Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a hétvégét tévézéssel kezdenéd.

Űrvihar - Viasat3, október 20. péntek, 20h

A globális klíma irányítására fejlesztett műholdhálózat támadást indít a Föld ellen. Fel kell deríteni a háttérben megbúvó valódi fenyegetést, mielőtt egy világméretű űrvihar mindent elpusztít a bolygón.

 

Szürkület - M5, október 20. péntek, 21h

A harmadik, egymáshoz közel, azonos módon elkövetett gyermekgyilkossághoz riasztják a rendőrséget. Ezúttal gyanúsított is van: a gyereklányok zaklatása miatt már börtönviselt házaló, aki a kihallgatások során öngyilkos lesz. A két nyomozó közül az egyik, K. a házaló halálával megoldottnak tekinti az ügyet. A már visszavonult felügyelő azonban szinte megszállottként tovább keresi az elkövetőt… Friedrich Dürrenmatt Azon a fényes napon történt című novellája alapján Fehér György készített filmet, melyet felújítása után a Berlinálén mutattak be az idén. A film 4K-s felújítása nagy kihívást jelentett a Filmarchívum munkatársainak. A most vetített változatban hajdani részletgazdagságában jelennek meg a képek, a szürke sok árnyalata, a letisztult fekete.

 

Mad Max – A harag útja - Film+, október 20. péntek, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Zuhanás közben - Magyar Mozi TV, október 20. péntek, 21h

Wolf szőke, jóképű és videókkal seftel. Nóra elhanyagolt negyvenes, aki elmebeteg férjével ér összezárva. Gyuri pedig taxizik, és a házát próbálja felépíteni. A három embert összehozza a végzet egy nyári napon.

 

Háborgó mélység - RTL HÁROM, október 20. péntek, 21h

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester (Saffron Burrows) cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit, és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

A kívülálló - AMC, október 20. péntek, 21h

Messze, a távolban fénycsík lobban az éjszakában. Egy űrhajó ütközik a norvég fjordoknak, és a roncsok közül egy másik világ szülötte emelkedik ki, Kainan, a harcos. Ám nincs egyedül, az űrhajó potyautasa, a vérszomjas Moorwen már lesben áll, hogy megbosszulja Kainan hadseregének tetteit. Elvágva otthonától az idegen bolygón, mely évszázadokkal le van maradva saját civilizációjától, Kainan elindul, hogy elpusztítsa félelmetes ellenségét. Mielőtt azonban beteljesítené sorsát, a vikingek fogságába esik, akik, miután megmentette Rothgar király életét, kelletlenül befogadják. Kainant hamarosan bizalmába fogadja Rothgar gyönyörű lánya, Freya, és a férfi beavatja múltjának titkaiba. Moorwen ostromolni kezdi a viking erődöt, halálos sebet ejt a királyon, és elrabolja Freyát. A vikingek, élükön Kainannal útra kelnek az utolsó nagy misszióra _ vagy végeznek a rémmel, vagy szembenéznek a halállal.

 

Erőszakos múlt - AXN, október 20. péntek, 21h

Tom egy Indiana állambeli kisvárosban él a családjával. Egyik éjszaka a kisvendéglőjében önvédelemből megöl két körözött bűnözőt, meghiúsítva ezzel egy rablótámadást, és megmentve vendégei, barátai életét. Ettől kezdve megváltozik az élete, a média hőst csinál belőle. Miközben Tom a kényelmetlen népszerűségből megpróbál visszatérni a megszokott mindennapokhoz, szembetalálja magát a titokzatos idegennel, aki azért jött, mert úgy hiszi, régi elszámolni valója van vele. Ahogy Tom és családja megpróbálja tisztázni a félreértést, egyre különösebb dolgok kerülnek napvilágra.

 

Gyilkos ösztön - Film Mánia, október 20. péntek, 21h

Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan) és Katherine Cowles (Abbie Cornish) ügynökök nyomoznak egy különös kegyetlenséggel elkövetett sorozatgyilkosság ügyében. Az áldozatok között ugyan nincs kapcsolat, de többek közt a módszer, a rejtélyes üzenetek arra utalnak, hogy a halálesetek összefüggnek. Mivel a gyilkos mindig egy lépéssel a rendőrség előtt jár, Joe és Katherine a lánya halála óta visszavonultan élő, különös képességű pszichiáter Dr. John Clancy (Anthony Hopkins) segítségét kérik.

 

Az erőszak utcái - DUNA Televízió, október 20. péntek, 22.55h

Frank a legmagasabb szinten űzi a gyémántlopás mesterségét, egy bár és egy használtautó-kereskedés szolgálnak bűnözői tevékenysége álcájaként. Egy jelentős értékű gyémántrablás végrehajtása után az összekötőjét meggyilkolják, mielőtt az átadhatná Franknek az osztalékát. Frank nem hagyja annyiban, és nyomába ered a pénznek, így jut el Leóhoz, aki a chicagói alvilág egyik magas rangú kulcsfigurája. Leo rá akarja venni Franket, hogy dolgozzon közvetlenül neki, ami kezdetben nincs Frank ínyére, de amikor később úgy tűnik, hogy végre összejön neki, amire régóta vágyott az életében, hogy családos ember lehet, rááll, hogy még egy utolsó, nagy gyémántrablást végrehajtson Leo megbízásából. Leo szereti kész tények elé állítani az embereit, ám Franket nem olyan fából faragták, hogy ezt könnyen zsebre tegye.

