Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha éppen a tévé a buli pénteken.

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott – Befejező rész - Filmcafe, augusztus 26. péntek, 20h

Az éhezők viadala: A kiválasztott _ Befejező rész az eddigi történetet drámai erővel lezáró végjáték, amelyben Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) felismeri, hogy már nem egyszerűen a túlélésért, hanem a jövőért kell küzdenie. Panem országát lángba borítja a totális háború, hősünk pedig végső leszámolásra készül Snow elnökkel (Donald Sutherland). Legjobb barátai _ Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) és Peeta (Josh Hutcherson) _ támogatásával Katniss kockázatos küldetésre indul, és a 13-as körzet legjobbjaival együtt életét kockáztatja Panem polgárainak felszabadításáért. A harcosok merényletet terveznek Snow elnök ellen, akinek rögeszméjévé vált a fiatal lány elpusztítása. A Katniss előtt álló halálos csapdák, kegyetlen ellenfelek és erkölcsi dilemmák az Éhezők viadalának minden eddigi próbatételénél nagyobb megpróbáltatásokat jelentenek a siker felé vezető úton.

 

Macskafogó - M5, augusztus 26. péntek, 20h

Gengszter-szindikátusba szervezkedve, macskabandák készülnek az egerek elleni végső leszámolásra. A háború az egerek számára reménytelennek tűnik. Vagyis majdnem, mert az Intermaus egerei megtudják, hogy a Távol-Keleten él egy bizonyos Fushimishi professzor, aki csodás fegyvert talált fel. Ennek segítségével már lehetséges a győzelem, ezért ügynököt küldenek a fegyver megszerzésére. A film 1986-ban a Játékfilmszemle megosztott közönségdíját kapta.

 

A színésznő - DUNA Televízió, augusztus 26. péntek, 20.45h

Anna, az Erdélyből áttelepült színésznő az egyik legnagyobb sztárja a magyar filmeknek és a színházaknak az 1960-as évek közepén, Magyarországon. A Nemzeti Színházban Melindát játssza, amikor egy fogadáson megismerkedik egy olimpiai bajnokkal, egy rendkívül vonzó férfivel. A két ember között szerelem szövődik, ami nem tetszik a hatalomnak. No nem azért, mert az erkölcsöket óvják, hanem azért, mert más terveik vannak a sikeres, vonzó, idegen nyelvet beszélő Annával. "Hófehérkének" szemelték ki, vagyis a hazánkba érkező, baráti országok vezetőit szórakoztató hölgynek. Megindul az apparátus, az élet minden területén hálót sző, manipulál. Ám Anna nem könnyű préda, és szerelmével megerősítve kétséges a titkosszolgálati akció győzelme... Vitézy László filmje.

 

Red - Mozi+, augusztus 26. péntek, 21h

Frank, Joe, Marvin és Victoria egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Ismerik a szervezet minden titkos és kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájönni, hogy vajon melyik információ az, amiért az életükkel kell fizetniük. Frank és csapata úgy dönt, a legjobb védekezés a támadás.

 

Az ősök kardja - Film Mánia, augusztus 26. péntek, 21h

A népszerű videojáték alapján készült ez a bámulatos harcjelenetekkel és látványelemekkel teletűzdelt akciófilm, melyben a műfaj legismertebb nemzetközi sztárjai mérik össze erejüket. Mai Shiranuinak (Maggie Q, Die Hard 4.0 _ Az élet mindig drága), a beépített CIA-ügynöknek már majdnem sikerült felderítenie a titokzatos King of Fighters torna rejtélyét, mikor a megalomániás Rugal (Ray Park, Star Wars I. rész _ Baljós árnyak) megkaparint két olyan ősi kegytárgyat, melyekkel irányítása alá vonhatja a harcos dimenziókat, és ezzel óriási felfordulást okoz. Csak Mai ügynök, a torna egyik leghíresebb harcosa, Yugami (Will Yun Lee, Halj meg máskor) és a titokzatos Kyo Kusanagi (Sean Faris, Sose hátrálj meg) képes őt megállítani, csakhogy ehhez előbb fel kell kutatniuk a legendás Kusanagi kardot.

 

Rambo 3. - Moziverzum, augusztus 26. péntek, 21h

Trautman ezredes az afganisztáni háborúban az oroszok elleni tevékenysége miatt fogságba esik. Rambo kapja azt a veszélyes és minden eddiginél lehetetlenebbnek tűnő feladatot, hogy a front mögé kerülve, az oroszok által uralt területen felkutassa és kiszabadítsa a foglyul ejtett ezredest. A mindenre elszánt Rambo, az orosz területekre érkezve megtudja, hogy a Trautman-t egy megerősített erődben tartják. Ez a létesítmény első ránézésre bevehetetlennek tűnik: mindenhol állig felfegyverzett őrök figyelik a környéket és magát az erődítményt is. Ám Rambo-nak az éberségével sikerül bejutnia. Az azonban, hogy ki is kerül-e ebből a pokolból, erősen kétséges…

 

Sztriptíz - AMC, augusztus 26. péntek, 21h

Erin Grant (Demi Moore), a volt FBI-ügynöknő sztriptízt táncol egy éjszakai lokálban. Azért van szüksége erre a munkára, mert vissza akarja szerezni hétéves kislányát, akit azzal az indokkal vett el tőle a bíróság, hogy az asszony nem tudja eltartani. Egy este az ismert politikus, David Dilbeck (Burt Reynolds) is a nézők között van. Amikor Jerry, Erin egyik hódolója kitalálja, hogyan zsarolhatnák meg Dilbecket, még senki sem sejti, hova vezet egy látszólag egyszerű zsarolás. A zsarolót hamarosan megölik, és Al Garcia (Armand Assante) nyomozó indul útnak, hogy kiderítse, mi folyik a színfalak mögött. Megjelenik a történetben Shad (Ving Rhames), a bár kidobóembere is, aki saját zsarolási terveit szövögeti, továbbá Erin pszichopata exférje (Robert Patrick), aki kisstílű tolvajként tengeti életét.

