Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha péntek, buli van a tévében!

A pók hálójában - Viasat3, június 9. péntek, 21h

Alex Cross nyomozó, bűnügyi pszichológus és népszerű szakíró visszavonul, miután társa meghal egy balul sikerült akcióban. Ám egy nap talál valamit a postaládájában, ami arra kényszeríti, hogy felvegye a kesztyűt egy briliáns és veszélyes bűnözővel szemben. Gary Soneji a maximális biztonsági berendezésekkel őrzött magániskolából rabolja el egy amerikai diplomata kislányát, és ő maga dobja a bizonyítékot Cross postaládájába. Ám célja csak látszólag a váltságdíj _ valójában be szeretné írni nevét a kriminalisztika történetébe: azt szeretné, ha Cross róla és az évszázad bűnügyéről írná a következő könyvét. A ragyogó elméjű gyermekrabló egy pók türelmével és gondosságával szőtte akciójának mindent behálózó szálait. És elkezdődik a halálos macska-egér játék, miközben az idő egyre fogy...

 

Presszó - Magyar Mozi TV, június 9. péntek, 21h

A kamera egyetlen gépállásból, lemondva az esztétizáló képelgés szinte valamennyi technikai eszközéről, akár egy rezzenéstelen szempár, figyeli történetünket. Egy presszóasztal köré véletlenszerűen csoportosuló emberek történetét, majd egy éven át. A presszó Budapest egyik mellékutcájában van, a VI-VII. kerület környékén. Nyolckor nyit, de akkor zár, mikor az utolsó vendég is távozott. Az asztalnál folyamatosan váltják egymást a vendégek. Egy idő után fedezzük fel az ismétlődéseket, a presszó életének ritmusát. Felismerjük a visszatérő alakokban a történet szereplőit, a törzsvendégeket, az egyszerűnek induló, de egyre bonyolódó történetszövevény összefüggéseit. Az asztal egymást váltó vendégeinek történetei lassanként egyetlen történetté fonódnak össze.

 

A csodálatos Pókember - AXN, június 9. péntek, 21h

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze. Steve Ditko és Stan Lee képregénye nyomán.

 

A majmok bolygólya II. - AMC, június 9. péntek, 21h

Brent hadnagy űrhajójával kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen és kietlen bolygón. Legnagyobb megdöbbenésére egy titokzatos és gyönyörű lovas amazon jelenik meg a roncsnál. Még nagyobb lesz a megdöbbenése, amikor a lány nyakában felfedezi elveszett bajtársa, Taylor százados dögcéduláját. Kézzel-lábbal magyarázva ráveszi a nőt, hogy vezesse el barátjához.

 

Elysium - Zárt világ - Viasat Film, június 9. péntek, 21h

2154-re az emberiség két részre szakadt, gazdagokra és szegényekre. Az előbbiek a hatalmas mesterséges hold, az Elysium rendezett és biztonságos világában élnek, míg az utóbbiak a lepusztult és túlzsúfolt Földön. A kiváltságosok gondosan védik előjogaikat a lentiektől, az illegális bevándorlók ellen törvényt és fegyvert is bevetnek. Maxnak az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba, megszerezze azt, amire szüksége van, és amivel talán az egész világ sorsát megváltozatja.

 

Halálos iramban: Hobbs & Shaw - Mozi+, június 9. péntek, 21h

Amikor Luke Hobbs amerikai ügynököt Angliába küldik, hogy megállítson egy halálos biológiai fenyegetést, össze kell fognia ellenségével, a kommandós Deckard Shaw-val...

 

Gengszter románc - Filmcafe, június 9. péntek, 21h

Larry Gigli (Ben Affleck) maffiózónak készül, de sajnos nem örökölte apja tehetségét. Főnöke megbízza egy kaliforniai vizsgálóbíró testvérének az elrablásával. Gigli el is rabolja Briant (Justin Bartha), a szellemileg visszamaradt fiút a pszichiátriai intézetből. A rutinmunkának hitt feladat kis híján az őrületbe kergeti, ráadásul bizalmatlan főnöke a nyakára küldi Rickit (Jennifer Lopez), a rideg bérgyilkosnőt. A két teljesen más beállítottságú gengszter persze ki nem állhatja egymást, és ahol csak tudnak, keresztbe tesznek egymásnak.

 

A 657-es járat - Film Mánia, június 9. péntek, 21h

Vaughn egy szerencsétlen flótás, aki krupiéként dolgozik egy játékkaszinóban. A férfi kislánya beteg, ám nincs pénze a műtétre. A kétségbeesett helyzetben lévő férfi elhatározza, hogy bármi áron, de megszerzi a pénzt, ezért összeáll a kaszinó egy másik alkalmazottjával, hogy kirabolják az intézményt. Amikor a rablás kudarcba fullad, Vaughn és társa eltérítenek egy városi buszt, és megpróbálnak meglógni. A zsaruk mellett Pope, a kegyetlen kaszinótulajdonos emberei is a nyomukban vannak.

