Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A keddi tévés ramazuri résztvevői.

A fantasztikus Burt Wonderstone - Viasat2, július 4. kedd, 20h

A két bűvész Burt Wonderstone és Anton Lovecraft éveken keresztül uralták a műfajt Las Vegasban. Látszólag jó barátok voltak, ám ahogyan az lenni szokott, két dudás nehezen fér meg egy csárdában, titokban egyik jobban gyűlölik egymást. Miközben öldöklő rivalizálást folytatnak, feltűnik a színen Steve Gray, egy utcai mágus, aki elhomályosítja őket a mutatványaival. Burt és Anton csak akkor reménykedhetnek a nagy visszatérésben, ha sikerül Burt terve. Ehhez azonban végig kell gondolnia addigi életét.

 

Csók, Anyu! - Magyar Mozi TV, július 4. kedd, 21h

Mindenki rohan, senki nem ér rá soha semmire. Az anya (Udvaros Dorottya) idegenvezető, az apa (Koltai Róbert) a munka mellett egy műhelyben maszekol. A középiskolás Marcsi (Lajtai Katalin) a szomszéd orvosba szerelmes. A kisiskolás Peti (Gévai G. Simon) hetek óta lóg a suliból. A család szinte csak írásban, a konyhai üzenőtáblán kommunikál egymással. Anyagilag nagyon jól mennek a dolgaik. Látszólag mindenük megvan, de pont a legfontosabb hiányzik az életükből.

 

A vadász - Paramount Network, július 4. kedd, 21h

Martin profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. A tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényes farkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet.

 

Tiszta játszma - RTL HÁROM, július 4. kedd, 21h

A gyönyörű jogásznőt, Kate McQueant (Cindy Crawford) egy rejtélyes merénylő kis híján megöli. A rendőrség a jóképű Max Kirkpatrickot (William Baldwin), a gyilkosságiak flegma nyomozóját bízza meg a nő védelmével, aki egy titkos búvóhelyen igyekszik biztonságba helyezni a lányt, ahol különleges bűnesetek tanúit szokták elrejteni. Arra azonban még a nyomozók sem számítanak, hogy Kate üldözője, Kazak (Steven Berkoff), az egykori KGB-ügynök, akinek az FBI-nál is kiterjedt kapcsolatai vannak...

 

A szellemhajó - AMC, július 4. kedd, 21h

Az 1962-ben eltűnt Antonia Graza olasz luxushajóra bukkan egy expedíció a jeges Bering-tengeren. Jack Ferriman (Desmond Harrington) kanadai pilóta szervezte a mentőexpedíciót, aki egyszer már megpillantotta az elszabadult hajót, de az évekre eltűnt újra a kíváncsi szemek elől. Az Arctic Warrior legénysége örül a sikeres akciónak, ugyanis a tenger törvényei szerint a nemzetközi vizeken talált gazdátlan hajó a megtalálót illeti. Ehhez azonban kikötőbe kell vontatni a hajót. Az első jelek szerint semmilyen élőlény nincs a hajón. A kutatókat azonban rabul ejti a hajótest és egyre furcsább dolgok történnek. A tapasztalt tengerészek képzeletét és idegeit is próbára teszi a rájuk váró borzalom.

 

Austin Powers - Aranyszerszám - Viasat3, július 4. kedd, 21h

Dr. Genya (Mike Myers), profikat megszégyenítő szökése után, szövetkezik Kicsi Énnel (Verne Troyer) és a komplett idióta Aranyszerszámmal (Mike Myers), hogy elrabolják Austin apját, Nigel Powerst (Michel Caine), a kémek kémét. Teszik mindezt az időutazás aljas trükkjét felhasználva, hogy magukhoz ragadják a világ feletti hatalmat. Csakhogy Szőr Austin (Mike Myers) is visszaszáguld 1975-be stricimobilján, és összefog a kreolbőrű szépséggel, Fuxxi Kleopátrával (Beyoncé Knowles), hogy megakadályozzák az akciót.

