Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Itt a péntek, hátra lehet dőlni!

Szerelmesfilm - Duna World, május 21. péntek, 18.55h

Oláh Jancsi Franciaországba utazik, hogy több mint tíz év után találkozzon gyermek- és ifjúkori nagy szerelmével, Katával. A vonaton újraéli kapcsolatukat, melynek 1956 vetett véget, amikor Kata az emigráció mellett döntött. A francia kisvárosban együtt töltött feledhetetlen napok dacára rádöbbennek, hogy mindketten megváltoztak. A közösen átélt félelmek és szép emlékek végérvényesen az édes-fájdalmas múlt részévé váltak.

 

Árral szemben - Moziverzum, május 21. péntek, 18.55h

Tom Hardy gyilkossági nyomozó nem ijed meg az árnyékától, egy nap mégis a vízirendészeten találja magát. Az új munkakörben azonban kénytelen rádöbbenni, hogy eredeti hivatását nem képes feladni. Ráadásul egy véletlen folytán kiderül, hogy az apja halála is ugyanannak a pszichopata gyilkosnak a számlájára írható, aki ismét akcióba lépett. Hardynak így titokban kell folytatnia a nyomozást, mert az összes áldozathoz köti valamilyen szál és úgy tűnik, hogy ő az első számú gyanúsított...

Csalások hálója / Svindler - Film Mánia, május 21. péntek, 19h

Cash kellemes, jó modorú férfi és egyáltalán nem mellesleg a nagyszabású rablások specialistája. Cash fivérét, egyben bűntársát, Solalt meggyilkolják az egyik rivális csapat tagjai, akik nagy bulira készülnek. Cash úgy akar bosszút állni rajtuk, hogy megszerzi a zsákmányukat. A cél érdekében egyesíti erőit Maxime-mel, a veterán tolvajjal, aki magával hozza a csinos pártfogoltját, Garance-t. A tervezési fázisban csatlakozik még hozzájuk a szép Julia. Nem tudják, hogy a nő valójában beépült rendőrtiszt, akinek az a feladata, hogy lebuktassa őket.

Jules és Jim - Duna Tv, május 21. péntek, 20.35h


A Jules és Jimet sokan a legjobb Truffaut-filmnek tartják. A film 1912 körül kezdődik, s 1933-34-ben fejeződik be, tehát több mint húsz évet ölel fel. Jules osztrák, Jim francia, elválaszthatatlan barátok megismerkednek Catherine-nal, kinek mosolya a szoboréra emlékeztet, s mindketten beleszeretnek. Együtt töltik hármasban az idejüket, míg Jules és Catherine szorosabb kapcsolatba nem kerülnek. Jules feleségül veszi, s mivel kitör a háború, a két barát hosszú évekig nem látja egymást. A háború után Jules meghívja Jimet: Catherine-nal és négyéves kislányukkal egy Rajna menti kis házban élnek. Catherine-nek szeretője van, mégsem tud és nem is akar elválni Jules-től. Végül úgy dönt, Jimmel új életet kezdhet. Kísérletük nem sikerül, a francia férfi visszautazik Párizsba és megnősül. Évek múlva véletlenül találkoznak, s ekkor Catherine Jimmel együtt a folyóba vezeti az autóját. Hamvasztásuk után Jules kíséri a porukat tartalmazó urnákat.

 

A sötét lovag - Film+, május 21. péntek, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

A sárkány csókja - Moziverzum, május 21. péntek, 21h

Liu Jian-t (Jet Li), a kínai kormány egyik legkiválóbb titkos-ügynökét Párizsba küldik, hogy Jean-Pierre Richard francia rendőrfelügyelővel együttműködve letartóztassanak egy kínai drogbárót. Az akció azonban kudarcot vall, és a becstelen gallok Liu-t vádolják azzal, hogy megölte a drogbárót. Az ügynök hamar rájön, nem tehet mást, meg kell oltalmaznia Jessica-t (Bridget Fonda), az egyetlen szemtanút, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. A szokatlan párosnak azonban nincs könnyű dolga az utánuk küldött bérgyilkosokkal...

 

Kalandorok- M5, május 21. péntek, 21.05h

Elekes Géza trombitaművész a magánéletben nem túl jól muzsikál, a negyedik házassága is csődöt mondott. Egyik nap felhívja az apja, akivel már évtizedek óta nem beszélt telefonon. Ennek hatására a fiával, a zavaros ügyekben utazó Andrással felkerekedik, hogy meglátogassa a határon túl élő szüleit. Erdélybe érve az apja azzal fogadja: elege van az asszony féltékenységi jeleneteiből, hozzáköltözik. Géza vonakodva fogadja az ötletet, de végül a három férfi elindul Budapestre. Útközben számos megpróbáltatással szembesülnek: gázolás, üldözés, nők, hullák és a zöldhatár vár a kalandorokra...

 

A megmentő - Paramount Network, május 21. péntek, 23.30h

A film egy harcedzett zsoldos igaz történetét mutatja be, aki elveszítette családját egy terrortámadásban, és azóta csak a bosszú és a vérontás éltette. Ám a boszniai harcok során újra elkezdi felfedezni magában az emberiességet, hiszen mikor a szerb katonák egy terhes asszonyra támadnak, ő a nő védelmére siet és megpróbálja kijuttatni a háborús övezetből.