Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti otthoni szórakozás alapkövei.

Örok hűség - M5, június 6. kedd, 21h

Bor Mihály meséli el családja történetét. A gimnáziumigazgató édesapa és az édesanya gyermekeikkel Temseváron éltek, nagy tiszteletnek örvendtek a város polgárainak körében. Legidősebb testvére már bemutatja szíve választottját a szüleiknek, egy felvidéki lányt, aki Pesten tanítónőnek tanul. Ám a legidősebb fiút behívják katonának annak ellenére, hogy egyetemistaként felmentést élvez. A zavaros helyzettel mit sem törődve a középső fiú Pestre indul, hogy megmentse testvérét. A magyar katonák tömegével térnek haza a frontról, és jönnek létre az új államok. Sorra vesznek el a városok, falvak, Temesvár is román kézre kerül, míg a Felvidék Csehszlovákia részeként kerül fel a térképre. Ez a helyzet teljesen felborítja a magyar családok életét... A zenés TV film a temesvári Dér család valós történetén alapul, akik 1920-ban "vagonlakókká" váltak, mert a családfő nem volt hajlandó aláírni a Román Királyság iránti hűségnyilatkozatot. Az I. Világháború után, de különösen az csonka országot körülvevő új államok megszületését követve több százezer magyar hagyta el lakóhelyét és települt át a megmaradt területekre. Jelentős részük vagonlakókká vált, ahol sokszor évekig éltek a családok, míg normális körülményeket teremthettek maguknak.

 

Egyenesen át - Viasat3, június 6. kedd, 21h

Egy csoport orvostanhallgató halálközeli állapotról szeretne tapasztalatokat szerezni. Ennek érdekében egymás szívét állítják meg, majd újraélesztik. Múltjukból felvillanó képek jelennek meg, gyermekkori rémálmok, bűnök, amelyeket ők vagy ellenük követtek el. A tapasztalok egyre erősebbé válnak, a látomásaik fizikailag bántalmazzák őket, ahogy egyre mélyebben próbálják meg a halálközeli állapotot feltárni; megoldást remélve.

 

Visszatérés a kék lagúnába - Viasat Film, június 6. kedd, 21h

A fiatalon megözvegyült Sarah Hargrave (Lisa Pelikan) kislányával utazik, amikor egy csónakban halott házaspárra és kétéves fiukra találnak, aki a csodával határos módon életben maradt. Sarah magához veszi a kis Richardot, azonban a hajón kolera járvány tör ki, és az asszony kénytelen a két gyerekkel egy csónakban elmenekülni. Egy lakatlan trópusi szigetre érnek, ahol Sarah halála után Lilli (Milla Jovovich) és Richard (Brian Krause) magukra maradnak. A kamaszkorba lépő fiatalok gyerekkori barátságát felváltja a szerelem, s kettejük boldogságának harmóniáját csak egy szigetre tévedő hajó zavarja meg.

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - AMC, június 6. kedd, 21h

Eltűnt a kis házikedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodíl, tarantella, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jóisten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és _ keményen hadakozva mind a két balkezével _ a legképtelenebb eredményre jut...

 

Grease - Paramount Network, június 6. kedd, 21h

A hetvenes évek népszerű sztárjai, John Travolta és Olivia Newton-John, néhány másik kedvelt hollywoodi személyiséggel együtt elhozza a filmvászonra a Broadway egyik legnépszerűbb musicaljét, amiben a Rydell középiskola élete felkavarodik, amikor Danny rájön, hogy a lány, akivel a nyara töltötte a városba költözött.

 

Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk - Film+, június 6. kedd, 21h

Mike (Will Smith) és Marcus (Martin Lawrence), a két miami drog-nyomozó többször megpróbálja lebuktatni a kubai drogbárót, Hector Tapiát (Jordi Mollá), ami rengeteg pénzébe kerül a városnak. Tapia ugyanis minden alkalommal bepereli a rendőrséget, és mindig meg is nyeri. De Mike biztos a dolgában és ezért egyre kockázatosabb akciókba rántja bele Marcust. Miután Marcus többször is megtekinthette közelről a halál torkát, megelégeli társa fanatikusságát, és az áthelyezését kéri. De esélye sincs a nyugalomra, mert a húga, a beépített ügynökként dolgozó gyönyörű Syd (Gabrielle Union) álcáját felfedik, és Tapia túszul ejti.

 

Farkasok öröksége - Moziverzum, június 6. kedd, 21h

Henry, annak ellenére, hogy régóta nyugdíjas, még mindig a világ egyik legveszélyesebb és legkeresettebb bérgyilkosa. Az emberektől távol eső tóparti kunyhójában éli életét. Egyik nap egy sérült nőt talál a házához közel és ahhoz, hogy megmentse, saját életét is kockáztatnia kell.

