Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Összegyűjtöttük a legjobb filmeket, amiket szerda este láthatsz a tévében.

A Védelmező 2. - Viasat3, május 11. szerda, 21h

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő.
Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…

 

Védhetetlen - Mozi+, május 11. szerda, 21h

Tobin Frost (Denzel Washington) az áruló CIA ügynök, aki több mint 9 éve hagyta el a szervezetet. Dél-Afrikában, Fokvárosban olyan információkat szerez egy régi MI6-es barátjától, amely rendkívül kellemetlen helyzetbe sodorja. A barátját rövid időn belül megölik és utána is elindul a hajsza. Frost csak úgy kerülheti el a támadókat, ha feladja magát az Amerikai Konzulátuson. Ők azonnal egy védett házba szállítják kihallgatásra, a védett ház gondnoka Matt Weston (Ryan Reynolds) CIA ügynök. Alig hogy megérkezik a "csomag" rajtuk ütnek a védett házban, amely csak azt jelentheti, hogy áruló van a CIA soraiban. Így Weston csak magára és a "csomagjára" számíthat ez alatt a hajsza alatt, ahol senkiben sem bízhat és bárki az életükre törhet…

 

Űrvihar - Film+, május 11. szerda, 21h

A klímaváltozás a Föld lakóinak az életébe kerülhet. A rémítő lehetőség végre szövetségbe kényszerítette a világ vezetőit, akik együtt hozták létre az egyetlen technikai megoldást, ami a menekülés lehetőségét kínálja. Egy műholdakból álló, a Föld körül keringő gyűrűt, amelynek különleges geotechnológiai megoldásai elháríthatják a természetet fenyegető veszélyeket. A rendszer két éve üzemel sikeresen. Ám egy műszaki hiba átalakítja a műholdas hálózat működését, és ami eddig a világunk túlélését biztosította, most a gyilkosává lehet. Az ember önmagánál hatalmasabb szerkezetet alkotott, és az most maga alá is gyűri. Egy magányos űrhajós (Gerard Butler) azonban feljut a műholdakhoz. Ha ő idejében meg tudja oldani a helyzetet, az emberiség ismét megússza. Csakhogy közben idelenn is működésbe lép egy szörnyű terv, ami a Földön és az égen is újabb veszélyeket hozhat.

 

Kutyám, Jerry Lee 2. - Filmcafe, május 11. szerda, 21h

Talán öregedtek pár évet, de Dooley nyomozó és négylábú társa, Jerry Lee még mindig harcolnak a bűnözőkkel a duótól megszokott hősies és komikus stílusban. És most váratlanul egy másik duó társul hozzájuk: a gyönyörű, de tréfát nem ismerő nyomozónő, Welles és rendkívül fegyelmezett dobermannja, Zeusz. Dooley-nak körülbelül annyira hiányzik Welles és Zeusz, mint golyó a fejébe _ és majdnem kap is egyet, amikor egy rejtélyes merénylő megpróbálja lelőni őt. Dooley és Jerry Lee végül hajlandóak összeszövetkezni új társaikkal, hogy csapdába ejtsék az őrültet, aztán bevetik magukat az akcióba, amilyen gyorsan csak a lábuk bírja!

 

Hóember - Moziverzum, május 11. szerda, 21h

Amikor leesik az első hó és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harry-nek több évtizedes régi eseteket kell összekötnie ezzel a brutális új üggyel, ha túl akar járni a felfoghatatlanul gonosz gyilkos eszén _ a következő hóesés előtt...

 

Addams Family - A galád család - Paramount Network, május 11. szerda, 21h

Ez a szórakoztató vígjáték Charles Addams kísérteties rajzfilm családját veszi alapul. Egy kapzsi ügyvéd próbálja megszerezni a családi vagyont, ennek érdekében pedig egy csalót juttat a házba, aki a rég elveszett Fester bácsinak adja ki magát.

 

Saint-Tropezban történt - M5, május 11. szerda, 21.35h

Zef (Eric Elmosnino) feleségének temetése arra a napra esik, amikor testvérének, Roninak (Kad Merad) lánya örök hűséget esküszik szerelmének. A két testvér szinte mindenben különbözik a másiktól: felfogásuk a munkáról, ízlésük a nőkről szöges ellentétben állnak egymással; míg egyikük vallásos, másikuk nem veti meg az élet bűnös örömeit, s a szerencsétlen időzítés csak tovább mélyíti a kettejük között lappangó feszültséget. Két dolog azonban közös az életükben: öregedő apjuk, valamint lányaik elválaszthatatlan barátsága. A Londonon, Párizson és New York-on átívelő történet a négy főszereplő két évének csetlései és botlásai okozta félreértések és családi ármánykodások történetét meséli el, melyeknek tisztázása az ominózus napon, Saint-Tropez-ban talán nem csak családi békét, de szerelmet is szül.

 

Titanic - SuperTV2, május 11. szerda, 22h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nemcsak a szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük... Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor _ alig öt nappal azután, hogy útnak indult _ jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

 

Egészséges erotika - Duna World, május 11. szerda, 22.30h

A szocializmus nevetséges anomáliájának paródiája Tímár Péter , a Csinibaba rendezőjének filmje. A ládaüzemben dolgozó nők hol összeszögelik, hol szétszedik az eladhatatlan faládákat. Monoton, unalmas munka, melyet nemcsak a dolgozó nők, de a vezetők is unnak. Az üzlet fellendítése érdekében a lopott benzint tároló tűzoltó rejtett kamerát szerel fel a női öltözőbe, és a környék vezetői ládavásárlás fejébe kukkolhatják az öltöző-vetkőző nőket. Az asszonyok végül egy ünnepnapi vacsorán fedezik fel a kamerát. Túszokat ejtenek és elbarikádozzák magukat a gyárban. Ám a férfiak is azonnal megindulnak… Tímár Péter kacagtató vígjátéka, mely az 1986-os magyar filmszemle rendezői és operatőri díja mellet a Magyar Filmkritikusok rendező díját is elnyerte. A film egyik főszerepét Koltai Róbert játsza.