Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha szerdán még mindig a tévé előtt ülsz...

Bíbor folyók - Film Mánia, július 24. szerda, 20h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Buliszerviz - Filmcafe, július 24. szerda, 21h

Van Wilder (Ryan Reynolds) imád egyetemre járni. Ezért nem hajlandó befejezni és ezért kezdi már a hetedik évét az ódon falak között a régi és egyetlen céllal: mindenképpen elkerülni a diplomát és a felnőtt életet! Nincs is ebben semmi meglepő, a megnyerő fiatalember az egyetem királya. Ő szervezi a legjobb bulikat, ő issza a legtöbbet, őt tisztelik az elsőéves srácok és az ő lába előtt hevernek (vagy térdelnek) a lányok. Imádja a botrányt, szereti az őrült hangulatot, lelkesedik, ha sok sört lát egy helyen és az ellen sem tiltakozik, ha a söröshordót a helyi szépségkirálynő csapolja neki. Csak a tanárok nem tudják elviselni. Megesküsznek, hogy mindenáron megszabadulnak tőle: levizsgáztatják. És mert a baj nem jár egyedül, az egyetemi lap ifjú újságírónője (Tara Reid) is színre lép, hogy kérdéseivel zaklassa az aranyifjút.

 

Lucy - Mozi+, július 24. szerda, 21h

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johansson-t rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét ügyletbe keveredik, melyből csak akkor keveredhet ki élve, ha betartja a játékszabályokat. Testébe egy új drogot rejtenek, hogy ilyen módon csempéssze azt ki az országból, csakhogy történik egy kis baleset, és a drog a szervezetébe kerül. Innentől kezdve Lucy átalakul, agyának egyre nagyobb mértékben válik urává, és ezzel természetfeletti hatalomra tesz szert. A szer azonban illetéktelen kezekbe kerülve hatalmas veszélyt jelenthet...

 

2020: A tűz birodalma - AMC, július 24. szerda, 21h

Quinn 12 éves, amikor a londoni metró egyik alagútjában szemtanúja a Sárkány ébredésének. Sikerül kimenekülnie a mélyből, ám édesanyja nem éli túl a találkozást. Húsz évvel később a Föld elhagyott, felégett, romos pusztaság. A sárkányok elszaporodtak és erősebbek az embernél. Maroknyi túlélő maradt csupán, de már ők sem harcolnak. Barlangok mélyén, elhagyott erdőkben bujkálnak. Quinn (Christian Bale) lett ennek a kis közösség vezére: egy elhagyott várkastélyban igyekeznek ellenállni a meg-megújuló támadásoknak, és a legfőbb céljuk, hogy megmentsék a gyerekeik életét. Ám a néptelen felföld felől különös vendégeik érkeznek. Sárkányölők. Van Zan (Matthew McConaughey) és emberei felveszik a harcot. Quinn a túlélésre játszik, szeretné elkergetni őket, de nemsokára belátja, neki is harcolnia kell.

 

Halálos fegyver 4. - Film+, július 24. szerda, 21h

Riggs (Mel Gibson), Murtaugh (Danny Glover) és Cole (Rene Russo) nyomozó állandó segítőjük, a hiperaktív Leo Getz (Joe Pesci) segítségével újra romba döntik a várost. Ezúttal a kínai triádokkal kerülnek összetűzésbe, melynek kíméletlen vezetője (Jet Li) Amerikában akar illegális pénzügyleteket bonyolítani. Ráadásul ezúttal minden szülésre képes nő terhes: Lorna Riggs gyermekét várja, míg Murtaugh lánya egy zsarutól állapotos.

 

Halloweeni körhinta - Moziverzum, július 24. szerda, 21h

Egy baráti társaság privát halloweeni bulira hivatalos egy vidámparkba. A kezdetben mókásnak induló este hamarosan rémálomba fordul, amikor egyiküket meggyilkolják. Ekkor már az sem világos számukra, hogy ki hívta meg őket az éjszaka közepén a vidámparkba. Az azonban gyorsan kiderül, hogy valamennyiük élete veszélyben forog, és látszólag nincs menekvés a zárt szórakozóhelyről. A fiatalok arra is hamar rájönnek, hogy a szálak az egy évvel korábbi halloweeni partijukra vezethetők vissza, ahol egy kortársuk, az ő hibájuknak köszönhetően életét vesztette. Arról viszont fogalmuk sincs, hogy ki az, aki bosszút esküdött ellenük…

 

