Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Az év utolsó péntekén is kapcsold be a tévét!

Valerian és az ezer bolygó városa - RTL HÁROM, december 29. péntek, 20.10h

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian fáradhatatlanul ostromolja Laureline-t, aki ismerve Valerian kusza nőügyeit, visszautasítja. Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, ahol a lgkülönbözőbb fajból álló 17 milliós lakosság egyesítette képességeit és technológiáját a fejlődés érdekében. Ám egy láthatatlan hatalom dolgozik a háttérben, amely hatalmas veszélyt jelent az emberiségre.

 

Amnézia - Filmcafe, december 29. péntek, 21h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt _ és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel _ és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik _ és ez robbanáshoz vezet.

 

Balhé Bronxban - Viasat Film, december 29. péntek, 21h

Ha egy hongkongi turista New Yorkba érkezik a nagybátyja esküvőjére, az általában egy kis lazítást, városnézést és a család boltjában való besegítést jelent. Nem egészen ugyanez a helyzet, ha az illető Dél-Bronxba keveredett! Keung (Jackie Chan) látszólag ártalmatlan turista, aki egy motoros banda és a maffia közt dúló háborúba cseppenve mutatja meg ellenfeleinek, milyen is az igazi "csihipuhi" hongkongi módra.

 

Gladiátor - Moziverzum, december 29. péntek, 21h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!

 

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból - Paramount Network, december 29. péntek, 21h

Michelangelo, Donatello, Leonardo és Raffaello visszatérnek, hogy nagyobb, gonoszabb ellenségekkel küzdjenek meg, együtt az újonnan érkezett April O'Neillel, a hokimaszkos segítőtárs Casey Jones-szal. Miután a főgonosz Shredder megszökik az előzetesből, két együgyű csatlósával áll össze, Beboppal és Rocksteadyvel, hogy ördögi tervük részeként átvegyék a világ felett az uralmat. Miközben a teknőcök a Shredder elleni harcra készülnek, egy nála sokkal komolyabb és hozzá hasonló szándékú fenyegetéssel kell szembenézniük: a hírhedt Kranggel.

 

King Kong visszatér - Film Mánia, december 29. péntek, 21h

King Kong-ot, a hatalmas gorillát egy titkos kutatócsoport mesterségesen életben tartja, és minden erejükkel azon fáradoznak, hogy egy új szívet hozzanak létre a sérült óriás számára. Amikor végre sikerül elkészíteniük a félelmetes méretű szervet, nincs is már másra szükségük, mint egy megfelelő donorra, aki a beültetéshez szükséges vért biztosítja. Erre a legmegfelelőbb alany az az ugyancsak gigantikus méretekkel rendelkező nősténygorilla, melyet egy vadász nemrégiben fogott be Borneóban. Így aztán, a hatalmas gorilla nem pusztán újjászületik, hanem társat is talál.

 

A Macskanő - Film+, december 29. péntek, 21h

A félénk Patience Philipst (Halle Berry) elteszik láb alól, amikor véletlenül megtudja, hogy a nagy hatalmú cég, a Hedare új, öregedés elleni szere szélhámosság. Titokzatos erők közreműködése folytán azonban Patience újra életre kel. A félénk lány mellett egy erővel, gyorsasággal és kifinomult érzékekkel megajándékozott nő is megszületik. Életre kel benne a Macskanő, aki nem hajlandó a másik szabályai szerint játszani.

 

Még egy kis pánik - AXN, december 29. péntek, 21h

Paul Vitti, a rettegett maffiavezér egy nap igencsak meglepi őreit a börtönben: bárgyú mosollyal fel-alá mászkál, és időről-időre énekel. Ha Vitti musicalszámokat kezd el dalolni a cellájában, vajon ki máshoz fordulhatnak az illetékesek, mint a pszichiáteréhez? Sobel doktor hiába tiltakozik, gyorsan megszületik döntés: Vitti beköltözik Sobel házába, hogy alapos kezelésnek vesse alá magát. Mi lesz ebből?! Nos, csak semmi pánik! Újra együtt a furcsa páros a nagysikerű Csak egy kis pánik második részében. Vitti (Robert De Niro) ezúttal készen áll, hogy új életet kezdjen, messze a maffia világától _ legalábbis ezt állítja. Gyenge idegzetű pszichiátere, Ben Sobel (Billy Crystal) azonban nem biztos benne, hogy ez a született bűnöző valaha is jó útra tér.

