére ezeket a filmeket ajánljuk.

Spartacus - DUNA Televízió, december 27. kedd, 20.35h

Minden idők egyik legnagyobb szabású történelmi filmeposza a XX. század egyik legjelentősebb filmalkotója, Stanley Kubrick rendezésében készült Spartacus. A címszereplő, a volt trák fejedelem, majd római rabszolga Spartacus (Kirk Douglas) kényszerűségből felcsap gladiátornak, majd a megaláztatások ellen lázadó rabszolgafelkelés élére állva a kor legnagyobb haderejével, a római sereggel szemben is sokáig győzelmet győzelemre halmoz. A túlerővel szemben végül szükségszerűen elbukva, majd a kínok kínját, a kereszthalált is vállalva, holtában is legendává vált. A látványos történelmi tablókon, a lenyűgöző tömegjeleneteken, és egy megkapó szerelem kibontakozásán kívül bepillantást nyerhetünk Róma belső intrikáiba, a köztársaságiak és a diktátorpártiak küzdelmébe, a római sereg vezére, a dúsgazdag Crassus (Laurence Olivier) cselszövéseibe, miközben a háttérben az ügyesen taktikázó Julius Caesar várja, mikor jön el az ő ideje _ s ezzel a császárságé is…

 

Sissi - A magyarok királynéja - TV2, december 27. kedd, 20.45h

A fiatal Sissi egy kastélyban él szüleivel és testvéreivel, apja, a bajor főherceg birtokán, távol a politikától, békésen. Egy napon azonban levelet kapnak Ferenc József osztrák császár édesanyjától, Zsófia királynőtől, aki ki szeretné házasítani a fiát és választása Sissi nővérére, Nene-re esett. Nene és Sissi édesanyjuk kíséretében elindulnak, hogy részt vegyenek azon a bálon, ahol Zsófia a leendő menyasszony és a császár eljegyzését tervezi bejelenteni. Az ifjú Ferenc József azonban korábban véletlenül összetalálkozik Sissivel és a két fiatal egymásba szeret.

 

Delfines kaland - RTL, december 27. kedd, 20.55h

Rákcsapdába esik a fiatal nősténydelfin, és súlyosan megsérül. Az életét az arra bóklászó Sawyer (Nathan Gamble) menti meg, ám az orvosoknak amputálni kell az állat farkát. Nem sok esélye van az életben maradásra, de a tizenegy éves fiú nem adja fel. Minden követ megmozgat, hogy megmentsék. Ráveszi Dr. McCarthyt (Morgan Freeman), a hires orvost, hogy készítsen farokprotézist a delfinnek, amivel újra képes lesz úszni. Hamarosan azonban a delfinárium léte is veszélybe kerül súlyos pénzhiány miatt, s ez meghiúsíthatja a mentőakciót.

 

A Lego kaland - Viasat3, december 27. kedd, 21h

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket majd meglátjuk hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol de alig érti, mi zajlik körülötte.

 

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - Film+, december 27. kedd, 21h

Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S börtönbe zárjaa Batman (Ben Affleck) segítségével a szuperhősök leggonoszabbjait. Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), El Diablo (Jay Hernandez) és a többi gazfickó kénytelenek jót cselekedni a szabadságukért cserébe. Létrejön az Öngyilkos osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már minden lehetőséget kijátszott a megmenekülésre. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok, de mégis a jófiúk mellett állnak _ legalábbis úgy tűnik.

 

Reszkessetek, betörők! - Mozi+, december 27. kedd, 21h

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek _ Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevin-t. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba...

 

Tudom, mit tettél tavaly nyáron - Viasat Film, december 27. kedd, 21h

Az érettségi bankett varázslatos éjjelén négy végzős gimnazista _ két fiú és két lány _ beül egyikük új autójába és önfeledt hangulatban nekivágnak az éjszakának. Hirtelen a semmiből feltűnik egy alak. Ray hiába fékez, az ismeretlen mozdulatlanul fekszik az út közepén. A fiatalok pánikba esnek a rájuk váró súlyos büntetés miatt. Félelmükben olyan lépésre szánják el magukat, ami örökre megváltoztatja egész életüket. A holttestet a közeli mólóról a tengerbe dobják. Az ismeretlen azonban magához tér, de Barry szándékosan vízbe fojtja. A négy barát fogadalmat tesz, hogy megőrzik titkukat mindhalálig. Valaki azonban követi őket. Akárhova mennek, mindig a nyomukban van és mindent tud róluk. Látta, amit tettek. Ügyes és kegyetlen lelki terroristájuk ismeri minden gyenge pontjukat, nem akarja futni hagyni őket. Most visszafizeti nekik mindazt a szörnyűséget, amit ők okoztak az idegennek.