Kegyetlen faj - Film4, július 24. szerda, 21.55h

A 16 éves Finnt letartóztatják, miközben kokaint próbál vásárolni drogfüggő anyjának, Liznek. Ezzel egy csapásra szertefoszlanak tervei, hogy kiszabaduljon New Yorkból és a Yanamamo indiánokat (a 'vadembereket') tanulmányozza Dél-Amerikában antropológus apjával. Liz vissza akarja zökkenteni kettőjük életét a rendes kerékvágásba, ezért úgy dönt, pártfogójának, az arisztokrata milliárdos Ogden C. Osbourne-nak a hatalmas vidéki birtokára költözik egy vendégházba. Osbourne-ék világában azonban Finn és Liz egy még vadabb és sokkal rejtélyesebb kultúrát talál. Finn hamarosan szerelmes lesz Osbourne gyönyörű unokájába, Mayába, és barátságot köt Maya karizmatikus bátyjával Bryce-szal. Bekerül a drága ruhák, autók, lovak, szex és drogok világába, miközben Liz azért küzd, hogy leálljon az anyagról és visszaszerezze fia szeretetét és bizalmát. Egyre inkább elszabadul a pokol és Finn kénytelen belátni, hogy a gazdagságnak és barátságnak is megvan az ára.

 

Vadidegen - Filmcafe, július 24. szerda, 22.45h

Vannak Internetes chatszobák, ahová nehezebb bejutni, mint a legtitkosabb klubokba, léteznek találkahelyek, ahová csak hosszas ellenőrzés és szigorú biztonsági intézkedések után klikkelhet a felhasználó. De ha egyszer bejutott, új világ nyílik ki előtte: a leplezetlen vágyak, furcsa kívánságok világa, ahol mindenki szabadon váltogathatja a személyiségét. Ro egyik barátját meggyilkolják. A gyilkosa után nyomoz, és úgy tűnik, csak akkor tudhat meg többet az ügyről, ha ő is bekerül a rendszerbe. Egyre mélyebbre merül a szenvedélyek hálózatában, olyan mélyre, ahonnan talán már nincs kiút.

 

A nyoma vesztett - Mozi+, július 24. szerda, 22.50h

Will volt felesége rejtélyes módon eltűnik egy benzinkútnál. A férfi a város alvilági bugyraiba ássa magát, miközben a hatóságok elől menekülve versenyt fut az idővel, hogy megtalálja a nőt.

 

Overlord - AMC, július 24. szerda, 22.55h

A film két amerikai katona történetét mutatja be, akik az ellenséges vonalak mögött ragadtak a második világháború végén, az invázió napján.

 

Egyedül a vadonban - Moziverzum, július 24. szerda, 23h

Egy fiatal nő egyedül küzd a túlélésért egy titokzatos járvány miatt, amely a lakosság nagy részét kiirtotta, és mélyen a kíméletlen vadonba kényszerítette.

 

Kész katasztrófa - RTL HÁROM, július 24. szerda, 23.10h

Apjának köszönhetően Amy Townsend (Amy Schumer) abban a tévhitben nőtt fel, hogy a monogámia csak szóbeszéd. Ennek szellemében a válogatás nélküli szex és a pia jelentik számára a normális életformát, aminek befellegzik, amikor Amy az előléptetése érdekében találkozik a sztársportolók orvosával, Aaronnal (Bill Hader), hogy riportot készítsen vele. Amy legnagyobb megdöbbenésére Aaron randizni akar vele az egyéjszakás kaland után, amire a lány nincs felkészülve.

 

A bálna - Paramount Network, július 24. szerda, 23.20h

Charlie (Brendan Fraser) egy 270 kilós középiskolai angol tanár, akinek élete nagyot fordul, mikor elhagyja családját férfi szeretője miatt, megromlik a kapcsolata tinédzser lányával, Ellie-vel (Sadie Sink) is. A férfi depressziója és kóros elhízása miatt régóta nem hagyta el az otthonát, online tartja meg óráit is. Egyetlen barátja Liz (Hong Chau) megpróbál neki segíteni, amiben csak tud. Egy nap Charlie úgy dönt, szeretne kapcsolatot teremteni elhidegült 17 éves lányával.

 

Venom 2. – Vérontó - Film+, július 24. szerda, 23.40h

Eddie Brock (Tom Hardy) kilátástalan küzdelmet folytat azért, hogy beilleszkedjen az idegen Venom szimbióta-gazdájaként, amely emberfeletti képességekkel ruházza fel. Brock megpróbálja újraéleszteni romokban heverő karrierjét azzal, hogy interjút készít a sorozatgyilkos Cletus Kasady-vel (Woody Harrelson), aki a Carnage szimbióta gazdatestévé válik, és egy sikertelen kivégzés után nagyon is sikeresen megszökik a börtönből. Cletus már rég nem ura önmagának, és szimbiótája minden eddiginél borzalmasabb akcióra készül.

 

A túlélő - Film Mánia, július 24. szerda, 23.50h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.