Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti tévékedéshez

A koppányi aga testamentuma - M5, augusztus 29. kedd, 21h

1585-ben a törökdúlta, vallonfosztogatta látrányi vidéken Oglu, a koppányi aga párviadalban fejét veszi Babocsai Gáspárnak. Egy év kemény vívólecke után a fiú, Babocsai László bosszút áll apja haláláért. Oglu tenger kincsével ráhagyja lányát, Dusmátát. A hozományra Kales vallon kapitánynak is fáj a foga. Orvul elfogatja Babocsait, és Szahin, az új aga fia mellé záratja Bolondvár penészes börtönébe. De Bogics Márkó és Csomai kapitány álruhában kiszabadítja a foglyokat, akik életre szóló barátságot kötnek, és egy döntő csatában legyőzik a vallonokat. Babocsai és Dusmáta egymáséi lesznek.

 

Fejlövés - Magyar Mozi TV, augusztus 29. kedd, 21h

Klári és Laci elhatározzák, hogy közösen öngyilkosok lesznek. Döntésüknek egyszerű oka van, se pénzük, se állásuk, se lakásuk. Még aludni sem tudnak hol, mert szüleik nem fogadják be őket. Bélának, Laci barátjának fegyvere is van, így hárman indulnak el megvalósítani a tervet. A film megtörtént eseményt dolgoz fel.

 

Mobil - RTL HÁROM, augusztus 29. kedd, 21h

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi körül. Egy kétségbeesett női hang jelentkezik. Jessica (Kim Basinger) azt állítja, elrabolták, és csupán kimerülő félben lévő, törött telefonja köti össze a külvilággal. Pedig nagy szüksége volna a segítségre, hiszen kisfia hamarosan kijön az iskolából, férje hazafelé indul a munkából _ és mindketten veszélyben vannak.

 

Rambo V - Utolsó vér - Moziverzum, augusztus 29. kedd, 21h

John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat...

 

Vámpíros film - Paramount Network, augusztus 29. kedd, 21h

A film a vámpír történetek kifigurázása. A tinédzser Becca két fiú között örlődik. Ő és barátai számos különböző drámával birkóznak meg és minden az érettségi bálon csúcsosodik ki.

 

A setét torony - Viasat Film, augusztus 29. kedd, 21h

Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O'Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas _ nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatják meg a feketébe öltözött világpusztító tervének valóra válását.

 

Űrvihar - Viasat3, augusztus 29. kedd, 21h

A globális klíma irányítására fejlesztett műholdhálózat támadást indít a Föld ellen. Fel kell deríteni a háttérben megbúvó valódi fenyegetést, mielőtt egy világméretű űrvihar mindent elpusztít a bolygón.

 

A szellemhajó - AMC, augusztus 29. kedd, 21h

Az 1962-ben eltűnt Antonia Graza olasz luxushajóra bukkan egy expedíció a jeges Bering-tengeren. Jack Ferriman (Desmond Harrington) kanadai pilóta szervezte a mentőexpedíciót, aki egyszer már megpillantotta az elszabadult hajót, de az évekre eltűnt újra a kíváncsi szemek elől. Az Arctic Warrior legénysége örül a sikeres akciónak, ugyanis a tenger törvényei szerint a nemzetközi vizeken talált gazdátlan hajó a megtalálót illeti. Ehhez azonban kikötőbe kell vontatni a hajót. Az első jelek szerint semmilyen élőlény nincs a hajón. A kutatókat azonban rabul ejti a hajótest és egyre furcsább dolgok történnek. A tapasztalt tengerészek képzeletét és idegeit is próbára teszi a rájuk váró borzalom.

 

Predator - A ragadozó - Mozi+, augusztus 29. kedd, 21h

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.

 

A falka - Filmcafe, augusztus 29. kedd, 21h

Két testvér és barátnőik, Nicki és Sara egy egzotikus szigetre utaznak, hogy eltöltsenek néhány kellemes napot. Még nem sejtik, micsoda pokol vár rájuk. Amikor egyiküket megtámadja egy ismeretlen állat, a négyes a távozás mellett dönt. A repülőgépüket azonban valakik vagy valamik használhatatlanná tették. A fiatalok a szigeten rekednek, ahol vérszomjas fenevadak százai vadásznak rájuk, és nem nyugszanak, amíg mindnyájukkal nem végeznek.

