Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti tévézéshez ajánljuk.

Lúzer - Viasat3, november 23. szerda, 21h

Paul, a csóró, vidéki srác tanulni érkezett New Yorkba. Hogy fenn tudja tartani magát éjjel-nappal magol az egyetemi ösztöndíjért, ezért távol tartja magát a folyamatos bulizástól. Tehetősebb szobatársai nem nézik jó szemmel a fiú igyekezetét, ezért minden trükköt bevetnek, hogy megszabaduljanak a stréber Paultól. A majdnem hajléktalanná tett fiú találkozik sorstársával, a kedves Dorával, akinek _ ha lehet _ még több problémája van az élettel: nincs pénze, nincs hol laknia, ráadásul bonyolult szerelmi viszonyt folytat egyik professzorával.

 

Felforgatókönyv - Paramount Network, november 23. szerda, 21h

Egy nap a látszólag átlagos és magányos Harold élete fenekestül felfordul, amikor egy női hang kezdi kommentálni tetteit, gondolatait és érzéseit, amit természetesen csak ő hall.

 

A kör - Moziverzum, november 23. szerda, 21h

Csak egy újabb nagyvárosi legendának tűnt _ egy videokazetta, amelyen rémálomszerű képek vannak, és miután megnézed csörög a telefon, és valaki azt mondja, hogy hét nap múlva meghalsz. Rachel Kelle újságírónő természetesen szkeptikusan viszonyult a sztorihoz, amíg négy tinédzser meg nem halt ugyanabban az időpontban _ pontosan egy héttel azután, hogy megnézték a videót. Rachel-en persze úrrá lesz oknyomozói kíváncsisága, így ráveti magát az ügyre, felkutatja a kazettát és megnézi. És megcsörren a telefon. Rachel kétségbeesésében barátja, Noah segítségét kéri, hogy megmentse saját és kisfia életét. És pontosan hét napjuk van, hogy megfejtsék "A Kör" rejtélyét... Japán egyik legnagyobb kasszasikeréből készített remake az a fajta film, amit soha nem felejt el az, aki meg meri nézni. De vigyázat, mert ha megnézed, akkor hét nap múlva...

 

Pénzvonat - RTL HÁROM, november 23. szerda, 21h

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

Overlord - Mozi+, november 23. szerda, 21h

A normandiai partraszállás estéjén ellenséges területre érkező amerikai ejtőernyősök a nácik által megszállt faluban szembesülnek természetfeletti lényekkel, amelyek a németek kísérletei során jöttek létre.

 

A kilencedik kapu - Filmcafe, november 23. szerda, 21h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

Poseidon Rex - Szörny a mélyből - Film Mánia, november 23. szerda, 21h

Három búvár robbant a helyiek által csak Kék Lyuknak nevezett helyen, hogy felszínre hozhassák a spanyolok elsüllyedt aranyát. A detonáció hatásárára azonban kiszabadul börtönéből a mélyben szunnyadó T-Rex, és követve ősi ösztöneit hatalmas pusztításba kezd Belize partjainál.

 

The Expendables - A feláldozhatók - Film+, november 23. szerda, 21h

Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

 

Grom őrnagy és a pestisdoktor - SuperTV2, november 23. szerda, 22.15h

Amikor egy álarcos bosszúálló gyilkosságsorozata káoszba dönti a várost, egy renegát nyomozó és zöldfülű partnere az egyetlen, aki képes lehet őt megállítani.

 

Casino - Film Mánia, november 23. szerda, 22.25h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Édes Emma, drága Böbe - Duna World, november 23. szerda, 22.35h

Emma és Böbe, a két vidéki lány jó barátnők. Oroszt tanítanak Budapesten és a pedagógusszállón laknak. 1989-et írunk. Emma szerelmes az igazgatóba, de a férfi nem vállalja a lányt, nem hajlandó elválni a feleségétől. Emma eközben megélhetési gondokkal küzd, kénytelen takarítást is vállalni, majd belekezd az átképzésbe, angolt tanul. Helyzete egyre rosszabb, szeretője kerüli és barátnőjét is ritkán látja. Böbének nincs stabil kapcsolata, váltogatja a férfiakat, meztelen statisztának megy, majd valutázás és prostitúció miatt börtönbe kerül. Emmának eközben új barátja akad, és a kapcsolat talán nem reménytelen. Ekkor tér vissza Böbe a szállásra… Szabó István Ezüst Medve díjas alkotása nagy nemzetközi sikert aratott. A Berlini Filmfesztiválon kívül több Félix díjat, és az Olasz Filmkritikusok Díját is megkapta.

 

Sivatagi cápák - Film+, november 23. szerda, 23.10h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudja, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak...

 

Revolver - Mozi+, november 23. szerda, 23.10h

Jake Green (Jason Statham) egy megszállott szerencsejátékos, akit már szinte az összes kaszinóból kitiltottak, mert folyton nyer. Egyik este a két bátyjával, Billy-vel (Andrew Howard) és Joe-val (Stephen Walters) együtt meghívást kap egy exkluzív játékra egy maffiafőnökkel, Dorothy Macha-val (Ray Liotta). Jake-nek elvileg veszítenie kellene Macha ellen, de ő nem ezt teszi, megveri a maffiózót a játékban, sőt, még provokálja is. Ezután mindhármuknak menekülniük kell, mert Macha bérgyilkost fogad fel Jake megölésére. Jake egy testvérpárosnak kezd el dolgozni, Avi-nak (André Benjamin) és Zack-nek (Vincent Pastore), akik le akarnak számolni Macha-val és ezért pártfogásukba veszik Jake-et és testvéreit.

 

Constantine - A démonvadász - RTL HÁROM, november 23. szerda, 23.20h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine (Keaun Reeves) magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ő megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. Angela (Rachel Weisz) eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát…

 

Kedvencek temetője 2. - Moziverzum, november 23. szerda, 23.20h

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creed-éknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője. Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a feltámasztás erejével bír. A hátborzongatás nagymestere, Stephen King elviszi önöket és Creed-éket a pokolba és vissza. Az önök kalauza a jólelkű, öreg Jud Grandall (Fred Gwynne), a kedves szomszéd, aki ismeri az élet titkait, de eleget látott ahhoz, hogy határozottan vallja: "Néha jobb halottan."

 

Miután - Paramount Network, november 23. szerda, 23.25h

Egy fiatal nő beleszeret egy pasiba, aki sötét titkot őriz, majd egy meglehetősen problémás kapcsolatba kezdenek. A film Anna Todd regénye alapján készült.