 

Ördögűzés Emily Rose üdvéért - Viasat6, október 20. péntek, 23h

Az egyetemista Emily Rose egyik éjszaka, amikor egyedül van kollégiumi szobájában, hallucinálni kezd és elájul. Ahogy rosszullétei egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak, Emily, hithű katolikus lévén az egyházhoz fordul segítségért. Az egyházi vizsgálat megállapítása szerint a lányt az ördög szállta meg, csak az ördögűzés segíthet. A szertartást a lány plébánosa, Richard Moore atya végzi. Amikor Emily a kegyetlen ördögűzés következtében meghal, az atyát bíróság elé állítják, és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

Zorro álarca - AXN, október 20. péntek, 23h

Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen. Egy suhintás az acélpengével, egy nagy Z betű, s már mindenki tudja, Zorro járt itt, hogy oltalmazza a gyengéket és kiszolgáltatottakat, s bosszút álljon az elszenvedett igazságtalanságokért. Ám e legyőzhetetlen, sebezhetetlen hős jelmeze hús-vér embert takar, akit a kormányzó végül mégis sarokba szorít és megfoszt mindattól, amiért él: a családjától és a szabadságtól. Megöli feleségét, magához veszi kislányát, őt magát börtönbe záratja. Mire húsz év multán sikerül megszöknie, már túl öreg ahhoz, hogy a legendás Zorro-álarcot újra felöltse. Pedig az elnyomás kegyetlenebb, mint valaha, s a kormányzó minden eddiginél sötétebb terveket forgat a fejében. A véletlen azonban útjába sodor egy útonállót, Alejandro Murrietát, akiben meglátja a lehetőséget, hogy sok tanulás és hosszas gyakorlás után örökébe léphessen.

 

Sharknado 3. - A végső harapás - Paramount Network, október 20. péntek, 23h

A Cápavihar újra tömegpusztítást végez, ezúttal Washingtonban, majd tovább dörög a keleti parton Floridába.

 

Torrente 3. - A védelmező - AMC, október 20. péntek, 23.05h

Spanyolországba látogat Giannina Ricci, Európa parlamenti képviselő. Célja, hogy fényt derítsen az egyik multicég üzelmeire és bezárassa a környezetszennyező vállalatot. A cég vezetői el akarják tenni láb alól a kellemetlenkedőt, ezért merényletet terveznek ellene. Mivel biztosra akarnak menni, José Luis Torrentét bízzák meg a képviselőnő védelmével. Sőt, az "elit" alakulat tagjait is ő választja ki, és készíti fel a feladatra. A hülyék gyülekezetével _ akik még rajta is túltesznek _ Torrentének a világ legidiótább bandáját sikerül összehoznia.

 

A góré - Filmcafe, október 20. péntek, 23.05h

Jacob Harlon sikeres üzletember élete egyik pillanatról a másikra összeomlik. A férfi részegen autóbalesetet okoz, amelyben meghal a barátja. Harlon rács mögé kerül, ahol szembesül a börtönélet erőszakos világával, sajátos szabályrendszerével. Miközben igyekszik alkalmazkodni az új szabályokhoz, amelyek a túlélését biztosítják, lassan elveszíti az identitását és kapcsolatát a korábbi életével, beleértve a feleségét és a fiát is. Hiába szabadul ki, a börtönbéli "barátainak" keze utoléri őt.

 

A cápa - RTL HÁROM, október 20. péntek, 23.15h

Az idillikus turistaparadicsomban elszabadul a pokol, amikor az új seriff, Martin Brody (Roy Scheider) felfedezi egy cápatámadás áldozatának a maradványait. A pánik akkor tör ki, amikor egy fiatal fiú esik áldozatul, és az anya vérdíjat tűz ki a cápára. Az egyre sűrűsödő támadások után Brody egy helyi halász, Quint (Robert Shaw) és a szakértő Matt Hooper (Richard Dreyfuss) társaságában indul vadászni a nagy fehér cápára.

 

Jonah Hex - Film+, október 20. péntek, 23.30h

A fejvadász Jonah Hex (Josh Brolin) fél arcát szörnyű sebhely torzítja. Az egykori konföderációs katona személyét valóságos legenda veszi körül. Azt mesélik róla, hogy túlélte a halálát, és nincs senki, aki gyorsabban rántana fegyvert nála. A férfi csak egy valakit enged közel magához, az elbűvölő Lilah-t (Megan Fox), akit szintén a sötét múlt árnya kísért. Egy napon Hexet megkeresi az amerikai hadsereg, és alkut ajánl neki. Visszavonják a fejére kitűzött vérdíjat, és újra szabad ember lehet, ha hajlandó elfogni az ördöggel cimboráló Quentin Turnbullt (John Malkovich).