Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Pörög a péntek esti buli, a tévé a diszkógömb!

A kilencedik kapu - Film Mánia, május 3. péntek, 20h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

Mennyei Királyság - AMC, május 3. péntek, 20.10h

Balian (Orlando Bloom), a hitét vesztett patkolókovács származása ellenére a Szentföldre utazik, ahol akaratlanul is a háború középpontjába kerül. Ám Jeruzsálem hamis csillogása, a lovagok, Tiberias (Jeremy Irons) és Guy de Lusignan (Csókás Márton) ármánykodása közepette beleszeret a szépséges hercegnőbe, majd vezéralakja lesz az eseményeknek. Végül minden bátorságát és tudását összeszedve megpróbálja megvédeni a várost a legendás Szaladin (Ghassan Massoud) hatalmas seregével szemben.

 

Sötét vizeken - Paramount Network, május 3. péntek, 21h

Robert Bilott céges jogász, aki nagyvállalatokat véd. Egy nap felkeresi egy farmer, akit imádott nagyanyja küldött hozzá, hogy segítsen neki. Bilott hamarosan rájön, hogy a DuPont vegyi vállalat évek óta mérgezi egy kisváros ivóvizét.

 

Rambo 3. - Moziverzum, május 3. péntek, 21h

Trautman ezredes az afganisztáni háborúban az oroszok elleni tevékenysége miatt fogságba esik. Rambo kapja azt a veszélyes és minden eddiginél lehetetlenebbnek tűnő feladatot, hogy a front mögé kerülve, az oroszok által uralt területen felkutassa és kiszabadítsa a foglyul ejtett ezredest. A mindenre elszánt Rambo, az orosz területekre érkezve megtudja, hogy a Trautman-t egy megerősített erődben tartják. Ez a létesítmény első ránézésre bevehetetlennek tűnik: mindenhol állig felfegyverzett őrök figyelik a környéket és magát az erődítményt is. Ám Rambo-nak az éberségével sikerül bejutnia. Az azonban, hogy ki is kerül-e ebből a pokolból, erősen kétséges…

 

Terminátor - Megváltás - Film+, május 3. péntek, 21h

2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright (Sam Worthington) hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet. A védelmi célra kifejlesztett SkyNet számítógép az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők ellen. Az ellenállás egyik vezetője, John Connor (Christian Bale), akinek az életét egy különös idegen, Marcus Wright érkezése kavarja fel. Mindketten hasonló utat járnak be, melynek végén eljutnak a SkyNet központjába. Együtt néznek szembe a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

 

Véres gyémánt - RTL HÁROM, május 3. péntek, 21h

Solomon (Djimon Hounsou), akit elválasztanak a családjától, és arra kényszerítenek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit élete kockáztatásával elrejt, hogy az érte kapott pénzzel megmentse a családját. Archer (Leonardo DiCaprio), az exzsoldos tudomást szerez a kincsről, és Mady Bowen (Jennifer Connelly) újságírónő közvetítésével Solomon mellé szegődik abban a reményben, hogy a kincs sikeres értékesítésével ő is jól jár, és végre elhagyhatja Afrikát. A két ember sorsa végzetesen összefonódik az életveszélyes vállalkozás során.

 

Hitman: A 47-es ügynök - Mozi+, május 3. péntek, 21h

A 47-es ügynököt (Rupert Friend) még senki sem látta. Aki látta, nem ismeri fel. Aki felismerte, nem élte túl. Tökéletes fegyver, tökéletes katona. Gyors, kegyetlen, embertelen. Nem is ember igazán: egy génlaboratóriumban született, és minden tulajdonságát úgy alakították ki, hogy megfeleljen a célnak, és kétely nélkül, halálos pontossággal teljesítsen bármilyen parancsot. Ám úgy látszik, nincs tökéletes gyilkológép. A 47-es szembekerül a legendás bérgyilkossal, John Smith-szel (Zachary Quinto), amikor mindketten egy bajba került nőn (Hannah Ware) próbálnak segíteni. Ám a játszma sokkal bonyolultabb ennél: a kialakuló háromszög-történetben mindenki egyszerre áruló és áldozat. Valaki mégis győzni fog...

 

Hurok - Magyar Mozi TV, május 3. péntek, 22.40h

Az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet...

 

A szakasz - Film Mánia, május 3. péntek, 22.40h

Önkéntesnek jelentkezik a vietnami háborúba az ifjú Chris Taylor. Ahhoz az egységhez osztják be, amelyet Elias és Barnes őrmester vezet. Elias betartja a játékszabályokat, törődik az embereivel, a kegyetlen Barnest viszont csak a harc, a küzdelem érdekli. Barnesnek és az embereinek semmi sem számít, hidegvérrel kivégzik az ártatlan embereket is. Amikor Eliasnak sikerül megakadályoznia az újabb mészárlást, a feldühödött Barnes lelövi. Chris sejti, mi történt. Mielőtt azonban az ügy kipattanna, a vietkongok támadásba lendülnek.

