Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda esti tévés program.

Pilátus - DUNA Televízió, november 2. szerda, 20.55h

Az idős falusi asszony, Szőcs Anna megözvegyül. Lánya, a fővárosban sikeres orvosként dolgozó Iza a temetés után kötelességtudóan magához költözteti az édesanyját. A két nő kapcsolata a világ felé látszólag tökéletes és szeretetteljes, azonban a faluról érkezett, mélyen vallásos Anna nem találja a helyét lánya racionális és praktikus nagyvárosi világában. Ráadásul Iza féltőnek tetsző cselekedetei lassacskán elszívják körülötte a levegőt, így az idős özvegyasszony egyre inkább magára marad. Kis idő múltán az emlékeibe menekül, és egyre gyakrabban jelenik meg előtte halott férje, Vince képzelt alakja. Végül teljes magányában, Iza mérgező, fojtó szeretetének karmában testileg és lelkileg is elsorvad… A film Szabó Magda azonos című regénye alapján készült.

 

Visszavágó - Film+, november 2. szerda, 21h

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Ám a dolgok meglepő fordulatot vesznek...

 

Boszorkányvadászok - Mozi+, november 2. szerda, 21h

Miután gyerekként rákaptak a vér ízére, János (Jeremy Renner) és Júlia (Gemma Arterton) önbíráskodó bosszúállók lettek, a megtorlás elszánt angyalai. Ám sejtelmük sincs róla, hogy most ők válnak prédává, és a boszorkányoknál sokkal hatalmasabb gonosszal kell szembenézniük. Muriel (Famke Janssen), a boszorkányok királynője szembesíti őket múltjukkal, amiről semmit sem tudtak. A kétségbeesett testvérek nem is sejtik, hogy milyen szerepet szántak nekik egy szörnyű tervben...

 

Torrente, a törvény két balkeze - AMC, november 2. szerda, 21h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

A Kaptár - Utolsó fejezet - Moziverzum, november 2. szerda, 21h

A világ már sosem lesz jobb hely. Az élőhalottak hordái mindent elpusztítanak, és fogalmuk sincs róla, hogy őket, meg azt a keveset, ami megmaradt a civilizációból, egyetlen óriásvállalat, az Umbrella irányítja. Már csak Washingtonban tart ki az emberi ellenállás utolsó, egyre gyengülő fészke. De van egy titkos fegyverük. Egy nő bőrruhában, motoron, gyötrő lelkiismeret-furdalással és gyilkos ösztönökkel. Ő Alice. Kénytelen visszatérni oda, ahonnan mindez elindult: Racoon Citybe, az Umbrella központjába, hogy megmentse, ami még megmenthető. Útja során zombikkal harcol, az idővel versenyez, találkozik néhány régi baráttal és szerez egy meglepő szövetségest. De nincs olyan szörny, ami eltántoríthatja bosszútervétől. Ő Alice. És ez az ő története. Az utolsó.

 

Rendőrakadémia 3. – Újra kiképzésen - RTL+, november 2. szerda, 21h

Mahoney (Steve Guttenberg), Hightower (Bubba Smith), Tackleberry (David Graf) és társaik visszatérnek, hogy eleget tegyenek életük egyik legfontosabb megbízatásának és megpróbálják megmenteni az akadémiát. Az állam nehéz anyagi helyzete ugyanis arra kényszerítette a kormányzót, hogy a két rendőrakadémia közül az egyiket zárassa be. Hogy melyiket éri el a szomorú vég, azt egy szigorú vizsga alapján akarják eldönteni. Kérdés, hogy a jólelkű Lassard kapitány, aki hajlamos volt boldog-boldogtalant örömmel fogadni intézményében, vajon most képes lesz-e megmutatni a vetélytársaknak, hogy a sokszor idétlen, kétbalkezes kadétokból képzett zsaruk csodákra is képesek. Ebben próbál meg segíteni neki a már végzett kadétok csapata, akik igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az ellenfél alattomos tervei meghiúsuljanak és segítségükkel a friss újoncok megvédjék az iskola jó hírét.

 

Fekete-tenger - Viasat Film, november 2. szerda, 21h

Robinsonra, a veterán tengeralattjáró-kapitányra rossz idők járnak, kirúgják a hajóbontói állásából, a felesége is elhagyja, ráadásul magával viszi a gyereküket is. Hamarosan a kapitány fülébe jut a pletyka a második világháborúban a Fekete-tengeren elsüllyedt orosz tengeralattjáróról, amely állítólag negyvenmillió dollár értékű aranyat szállított. Robinson csapatot szervez, és némi segítséggel vásárol egy öreg tengeralattjárót, hogy a kincs nyomára bukkanjon, mielőtt mások is szemet vetnének rá.

 

Közellenségek - Filmcafe, november 2. szerda, 21h

John Dillinger minden idők egyik legismertebb gengsztere. Vakmerő szökései, huszáros bankrablásai és nem utolsósorban a lefegyverző bája népszerűvé tette az egyszerű emberek és a barátnője, Billie Frechette szemében. Ám nem mindenki örült ténykedésének. A Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője, J. Edgar Hoover arra akarta felhasználni a gengszterek elleni hadjáratot, hogy az irodából nagyhatalmú szövetségi intézményt csináljon. Hoover első számú közellenségnek kiáltotta ki Dillingert, és a legjobb ügynökét, Melvin Purvist küldte utána. Bryan Burrough regényéből.