 

A párduc - DUNA Televízió, június 9. péntek, 21h

Szicília,1860. A garibaldisták partraszállásának híre megszakítja Salina hercegének és családjának templomi áhítatát. Don Fabrizio fiatal és kellőképpen cinikus unokaöccse elhatározza, hogy önkéntesként bevonul Garibaldi seregébe, és hírt hoz az események alakulásáról. Az élet látszólag továbbra is nyaralások, bálok, összejövetelek megszokott rendjében zajlik. De Don Fabrizio már tudja, az arisztokrácia helyét Szicíliában is egy új, realistább és pénzéhesebb réteg veszi át. Visconti hatalmas tablója egy hirtelen felizzó szenvedély tükrében mutatja meg ezt a nagy átalakulást. Giuseppe Tomasi di Lampedusa, a film alapjául szolgáló bestseller történelmi tabló írója, maga is a szicíliai arisztokrácia egyik legelőkelőbb családjából származott. Az egységes Olaszország létrejöttének, a hatalmas társadalmi változásoknak időszakát mutatja be művében, melyből Luchiano Visconti készített filmet, aki maga az olasz arisztokrácia leszármazottja volt. A történet az olasz egyesítés idején játszódik. Visconti adaptációjában Burt Lancester, Claudia Cardinale és Alain Delon játszák a főszerepeket. A film 1963-ban Cannes-ban elnyerte az Arany Pálmát. Csodálatos zenéjét Nino Rota szerezte.

 

Fekete gyémántok - M5, június 9. péntek, 21.25h

Berend Iván vidéki nemes, jelentős vagyon tulajdonosa. Ha kell, úgy párbajozik és kártyázik mint dzsentritársai, ha kell táncol, bókol, mint a legtöbb gavallér. De távol áll tőle e nagyvilági élet. Inkább természettudományos előadást tart, s nem sajnálja egy gyémánt elégetésével bizonyítani állításait. A bondavári bányát vezeti, és egy tűzoltóanyagon kísérletezik. A bányában dolgozik Evila, a szép csilléslány és indulatos vőlegénye, Szaffrán Péter. Berend beleszeret a lányba, de az elutasítja őt. Kaulmann Félix _ Iván volt iskolatársa _ Bondavölgy szénkészletére vet szemet, itt akar meggazdagodni. Csal, lop, mindenkit megveszteget, aki az útjába kerül, még Evilát is Bécsbe csábítja…

 

Lavinacápa - Film Mánia, június 9. péntek, 22.45h

A homokcápa (Sand sharks), a mocsári cápa (Swamp shark) és a tornádócápa (Sharknado) után már meg sem lepődünk, hogy az alapvetően vízi közegben felbukkanó ragadozó egy újabb szokatlan helyszínen szedi áldozatait: az óriási prehisztorikus korból származó cápa ugyanis egy apró hegyi településen évente megrendezett bikinis ( a kötelező kellékek természetesen most sem maradhatnak el ) sífesztiválon terrorizálja a fagypont alatti hőmérséklet ellenére meglehetősen alul öltözött fiatalokat. ...

 

Az áruló - Moziverzum, június 9. péntek, 23h

Titkos összeesküvés nyomára bukkan Roy Clayton, a Szövetségi Nyomozó Iroda ügynöke. A szálak a Különleges Ügyosztály egykori munkatársához, Samir Horn-hoz vezetnek. A nyomozásba egy másik FBI-ügynök, Max Archer, valamint Carter, a Központi Hírszerző Iroda veterán összekötője is bekapcsolódik. Ahogy a dolgok kezdenek egyre jobban elfajulni, Clayton rájön, hogy a szövevényes ügy valójában egy nagyszabású terrorista akciót takar. Öngyilkos arab merénylők ugyanis egy időben akarnak buszokat robbantani szerte egész Amerikában. De vajon sikerül-e megállítani őket?

 

Hannah Grace holtteste - Viasat6, június 9. péntek, 23h

A történetben egy ördögűzés rosszul sül el, ami egy fiatal nő életét követeli. Hónapokkal később a volt rendőr, Shay Mitchell egy hullaház éjszakai műszakját húzza, amikor is valami gonosz által megszállt testtel kerül összezárásra ott.

 

Grindhouse: Halálbiztos - Paramount Network, június 9. péntek, 23.20h

Stuntman Mike (Kurt Russel) két, kéjsóvár nőkből álló banda után ered halálbiztos autójával, hogy véghez vigye gyilkos tervét, Quentin Tarantino egyik legmegbotránkoztatóbb filmjében.

 

Dallas: A Ewingok háborúja - Jocky TV, június 9. péntek, 23.45h

Két év telt el azóta, hogy Bobby és Samantha együtt birtokolják a Ewing vagyont. Jockey ugyan megszerezte magának a régi nagy ellenfelet, a Westart, de soha nem tud belenyugodni abba, hogy az apja által alapított üzleti vállalkozásból kitúrták. Ezért elhatározza, hogy szokásos manővereivel visszaszerzi az olajtársaságot. A terv egyszerű: a Ray földje alatt található nagy olajmezőből termel annyi hasznot, amiből visszavásárolhatja a céget.

 

Collateral - A halál záloga - Mozi+, június 9. péntek, 23.50h

Max a taxisofőrök prózai életét éli idestova 12 éve. Arcok jönnek és mennek a visszapillantó tükörben, emberek, sorsmorzsák, utak és helyek, melyeket már régóta elfelejtett. Ám a ma esti fuvart nem fogja elfelejteni soha. Vincent ugyanis bérgyilkos. Amikor egy drogkartell hírét veszi, hogy a szövetségi bíróság vádat emel ellenük, nekilátnak a tanúk azonosításához és eltüntetéséhez, és ez az akció most érkezett el az utolsó fázisához. Ma este Vincent Los Angelesbe érkezik és a dolga, hogy öt hullát hagyjon maga után. A véletlenek összjátéka folytán Vincent eltéríti Max taxiját, és Max lesz a halál záloga, egy professzionális ámokfutás egyik szenvedő alanya, aki rossz időben volt rossz helyen. Amint a rendőrség és az FBI egymással versengve üldözik őket, Max és Vincent teljesen egymásra vannak utalva...