Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Hétközepi válság helyett nézzél tévét!

Egy kis Mennyország - Film4, március 9. szerda, 20h

Marley Corbett fiatal, gyönyörű, vadóc nő. Sűrű hódításai ellenére nem képes átadni magát az igaz szerelemnek, általában humorral öli el komolyra forduló kapcsolatait. Élete alapjaiban változik meg, mikor doktora rákot diagnosztizál nála. Marley úgy dönt, nem adja át magát a betegségnek, sőt egyre elmélyültebben keresi a boldogságot _ melyet végül legelhivatottabb segítője révén talál meg.

 

Az Argo-akció - Viasat3, március 9. szerda, 21h

1978-ban az iráni forradalom elűzte a nyugatbarát uralkodót, és kikiáltották az iszlám köztársaságot. Egy évre rá a korábbi sah Amerikába utazott gyógykezelésre, a hírre november 4-én a tömeg megrohanta a teheráni amerikai nagykövetséget, túszul ejtette az ott dolgozó 52 diplomatát, kirobbantva a 444 napos túszdrámát. Az akció idején azonban hat embernek sikerült megszöknie és elrejtőznie. Mindenki tudta, csak idő kérdése, hogy rájuk akadjanak. A CIA "beszivárgási" szakértője, Tony Mendez előáll egy mentőakció tervével.

 

A normandiai partraszálláshoz vezető út - Film Mánia, március 9. szerda, 21h

1944 tavasza. A szövetségesek minden előkészületet megtesznek annak érdekében, hogy ígéretükhöz híven, a második frontot megnyitva, visszatérjenek Európába. Elképesztő haderőt sorakoztatnak fel Angliában, amely csak az indulási parancsra vár. A cél, hogy ott támadjanak, ahonnan a németek a legkevésbé sem várják. A normandiai partraszállás parancsnokának, Dwight Ike Eisenhower tábornoknak (Tom Selleck) kilencven napja van lefolytatni a stratégiai tárgyalásokat, és megoldani a felkészülés nehézségeit.

 

Kedves John! - Filmcafe, március 9. szerda, 21h

John Tyree (Channing Tatum) halkszavú, jóképű hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van Dél-Karolinában magányos édesapjánál látogatóba. Savannah Curtis (Amanda Seyfried) gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt és a szerelmes boldogság, úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket.

 

Instant család - Paramount Network, március 9. szerda, 21h

Amikor Pete (Mark Wahlberg) és Ellie (Rose Byrne) úgy döntenek, hogy családot alapítanak, az örökbefogadás ingoványos talaján kénytelenek fogódzót találni. Rátalálnak három testvérre, köztük a lázadó kamaszra, Lizzyre (Isabela Moner), és egy pillanat alatt nulláról háromra ugrik a gyerekeik száma. Az újdonsült szülők kétségbeesetten igyekeznek megfelelni az instant család támasztotta elvárásoknak.

 

Red - Mozi+, március 9. szerda, 21.25h

Frank, Joe, Marvin és Victoria egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Ismerik a szervezet minden titkos és kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájönni, hogy vajon melyik információ az, amiért az életükkel kell fizetniük. Frank és csapata úgy dönt, a legjobb védekezés a támadás.

 

Dalida - M5, március 9. szerda, 21.35h

Yolanda Christina Gigliottinak hívták, de az egész világ csak Dalidaként ismerte. Egyiptom fővárosában, Kairóban született 1933-ban. Mielőtt énekesnő lett, huszonegy évesen Miss Egyiptomnak választották. Csillaga három évtizeden át ragyogott, több mint ötszáz dalt énekelt. Ezek közel felét olasz és más nyelvre is lefordították. Talán legismertebb, legsikeresebb száma a filmsztár Alain Delonnal közösen előadott Parole, Parole. Amennyire sikeres volt énekesnőként Dalida, annyira kiegyensúlyozatlan, boldogtalan volt a magánélete. A gyönyörű nőt valósággal körülrajongták a férfiak, ám a kapcsolatai rendre kudarcba fulladtak....

 

Szerelem első vérig - Duna Tv, március 9. szerda, 22.55h

Mint a legtöbb tizenéves srác, a film főhőse, Füge is azt hiszi, övé a világ. Vidéki középiskolában tanul, szülei elváltak, a kollégiumból hol az anyjához, hol az apjához utazik haza. Látszólag mindenütt otthon van, valójában azonban ugyanolyan felületes kapcsolat fűzi a szüleihez, mint a haverjaihoz vagy a szaxofonjához. Szerelmes lesz osztálytársnőjébe, Ágotába, és ez megváltoztatja az életét. Amikor feltűnik a lány régi, felnőtt udvarlója, Füge úgy érzi, vége a világnak. De meggondolja magát, és elmegy az apjához tanácsot kérni…

 

A Stonehearst Elmegyógyintézet - Filmcafe, március 9. szerda, 23h

A Harvardon frissen diplomázott dr. Edward Newgate (Jim Sturgess) munkát kap a Stonehearst elmegyógyintézetben. Jó kapcsolatot alakít ki Silas Lamb doktorral (Ben Kingsley), később pedig megismerkedik a gyönyörű Elizával (Kate Beckinsale). Az intézet azonban sötét titkot őriz, a Stonehearst irányítását a betegek vették át.