 

Nyomd, bébi, nyomd - Film+, augusztus 29. kedd, 21h

Bébi (Ansel Elgort), a részben hallássérült, zseniális sofőr letudja adósságát, és abban a hiszemben, hogy véget ért a helyi maffiózónál töltött rabszolgasága, megpróbál új életet kezdeni a gyönyörű pincérlánnyal, Deborával (Lily James). Csakhogy Doc (Kevin Spacey) nem hajlandó megválni a legjobb sofőrjétől, és belekényszeríti Bébit egy nagyszabású rablásba. Ahhoz, hogy Deborával túléljék a közelgő katasztrófát, minden ügyességére és merészségére szüksége van, Doc legújabb csapata ugyanis túlságosan erőszakos és vezetőjük, Dili (Jamie Foxx) megváltoztatja a tervet.

 

Emberrablás a paradicsomban - Film4, augusztus 29. kedd, 21.50h

Savannah Morgan régi álma valósul meg azzal, hogy férjével, Braddel és ötéves kislányukkal, Ariaval visszatér ausztráliai szülőhelyére. Az álom hamar rémálommá változik, mikor Aria eltűnik...

 

A testőr - Film Mánia, augusztus 29. kedd, 22h

Roland Sallingert (Steven Seagal), a Los Angeles-i zsarut korrupt társa lelövi. Sallinger túléli a merényletet, de később kénytelen megválni a rendőrségtől. A szakmától azonban nem: különleges terrorelhárítási kiképzésen vesz részt. Egy nap régi barátja, Conner Wells (Steph DuVall), a Texasban élő gazdag üzletember keresi meg. Azt szeretné, hogy Sallinger Wells lánya, Nikita (Liezl Carstens) testőre legyen. Kiderül, hogy Nikitát többször megfenyegették, majd emberrablók csaptak le rá. Sallinger habozás nélkül igent mond, s könyörtelenül szembeszáll a kegyetlen gengszterekkel.

 

Kegyenc fegyenc - SuperTV2, augusztus 29. kedd, 22.50h

Stan Minton-t a kisstílű szélhámost csalásért elítélik. Agyafúrt ügyvédje segítségével azonban Stan-nek sikerül némi időt nyernie, így van valamennyi esélye túlélni a börtön kegyetlenségét. Stan ekkor úgy dönt, hogy kiképezteti magát. A titokzatos Mester segítségét kéri, hogy faragjon belőle rettenetes harcművészt, hogy képes legyen állni a sarat, mire eljön az idő. A hónapok során Stan-ből valóban kíméletlen harcos válik, s amikor bevonul a börtönbe, rá kell jönnie, hogy a dutyi egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelte...

 

Vörös veréb - Mozi+, augusztus 29. kedd, 23.15h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Felpörögve - Film+, augusztus 29. kedd, 23.25h

Chev Chelios (Jason Statham) nem várt telefonhívásra ébred. Támolyog, gyakorlatilag nem tud mozogni, és a szíve is alig ver, nagy erőfeszítésébe kerül, hogy felvegye a mobilját. Ricky Verona (Jose Pablo Cantillo) van a vonalban, és elárulja hősünknek, hogy megmérgezte álmában, már csak egy órája van hátra. Mint kiderül, Chev egy bérgyilkos, aki a Nyugati Parti bűnszövetkezeteknek dolgozik. Chev eddig soha nem hibázott, de az elmúlt éjszakai meló váratlan kudarcba fulladt. Chev ugyanis futni hagyta a célpontot. Ki akar szállni, hogy új életet kezdhessen barátnőjével, Eve-vel (Amy Smart). Most Chevnak, szó szerint, rohannia kell az életéért. Csak úgy képes lelassítani a szívét leállítani készülő mérget, ha testében folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintet! Ahogy az óra sebesen ketyeg, Chelios nagy zűrzavart okoz Los Angeles utcáin, és mindenkit elsöpör, aki az útjába mer állni. Meg kell mentenie Eve-t, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, miközben meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja. De adrenalin szintje közben egy pillanatra sem eshet vissza!