Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha szerda este bekapcsolod a tévét.

Sírok között - Film Mánia, augusztus 7. szerda, 21h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroindílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

A szellemlovas - AMC, augusztus 7. szerda, 21h

Johnny Blaze (Nicolas Cage) megszokta a halál közelségét: ő a száguldó világ legvakmerőbb motoros kaszkadőre. Amikor egy különös idegen a lelkét kéri cserébe súlyosan beteg apja felgyógyulásáért, nem habozik: számára a Mefisztóval (Peter Fonda) kötött üzlet csupán egy újabb kaland, újabb játék a halállal. De az alvilág urával nem lehet játszani. Johnny örök rabságba kerül. Nappal továbbra is lélegzetelállító trükkjeivel szórakoztatja a borzongani vágyókat, éjjel viszont a gonoszak ellen kell harcolnia: akit legyőz, azt a pokol tüzével bünteti. Lángoló motorja nyergében minden éjjel nekivág szörnyű büntetőhadjáratának - és hiába szeretne, nem nyugodhat meg sosem.

 

A mérkőzés - Magyar Mozi TV, augusztus 7. szerda, 21h

1956 nyara. A vidéki kisvárosban a megyei főkapitány pesti továbbképzése idején Rigó Dezső a teljhatalmú főnök, aki a focicsapat NB II-ben maradása érdekében mindenre kész. Egy mérkőzés után dühében agyonveri a bírót. Balla, a politikai okok miatt börtönjárt újságíró megírja az igazságot, s bár a cikk nem jelenik meg, Rigó elviteti Ballát. Elhallgattatná Dongót is, aki tanúja volt a gyilkosságnak. Végül az ügybe két ember belehal, Balla elmebetegnek nyilváníttatik, Ballánét és a fiát kirakják a lakásukból. A visszatérő rendőrfőkapitány rendet akar csinálni…

 

A hallgatás szabálya - Viasat Film, augusztus 7. szerda, 21h

Sharont (Susan Sarandon),az egykori Weather Underground mozgalom aktivistáját váratlanul őrizetbe veszik egy harminc évvel korábban elkövetett bankrablásban való részvételért. Ben (Shia Labeuof) ambiciózus riporter lévén kiugró lehetőséget lát a letartóztatott nő sztorijában, így nyomozni kezd a mozgalom egykori aktivistái után. Így fedi fel Jimet, a lányát egyedül nevelő ügyvédet, (Robert Redford) akit a bankrablásban életét vesztett biztonsági őr megölésével vádolnak, ám a hatóságoknak azóta sem sikerült kézre keríteniük. Jim a hírekből értesülve Sharon letartózátásról, úgy dönt, hogy saját és lánya épségének érdekében felkutatja egykori szeretőjét és aktivistatársát Mimit (Julie Christi). Az agresszív újságíróval és az FBI-jal a nyomában kénytelen felkutatni ország különböző pontjain élő egykori társait, hogy segítségükkel rátaláljon Mimire, aki egyszer és mindekorra tisztázhatja az őt ért vádak alól.

 

Harcban élve - Film+, augusztus 7. szerda, 21h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

Vitathatatlan - Mozi+, augusztus 7. szerda, 21h

A nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot, Iceman Chamberst nemi erőszak vádjával börtönbe zárják. Iceman tombol, hisz profi ökölvívói karrierje csúcsán megakadályozzák abban, hogy kiélvezze és megvédje az őt vitathatatlanul megillető bajnoki státust. Ugyanabban a fegyházban, ahová Iceman kerül, tölti életfogytiglani börtönbüntetését Monroe Hutchen, aki tíz éve a börtön koronázatlan bajnoka. A Sweetwater börtön életfogytig lakója Emmanuel Ripstein is, akit még mindig jó kapcsolatok fűznek a kormányzathoz, a maffiához és a börtönigazgatósághoz. A két bajnok között a börtönben óriási feszültség vibrál. Ripstein felismeri az ellentétek adta üzleti lehetőséget, s megszervezi Monroe és Iceman mérkőzését.

 

A diktátor - Filmcafe, augusztus 7. szerda, 21h

Haffaz Aladdin tábornok hatéves kora óta vezeti az olajban gazdag, ám elszigetelt észak-afrikai Wadiya köztársaságot. Mindent megtesz azért, hogy a demokrácia be ne tehesse lábát országába, amelyet kizárólag ő hivatott sanyargatni és kiszipolyozni. Az elpusztíthatatlan szakállú Aladdin, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír a titkos atomprogramjáról. Az ENSZ-be indul beszédet tartani, ám egy félresikerült merényletet követően egy fillér nélkül magára marad New York utcáin.

