Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A hét közepén sem lesz rossz az este, ha tévézel.

Libabőr - Viasat3, június 14. szerda, 21h

Ne költözz olyan környékre, ahol horror író él. Zach (Dylan Minette) elköveti ezt a hibát: a édesanyjával új városba hurcolkodnak, és még büszkék is rá, hogy a szomszéd házban a Libabőr-sorozat híres írója R. L. Stine (Jack Black) dolgozik. A srác összebarátkozik a nagy ember lányával (Odeya Rush), és a segítségével beszökik a mester dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak, és ő a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. A srác véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fognia, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók _ mielőtt túl késő lesz.

 

Szamba - Magyar Mozi TV, június 14. szerda, 21h

Szamba Ottó Tiszabottyánban a kulturális és sportélet lelke, motorja. Elsősorban az amatőr színtársulat szervezője, rendezője, színésze. Ő az örök ügyeskedő. Ifj. Szamba Ottót mindez rettenetesen nyomasztja, ezért Budapestre megy, és nevét Tiborra változtatva felvételizik a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Amikor végez, egy távoli kisvárosi színházba szerződik. Híre jön, hogy apja börtönbe került a kultúra miatt. Amikor Kisottó meglátogatja, már a börtönbeli amatőr színtársulattal próbál. Szabadulása után meglátogatja fiát, és mint mindig, most is ő lesz azonnal a főszereplő, nemcsak fiát szorítva ezzel a háttérbe. Kisottót és apját ezután autóbaleset éri. A fiú meghal, apja pedig tetőtől talpig gipszben őrzi az emlék

 

A tökéletes trükk - RTL HÁROM, június 14. szerda, 21h

A múlt századforduló Londonjában két fiatal varázsló verseng egymással: a feltűnő és kifinomult Robert Angier (Hugh Jackman), és az egyszerű, ám igazi géniusz Alfred Borden (Christian Bale). Eleinte barátság és egymás munkája iránti tisztelet jellemzi a kapcsolatukat. Ám amikor a legnagyobb dobásnak szánt trükkjük rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak, és legfőbb vágyuk az lesz, hogy a másikat legyőzzék. Ezért már semmi sem drága. Gyűlöletük, versengésük nem ismer határokat.

 

Kedvencek temetője - Moziverzum, június 14. szerda, 21h

A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be. Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár...

 

Fantomas visszatér - AMC, június 14. szerda, 21h

Fantomas (Jean Marais), az utolérhetetlen szuperbűnöző egy híres tudóst rabol el, hogy egy minden korábbinál hatásosabb fegyver előállítására kényszerítse. Célja, hogy a fegyveres sakkban tartsa az egész világot! Fantomas egy másik tudós, Lefevre professzor elrablását is tervezi, de a tervről Fandor, az újságíró is tudomást szerez, és elhatározza, hogy csapdát állít Fantomasnak. Lefevre professzornak adja ki magát, azt remélve, hogy Fantomas majd őt rabolja el. Az ötlet ígéretesnek tűnik, jól is alakulnak a dolgok egészen addig, amíg fel nem bukkan ismét Juve felügyelő (Louis de Funes).

 

Az utca királyai - Mozi+, június 14. szerda, 21h

Los Angeles sokaknak napfényt, pálmafákat és könnyű, vidám életet jelent. És vannak olyanok, akiknek egészen mást. A városban dolgozó zsaruk számára ezekből az utcákból felesleges erőszak, hazugság és halál sugárzik. Aki itt egyenruhába bújik, az hamar megtanulja, hogy a törvény betűje nem vezet el az igazságig: az utca törvényeire van szüksége, ha győzni akar. Tom Ludlow nem adja fel könnyen, pedig ő aztán igazán sötéten látja a világot. Felesége elvesztése után csak a rendőri munka maradt számára. Amikor azonban egy nyomozás során rájön, hogy a kollégái közé is befurakodott a korrupció, minden dühét és haragját ebben az ügyben vezeti le: pedig most saját társai ellen kell fordulnia...

 

Cápa 2. - Filmcafe, június 14. szerda, 21h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

A hűtlen - Film Mánia, június 14. szerda, 21h

Edward és Connie Sumner tipikus, középkorú házaspár, életük maga a megtestesült amerikai álom. New York egyik előkelő negyedében élik a maguk irigylésre méltó életét nyolcéves fiuk, egy kutya és egy házvezetőnő társaságában. De az élet mindig tartogat meglepetéseket: egy végzetes találkozás, és ez a jólét kényelmébe merült boldog házasság kártyavárként omlik össze. Connie a Soho egyik utcáján összeismerkedik egy rejtélyes idegennel, aki a titok, spontaneitás, bűvölet és kockázat birodalmába csábítja, és ez a viszony idővel az asszony rögeszméjévé válik. Amikor Edward véletlenül rájön, hogy Connie hazudik neki, kutatni kezd a részletek után. A bizonyosságtól lesújtva szembesül a szeretővel, és eszeveszett dühében olyasmire ragadtatja magát, amit soha el se tudott volna képzelni.

