Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Hétközepi válság esetére szeretettel ajánljuk.

Éli könyve - Viasat3, április 27. szerda, 21h

A Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Szárnyát vagy combját? - Filmcafe, április 27. szerda, 21h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

Mennyit ér egy ember? - M5, április 27. szerda, 21.35h

Napjaink Franciaországában járunk. Thierry korábban gyári munkásként dolgozott, de egy éve munkanélküli. Mindenáron megpróbál a felszínen maradni. Napközben a munkaügyi központba jár, ahol hosszadalmas, komikus helyzeteket eredményező csoportos foglalkozások során készítik fel a munkakeresőket az állásinterjúkra. Esténként pedig jó férj és szerető apa szeretne lenni. Tizenéves fia, Matthieu értelmi fogyatékos, de vidám és magabiztos: éppoly elszántsággal küzd egy boldogabb életért, mint kitartó és eltökélt apja.

 

Króm hadművelet - AMC, április 27. szerda, 21h

Egy katonai osztag döntő fontosságú csatát vív Incshonban, a koreai háborúban.

 

A 64-es betegnapló - Moziverzum, április 27. szerda, 21h

Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mřrck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogř szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mřrck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.

 

Bazi nagy görög lagzi 2. - SuperTV2, április 27. szerda, 22h

Hangosabbak, görögebbek és ragaszkodóbbak már nem is lehetnének, Ian és Toula lánya, Paris nagy bánatára. A pályaválasztás előtt álló lányt egyetlen cél vezérli: minél távolabb akar kerülni túlbuzgó pereputtyától. Mindeközben Ian és Toula házassága sem a régi, szeretnének több időt tölteni kettesben, hogy felélesszék a régi tüzet. Természetesen számíthatnak a rokonság segítségére _ egy kissé túlságosan is...Hamarosan azonban nagy sokk éri Portokalosékat: kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen. Mivel egy görög nőt sem érhet az a szégyen, hogy pártában marad, a család azonnal a tettek mezejére lép, és nekilát az esküvő megszervezésének. Újra törnek a tányérok, dübörög a sirtaki, folyik az ouzo, és összegyűlik a család egy még nagyobb, még zajosabb, még frenetikusabb Bazi nagy görög lagzira.

 

A turné - Duna Tv, április 27. szerda, 23.08h

A nyári forróságban mindenki pihen, kivéve az a nyolc mindenre elszánt ember, hat színész, a Szervező és a Zenész, akik negyven napos vidéki turnéra indulnak, hogy végighaknizva az országot plusz pénzhez jussanak. Negyven nap, kilencven fellépés. Gyilkos dolog ez az átdolgozott évad után. Az összezártság, a fáradtság, az állandó hajsza komoly összetűzésekhez vezetnek. Veszekedések, kibékülések követik egymást egyre gyorsuló ütemben, minden megtörténik, ami csak nyolc fáradt ember között megtörténhet…