 

Underworld - Filmcafe, május 3. péntek, 22.55h

Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve _ az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok (farkasemberek). Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása. De egymás számára egy életen át halálos riválisok ők, akik titkos háborúra esküdtek fel egymás ellen, háborúra mindaddig, míg végül csak az egyik faj marad majd életben. A folyamatosan zajló küzdelem közben egy Vámpír harcos, Selene (Kate Beckinsale) egy Lycan összeesküvés nyomára bukkan: egy embert, egy fiatal, az egész háborúról mit sem sejtő "földi" orvost akarnak túszul ejteni. A harcos vámpírlány mindenhová követi Michaelt (Scott Speedman), s közben azon kapja magát, hogy eddig soha nem tapasztalt kötődést érez a férfi iránt. Ahogy Selene minden követ megmozgat, hogy megmentse Michaelt és felderítse a férfit fenyegető Lycan összeesküvést, a vámpírlány olyan titok nyomára bukkan, amelynek félelmetes következményei vannak mindkét törzs számára.

 

Robotzsaru 2. - Viasat Film, május 3. péntek, 22.55h

A történet Detroitban játszódik, ahol a bércsökkentés miatt épp általános rendőrsztrájk zajlik. Az események fő mozgatója az a hidegvérű iparmágnás, aki szeretné az egész várost a csőd szélére sodorni, aztán teljes egészében bekebelezni. A helyi kábítószermaffia főnökével szövetkezve szeretnék a Robotzsarut is eltörölni a föld színéről. A Robotzsaru félig ember félig gép teremtmény, aki programozóinak legnagyobb igyekezete ellenére is gyengéd érzelmekkel bír. Nem is sejti, hogy egy laboratóriumban már dolgoznak egy erősebb és megbízhatóbb változatán, amely ha elkészül, az ő végét jelentheti.

 

Sokkal több mint testőr - Mozi+, május 3. péntek, 23h

Egy kiemelt japán ügyfél balul sikerült "kézbesítése" után Michael Bryce-t, a tripla A-s elit védelmi ügynököt lefokozzák egy puszta másodosztályú testőrré. A szégyenletes incidens után Bryce mindent megtesz, hogy bizonyítsa: akkor őt tőrbe csalták, és megérdemli, hogy újra kiemelt testőri szerepet töltsön be. Az Interpol feladatot ad neki: egy hírhedt bérgyilkost kell tanúként Manchesterből Hágába szállítania, biztonságban. A feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, Darius-nak ugyanis rengeteg ellensége van, akik mind azon ügyködnek, hogy az ideiglenesen nem a börtön falai között tartózkodó férfival leszámoljanak...

 

A törvény erejével - AMC, május 3. péntek, 23h

A Különleges Erők renegát egysége 35 millió dollár értékű heroint készül becsempészni Mexikóból az Egyesült Államokba. Akciójuknak egyedül Jack Robideaux, a nyomozóból lett határőr jelenthet problémát, aki egymaga száll szembe a profi gyilkosokból álló kartellel. Öngyilkos merénylők, szadista vallatók és árulók várják a határ mindkét oldalán, de Jacket nem lehet olyan könnyen elrettenteni: könyörtelen hadjáratot indít a drogcsempészek ellen, s addig nem nyugszik, amíg mind egy szálig el nem kapja őket.

 

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány - Paramount Network, május 3. péntek, 23.50h

1969. Ted (Zac Efron) őrjítően jóképű, okos, karizmatikus és gyengéd, az elővigyázatos, egyedülálló anya, Liz Kloepfer (Lily Collins) pedig képtelen ellenállni a férfi sármjának. Elképzelni sem tud ideálisabb pasit Tednél, és hamarosan fülig beleszeret. Ahogy telik az idő, úgy tűnik, a pár mesébe illően boldog életet él, de aztán ennek hirtelen vége szakad. Tedet letartóztatják, és könyörtelen gyilkosságokkal vádolják meg. Liz eleinte csak aggodalommal szemléli a történteket, aztán egyre jobban hatalmába keríti a paranoia, a bizonyítékok fényében pedig kénytelen lesz szembenézni a lehetőséggel, hogy álmai férfija valójában pszichopata.

 

A visszatérő - RTL HÁROM, május 3. péntek, 23.55h

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) prémvadász súlyosan megsérül egy medvetámadásban. Társai megpróbálnak rajta segíteni, de egyre nagyobb teherré válik, és végül kénytelenek hátrahagyni. Fitzgerald (Tom Hardy) jó pénzért elvállalja, hogy őrzi Glasst, ám valójában más tervei vannak. Amint magukra maradnak, megpróbálja Glasst megölni. A tervét Glass félvér fia, Sólyom (Forrest Goodluck) megakadályozza, ami a fiú életébe kerül. Glass magára marad a vadonban, és ekkor kezdődik el emberfeletti küzdelme önmagával és a természettel. A súlyosan sérült férfi hegyen, erdőn, folyón, vérben, sárban kúszik, hogy hazajusson és igazságot szolgáltasson.