Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti tévézéshez ezeket a filmeket ajánljuk.

Szupercella - Film+, december 14. szerda, 21h

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem számíthat. Breslin vállalja, ám életében először szembesül a feladat reménytelenségével. A börtönben összebarátkozik Rottmayerrel (Arnold Schwarzenegger), és meggyőzi, hogy vegyen részt merész tervének kivitelezésben. A nagy szökéshez azonban szükségük van Dr. Kyrie (Sam Neill) segítségére is.

 

A tökéletes trükk - RTL HÁROM, december 14. szerda, 21h

A múlt századforduló Londonjában két fiatal varázsló verseng egymással: a feltűnő és kifinomult Robert Angier (Hugh Jackman), és az egyszerű, ám igazi géniusz Alfred Borden (Christian Bale). Eleinte barátság és egymás munkája iránti tisztelet jellemzi a kapcsolatukat. Ám amikor a legnagyobb dobásnak szánt trükkjük rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak, és legfőbb vágyuk az lesz, hogy a másikat legyőzzék. Ezért már semmi sem drága. Gyűlöletük, versengésük nem ismer határokat.

 

Willy mesevilága - Moziverzum, december 14. szerda, 21h

Amikor egy férfi autója lerobban a semmi közepén, egy helyi üzletember felajánlja neki, hogy fizeti a javíttatást, amennyiben kitakarítja az egykor szebb napokat megélt szórakoztatóközpontot, a Willy mesevilágát. Ez a park azonban sötét titkokat rejt, az újdonsült gondnoknak pedig egy sor őrült, valóságos gyilkológéppé változott kabalafigurával kell megküzdenie, ha túl akarja élni az éjszakát.

 

Men in Black - Sötét zsaruk - Viasat Film, december 14. szerda, 21h

Jay (Will Smith) és Kay (Tommy Lee Jones) különleges ügynök nem a CIA-nak, és még csak nem is az FBI-nak dolgozik. Ők egy sokkal titkosabb szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxisszerte rettegik nevüket, s ebből akkor sem engednek, amikor szervezetük végzetes összeesküvést észlel. Egy veszélyes intergalaktikus terrorista a Földön akar megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk a csillagközi háború megelőzése érdekében azonnal akcióba lépnek.

 

Túszjátszma - Filmcafe, december 14. szerda, 21h

Egy elszigetelt, jómódú közösség számára a magánterület védelme különösen fontos, nem kivétel ez alól a Miller család birtoka sem. Az ősi falak és gondosan ápolt kertek ölelésében él az üzletember, Kyle (Nicholas Cage) és felesége, Sarah (Nicole Kidman), akik úgy döntenek, hogy felújítják a házat. Mialatt a munkálatok és lázadó tinédzser lányuk, Avery (Liana Liberato) minden figyelmüket leköti, a könnyű és gyors pénzszerzés reményében négy brutális betolakodó ejti túszul őket otthonukban. Azonban árulás, csalás és intrika üti fel a fejét a hidegvérű bűnözők között. Kyle, Sarah és Avery pedig kénytelen hatalmas kockázatot vállalni annak érdekében, hogy egyénenként és családként is ép bőrrel megússzák a kalandot.

 

Ütközetben eltűnt - Film Mánia, december 14. szerda, 21h

Braddock ezredes számára a háború nem ér véget addig, amíg az utolsó katona nem tér haza. A vietnámi hadifogoly tábor brutális emlékeitől hosszú évek múltán sem tud szabadulni, azért sem, mert tudja, még számtalan "ütközetben eltűnt" bajtársa sínylődik valahol titkos börtönökben. Egy szenátusi vizsgálóbizottság tagjaként ismét Vietnámban találjuk. Megelégeli a diplomáciai tárgyalások elhúzódó menetrendjét és önálló akcióba kezd. Összefut régi katonatársával, aki újabban a thaiföldi feketepiacon nyeri kisebb nagyobb csatáit, tutajt szereznek, fegyvereket és irány Vietnám belseje, ahol a titkos hadifogoly táborokat sejtik. Hiszen a háborúnak nincs vége.

 

Az édes élet - M5, december 14. szerda, 21.35h

A 60-as évek mitikussá növekedett alkotásában egy vidékről felkerült fiatal újságíró próbálkozik az előrejutással a római Via Veneto filmcsillagokat, nagypolgárokat és gazdag arisztokratákat felvonultató világában. A lesifotós Paparazzóval az oldalán mindenütt ott van, ahol történik valami, miközben azt reméli, hogy saját életének is értelmet adhat valahogyan. A film jelenetei közül nem egy, mint például Anita Ekberg és Mastroianni párosa a Trevi Kút zuhatagában, vagy az Örök Város felett helikopteren átlebegő Krisztus szobor, egy korszak önmagán jóval túlmutató jelképévé vált.

 

Házasságtörés - Duna World, december 14. szerda, 22.35h

Isti, a minisztériumi kishivatalnok boldog férj és apa. Egész nap dolgozik, hogy a családját eltartsa, feleségének minden pénzt hazaad, ahogy egy rendes férjhez illik. Ám egy napon kollégái a női csalfaságról beszélgetnek, és Istiben minden ok nélkül fellobban a féltékenység. Ráadásul az ünnep miatt hamarább hazaengedik a munkahelyéről, egy kis zavart okozva ezzel, felesége ugyanis nem készült még el az ebéddel. Isti mindenre gyanakszik, még Évi barátnője is felingerli. Négy korona miatt szóváltásba keverednek az asszonnyal, és Isti elrohan otthonról, felkeresi barátját, a szoknyabolond Füredit. A két férfi együtt indul el a pesti éjszakába... Hogyan tudja a nő csalfaságáról képzelgő férfifantázia egyetlen nap alatt megteremteni a félelmet, fellobbantani a haragot, létrehozni az új szerelmet és beteljesíteni a visszatérést. A film soha nem látott lelki kavalkádot vonultat fel, a házastárs, a munkatárs, egy fellobbanó szerelem és az őszinte visszatérés egyszerű történetében. 

