Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha a kedd este a tévé előtt ér

Szövetségesek - Viasat3, szeptember 19. kedd, 21h

1942-ben Max Vatan kanadai kém ejtőernyővel ugrik ki Francia-Marokkó fölött, hogy találkozzon a francia kémnővel, Marianne-nal, aki az akció során a felesége lesz. A feladatuk a casablancai német nagykövet likvidálása. Néhány napig együtt élnek, és hamarosan beleszeretnek egymásba. Amikor Max visszatér Londonba, Marianne-t is magával hozza, és összeházasodnak. Miután megszületik a lányuk, Max megtudja, hogy a neje valószínűleg német kém. 72 órája van, hogy bebizonyítsa Marienne ártatlanságát.

 

Túszdráma - Moziverzum, szeptember 19. kedd, 21h

Egy fiatal anya és gyermeke halálával végződő túszmentő akció után Jeff Talley, a Los Angeles-i rendőrség szakértője egy csendes kisváros rendőrfőnökeként folytatja pályáját. Nem sokkal megérkezése után azonban három rablásra készülő tinédzser tévedésből egy korrupt könyvelő tulajdonában lévő, több millió dollárt érő villában találja magát. Pánikba esnek, és túszul ejtik a családot, ezzel Talley számára pontosan ugyanazt a helyzetet idézik elő, amivel az életében soha többé nem akart szembenézni.

 

Az ismeretlen Drakula - RTL HÁROM, szeptember 19. kedd, 21h

Vlad (Luke Evans) nagyúr, feleségével és egyetlen fiával békében kormányozza a királyságot. Csakhogy közeledik a százéves hadisarc, amikor a törököknek át kell adnia ezer fiút, és a sajátját, hogy a szultán janicsárokat képezzen belőlük a saját serege számára. Vlad ígéretet tett a népének, hogy megvédelmezi a birodalmat, és amikor a török sereg megjelenik a határon, kétségbeesésében ahhoz a szörnyű hatalomhoz fordul segítségért, amely a győzelem mellett végzetes pusztulást is hozhat mindannyiuk számára.

 

Vakszerencse - Paramount Network, szeptember 19. kedd, 21h

Amikor a princetoni egyetemista, Richie Furst (Justin Timberlake) azt hiszi, hogy egy online pókeroldal becsapta, Costa Ricába indul, hogy szembeszálljon a szerencsejáték-mágnással, Ivan Blockkal (Ben Affleck), aki szerinte felelős.

 

Elysium - Zárt világ - Viasat Film, szeptember 19. kedd, 21h

2154-re az emberiség két részre szakadt, gazdagokra és szegényekre. Az előbbiek a hatalmas mesterséges hold, az Elysium rendezett és biztonságos világában élnek, míg az utóbbiak a lepusztult és túlzsúfolt Földön. A kiváltságosok gondosan védik előjogaikat a lentiektől, az illegális bevándorlók ellen törvényt és fegyvert is bevetnek. Maxnak az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba, megszerezze azt, amire szüksége van, és amivel talán az egész világ sorsát megváltozatja.

 

Tökéletes katona - Mozi+, szeptember 19. kedd, 21h

Valahol egy szupertitkos katonai bázis hibernáló-kamrájában majdnem kopaszra borotvált, acélos izmú férfiak alusszák gépálmukat. Olyan univerzális harcosok ők, akik bármikor, bárhol bevethetők, akikből egy speciális programmal kiirtották a legalapvetőbb emberi érzelmeket is. Nincsenek emlékeik, nem éreznek fájdalmat _ vagy ha igen, nem vesznek róla tudomást -, könyörtelenül és gyorsan ölnek, és ha arról van szó, napokig harcolnak pihenés nélkül. Luc Devreux csak egy közülük, és mégis más, mint a többi. Amikor az egyik akcióban társai lelövik egy tévé riporternő kameramanját, kilép a sorból. Döntésével nem akármilyen hadsereget zúdít magára: a tökéletes katonákat és mániákus parancsnokukat, Andrew Scott-ot _ akit történetesen a világ másik legnépszerűbb akcióhőse, Dolph Lundgren alakít…

 

A 23-as szám - Filmcafe, szeptember 19. kedd, 21h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Ölve vagy halva - Film+, szeptember 19. kedd, 21h

Mason Storm (Steven Seagal) túl sokat tudott. A Los Angeles-i rendőrség büszkesége ezúttal meglehetősen messzire ment: aki ugyanis beleavatkozik a magas szintű politikai korrupció kétes üzelmeibe, az könnyen megégetheti magát. Stormot most több sebből vérezve, tekintélyes mennyiségű ólommal a testében szállítják kórházba. Mindenki úgy tudja, meghalt. Szinte a halálból _ hét évig tartó kómából _ tér vissza, hogy bosszút álljon és beteljesítse küldetését.

 

A bérgyilkos - Film Mánia, szeptember 19. kedd, 22.45h

Cliff Garret, a New York-i zsaru és társa, Ronny Delany már befejezné megfigyelési akcióját, amikor feltűnik a színen egy kábítószerbanda. Miközben egy közeli raktárba rejtenék "rakományukat", egy rivális banda közbelép, és hatalmas tűzpárbaj veszi kezdetét. Garret közbeavatkozna, de Delaney-ről kiderül, hogy csapdába csalta társát, és lelövi Garretet. A kórházban sikerül megmenteni Garret életét, de a külvilág számára a zsaru meghalt. A kábítószerosztály megbízásából három évvel később Garret új személyazonossággal lép akcióba. Ő Danny Grogan, a kegyetlen bérgyilkos, aki hamarosan a Seattle-i szervezett bűnözés főnökének bizalmába férkőzik.

 

Gothika - AXN, szeptember 19. kedd, 22.50h

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja magát, de már a rács másik oldalán. Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt állítják, hogy megőrült.

 

A pokolból - Filmcafe, szeptember 19. kedd, 22.50h

A tizenkilencedik század utolsó és legnagyobb rejtélye volt ő. Az első bűnöző, aki sztár lett, az első nagy megoldatlan titok, mely máig újabb és újabb kalandvágyókat sarkall vadabbnál vadabb megoldásokra: Hasfelmetsző Jack. 1888 őszén tíz hét alatt öt kegyetlen, rituális gyilkosságot követett el, és ezzel sosem tapasztalt pánikot keltett Londonban. Abberline felügyelő, a Scotland Yard magányos nyomozója a rém nyomába ered. A különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. Ezúttal azonban olyan akadályba ütközik, amit ő sem láthatott előre: beleszeret abba, akiről tudja, ő lesz a következő áldozat.

 

Tisztítótűz - Film+, szeptember 19. kedd, 23h

A kiváló pszichológiai érzékkel rendelkező Jack Cole nyomozó már évek óta felhagyott eredeti tevékenységével. Ám amikor Los Angelesben útjára indul egy tébolyodott sorozatgyilkos, a hatóságok kénytelenek a segítségét kérni. Cole azonban nem dolgozhat egyedül, új társat kap Jim Campbell nyomozó személyében, akivel az első pillanattól kezdve gyűlölik egymást. De le kell küzdeniük a kölcsönös ellenszenvet ahhoz, hogy elkaphassák a gyilkost, akinek legutolsó áldozata Cole volt felesége és annak legújabb férje.

 

Interjú a vámpírral - RTL HÁROM, szeptember 19. kedd, 23h

Louis (Brad Pitt), az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpír megjelenik egy fiatal riporternél, hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik. A vámpír Lestat (Tom Cruise) végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedéssé válik, mert ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

 

Van Helsing - Mozi+, szeptember 19. kedd, 23.15h

Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll, s legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing így hát együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen...

 

Pixel - Viasat3, szeptember 19. kedd, 23.30h

A videójátékok kora lejárt. De mi lesz az egykor népszerű, mára elfeledett figurákkal és feladatokkal? Talán élvezik a békés nyugdíjas életet? Tévedés! Utálják a feledést, és ha eljön az idő, visszatérnek. És akkor lesz haddelhadd! Ebben az ellen-Tron filmben, PacMan, Tetris és társaik fellázadnak teremtőik ellen, kilépnek a monitorról, és háborút indítanak az egyre modernebb játékokra vágyó emberek ellen. Még szerencse, hogy egy mindenre kész csapat felveszi ellenük a harcot.