Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha a szerda este otthon ér, íme.

Lovagregény - Viasat3, október 5. szerda, 21h

William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét, mellyel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

 

Ballistic: Robbanásig feltöltve - Film Mánia, október 5. szerda, 21h

Két esküdt ellenség eszeveszett versenybe fog, hogy megtalálják az új gyilkoló eszközt, mindketten tehetségesek, ügyesek és makacsul akarják a sikert. Az egyik a csak fedőnevén ismert ügynöknő, Sever (Lucy Liu), aki kiképzése révén maga a halálos fegyver. Sever precíz és rendíthetetlenül tör célja felé. A másik fél is briliáns és elszánt fickó, az FBI volt embervadásza, Jeremiah Ecks (Antonio Banderas). A saját területén legkiválóbb ügynök akkor lépett ki az FBI-tól, amikor a felesége meghalt egy ellene elkövetett merénylet során, s azóta Eckst lelkiismeret-furdalás gyötri. Egykori pártfogója most visszahívja az FBI-hoz, és pályafutása legnagyobb kihívást jelentő feladatával bízza meg. Ecksnek fel kell készülnie, hogy szembenézzen legfélelmetesebb ellenfelével, Sever ügynökkel. A halálos díjért folytatott ádáz versenyben csak egy győztes lehet. De amikor a szabályok megváltoznak, a két esküdt ellenség rájön, hogy az, akit megpróbálnak legyőzni, egyidejűleg az egyetlen, akiben megbízhatnak.

 

Hét év Tibetben - AMC, október 5. szerda, 21h

Az izgalmas kalandfilm megtörtént eseményeket dolgoz fel. A világ legnyugodtabb országa zord és mégis fenséges vidéken terül el. Jelenleg csak a hívők szívében él. Tibet önállóságának utolsó éveit tárja elénk a film, amely egy európai ember szemszögéből mutatja be a legendás tájat. 1939-ben, a második világháború előestéjén Heinrich Harrer, a híres osztrák hegymászó elindult, hogy megmássza a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a Nanga Parbatot. A világégés szele utoléri őt és társát, Petert is. Akkor még nem sejtették, hogy egy titokzatos világba csöppennek majd. Útjuk a siker magasából egy angol hadifogolytáborba vezet. Kalandos úton érnek Lhászába, Tibet szent fővárosába, ahol egyedüli idegenekként befogadják őket. A tizennégy éves dalai láma élénk érdeklődést mutat Heinrich iránt. Mivel addig nemigen fordult meg ezen a földön idegen, felkérik az osztrák hegymászót, hogy legyen a láma tanára: tanítsa angolra, földrajzra és a nyugati világ szokásaira. Az önző és arrogáns Heinrich élete is megváltozik a találkozástól...

 

Szupercella - Film+, október 5. szerda, 21h

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem számíthat. Breslin vállalja, ám életében először szembesül a feladat reménytelenségével. A börtönben összebarátkozik Rottmayerrel (Arnold Schwarzenegger), és meggyőzi, hogy vegyen részt merész tervének kivitelezésben. A nagy szökéshez azonban szükségük van Dr. Kyrie (Sam Neill) segítségére is.

 

Kontroll nélkül - M5, október 5. szerda, 21.35h

A szívszorító történet kis hőse a kilencéves Benni. Szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, aki nem találja a helyét a szülő nélkül felnőni kénytelen gyerekek között. Az állami szervezetek és szakemberek tanácstalanul egymás között adogatják őt, agresszív természetével ugyanis folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig a kislány csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját _ aki azonban lemondott róla. "Ők miért élhetnek itt, és én miért nem?" _ üvölti anyjának kétségbeesetten, látva a testvéreit. Benni képtelen belenyugodni, hogy Bianca eldobta őt, és töretlenül hisz benne, hogy egyszer hazatérhet. Mindhiába. Benni fékezhetetlen "harci törpe." S mivel fokozott sérülékenysége miatt agresszív viselkedéséért csak enyhébb büntetéseket mernek kiszabni rá, még agresszívebb lesz, mert a büntetés nem kelt benne komoly félelmet, ám tovább növeli a frusztráltságát, sőt újabb dührohamokat vált ki belőle. A kislányt 37 állami nevelőintézet utasítja vissza, védve tőle saját növendékeit. S mivel a gyógyszeres kezelés sem válik be, megoldásként még a zárt intézetben való elhelyezése is felmerül -, de 12 éves kor alatt ez nem lehetséges. A Kontroll nélkül című német film megrendítő története egy tízéves kislányról szól, akibe mintha belebújt volna az ördög, miközben csak mérhetetlen agresszióval reagál a szülői szeretet hiányára. 

 

Vándorút - Film4, október 5. szerda, 21.55h

Tom fia a Camino de Santiago, vagy más néven Szent Jakab zarándokúton, egy viharban veszítette életét a Pireneusokban. A kaliforniai orvos Franciaországba, St. Jean Pied de Portba utazik a fia maradványaiért, hogy elintézze a formaságokat. Ám ahelyett, hogy ezután hazatérne, elhatározza, hogy beteljesíti a fia vágyát, és végigjárja a zarándokutat. Tom rájön, hogy az utazását tekintve nincs egyedül. A világ minden részéből érkező zarándokokkal találkozik, akik a saját problémáikra, életük értelmére keresik a választ.

