Ezeket a filmeket ajánljuk péntek estére

Itt a péntek, ha nem buliba mész, akkor nézd át ezt a listát!

A Karib-tenger kalózai 2. - Holtak kincse - Viasat3, június 4. péntek, 21h

Az elbűvölően zsivány Jack Sparrow kapitány visszatér egy grandiózus, vakmerő és véget nem érő kalandra, amely telis tele van ördögi kalózhumorral, irtózatos tengeri szörnyekkel és lélegzetelállító fekete mágiával. Jacknek pokoli adósságot kell lerónia: nála van az óceán mélyének mindenható urának, a legendás Davy Jonesnak a lelke, de a ravasz Jack harc nélkül nem adja magát.

 

Ready Player One - Film+, június 4. péntek, 21h

Az Oasis a legnagyobb virtuális tér, melyben az emberek nap mint nap felszabadulnak. Amikor az alapító, James Halliday (Mark Rylance) végrendelete érvénybe lép, hatalmas verseny veszi kezdetét. Kiderül, hogy Halliday elrejtett néhány titkot a rendszerben, és aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. A fiatal Wade (Tye Sheridan) a játékban nőtt fel, és Parsifal-avatárjával nekivág a kalandnak, nem is sejtve, hogy az élete a tét. Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn), az agresszív milliárdos akarja ugyanis megszerezni magának az Oasist, és új fejlesztéseivel szeretné uralni az emberek életét.

 

Godzilla - Sony Movie Channel, június 4. péntek, 21h

A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő.

 

A nyolcadik utas: a Halál - Moziverzum, június 4. péntek, 21h

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad Kane (John Hurt) arcára, aki teljesen megbénul. Miután Kane visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley (Sigourney Weaver) azonban nem törődik bele a halálba.

 

Bőrnyakúak - Filmcafe, június 4.péntek, 21h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

 

Szent Péter esernyője - Duna Tv, június 4. péntek, 21.40h

Besztercén meghal a rokonokkal hadilábon álló gazdag Gregorics. Mindenét fiára, Wibra Gyurira hagyja, de a nagy vagyon nem kerül elő. A bútorok elárverezése után az apróbb ingóságok az ócskás Münz birtokába jutnak, köztük egy piros esernyő is.Münz éppen Glogován halad át, amikor észreveszi, hogy a pap kétesztendős húgát az időközben eleredt esőn felejtették. Föléteszi az ernyőt. Amikor a pap az esernyő titokzatosan eltűnt tulajdonosát keresi, a falusiak legendát kanyarítnak az esetből: Szent Péter járt Glogován, ő oltalmazta meg Veronikát az esőtől. Wibra Gyuri időközben tehetséges ügyvéd lett. Apja régi barátjának elejtett szavaiból rájön, hogy Gregorics a vagyonát kedvenc esernyőjébe rejthette. Glogovára utazik, ahol megismerkedik a felserdült, bájos Veronikával.

 

Szegény gazdagok - M5, június 4. péntek, 22.15h

Jókai Mór nemzedékek sora által olvasott regénye egyike nemzeti irodalmunk legközkedveltebb mesterműveinek, a belőle készült hasonlóan népszerű filmváltozat pedig felvonultatja színjátszásunk legjavát. A szépséges Henriette-et (Krencsey Marianne) nagyapja Hátszegi báróhoz kényszeríti, pedig a lány Vámhidy Szilárdba (Láng József) szerelmes. A két fiatal a maga módján próbál tiltakozni: önként elvetnék maguktól az életet, de szerencsére megmentik őket. Ennek azonban nem sokáig örülhetnek: Hátszegi báró magával viszi a lányt Erdélybe, ahol a titokzatos Fatia Negra tartja rettegésben a vidéket…