 

A barlang mélyén - Film Mánia, november 2. szerda, 21h

Egy baráti társaság egy eddig feltáratlan barlang mélyére szervez túrát. A kezdetben izgalmas kaland szörnyű fordulatot vesz, amikor a nagy esőzés hatására a hasadék bejárata beomlik és az öt barlangász a mélyben ragad. Amíg a kiutat keresik, felfedezik, hogy nincsenek egyedül, a barlangi tó mélyén egy hatalmas ragadozó vadászik rájuk.

 

Szamárköhögés - Duna World, november 2. szerda, 22.35h

1956 októbere. Az "események" miatt szünetel a tanítás, a két gyerek, Tomi és Annamari legnagyobb örömére. De az már kevesebb örömöt hoz a házba, hogy apa felpofozta a kollégáját a munkahelyén, hogy anya disszidálni szándékozik, de nem apával, hanem Ákossal, akiről eddig azt sem tudták, hogy a világon van, s hogy a nagyi nehezen szerzett kenyerében két golyó ütötte lyuk tátong…

 

Farkasember - AMC, november 2. szerda, 22.50h

Lawrence Talbot tragikus körülmények között veszítette el az anyját. Hatására hátat fordított a szülői háznak, és évtizedeken át próbálta elfelejteni a történteket. Egy nap felkeresi őt a fivére menyasszonya. Gwen arra kéri, segítsen neki megtalálni eltűnt szerelmét. Nehéz szívvel bár, de Lawrence visszatér Blackmoorba. Megtudja, hogy a környéken egy vérszomjas szörny garázdálkodik, ami után már a Scotland Yard is nyomoz. Miközben próbálja kideríteni az igazságot, tudomást szerez az ősi átokról, miszerint akit a szörny megharap, teliholdkor vérfarkassá változik.

 

Kígyófej - Film Mánia, november 2. szerda, 22.50h

Louisiana mocsaraiban mindig is nyüzsögtek a veszélyes ragadozók, de ilyen vérszomjas szörnyeteg még soha nem fenyegette az itt élőket. Egy óriás, génmanipulált ragadozó hal les áldozataira a vízben. Útját a parton szétszórt, megcsonkított holttestek jelzik. A hatóságok legjobb embereiket bízzák meg a brutális lény megfékezésével. A szörnyeteg azonban vízben és szárazföldön is képes lélegezni, gyorsan mozog, az étvágya pedig csillapíthatatlan.

 

Magic Mike XXL - RTL+, november 2. szerda, 22.55h

A sikerre éhes Mike (Channing Tatum) sok év kihagyás után elvállal a régi bandával egy utolsó megmérettetést a nagyszabású erotikus expón. Big Dick (Joe Manganiello), Ken (Matt Bomer), Tito (Adam Rodriguez) és Tarzan (Kevin Nash) úgy vélik, a nők még mindig imádják a retrós vetkőzős számokat, ám Mike biztos benne, hogy megszégyenülnek. Ezért kitérőt tesznek, hogy a rendkívül sikeres MC Rome (Jada Pinkett Smith), Mike egykori szerelmének a segítségét kérjék. A turné persze teli van meglepetésekkel és gyönyörű nőkkel, akik nagyra értékelik a tehetséget.

 

Körök - Moziverzum, november 2. szerda, 23.15h

A közkedvelt Kör sorozat újabb fejezetében Julia, a fiatal lány aggódni kezd barátja miatt, mivel a fiú egy sötét szubkultúrába keveredik, amely egy rejtélyes videokazetta körül alakult ki. A kazettán van egy film, amit ha valaki megnéz, az állítólag hét nappal később meghal. Julia feláldozza magát, hogy megmentse szerelmét, ám eközben szörnyű felfedezésre bukkan: van egy film a filmen belül, amit eddig még senki sem vett észre.

 

Purgatórium - Viasat Film, november 2. szerda, 23.25h

Blackjack (Eric Roberts) és bandája egy sikertelen rablás után menekülve belovagolnak egy isten háta mögötti porfészekbe. A várost Menedéknek hívják, amit jó jelnek tekint az elcsigázott csapat. Valami viszont nem stimmel. A seriff (Sam Shepard) nem hord pisztolyt és nem iszik, sőt senki más sem. A banda ingyen kap szállást, innivalót és a seriff csak azt kéri, mellőzzék a káromkodást. A legfiatalabb bandita észreveszi, hogy kedvenc gyerekkori ponyvaregényeinek pisztolyhősei laknak a városban. Az ifjú felkeresi álmai hirhedt hősnőjét, amellyel azonnal kiváltja a helybéliek haragját. A lakók az örök kárhozatot kockáztatják, ugyanis a város nem egyszerűen Menedék, hanem maga a Purgatórium.

 

A tolvajok királya - RTL II, november 2. szerda, 23.50h

Basil (Charlie Cox), a fiatal riasztószakértő felkeresi Brian Readert (Michaels Caine), a tolvajok királyát azzal az elképesztő ötlettel, hogy rabolják ki a Hattont. A Hattont nem lehet csak úgy kirabolni, a Hatton egy etalon, erre a páncélteremre még gondolni sem mert senki, nemhogy kirabolni . Épp erre van szüksége a 77 éves profinak, aki már rendkívül unja a semmittevést, és újra összehívja nyugdíjaskorú barátait, akik még a régi tolvajiskolában tanulták ki a szakmát. A balhéra a húsvéti ünnepek idején kerítenek sort, amikor kiüresedik a város. Azonban a nosztalgikus hangulatú bankrablás rémálomba csap át, amikor eljön az osztozkodás ideje. Amint kiderül, hogy a legértékesebb zsákmánynak lába kelt, a banda tagjai egymásnak esnek.