 

Legendás állatok és megfigyelésük - Viasat3, augusztus 26. péntek, 21h

1926-ban New Yorkba érkezik az ifjú Salmander professzor, a bűvös fenevadak szakértője. Egy új bestiát készül beszerezni ritka és veszélyeztetett mágikus lényekből álló gyűjteményébe, ám hamarosan fordul a kocka, és varázslatos bőröndjéből kiszökött saját teremtményeit kell megtalálnia. Ebben egy jó szándékú mugli (Amerikában magnix), egy lefokozott varázslólány és annak kacér, gondolatolvasó húga lesz a segítségére. Egyikük sem sejti, milyen veszedelmes dolgokkal kell szembenézniük.

 

Hollywoodi őrjárat - Viasat Film, augusztus 26. péntek, 21h

Joe Gavilan (Harrison Ford) és K.C. Calden (Josh Hartnett) a világ egyik legmenőbb helyén, Hollywoodban dolgoznak nyomozóként. Őket ez a tény azonban nem nagyon motiválja. Igazándiból mindketten valami másban utaznak, a rendőrségi meló pedig amolyan kényszermegoldásnak tűnik számukra. Joe ingatlanokkal bizniszel és ebből próbál meg egy rendőrhöz képest meglehetősen nagy lábon élni. K.C. színészi karrierjét építgeti és minden lehetőséget kihasznál arra, hogy jógát oktasson ráérő háziasszonyoknak. Egy rapbanda lemészárlásának ügyét azonban már nem tudják elkerülni, ráadásul a belső ellenőrzés egyik féltékeny ügynökével is meg kell birkózniuk valahogy.

 

Mad Max – A harag útja - Film+, augusztus 26. péntek, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Az Álmosvölgy legendája - Paramount Network, augusztus 26. péntek, 22h

A történetszövés nagymestere, Tim Burton ("Batman", "Ollókezű Edward") a klasszikus horrortörténet hajmeresztő és csodálatos változatát tárja elénk. Johnny Depp játssza Ichabod Crane-t, a különc nyomozót, aki eltökélte, hogy elkapja a Fejnélküli Lovast. Christina Ricci alakítja Katrina Van Tasselt, a gyönyörű, rejtélyes lányt, akit titkos szálak kötnek a természetfeletti lényhez.

 

Igazából szerelem - SuperTV2, augusztus 26. péntek, 22.15h

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet _ mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket…Az új, agglegény miniszterelnöktől kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába, amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig, aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól, aki arra gyanakszik, hogy a férje félrelép, az újdonsült menyasszonyig, aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára, az özvegy nevelőapáig, aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől, aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában, a korosodó, "már láttam mindent, de kevésre emlékszem" rock-sztárig, aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre. A szerelem, ez az egyenlő esélyekkel kecsegtető bajkeverő mindenkinek zűrzavart hoz! Ezek a londoni életek és szerelmek találkoznak, keverednek össze és tetőznek be Szenteste _ újra és újra és újra _ romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen...

 

Halálosztag - Film Mánia, augusztus 26. péntek, 22.45h

Egy rejtélyes vírus emberek milliárdjaival végez, másokat pedig vérszomjas zombivá változtat. A kormány nem tudja megállítani a vírust, ezért egy videójátékot fejleszt "Dead Trigger" néven, amely a világra zúdult rettenetes eseményeket tükrözi.

 

A Skorpiókirály - Mozi+, augusztus 26. péntek, 23.10h

Ötezer évvel ezelőtt egy Memnon nevű, könyörtelenül ambiciózus férfi úgy gondolta, hogy az a sorsa, hogy a sivatag szétszórt népei felett uralkodjék. Durva barbárok seregével söpört végig a hegyeken és síkságokon, és rabul ejtette azokat, akiket nem mészárolt le. Sosem vesztett csatát, s csupán néhány törzs választotta el Memnon-t a tróntól. Az amúgy ellenséges törzsek pedig fogcsikorgatva egyesültek a közös cél érdekében, és felbérelték Mathayus-t, az ölés mesterét, hogy végezzen Memnon varázslójával, megfosztva ezzel a zsarnokot a legértékesebb fegyverétől... A hatalmas sikerű Múmia-sorozat ihlette A Skorpiókirály-t, mely egy nagyszabású, akció-dús kalandfilm, tele látványos kaszkadőrmutatványokkal és csatajelenetekkel. Főszerepben pedig a pankrátor szupersztár, The Rock _ A Szikla.

 

Ultraviola - Film+, augusztus 26. péntek, 23.30h

Valamikor a nem is olyan távoli jövőben polgárháború dúl a kormány és a mutánsok között. A kegyetlen küzdelemben egyik harcoló fél sem kér és ad könyörületet. A mutánsok csoportja egy járvány következményeként alakult ki, ezek az emberek különféle szuperképességekre tettek szert. Közéjük tartozik Violet (Milla Jovovich) is, a csinos fiatal nő. Egyik nap megmenti egy halálra ítélt fiú életét, amikor egymaga száll szembe a túlerőben lévő kormánykatonákkal. Ettől kezdve Violet és Six élete állandó küzdelem és menekülés. Az összecsapások sorozatában csak magukra számíthatnak.