 

Kardhal - RTL HÁROM, december 27. kedd, 21h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, amit úgy hívunk, "cyberspace". Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy _ szerinte _ hazafias akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

A biztonság záloga - Moziverzum, december 27. kedd, 21h

Luke Wright exrendőr egy napon elveszít egy megbundázott mérkőzést, ezért az orosz maffia bosszúból megöli a családját. Luke-ot a véletlen összehozza Mei-jel, a kínai kislánnyal, akit ugyanazok a gengszterek üldöznek, akik a családját is megölték. Meiről kiderül, hogy matekzseni, akit a triádok arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon. A lány egy felbecsülhetetlen értékű kódszámot őriz az emlékezetében, amelyért a triádok, az orosz maffia és a New York-i rendőrség korrupt tagjai akár gyilkolni is képesek. Luke hadjáratot indít a város alvilága ellen, hogy megmentse az ártatlan lány életét.

 

Csúcshatás - Filmcafe, december 27. kedd, 21h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Philadelphia - Az érinthetetlen - Viasat2, december 27. kedd, 22.55h

Andrew Beckett _ egy jólmenő nagyvállalat tehetséges ügyvédje _ homoszexuális. Ezt sikerül egészen addig titokban tartania, amíg meg nem támadja a halálos kór, az AIDS. A látható jelek miatt a vállalat elbocsátja Beckett-et, persze koholt vádak alapján. Andrew nem nyugszik bele a döntésbe, felkéri Joe Miller ügyvédet, vállalja el az ügyet. Joe először elutasítja a felkérést előítéletei miatt, de azután ügyvéd énje kerekedik felül, s elvállalja az ügyet.

 

A diktátor - Paramount Network, december 27. kedd, 22.55h

BETILTOTT ÉS NEM MINŐSÍTETT. Amit a moziban nem láthatott! Milyen az, ha a világ legszörnyűbb diktátora Amerikába látogat? A Borat alkotói és sztárja fergeteges vígjátékkal örvendeztetik meg. A New Yorkban ragadt, hatalmától megfosztott Aladeen (Sacha Baron Cohen) arra kényszerül, hogy legnagyobb rémálmát élje meg, az amerikai álmot. Készüljenek fel az arcizomfájdító röhögésre a fergeteges és szemérmetlenül vicces vágatlan verzióval és az eddig sosem látott felvételekkel.

 

Másnapos karácsony - Viasat6, december 27. kedd, 23h

Ethan, Isaac és Chris még gyermekkorukban találkoztak és barátkoztak össze egymással. A három kamasz több mint egy évtizeden keresztül, minden esztendőben összejött karácsony ünnepén, szentestén egy kis vidámság, és szórakozás elejéig. Most, hogy immár beléptek a felnőttkorba, a becses hagyomány véget ér, azonban annak érdekében, hogy az utolsó alkalom igazán emlékezetes maradjon számukra, elindulnak, hogy megkeressék a karácsonyi bulik Szent Grálját.

 

007 Spectre - A Fantom visszatér - TV2, december 27. kedd, 23h

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt, hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarra-val, egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben Londonban Max Denbigh, a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t és Q-t, hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t, az ügynök ős-ellenségének, Mr. White-nak a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Ahogy a titkos-ügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség között...

 

Az ördög ügyvédje - Viasat Film, december 27. kedd, 23.10h

Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne. A győzelem megszállottjává válik és többé semmi más nem érdekli. Nem figyel felesége baljóslatú látomásaira, aki egyre furcsább dolgokat tapasztal és megérzi, hogy súlyos árat kell fizetniük a csillogó előnyökért. Kevin egyre nehezebb tárgyalótermi megmérettetéseken esik át. Mindene a diadal, de elkezd félni. A földi pokol kapujában Milton vár rá.

 

Az 57-es utas - RTL HÁROM, december 27. kedd, 23.10h

Charles Rane, a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

Flashdance - SuperTV2, december 27. kedd, 23.15h

Alex, a nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosnőként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével járó támogatást _ csakúgy, mint minden más protekciót _ élből visszautasítja…