Egyedül a vadonban

Bakancslistához adom
Here Alone
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror-dráma, sci-fi, 98 perc, 2016

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Egy fiatal nő egyedül küzd a túlélésért egy titokzatos járvány miatt, amely a lakosság nagy részét kiirtotta, és mélyen a kíméletlen vadonba kényszerítette.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Gábor Kápolnás júl. 29. 21:18:16 3/10
Maga a film jó is lehetett volna. Egy semmit érő befejezéssel lezárták, mintha csak egy sorozat első része lett volna. Ezzel gyakorlatilag lekukázták az egészet. Nekiállni megnézni sem érdemes. Egy jó befejezéssel simán lehetett volna 6-7*. Így adtam 3-mat, mert lehetett volna jó is. Néha nem értem a rendezőt. Legalább lehetne valaki mellette aki megkérdezi, te h.lye vagy? Aztán várják a nagy áttörést, de mikor lehetne, elcseszik. Kár ezért a filmért. Jó is lehetett volna, így visszagondolva mégis nagy kár volt egyáltalán belekezdeni.
Csillamponi júl. 24. 23:21:05 Előzmény InteriorLulu
Köszi hogy leirtad a tartalmat👍👍👍
6/10
sexykex 2023 ápr. 25. - 13:50:38 6/10
Egy idézettel kezdem: „Milyen furcsa, hogy legtöbbször nem a személy, hanem a helyzet miatt leszünk szerelmesek...” Azt ugyanis célszerű elfogadni, hogy a SARS-CoV-2 vírusnál ravaszabbakkal is kísérleteznek laborokban, amik olyanok, mint a kutyák. Időnként kiszöknek és nehéz elfogni őket. Így aztán helyzet van, mégpedig rosszabb, mint a Covid19 idején volt. De, mint mindig, most is vannak túlélők, akik nem hajlandók feladni. Sajnos nem árulhatom el miért kezdtem és miért fogom befejezni idézettel a mondandómat. Ne tessék itt leskelődni, szimatolni, azután mérgelődni: azért sem fogok spoilerezni! Mindenki nézze meg a filmet és majd megtudja. Nem olyan rossz az. Még akkor sem, ha újfent kiderül: „Gyarlóság, asszony a neved.” (Lehetsz te még kislány, de akkor is!)
4/10
nefefe 2023 jan. 21. - 14:16:42 4/10
A tartalom alapján sokkal jobbra számítottam. Ahelyett, hogy kaptam volna egy izgalmas túlélős filmet, inkább egy Walking Dead-esen zombis utánzat jött, csak sokkal gyengébb formában. Hiányoltam a
„ nagy harc „ -ot a túlélésért. Inkább olyan túrázós-sátorozós feelingje volt a filmnek. Jóformán semmi nem történt benne, néhány rövid részt és az utolsó 10 percet kivéve. Az sem tetszett, hogy előre hátra ugráltak az időben és a történetben. Néha csak másodpercekre. Aztán jött a gyors lezárás (gondolom elfogyott az a kevés pénz is, amit erre a filmre fordítottak), ami igen csak befejezetlennek tűnt nekem. --- Spoiler --- ugyanis az autóban kevés üzemanyag volt, de elindultak vele valahová, egy másik bizonytalan helyre. Mindezt együtt a két nő, úgy, hogy előtte Olivia meg akarta öletni a zombikkal Ann-t (mivel Olivia hamar elfelejtette, hogy Ann-nek sokat köszönhetnek – persze a féltékenység…). Szerintem nem ez volt a helyes reakció. Már az utolsó töltényt rossz helyre lőtte Ann. Összegezve: mivel a film nagy részében unatkoztam - gyenge közepes, felejthető filmnek tartom.
7/10
Zsolt_72 2022 aug. 03. - 22:41:39 7/10
A rövid leírás valóban nem túl szerencsés. Köszönet @InteriorLulu részére, hogy megosztotta a részletes tartalmat (mert végül is emiatt néztem meg). Nem olyan rossz ez, noha valóban lassúcska, engem mégis le tudott kötni.
6/10
LanyUs 2022 júl. 27. - 08:02:13 6/10
Egész jó volt! Edzés mellett kell nézni, mert akkor jobban leköt ( szoba bringa, ellipszis tréner )
5/10
The_Sandman 2022 júl. 07. - 23:04:15 5/10
Próbál kicsit egyedi lenni, ami részben sikerül is, de szerintem azért többet is ki lehetett volna hozni belőle. 5/10
2/10
Csodálatos Pukkandúr 2022 júl. 01. - 11:27:09 2/10
Alacsony költségvetéssel készült, minden tekintetben (alapötlet, forgatókönyv, színészi játék, történetvezetés, díszletek, fényképezés) még a low budget produkcióktól minimálisan elvárható a szintet sem éri el. Nem a kevés akció vagy a lassú történetvezetés okozza a film teljes érdektelenségét, hanem a rossz rendezés, béna fényképezés és gyenge színészi játék.
Egyetlen, közepesen sikerült The Walking Dead epizód is nagyobb moziélményt nyújt, mint ez az alkotás, 2/10
7/10
InteriorLulu 2022 jún. 04. - 13:20:55 7/10
Egyáltalán nem olyan rossz a film az imdb-n és pláne itt a porton kapott pontjaihoz képest. A fényképezés, a dramaturgia, az alakítások mind teljesen rendben vannak, semmilyen tekintetben nem amatőr és olcsószagú, mégha nyilván kis költségvetéssel is készült. Nyilván, ugyanis itt messze nem az akciókon, a vírushordozókkal (zombikkal) való erőszakos jeleneteken van a hangsúly, hanem magán a főhősön, az életbenmaradásért vívott mindennapi küzdelmein és a hozzácsapódott két emberhez való viszonyulásain. Talán emiatt a jórészt akciómentes, nyugodt, ráérős tempója, illetve eleve a lassú kibontakozása miatt kelthet sokakban csalódást, nem tudom.

Mivel szerintem túlságosan rövid a portos ismertető, ideteszem az imdb hosszabbját:

Egy globális katasztrófát okozó virulens járvány erősen megtizedelte a lakosságot, egyúttal súlyosan megfertőzte az életben maradtak többségét, akik ezzel kiszámíthatatlan és hiperagresszív hordozókká váltak. Most, hogy a láthatatlan és elkerülhetetlen járvány férjét és kisgyermekét is elvitte, a vadon mélyén élő magyányos Ann napjait részben a rend és a biztonság meghatározta, nem is olyan távoli élet emlékei töltik ki, részben korlátozott túlélési képességeire támaszkodva keresi az élelmet, időnként arra kényszerülve, hogy speciális óvintékedésekkel járó portyákat is tegyen a környező, valaha emberek lakta kisebb helyekre. Az egyik ilyen beszerzőútja során Ann a tinédzser Oliviába és sebesült mostohaapjába, Chrisbe botlik, akik feltett szándéka észak felé haladni, mindazonáltal kénytelenek legalább egy ideig Ann-nel maradni. Az erdő baljós csendjét ugyanakkor folyton megzavarja a már mindenütt jelenlévő kiéhezett, már csupán félig emberi ragadozók jelentette életveszély bizonyossága. Ilyen körülmények között létezhet-e túlélés, és annak egyáltalán milyen ára lehet?...