Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A hét közepe leginkább a felnőttes filmeknek kedvez.

A WikiLeaks-botrány - Viasat3, február 28. szerda, 21h

Julian Assange (Benedict Cumberbatch) és barátja (Daniel Brühl) elhatározzák, hogy górcső alá veszik a hatalmat gyakorlók kétes tevékenységeit. Filléres büdzséből létrehozzák a WikiLeaks weboldalt, mely lehetővé teszi, hogy név nélkül bárki publikálhasson olyan bizalmas adatokat, melyek az állami bűnözésre irányítják a figyelmet. Publikációikkal globális diplomáciai viharokat okoznak. Munkakapcsolatuk és barátságuk azonban megroppan, amikor birtokukba kerülnek az amerikai titkosszolgálat legnagyobb diszkrécióval kezelt dokumentumai.

 

Betolakodók - Viasat Film, február 28. szerda, 21h

Minden városnak vannak titkai, és ezt Rose Halshford (Miranda Cosgrove) is tapasztalja, amikor édesapjával (Donal Logue) egy régi, dohos házba költöznek. Amikor Rose felfedezi, hogy az előző lakó titokzatos módon eltűnt, hátrahagyva személyes tárgyait, felmerül benne a gyanú, hogy barátságtalan szomszédai többet tudnak annál, amennyit elárulnak. Amikor Rose a ház belsejéből jövő különös hangokról számol be, senki, még saját apja sem hisz neki, azt bizonygatva, hogy mindez csak a lány képzeletének szüleménye.

 

Kampókéz - Moziverzum, február 28. szerda, 21h

Amióta csak a lakók visszaemlékeznek, a chicagói Cabrini Green negyed lakóparkjait egy természetfeletti gyilkos tartotta rettegésben. Anthony McCoy képzőművész és barátnője egy luxuslakásba költözik a mára felkapott Cabrinibe. Anthony egy véletlen találkozása egy Cabrini Green-i öregúrral felfedi a Candyman valódi történetét, és olyan erőszakhullámot indít el, amely ütközőpályára állítja a sorsával.

 

Braven - Film Mánia, február 28. szerda, 21h

Joe Braven (Jason Momoa) egy fakitermelő cég tulajdonosa, aki családjával együtt él Kanadában. Édesapja, Linden demenciában szenved, ez az oka, hogy összekever egy nőt egy bárban a feleségével. A kalamajkából kocsmai verekedés támad, aminek a végén Linden kórházba kerül. Joe úgy dönt, lábadozó apjával és családjával együtt tart egy kis szünetet és visszavonulnak a félreeső vadászkunyhójukba egy csendes hétvégére. Hamarosan kiderül, hogy a faházat egy kábítószerkereskedő használja rejtekhelyként, ami összetűzéshez vezet a drogbandával. Amikor a bűnözők megjelennek és körbeveszik a hétvégi lakot, már a túlélés lesz a tét.

 

Sebhelyek - Film+, február 28. szerda, 21h

Orin Boyd (Steven Seagal) mindig kilógott a sorból. Gyűlöli a szabályokat, a maga útját járja, és sosem tudni, mire készül, mire gondol éppen. De valamit még jobban gyűlöl: az árulókat. Keresztes hadjáratot indít mindazok ellen, akik a rossz oldalra álltak. Új háború kezdődik, ezúttal rendőr harcol rendőr ellen. Boyd dolgát csupán egyvalami nehezíti: nem tudja, kiben bízhat, és ki van ellene. A biztonság kedvéért feltételezi, hogy csak magára számíthat, de ebben is téved.

 

Shaft - Mozi+, február 28. szerda, 21.20h

Amikor Walter Wade, az elkényeztetett egyetemista megöl egy fiatal fekete diákot, John Shaft hajtja végre a letartóztatást. Walter kicsúszik az igazságszolgáltatás kezei közül és meglép az országból, ám kétévnyi várakozás után, amint Walter titokban visszatér az államokba, Shaft ismét őrizetbe veszi. Walter tehetős apja azonban megint leteszi fiacskájáért az óvadékot, úgyhogy az - immár újra szabadlábon - csak az alkalmat lesi, hogy hullaházba küldje Shaftot. Ugyanerre az alkalomra vár Shaft két korrupt kollégája Jack Roselli és Jimmy Grovitch is, csakúgy, mint Poeples Hernandez, egy dominikai kábítószer-kereskedő kiskirály, aki azért esküdött bosszút Shaft ellen, mert az megszégyenítette őt a fennhatósága alatt álló körzetben. A nyomozó csak két legközelebbi barátjára támaszkodhat: Carmenre, aki szintén zsaru, és utcai ügyekben bennfentesnek számító bizalmasára Rasaanra. Közben Shaftnak még fel kell kutatnia a gyilkosság egyetlen tanúját, Diane Palmierit is, aki segíthetne egyszer s mindenkorra hűvösre tenni ellenségeit, hiába vadásznak rá a város legkeményebb gyilkosai.

