Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Nem bűn az, ha péntek este tévézel!

Az ismeretlen Drakula - RTL HÁROM, július 7. péntek, 21h

Vlad (Luke Evans) nagyúr, feleségével és egyetlen fiával békében kormányozza a királyságot. Csakhogy közeledik a százéves hadisarc, amikor a törököknek át kell adnia ezer fiút, és a sajátját, hogy a szultán janicsárokat képezzen belőlük a saját serege számára. Vlad ígéretet tett a népének, hogy megvédelmezi a birodalmat, és amikor a török sereg megjelenik a határon, kétségbeesésében ahhoz a szörnyű hatalomhoz fordul segítségért, amely a győzelem mellett végzetes pusztulást is hozhat mindannyiuk számára.

 

X-akták: A film - AMC, július 7. péntek, 21h

Öt esztendei vizsgálat után a kormány lezártnak tekinti az X-aktákat. Egy dallasi eset kapcsán azonban Mulder ügynök ismét gyanút fog. A városban ugyanis felrobbant és porig égett az egyik épület. A romok között pedig emberi maradványokat találtak. Muldernek a fülébe jut, hogy talán nem is igazi áldozatok ők, már halottak voltak, amikor a robbanás történt. Úgy tűnik, hogy a kormány valamilyen titkos program bizonyítékait akarta így eltüntetni. Mulder választ szeretne kapni a kérdéseire. Amikor a társát Scullyt elrabolják, nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezésre jut.

 

London Boulevard - Paramount Network, július 7. péntek, 21h

Mitchell épp most szabadul a fegyházból, ahol az utóbbi három évet töltötte, a bejáratnál régi jóbarátja és bűntársa, Billy fogadja. London legrettegettebb emberének tiszteletére rendezett partira a keleti rész összes bűnözője meghívást kapott, ám Mitchell megváltozott a börtönévek alatt. Nem vágyik másra, mint egy tisztességes munkára, ami mellett nem kell aggódnia, hogy visszakerül a rácsok mögé. Sikerül is állást szereznie magának egy gyönyörű és híres színésznő testőreként, ám a londoni alvilág egyik vezetőjének más tervei vannak vele.

 

Vérkötelék - Moziverzum, július 7. péntek, 21h

Chris-t, az egykori bűnözőt, jó magaviselete miatt kiengedik a börtönből. A szabadságát visszanyert férfit öccse, Frank várja odakint, aki ígéretes karrier előtt áll a rendőrségnél. Frank igyekszik segíteni bátyja visszailleszkedését a társadalomba, annak ellenére, hogy felettesei nem nézik mindezt jó szemmel. Rövidesen azonban Chris, fittyet hányva arra, hogy vékony jégen táncol, ismét becsatlakozik a New York-i alvilág keringésébe, rákényszerítve öccsét arra, hogy válasszon a hivatása és a családja között.

 

Magyarok - Magyar Mozi TV, július 7. péntek, 21h

1943, dúl a II. világháború. Vendégmunkások kis csoportja megy ki Németországba, hogy a katonáskodó német parasztok helyett dolgozzon. A katonaságtól menekülő nincstelen emberek a meggazdagodás reményében robotolnak a német földeken, és nem akarnak tudomást venni a körülöttük történtekről. A birtokon fogolytábor üzemel, a földeken hullákba botlanak...

 

Grimm - Viasat3, július 7. péntek, 21h

A két Grimm testvér, Jacob (Heath Ledger) és Wilhelm (Matt Damon) szélhámosságból élnek, és a francia hatóságok elől menekülnek. A testvérek rövidesen a fantáziájuk teremtette mesevilágban találják magukat, ahol egy bűvös erdőben titokzatos körülmények között fiatal lányok tűnnek el. Itt tényleg szükségük lesz minden trükkre, ellenfelük ugyanis a Tükör királynő (Monica Belucci).

 

Batman - AXN, július 7. péntek, 21h

Bruce Wayne kisfiúként kénytelen végignézni szülei brutális meggyilkolását. Megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. De amikor leszáll az éj, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba...