 

Rossz tanár - RTL, december 29. péntek, 21.40h

Elizabeth (Cameron Diaz) nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton (Justin Timberlake) megakad Elizabeth szeme, a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel kezd járni, ami persze nem teszik Elizabeth-nek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

 

A függetlenség napja – Feltámadás - Mozi+, december 29. péntek, 21.40h

Mindig sejtettük, hogy így lesz. Tudtuk, hogy visszajönnek. Egyszer győzött az ember a Föld ellen támadó elképesztő túlerővel szemben, de az idegenek nem nyugodhattak bele a kudarcba. Szükségük van a világunkra, és tudják, hogy hatalmas technikai fölényük segíti őket. Arra viszont nem készülnek, hogy ez a fölény már minket is segít. Az űrből érkezett támadó járművek roncsai elképesztő tudáshoz segítették az emberiséget. A Föld népei összefogtak és együtt készültek a második támadó hullámra. De minden hiábavaló: arra az erőre, amivel lecsapnak, nem lehetett felkészülni. Ismét csupán néhány bátor férfin és nőn múlik, hogy visszafordítsák a visszafordíthatatlant, ugyanis egyre kisebb az esély arra, hogy megmarad az emberiség...

 

Túszjátszma - Filmcafe, december 29. péntek, 22.40h

Egy elszigetelt, jómódú közösség számára a magánterület védelme különösen fontos, nem kivétel ez alól a Miller család birtoka sem. Az ősi falak és gondosan ápolt kertek ölelésében él az üzletember, Kyle (Nicholas Cage) és felesége, Sarah (Nicole Kidman), akik úgy döntenek, hogy felújítják a házat. Mialatt a munkálatok és lázadó tinédzser lányuk, Avery (Liana Liberato) minden figyelmüket leköti, a könnyű és gyors pénzszerzés reményében négy brutális betolakodó ejti túszul őket otthonukban. Azonban árulás, csalás és intrika üti fel a fejét a hidegvérű bűnözők között. Kyle, Sarah és Avery pedig kénytelen hatalmas kockázatot vállalni annak érdekében, hogy egyénenként és családként is ép bőrrel megússzák a kalandot.

 

Focus - A látszat csal - Viasat3, december 29. péntek, 23h

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos _ lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.

 

Evolúció - AXN, december 29. péntek, 23.05h

Wayne Grey az arizonai sivatagban készül fel utolsó képességi vizsgájára a tűzoltóknál, amikor meteorit csapódik be a közelben. Másnap pedig Dr. Ira Kane biológus és Harry Block geológus magánakcióra indulnak a meteorit felkutatására. A mintákat elemezve kiderül, hogy szédületes sebességgel fejlődő, magasabb rendű életformáról van szó. A fiatal tudós-páros már látja maga előtt a Nobel-díj átadási ünnepséget, azonban a felhőtlen öröm hamarosan rémálommá változik. Ráadásul a katonaság erőszakos hozzáállása tovább súlyosbítja a helyzetet?

 

Farkas - AMC, december 29. péntek, 23.25h

Will Randall egy könyvkiadó szerkesztője üzleti útjáról hazafelé tartva véletlenül elgázol egy farkast. Mikor kiszáll, hogy megnézze, mi történt, az állat megharapja, és ezzel drámai változás következik be a férfi életében. Érzékei élesebbé válnak, ereje megsokszorozódik, és éjszakánként különös szenvedély keríti hatalmába: magányos sétákra indul New York utcáin, melyekről később csak homályos emlékei maradnak. Lassanként a fenevad teljesen a hatalmába keríti, és a biztos pusztulás várna a farkasemberre, ha nem találna rá egy asszony szerelmére, aki minden körülmények között kitart mellette...

 

A biztonsági őr - Mozi+, december 29. péntek, 23.55h

Eddie egy veterán katona, aki becsületes munkát keres. Egy plázába kerül biztonsági őrként, az első műszakja azonban nem lesz bonyodalmaktól mentes. Az éjszaka közepén egy ijedt, kimerült tizenéves lány kopogtat a pláza ajtaján. Kiderül, hogy egy bűnszervezet elől menekül, akik ellen tanúskodni akar. Hamarosan a plázát állig felfegyverzett profi gyilkosok veszik körül…