 

Django elszabadul - Mozi+, július 4. kedd, 21h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Kikézőtábor - Filmcafe, július 4. kedd, 21h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Szemfényvesztők - Film+, július 4. kedd, 21h

A világ négy legjobb illuzionistája Merritt (Woody Harrelson) és Atlas (Jesse Eisenberg) vezetésével nyilvános show-műsorban kirabolja az egyik párizsi bankot, méghozzá nem is akárhogyan! A műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI nyomozója, Dylan (Mark Ruffalo) és a mellé rendelt francia nyomozónő, Alma (Mélanie Laurent) értetlenül állnak az agyafúrt attrakció előtt, ezért Thaddeushoz (Morgan Freeman) fordulnak segítségért, aki a bűvészmutatványok leleplezéséből él. Amikor a bűvészek többször is átejtik az FBI-t, majd mecénásukat, a milliárdos Tresslert (Michael Caine) is kifosztják, megkezdődik a hajtóvadászat.

 

Copland - TV4, július 4. kedd, 21h

Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Példaképei a városi rendőrök, hiszen egy baleset miatt ő sosem tartozhatott közéjük. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd. A rendőrség belső védelmi tisztje is pártolja a nyomozást. Egy egész város ellen...

 

District 9 - Filmcafe, július 4. kedd, 22.50h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

 

Elysium - Zárt világ - AXN, július 4. kedd, 22.50h

Odalenn nehéz az élet. A Föld a jövőben túlzsúfolt, romba dőlt, mocskos és veszélyes hely lesz. Aki teheti, inkább felköltözik az Elysium biztonságos, rendezett és békés világába _ egy hatalmas mesterséges holdra, melyet kiváltságos lakói gondosan védenek a lentiektől. Ha az illegális bevándorlók ellen kell felhasználni őket, nem haboznak: törvényt és fegyvert egyaránt bevetnek. Max (Matt Damon) azonban már nem fél egyiktől sem. Az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba. Ha kell, csellel, ha kell, erővel át fogja törni a kordont, hogy megszerezze, amire az Elysiumon szüksége van. És ezzel talán az egész, kárhozott világ sorsát megváltoztatja…

 

Rendőrakadémia - Viasat6, július 4. kedd, 22.55h

Az amerikai városban egy csapásra megváltozik az élet, amikor egy nő kerül a polgármesteri székbe. Így most, amikor a polgármesterasszony hatására a Rendőrakadémia, nemtől, testsúlytól és iskolázottságtól függetlenül, mindenki előtt kitárja kapuit, szeretnivaló, örök vesztesek rohamozzák meg a kiképzőbázist. Így nem csoda, hogy ami rossz csak megtörténhet, az meg is történik a két osztálytárssal: Karen Thompsonnal és Moses Hightowerrel. A kiképzőszemélyzet, élükön Callahan őrmesterrel és a ravasz Harrisszal, mindent elkövet, hogy a hallgatók kihozzák magukból a maximumot.

 

Kardhal - Film+, július 4. kedd, 23.20h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, amit úgy hívunk, "cyberspace". Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy _ szerinte _ hazafias akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

Páncélba zárt szellem - Moziverzum, július 4. kedd, 23.25h

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.

 

Boa - Film Mánia, július 4. kedd, 23.30h

Valahol az Antarktisz mélyén létezik egy börtön, ahol a világ legveszélyesebb bűnözőit tartják fogva. A szigorú biztonsági intézkedéseknek és a kegyetlen sarkköri vidéknek köszönhetően a szökés innen teljesen lehetetlen. Rabok és őrök élik elszigetelt életüket és nem is sejtik, hogy sok százezer méterrel a tundra jege alatt egy hatalmas, emberevő kígyó alszik évszázadok óta. Az emberek jelenléte azonban felébreszti az alvó szörnyeteget és a börtön minden lakójának életét halálos veszedelem fenyegeti. Legyőzheti-e a foglyokból, őrökből és kutatókból álló csapat a hatalmas emberevő szörnyet?