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Filmcafe, július 7. péntek, 21h

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

Éli könyve - Film+, július 7. péntek, 21h

Az atomháború után az erőszak az úr, az utakon fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli (Denzel Washington), a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél, még a víznél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Carnegie (Gary Oldman) akár ölni is hajlandó azért, hogy megszerezze a Bibliát, hogy a segítségével kiterjessze a hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Pat Garrett és Billy, a kölyök - DUNA Televízió, július 7. péntek, 21.45h

1881-ben a régi Fort Sumner erőd falai között találkozik újra Billy, a Kölyök és Pat Garrett, akik egykor együtt járták a törvényen kívüliek útjait, az új idők azonban új helyzetet hoztak. Garrett figyelmezteti a Kölyköt, hogy néhány nap múlva seriffként fog visszatérni, és addigra tűnjön el az államból, különben kénytelen lesz elfogni. A Kölyök nem hallgat a szép szóra, így rács mögött végzi, de miközben már a bitófát állítják számára, sikerül kitörnie a börtönből. Billy féktelensége sokaknak szúrja a szemét a politikusok és a földbirtokosok között, ezért megbízzák Garrettet, hogy minden árok kerítse kézre az ifjú banditát, akár élve, akár holtan.

 

Halálosztag - Film Mánia, július 7. péntek, 22.30h

Egy rejtélyes vírus emberek milliárdjaival végez, másokat pedig vérszomjas zombivá változtat. A kormány nem tudja megállítani a vírust, ezért egy videójátékot fejleszt "Dead Trigger" néven, amely a világra zúdult rettenetes eseményeket tükrözi.

 

A pap - Háború a vámpírok ellen - Viasat6, július 7. péntek, 23h

Az egyház vezetésével az emberek győzelmet arattak a vámpírok felett. A vérszívókat rezervátumba kényszerítették, míg az emberek a védett városban húzzák meg magukat. A Jerikóban élő katonapap megtudja, hogy egy vámpírhorda lemészárolta a határvidéken élő testvérét és feleségét, a lányukat pedig elrabolta. Felettesei tiltása ellenére a Pap az unokahúga után indul. Vele tart Lucy szerelme, egy határvidéki seriff, és a különleges képességekkel megáldott katonapapnő. Sietniük kell, meg kell találniuk a lányt, mielőtt a vámpírok megfertőznék.

 

Tökéletes ragadozó (Cápaember) - AMC, július 7. péntek, 23.15h

1967-ben Doktor Kruger és asszisztense Thomas Peniston az amerikai haditengerészet karib-tengeri kutatóközpontjában felfedeznek egy igen különleges állatfajt: egy cápa-delfin hibridet. Kruger alig dicsekedhet el a meglepő felfedezéssel, mert az ismeretlen faj egy másik példánya megtámadja a tudóst és megöli. Peniston-nak sikerül egy acélketrecbe zárnia az állatot, de nincs szíve elpusztítani, ezért a ketrecet beleengedi az óceánba. Harminc évvel később a kutatóbázis tulajdonosa Simon Chase, aki cápák vizsgálatával foglalkozik. Miután több támadás is érte a szigetet, Simon és volt felesége, Amanda megállapítják, hogy egy cápához hasonló teremtmény garázdálkodik a tengerben, de senki sem hisz nekik. Hamarosan Simon-nak és társainak lehetőségük nyílik szemtől szembe kerülni a lénnyel, aki időközben lábakat növesztett.

 

Venom - Viasat3, július 7. péntek, 21h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

 

Eastern Promises - Gyilkos ígéretek - Filmcafe, július 7. péntek, 23.25h

Egy brutálisan bántalmazott orosz kamaszlány belehal a szülésbe. Az ügyeletben lévő nővér, Anna (Naomi Watts) elhatározza, hogy megkeresi a rokonait. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill (Vincent Cassell) után eltakarítson. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj (Viggo Mortensen), aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek.

 

Beépített múlt - Moziverzum, július 7. péntek, 23.45h

A Idegennek nincs neve, nincsenek emlékei, és legfőképp semmi vesztenivalója sincs. Utóbbi tulajdonságát igencsak megjegyzik a rá vadászó FBI-ügynökök és orosz gengszterek, mert az amnéziában szenvedő Idegen úgy dönt, utánajár a múltjának. Az üldözés során pedig minden egyes ütés, amit elszenved, minden egyes golyó, ami sebet szakít rajta, újabb és újabb emléktöredéket hoz a felszínre...