 

Eszkimó asszony fázik - Duna World, június 14. szerda, 22.35h

Mariról, az egykori szökött intézeti lányról nehéz elhinni, milyen erővel vonzza a bűvkörébe került férfiakat. Laci neves zongoraművész, aki miután összeakad Marival, csapot-papot, s főként a saját karrierjét teljesen elfeledve segíti a lányt énekesnői ambíciói kiteljesítésében. Csak arra nem számít, hogy Marit változatlanul erős szálak kötik férjéhez, Jánoshoz, a süketnéma állatkerti állatgondozóhoz. És hogy hogyan lehet egy szerelmi háromszöget megnyugtatón kezelni? Erre sajnos nincs recept…

 

Pókember 3. - AXN, június 14. szerda, 22.50h

Komoly bajba keveredik Pókember. Miközben két rendkívüli képességekkel bíró rosszakarója, Venom és Homokember összefog ellene, egy gyönyörű, szőke lánnyal is találkozik. Peter szeretne hű maradni régi szerelméhez, Mary Jane-hez, de úgy tűnik képtelen ellenállni a csábításnak. A mindenre képes szökött fegyenc, a Peter nyomában szaglászó paparazzo, a fekete anyag, amely egy kalandja során átitatja a Pókember ruháját, és átalakítja a testét, a város rendőrfőnökének gyönyörű lánya és a Zöld Manó régi ruhájában járó, még mindig bosszúállásra készülő egykori jóbarát _ Pókember élete még sosem bővelkedett ennyire a kalandokban.

 

Az elítélt - AMC, június 14. szerda, 22.55h

Wade Porter, a szerető családapa, aki előtt fényes jövő áll, hirtelen mindent elveszít, amikor véletlenül megöli a rablót, aki betör az otthonába. A gyilkosságért elítélt Wade-nek a következő három évet egy szigorított fegyintézetben kell eltöltenie, ahol a társadalmi szabályok többé nem érvényesek. Amikor közös cellába kényszerítik a hírhedt tömeggyilkossal, valamint el kell szenvednie a szadista börtönőr által levezényelt kínzásokat, Wade rájön, hogy élet-halál harcot kell vívnia a "legkeményebb elítélt" címért _ csak így élheti túl a börtönt.

 

Austin Powers - Aranyszerszám - Viasat6, június 14. szerda, 23h

Dr. Genya (Mike Myers), profikat megszégyenítő szökése után, szövetkezik Kicsi Énnel (Verne Troyer) és a komplett idióta Aranyszerszámmal (Mike Myers), hogy elrabolják Austin apját, Nigel Powerst (Michel Caine), a kémek kémét. Teszik mindezt az időutazás aljas trükkjét felhasználva, hogy magukhoz ragadják a világ feletti hatalmat. Csakhogy Szőr Austin (Mike Myers) is visszaszáguld 1975-be stricimobilján, és összefog a kreolbőrű szépséggel, Fuxxi Kleopátrával (Beyoncé Knowles), hogy megakadályozzák az akciót.

 

A Gyűrűk Ura - A két torony - Viasat3, június 14. szerda, 23.15h

Hamarosan eldől Középfölde sorsa: a gonosz ereje egyre nő, mert szövetséget kötött a két torony: Barad-dúr, Szauron, a sötét úr vára és Orthanc, amely Szarumán, az áruló mágus erődje. Frodó, a Gyűrűhordozó és hű barátja, Samu Mordor földje felé tart, hogy a tűzbe hajítsa terhét: ám egy újabb veszéllyel kell szembenézniük _ felbukkan Gollam, aki magának követeli a kincset. Eközben a szövetség még élő tagjai a Kósza vezetésével újabb harcokba keverednek. Rohan lovasai mellett küzdenek és különös szövetségesekre lelnek: az Entekre. Árnyék vetül a világra. A Sötét Úr hadseregei Gondor felé vonulnak. Kezdetét veszi a Gyűrűháború.

 

Mélytengeri szörnyeteg - Film Mánia, június 14. szerda, 23.20h

Az amerikai haditengerészet egy titkos tengeralatti laboratóriumot hozott létre, ahol Dr. John Van Gelder vezetésével tizenegy tudós dolgozik az emberek esetleges vízalatti életének kutatásán. A haditengerészet csak abban az esetben vállalta a kutatás finanszírozását, ha Van Gelder-ék felépítenek egy mélytengeri rakétabázist. A kutatócsoport már közel jár munkájának befejezéséhez, amikor egy napon hatalmas barlangra bukkannak az óceán fenekén. Van Gelder azt az utasítást adja, hogy a barlangot a rakétabázis befejezése érdekében robbantsák fel. A borzalom azonban csak ekkor kezdődik el: a robbantás hatására valami különös lény jön fel a mélyből, és sorra szedi áldozatait a tenger fenekén rekedt tudósok közül.

 

Lucy - Mozi+, június 14. szerda, 23.20h

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johansson-t rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét ügyletbe keveredik, melyből csak akkor keveredhet ki élve, ha betartja a játékszabályokat. Testébe egy új drogot rejtenek, hogy ilyen módon csempéssze azt ki az országból, csakhogy történik egy kis baleset, és a drog a szervezetébe kerül. Innentől kezdve Lucy átalakul, agyának egyre nagyobb mértékben válik urává, és ezzel természetfeletti hatalomra tesz szert. A szer azonban illetéktelen kezekbe kerülve hatalmas veszélyt jelenthet...

 

A kilencedik kapu - RTL HÁROM, június 14. szerda, 23.45h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.