 

Revolver - Mozi+, június 6. kedd, 21.50h

Jake Green (Jason Statham) egy megszállott szerencsejátékos, akit már szinte az összes kaszinóból kitiltottak, mert folyton nyer. Egyik este a két bátyjával, Billy-vel (Andrew Howard) és Joe-val (Stephen Walters) együtt meghívást kap egy exkluzív játékra egy maffiafőnökkel, Dorothy Macha-val (Ray Liotta). Jake-nek elvileg veszítenie kellene Macha ellen, de ő nem ezt teszi, megveri a maffiózót a játékban, sőt, még provokálja is. Ezután mindhármuknak menekülniük kell, mert Macha bérgyilkost fogad fel Jake megölésére. Jake egy testvérpárosnak kezd el dolgozni, Avi-nak (André Benjamin) és Zack-nek (Vincent Pastore), akik le akarnak számolni Macha-val és ezért pártfogásukba veszik Jake-et és testvéreit.

 

A kék lagúna - SuperTV2, június 6. kedd, 22.15h

Két gyermek és egy hajószakács a Csendes-óceán déli részén hajótörést szenvednek, amit csak ők élnek túl. Emmeline és Richard azonban nem sokáig számíthatnak az idős férfi oltalmazására, mert Paddy néhány nap múlva meghal. A két gyermek teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő, lakatlan szigeten. Lassanként alkalmazkodnak a körülményekhez és berendezkednek a paradicsomi helyen, ekkor még nem tudják, hogy évekre.

 

Fűrész II. - AMC, június 6. kedd, 22.30h

Jigsaw, a sorozatgyilkos ismét lecsapott. Ezúttal nyolc fiatalt csalt kelepcébe egy régi óvóhelyen. Ebből a csapdákkal teli helyről kellene megtalálniuk a kijáratot, még mielőtt a lassan beáramló mérgező gáz végezne velük. Jigsaw pedig szokásához híven kamerákon keresztül élvezi az életre-halálra menő előadást. Amikor felfedezik az áldozatot, aki egyértelműen magán viseli Jigsaw keze nyomát, Eric Mathews detektív (Donnie Wahlberg) nyomozásba kezd és kis erőfeszítéssel le is tartóztatja Jigsaw-t. De a letartóztatás is csak apró mozzanat Jigsaw gyalázatos tervében _ itt az idő, hogy Mathews is csatlakozzon a játékhoz.

 

Reclaim - A mentőakció - Filmcafe, június 6. kedd, 22.45h

Egy elkeseredett amerikai házaspár rájön, hogy nem minden az, aminek látszik, amikor külföldre utazva különös titokra jönnek rá. Hogy felfedjék az igazságot, és hazatérhessenek az Államokba, kockára kell tenniük saját életüket azért, hogy biztonságban tudhassák lányukat.

 

Hallgatási fogadalom - Film Mánia, június 6. kedd, 22.50h

Dr. Joachim Ferrer (Gérard Depardieu) erőszakos múltjától menekülve, lelkében egy mélységes titokkal az egyházban talál vigasztalást. Egy nap fiatal karmelita nővért szállítanak kórházába. A megmagyarázhatatlan fájdalmaktól és hallucinációktól elgyötört Sarah (Élodie Bouchez) szörnyű titkot őriz, amelyen a tőle messze élő ikernővérével, Gaëlle-lel osztozik. Ferrer megpróbál segíteni a lányon, ám hamar szembetalálja magát az egyházzal, amely minden lehetséges eszközt megragad, hogy a szörnyű bűn sose tudódjon ki.

 

Hajsza a föld alatt - AXN, június 6. kedd, 22.50h

Walter Garber (Denzel Washington) teljesen hétköznapi fickó, aki egy megvesztegetés miatt a New York-i metróhálózat egyik forgalomirányítójába kerül. Sosem gondolta volna, hogy olyan feladattal kell majd megbirkóznia, amely a rutinos FBI-nyomozókat is próbára teszi. Fegyveresek térítik el az egyik metrószerelvényt. Vezetőjük, az őrült vagy nagyon is okos Ryder (John Travolta) azzal fenyegetőzik, hogyha egy órán belül nem fizetnek neki tízmillió dollárt, akkor kivégzi a kocsiban túszul ejtett utasokat.

 

Víkend - Magyar Mozi TV, június 6. kedd, 23h

Három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István (Lengyel Tamás) a milliomos építési vállalkozó, Márta (Gryllus Dorka) az ügyvédje és László (Simon Kornél) az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít. De tévednek. Egy baleset során meghal egy falubeli férfi. A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga titkos terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök _ és mindenki csak magára számíthat.

 

A gonosz odabent vár - Viasat Film, június 6. kedd, 23.15h

A megözvegyült John Alexander készen áll, hogy új életet kezdjen. A lányával, Hannah-val és az új feleségével, Melanie-val a békés külvárosba költöznek. Ahogy egyre több különös dolgok történik körülöttük, rájönnek, valami nem stimmel a tökéletesnek hitt otthonukkal. Van valami a házban és annak falaiban. Amikor megtudják a ház halálos titkát, azt kockáztatják, hogy ők lesznek a rémisztő történet új áldozatai. A hátborzongató film láttán kétszer is meggondolod, hol is lesz az új otthonod!