 

Szabad lélegzet - Duna World, október 5. szerda, 22.35h

Az intézetben nevelkedett csinos, fiatal szövőnő, Jutka zavaros, rendezetlen kapcsolatok után megismerkedik egy egyetemista fiúval, Andrással. A kisebbségi érzéstől szenvedő lány azt hazudja a fiúnak, hogy ő is egyetemista. Kibontakozó szerelmüket egyre jobban zavarja ez a hazugság. András mindenben meg akar felelni munkásból értelmiségivé avanzsált szülei elvárásainak, és ez sok konfliktus elé állítja az érzékeny lányt. Jutka fellázad a megalázó szituáció ellen...

 

A harcos útja - Filmcafe, október 5. szerda, 22.40h

Yang, a harcos (Dong-Kun Jang) megkíméli az ellenséges klán utolsó sarjának, egy kisgyermeknek az életét. Emiatt menekülni kényszerül a gyermekkel. Egy poros vadnyugati kisvárosban találnak menedéket, ahol Yang új ismerősökre talál a cirkuszi késdobáló és a város részegének személyében. A kardját letéve Yang felvirágoztatja a mosodát, és egyre nagyobb köztiszteletben örvend. A béke és nyugalom azonban nem tart sokáig, banditák fenyegetik a kisváros lakóit. Yang kénytelen újra elővenni a fegyverét. Ennek híre az üldözői fülébe jut.

 

Versenyfutás az idővel (Menekülés) - AXN, október 5. szerda, 22.50h

Brent Magna, az egykori autóversenyző békés, nyugodt élete egy egy csapásra fenekestül felfordul, amikor elrabolják a feleségét. A titokzatos emberabló azonban különös követelésekkel áll elő, Brentnek teljesítenie kell minden utasítását. Ehhez pedig Brent egy Ford Shelby GT500 Super Snake járgány kap. A férfi kénytelen versenyt száguldani az idővel, ha azt akarja, hogy épségben lássa viszont a szerelmét. Ráadásul Brent azzal is tisztában van, hogy a láthatatlan támadója minden lépését figyeli.

 

Jack Ryan: Árnyékügynök - Paramount Network, október 5. szerda, 22.50h

A legnagyobb kritikusok azt mondják, újjászületett egy akcióhős ebben az izgalmas háttértörténetben, ami Tom Clancy legendás hősét, Jack Ryant mutatja be. Nem szűnik az izgalom, mikor a CIA-s újonc, Ryan (Chris Pine) cselszövés és kémkedés hálójában találja magát, amit egy kétes kormányzati ügynök (az Oscar-díjas Kevin Costner), gyanútlan menyasszonya (Keira Knightley), és a félelmet nem ismerő orosz hatalomügynök (Kennet Branagh) szőtt. Jacknek katonából előbb elemzővé, majd teljes körű detektívvé kell válnia, hogy meghiúsítson egy, az Egyesült Államok ellen tervezett merényletet. Soha nem volt még olyan magas a tét, mint ebben a feszes, idegölő, és hihetetlenül izgalmas filmben.

 

Valami Amerika 2. - SuperTV2, október 5. szerda, 23h

A lottónyereménynek hála, Tamás megcsinálhatta a filmjét, ami azonban a várakozásokkal ellentétben nagyot bukott. A három fiú egy képeslap révén Alex nyomára jut, aki most szabadult a börtönből Amerikában és ismét álnéven, ezúttal egy színdarab jogait akarja megszerezni. A fiúk azt remélik, hogy megtalálják Alexet, megveszik előle a jogokat és végre visszaszerzik a hatvan milliójukat, amivel a férfi lelépett. Irány Amerika! Ám természetesen a dolgok megint nem az elképzelések szerint alakulnak. Végül Tamásra vár a feladat, hogy Budapesten rendezze meg a darabot.

 

Nyomtalanul - Moziverzum, október 5. szerda, 23h

Egy szolgálatteljesítés közben vétett hiba miatt a tehetséges, de öntörvényű nyomozót, Carl Morc-ot parkolópályára állítják, és megbízzák, hogy egy alagsori irodában irányítsa a Q-ügyosztály munkáját. Társa, Assad segítségével megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, hogy szelektálják és átolvassák a régi aktákat. Egy nap kezükbe kerül egy eltűnéses-öngyilkossági ügy, és a páros váratlanul olyan részletre bukkan, amely új megvilágításba helyezi az esetet. Minél tovább nyomoznak, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy az öngyilkosságként lezárt ügy valójában bűncselekmény volt. Az egyetlen szemtanú azonban az eltűnt beszédképtelen öccse, aki csak korlátozottan képes kommunikálni, és nem akárkinek nyílik meg. Ráadásul a nyomozók főnöke is mind gyanakvóbban tekint a különcnek tekintett párosra.

 

A kém, aki dobott engem - Mozi+, október 5. szerda, 23.20h

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak.
A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad…

 

Fejlövés - Film+, október 5. szerda, 23.20h

Jimmy Bobo (Sylvester Stallone), a hírhedt bérgyilkos életében először társul egy zsaruval. A fiatal nyomozó, Marcus (Christian Slater) hajlandó együttműködni, hogy felgöngyölítsen egy ügyet, aminek a szálai New Orleans piszkos sikátorain keresztül egészen a Fehér Ház folyosójáig vezetnek. A szokatlan páros, akiket két kegyetlen gyilkosság hozott össze, keresztülgázol mindenen, ami az útjukba áll, és feláldoznak mindent a bosszú érdekében.

 

A 23-as szám - AMC, október 5. szerda, 23.35h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Phillips kapitány - Viasat3, október 5. szerda, 23.50h

2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak.