Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha kedd, és este, tévé!

A szakasz - Film Mánia, január 30. kedd, 20h

Önkéntesnek jelentkezik a vietnami háborúba az ifjú Chris Taylor. Ahhoz az egységhez osztják be, amelyet Elias és Barnes őrmester vezet. Elias betartja a játékszabályokat, törődik az embereivel, a kegyetlen Barnest viszont csak a harc, a küzdelem érdekli. Barnesnek és az embereinek semmi sem számít, hidegvérrel kivégzik az ártatlan embereket is. Amikor Eliasnak sikerül megakadályoznia az újabb mészárlást, a feldühödött Barnes lelövi. Chris sejti, mi történt. Mielőtt azonban az ügy kipattanna, a vietkongok támadásba lendülnek.

 

Betépve - Filmcafe, január 30. kedd, 21h

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope Cruz) szerelme még számára is megfizethetetlen.

 

Isten hozta, őrnagy úr! - M5, január 30. kedd, 21h

A film egy mátrai kis faluban játszódik a második világháború idején. A tűzoltóparancsnok fia levelet ír szüleinek, mert idegösszeomlás szélén álló parancsnoka szívesen elmenne hozzájuk szabadságra, hogy egy kissé kipihenje magát. Tóték, akik azt remélik, hogy a fronton levő fiúk sorsa jobbra fordul majd, ha az álmatlanságban szenvedő őrnagy minden szeszélyét teljesítik, önfeláldozóan igyekeznek a kedvébe járni… Örkény István művét Fábri Zoltán rendezte, a főszerepekben pedig olyan színészóriásokat láthatunk, mint Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Fónay Márta, Venczel Vera.

 

Tisztítótűz - RTL HÁROM, január 30. kedd, 21h

A kiváló pszichológiai érzékkel rendelkező Jack Cole nyomozó már évek óta felhagyott eredeti tevékenységével. Ám amikor Los Angelesben útjára indul egy tébolyodott sorozatgyilkos, a hatóságok kénytelenek a segítségét kérni. Cole azonban nem dolgozhat egyedül, új társat kap Jim Campbell nyomozó személyében, akivel az első pillanattól kezdve gyűlölik egymást. De le kell küzdeniük a kölcsönös ellenszenvet ahhoz, hogy elkaphassák a gyilkost, akinek legutolsó áldozata Cole volt felesége és annak legújabb férje.

 

Wanted - Mozi+, január 30. kedd, 21h

Wes nyugtatókon él és rabszolgaként dolgozik egy irodában. A főnöknője rendre megalázza, a barátnője pedig félrelép a legjobb barátjával. Egyik nap azonban találkozik egy szexis lánnyal, aki nemcsak elmondja neki, hogy a rég elfeledett édesapját megölték, hanem egy lövöldözés során megmenti az életét. Kiderül, hogy az apja egy titkos társaság tagja volt, amely a világ egyensúlya felett őrködik. Ők azok, akik végeznek a világra veszélyes emberekkel. És most eljött az idő, hogy Wes az apja nyomdokaiba lépjen. Ám ő rájön, hogy a nemes eszmék mögött más érdekek húzódnak meg...

 

The Expendables - A feláldozhatók 3. - Film+, január 30. kedd, 21h

A feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Sylvester Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel, Stonebanksszel (Mel Gibson) leszámoljanak. Barney váratlanul félreteszi a veterán csapatot, és újoncokat fogad fel. Christmas (Jason Statham) azonban nem hagyja magát félreállítani, és társai: Doc (Wesley Snipes), Trench (Arnold Schwarzenegger) és Jensen (Dolph Lundgreen) segítségével kimentik Barneyt és zöldfülű csapatát.

 

Gyilkosságba hajszolva - Film Mánia, január 30. kedd, 22.15h

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.

 

Rómeó és Júlia - SuperTV2, január 30. kedd, 22.25h

Shakespeare klasszikus szerelmi története modern környezetben, az amerikai Verona Beach-en elevenedik meg a múlt század ötvenes-hatvanas éveiben. A tengerpartért, a hatalomért és a pénzért harcol egymással a két rivális banda, a Capulet és a Montague család. Tagjai villogó, díszes autóval száguldoznak, kard és tőr helyett pisztollyal ölik egymást. Egy táncos összejövetelen találkozik egymással a két család gyermeke. Rómeó és Júlia az első pillantásra egymásba szeret, és hamarosan, titokban összeházasodnak. Rómeó később összeverekszik az egyik Capulet-tel, és megöli...

 

Likvidálva - AXN, január 30. kedd, 22.50h

Ben Logan, a CIA egykori ügynöke szeretné rendezni a kapcsolatát elhidegült tinédzser lányával. A férfi magával viszi Amyt Brüsszelbe, ahol egy multinacionális cég biztonsági szakértőjeként vállalt munkát. Egyik reggel meglepődve tapasztalja, hogy a cég megszűnt, a bankszámláit törölték, a kollégái eltűntek, és az asszisztense végezni akar vele és a lányával. Ben és Amy menekülni kényszerül, az ex-ügynöknek ismét a túlélésre és lánya biztonságára kell koncentrálnia. Az összeesküvés szálai a múltba vezetnek.

 

Karantén - Viasat Film, január 30. kedd, 22.50h

Egy híradós stáb a tűzoltók életéről, munkájáról készít riportot. Ennek során végigkövetik az egyik egység munkanapját, hogyan telik a szolgálat bent a laktanyában, illetve milyen eseményekhez riasztják őket. Az egyik riasztásnál ők is a vonuló egységgel mennek, élesben rögzítve az eseményeket. Egy bérházhoz riasztották őket, ahol hátborzongató események részesei lesznek. Kiderül, hogy valamiféle vírus támadta meg az embereket. Menekülnének, de a házat karantén alá helyezik. Körülöttük rémült lakók és a megfertőzött, zombiszerű emberek, akik emberhúsra éhesek.

 

A túlélő - AMC, január 30. kedd, 22.55h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Csak egy meló / A vadász imája - Moziverzum, január 30. kedd, 23.10h

Lucas (Sam Worthington), a magányos farkas profi bérgyilkos. Újabb célpontja a fiatal, gyönyörű Ella (Odeya Rush). A férfi elől nincs menekvés, ám most mégis minden másképp történik. Lucas és Ella együtt lép le, s mivel a megbízó örökre el akarja hallgattatni Ellát, megindul a hajsza egész Európán át, most már mindkettőjük után. A túlélésre csak egy reményük marad: meg kell találniuk Ella családjának gyilkosait.

 

A 23-as szám - Filmcafe, január 30. kedd, 23.20h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

A királyság - Film+, január 30. kedd, 23.30h

Terrortámadás éri a szaúd-arábiai Rijádban az amerikai lakótelepet, melynek során nők és gyerekek is meghalnak, és egy robbanásban Francis Manner FBI-ügynök is életét veszti. Ronald Fleury FBI-ügynök (Jamie Foxx) öt napot kap a hercegtől, hogy a csapatával a helyszínt átvizsgálhassa. Janet Mayes (Jennifer Garner), Grant Sykes (Chris Cooper) és Adam Leavitt ügynökkel (Jason Bateman) együtt azonban a terroristavezér, Abu Hamza (Hezi Saddik) levadászására készülnek, aki további merényletekre készül.

 

Fuss - Paramount Network, január 30. kedd, 23.30h

Úgy tartják, az anyai szeretet elől nincs menekvés... Chloe számára ez azonban semmi jót nem jelent. Anyjával való kapcsolatában van valami természetellenes, még inkább baljós.