 

Machete gyilkol - Filmcafe, december 14. szerda, 22.40h

Az amerikai elnök alkut ajánl Machete-nek: ha sikerrel teljesít egy veszélyes küldetést, cserébe megkapja az amerikai államporgárságot. Ehhez el kell fognia Mexikóban az egyik drogkartell főnökét, aki Washingtont fenyegeti. Miközben bérgyilkosok és zsoldosok vadásznak rá, Machete teljesíti a küldetést, és leszállítja a fickót a különc milliárdos fegyvrekereskedőnek, Luther Voznak, az egyetlen embernek, aki képes hatástalanítani a bombát. Machete azonban rájön, hogy valójában Voz mozgatja a szálakat.

 

Életeken át - AXN, december 14. szerda, 22.50h

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl.

 

Király! - Film Mánia, december 14. szerda, 22.55h

A régi történetekben a bátor lovagok megmentik a királylányokat, megölik a sárkányokat, legyőzik a gonoszt. Ám kevés szó esik a hősök semmirekellő testvéreiről. Így van ezzel Mourne királyságában Thadeous herceg is, aki a bátyja, Fabious árnyékában él. Leezar, a gonosz varázsló elvarázsolja az öreg királyt, és elrabolja Fabious menyasszonyát, hogy beteljesítse a régi jóslatot. A két herceg elindul, hogy kiszabadítsák Belladonnát, és megmentsék a királyságot. Útjuk során megannyi kalandban lesz részük.

 

John Rambo - Film+, december 14. szerda, 23.25h

John Rambo (Sylvester Stallone), a vietnami veterán húsz évvel az utolsó kalandjai után Thaiföld északi részén, a burmai határhoz közel telepedik le. Visszavonultan él, halászik és kígyóméreggel kereskedik. Sarah (Julie Benz), egy humanitárius szervezet munkatársa megkéri, vezesse át őket az elaknásított határvidéken, hogy a külvilágtól elzárt törzseket gyógyszerrel és élelemmel láthassák el, de Rambo nemet mond. Mikor azonban két hét múlva a visszatérő lelkész elmeséli, hogy az önkénteseket a burmai hadsereg foglyul ejtette, Rambo pontosan tudja, mit kell tennie.

 

Red 2. - Paramount Network, december 14. szerda, 23.25h

A visszavonult CIA-ügynök, Frank Moses és a valószerűtlen alakokból álló elit csapata ismét összeáll, hogy egy globális művelet keretében megkeressék az eltűnt nukleáris fegyvert.

 

Taxi 3. - Mozi+, december 14. szerda, 23.30h

Marseille-ben sohasem lesz nyugalom! Gilbert felügyelő és lelkes, de mindenre alkalmatlan csapata hiába iparkodik, hogy fenntartsa a rendet: újabb fegyveres banda tartja rettegésben a napfény városát. A Mercedesszel száguldó német bankrablók és a japán hadügyminisztert elrabló nindzsák után most a görkorcsolyán száguldó terroristákat kellene megfékezni. Amikor a rendőrség tehetetlen, természetesen csak egyvalaki segíthet: régi ismerősünk, Daniel, a turbómeghajtású taxis, akinek minden vágya, hogy barátnőjével édes kettesben kapcsolhasson a legmagasabb fokozatra. Ehelyett azonban kénytelen újból Emilien barátja és egyúttal a francia mundér becsületét megmenteni. Nincs túl sok kedve hozzá, de újból beletapos a gázba, dübörög a motor, horpad a karosszéria, és ő kétszázhúszas tempót diktálva csap szét a görkoris rosszfiúk között. Ha pedig szerencséje van, még épp odaér a randevújára is…

 

A katasztrófaművész - RTL KETTŐ, december 14. szerda, 23.45h

Greg Sestero (Dave Franco), a feltörekvő színész egy színjátszó órán összebarátkozik a különös Tommy Wiseau-val (James Franco). Olyan jó párost alkotnak, hogy Los Angelesbe utaznak megvalósítani a filmes álmaikat. Hamarosan azonban világossá válik, hogy rejtélyesen furcsa akcentusa és ellenszenves személyisége miatt Tommy számára elérhetetlen a hollywoodi álom. Ezért Greg javaslatára Tommy hozzálát saját filmjének az elkészítéséhez. Ami ezután következik, arra senki sem számított. Miközben a film formát ölt, Greg és Tommy barátsága is próbára kerül. Végül olyan bizarr film születik, amelyet senki sem látott előre.

 

Dredd - RTL HÁROM, december 14. szerda, 23.45h

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés. A kormány tehetetlen, a bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók képtelenek megvédeni az ártatlan polgárokat. Egyetlen esélyük Dredd bíró (Karl Urban), aki a törvényesség elkötelezett híve. Emberfeletti képességei elrettentőek, és rövid időn belül javul a helyzet. Ám ahol egy hős megjelenik, ott hamarosan felbukkan egy gazember is.