 

Amnézia - Filmcafe, augusztus 7. szerda, 22.25h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt - és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel - és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik - és ez robbanáshoz vezet.

 

Terminátor: Sötét végzet - Mozi+, augusztus 7. szerda, 23h

Több mint húsz év telt el, mióta Sarah Connor megakadályozta az Ítélet Napját, megváltoztatta a jövőt és ezzel az emberi faj sorsát. Dani Ramos (Natalia Reyes) testvérével (Diego Boneta) és édesapjával éli mindennapi életét Mexikóvárosban, amikor egy nagyon fejlett és halálos új Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) visszajön az időben, hogy levadássza és megölje őt. Dani túlélése azon múlik, hogy összefog-e a két harcossal: Grace-szel (Mackenzie Davis), a jövő csúcskategóriás szuperkatonájával, és a küzdelmek során megkeményedett, bár már öregedő Sarah Connorral (Linda Hamilton). A Rev-9 kíméletlenül elpusztít mindent és mindenkit a Dani utáni hajtóvadászata során, de szerencsére a hármas találkozik Sarah múltjából egy T-800-assal (Arnold Schwarzenegger) - és talán ő lehet az utolsó reményük.

 

A kaptár - AMC, augusztus 7. szerda, 23h

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő - azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer - szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak.

 

A kolónia - Film Mánia, augusztus 7. szerda, 23.05h

Az éghajlat szélsőséges viszonyai miatt 2045-re a Föld még életben lévő lakossága elszigetelt földalatti kolóniákban él. A telepek elsődleges feladata a betegségek visszaszorítása és kellő mennyiségű élelmiszer termelése a populáció számára. A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne) pár katonával az oldalán a távoli Ötös számú kolóniába indul, miután vészjelzést kaptak a testvértelepről. Az extrém hideg időjárást leküzdve az Ötös számú telepen egy túlélőt találnak, akinek elmondása és a talált nyomok alapján Briggs és csapata szembesül azzal, ami az ő kolóniájukat is fenyegetheti. A két telep között fekvő egykor volt nagyváros romjain keresztül visszaküzdve magukat Briggs az Ötös számű telepen látottaktól is váratlanabb változásokkal találja magát szembe, melyeknek felelőse, a telepen maradt erőszakos társa, Mason (Bill Paxton).

 

Támadás a Fehér Ház ellen - Film+, augusztus 7. szerda, 23.10h

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.

 

Körök - Moziverzum, augusztus 7. szerda, 23.15h

A közkedvelt Kör sorozat újabb fejezetében Julia, a fiatal lány aggódni kezd barátja miatt, mivel a fiú egy sötét szubkultúrába keveredik, amely egy rejtélyes videokazetta körül alakult ki. A kazettán van egy film, amit ha valaki megnéz, az állítólag hét nappal később meghal. Julia feláldozza magát, hogy megmentse szerelmét, ám eközben szörnyű felfedezésre bukkan: van egy film a filmen belül, amit eddig még senki sem vett észre.

 

Toxikoma - Mozi Klub, augusztus 7. szerda, 23.25h

A sikeres magyar színész, Szabó Győző (Molnár Áron), aki privát életében drogos alfahím felkeresi az istent játszó pszichiátert, Csernus Imrét (Bányai Kelemen Barna), hogy segítsen véget vetni egy hosszú évekig tartó drogos zuhanásnak. Győző körül végül minden szétesik, és az utolsó pillanatban rászánja magát az elvonókúrára. A pszichiátrián találkozik Csernus doktorral, és a két domináns férfi között hamarosan kitör a háború. Győző és Csernus egymással harcol, ám egy ponton rá kell jönniük, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

 

Védelmi kód - Viasat Film, augusztus 7. szerda, 23.30h

A balul sikerült akció után Emerson CIA-ügynök talonba kerül. Egyszerű, unalmas feladattal bízzák meg, a jelentéktelen kommunikációs állomáson a fiatal, kódoló Katherine-re kell vigyáznia. Egy nap azonban autóba rejtett pokolgép robban mellettük, és megtámadják a bunkert. Emerson és Katherine csapdába kerülnek, segítségre sem számíthatnak. Az ügynöknek és társának sejtelme sincs, mi a célja a rajtaütésnek, kik akarnak végezni velük. Ám ha élve akarják megúszni az akciót, ki kell deríteniük mi áll a háttérben.