 

Végítélet - Filmcafe, február 28. szerda, 22.45h

Három évtizeddel ezelőtt halálos vírus ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában. Milliók haltak meg, egész területek néptelenedtek el. A kormány végső megoldásként fallal zárta el a külvilágtól a fertőzött lakosságot, így sikerül lokalizálni a járványt. Ám a gyilkos kór most újra felbukkant Londonban, végpusztulással fenyegetve az országot. A Sinclair őrnagy vezette elit kommandó kapja a feladatot, hogy hatoljon be az évtizedek óta elzárt területre és próbálják megtalálni a gyilkos vírus ellenszerét. Két napjuk van arra, hogy a mutáns bandák uralta világban megtalálják, amit keresnek.

 

Sharknado 4: The 4th Awakens - Film Mánia, február 28. szerda, 22.45h

Fin és családja élete a legutóbbi támadás óta eltelt öt évben boldogan cápáktól mentesek volt, most azonban váratlan módokon és helyeken csapnak fel cápák és tornádók.

 

Örömapa - SuperTV2, február 28. szerda, 22.50h

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg, és még alig húszéves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzámegyek! Természetesen a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné tudni, hogy vajon egyedül ő, az örömapa érez-e így.

 

Anaconda 3. - Az ivadék - Viasat Film, február 28. szerda, 22.55h

Amanda, a kiváló tudós és társai anakondákon kísérleteznek a titkos európai kutatóbázison. A kutatást egy visszavonult milliárdos, Murdoch pénzeli. A kísérlet azonban balul üt ki, két kiéhezett kígyó elszabadul és mindenkit megtámadnak, akik keresztezik az útjukat. A helybéliek rettegnek tőlük. Murdoch felbéreli a Hammett nevű zsoldost, hogy kapja el az óriási csúszómászókat. Senki sem sejti, hogy az egyik kígyó hamarosan utódoknak ad életet. Amandának és Hammettnek félre kell tennie a nézeteltéréseiket, ha meg akarják állítani a kígyókat, mielőtt túl késő lenne.

 

Mészárszék rulez - AXN, február 28. szerda, 22.55h

Egy jeles brit nevelőintézet véres csatatérre változik, amikor egy rejtélyes víznyelő jelenik meg a közeli telken, szabadjára engedve ezzel a szörnyű horrort.

 

#Kövessbe - Moziverzum, február 28. szerda, 23h

Cole az instagram királya, ő a legmenőbb vlogger, akinek minden videóját tízmilliók követik élőben. Minél extrémebb a műsor, annál több a követő, nála pedig nincs határ, bármilyen őrült kihívásban benne van. Amikor barátaival Moszkvába utaznak, hogy kipróbáljanak egy exkluzív, személyre szabott szabadulószobát, még nem sejtik, hogy életük legdurvább játéka vár rájuk, ahol a túlélés a tét.

 

Lángoló jég - Film+, február 28. szerda, 23.10h

Alaszka maga a romlatlan, háborítatlan természet, az Aegis olajtársaságot azonban ez nem érdekli. Amikor a cég egyik szakembere, Taft (Steven Seagal) tudomást szerez a környezetromboló tervekről, amely a helybeli lakosság megélhetését is kockáztatná, úgy érzi, tennie kell valamit. Amikor halálosan összekülönbözik a cég elnökével, Jennings-szel (Michael Caine), a szép helybeli aktivista, Masu (Joan Chen) pártjára áll. Taft és Masu tudják, veszélyes vizekre merészkedtek, de Jennings is sejti, hogy a tűz-jég kombináció halálos is lehet.

 

Léon, a profi - Mozi+, február 28. szerda, 23.25h

Leon, a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó család áldozatául esik Stansfield nyomozó kegyetlenségének, aki lemészárolja a szülőket. Az egyetlen túlélő, a 12 éves Mathilda Leonhoz menekül. Idővel a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathilda-ról, mintha a saját lánya lenne. Stansfield azonban nagyszabású kommandós akció keretében készül megostromolni Leon lakását, hogy végezzen a kis szemtanúval. Ám nem számol Leon profizmusával, aki ráadásul az élete árán is hajlandó megvédeni a lányt...

 

Gyerekjáték - Paramount Network, február 28. szerda, 23.30h

Egy anya egy babával ajándékozza meg a 13 éves fiát, de nem sejti, hogy a babát a gonosz uralja.