Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha a szerda este otthon ér.

A Zodiákus - Filmcafe, szeptember 27. szerda, 20h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Titokzatos folyó - Viasat Film, szeptember 27. szerda, 21h

Jimmy (Sean Penn), Dave (Tim Robbins) és Sean (Kevin Bacon) együtt nőttek fel Boston egyik munkásnegyedében. Soha semmi érdekes nem történt velük ezen a környéken mindaddig, amíg Dave élete különös fordulatot nem vett. Akkor még nem sejtették, hogy ez örökre megváltoztatja mindannyiuk életét. Huszonöt évvel később újra kereszteződnek útjaik egy titokzatos és megmagyarázhatatlan gyilkosság kapcsán.

 

Presszó - Magyar Mozi TV, szeptember 27. szerda, 21h

A kamera egyetlen gépállásból, lemondva az esztétizáló képelgés szinte valamennyi technikai eszközéről, akár egy rezzenéstelen szempár, figyeli történetünket. Egy presszóasztal köré véletlenszerűen csoportosuló emberek történetét, majd egy éven át. A presszó Budapest egyik mellékutcájában van, a VI-VII. kerület környékén. Nyolckor nyit, de akkor zár, mikor az utolsó vendég is távozott. Az asztalnál folyamatosan váltják egymást a vendégek. Egy idő után fedezzük fel az ismétlődéseket, a presszó életének ritmusát. Felismerjük a visszatérő alakokban a történet szereplőit, a törzsvendégeket, az egyszerűnek induló, de egyre bonyolódó történetszövevény összefüggéseit. Az asztal egymást váltó vendégeinek történetei lassanként egyetlen történetté fonódnak össze.

 

Ki nevel a végén? - Paramount Network, szeptember 27. szerda, 21h

Dave Buznik általában egy nyugodt ember, aki kerüli a vitás helyzeteket. Azonban miután veszekedésbe keveredik egy repülő fedélzetén, Dr. Buddy Rydell düh-terápiájára kötelezik, akire szintén ráférne egy kis terápia.

 

Látlak - Moziverzum, szeptember 27. szerda, 21h

A tizenhat éves Ronnie Calder (Bella Thorne) minden nap az édesapjával reggelizik – egész pontosan az édesapja "maradványával", vagyis amolyan kísértetével. A férfi ugyanis több millió másik, Amerika középnyugati részén élő emberrel együtt tíz évvel korábban meghalt, amikor egy szigorúan titkos kormányzati laborkísérlet katasztrófával zárult. Miután egy ismeretlen kísértet zaklatni kezdi Ronnie-t – ráadásul olyan, látható hatást gyakorol a fizikai világra, amilyenre elvileg nem is lenne képes –, a lány egy megbízható tanárjától, Mr. Bittnertől (Dermot Mulroney) kér segítséget és tanácsot. Mivel azonban nem elégíti ki a férfi magyarázata, Ronnie összeáll egy osztálytársával, Kirkkel (Richard Harmon), a rejtélyes múltú, magányos farkassal, hogy kiderítse, mit akarhat tőle a kísértet.

 

Megváltó lövés - Mozi+, szeptember 27. szerda, 21h

Church seriff és Zeppelin nyomozó igyekszik fenntartani a békét a durva kisvárosban, ahol a lakosok egyetlen érdeklődési köre a templom vagy az oxikodon. A frissen eljegyzett Shelby John és Ruby Red új életet akarnak kezdeni. Elhatározzák, hogy közös családot alapítanak és leszoknak a drogokról, Ruby sógora, Peter támogatásával. Shelby azonban holtan találja szeretett Rubyját a verandájukon, mielőtt teljesíthetné utolsó kívánságát: megkeresztelkedni a folyóban, hogy minden bűnét lemossák róla. A tüzes dühvel teli Shelby gyilkosságsorozatba kezd, hogy megbosszulja mindazt, amit Rubyval szemben a drogkereskedő-hálózat minden egyes láncszeme elkövetett. Semmi mással, csak adrenalinnal és szögbelövővel felfegyverkezve Shelby sorra likvidálja a dílereket és drogosokat, amíg el nem jut a csúcsra. Church seriffnek és Zeppelin nyomozónak versenyt kell futnia az idővel, hogy véget vessenek Shelby önbíráskodásának, mielőtt a bűnbanda fejével, Coyote-tal folytatott harca vérfürdővé változtatja az egész várost.

 

Vér és csont - AMC, szeptember 27. szerda, 21h

Michael Jai White neve garanciát jelent rá, hogy nem Hollywoodi szépfiúk betanult mozdulatait fogjuk látni a képernyőn _ kőkemény, küzdősportban jártas figurák, villámgyors, technikás akciók csontropogás és vér vár ránk. Bone (Michael Jai White) nem keresi a bajt, de ha az megtalálja, akkor kő kövön nem marad. A börtönből szabadulva Bone elindul, hogy hogy megtartsa szavát, amit egykori cellatársának, egyetlen benti barátjának tett: megvédeni annak családját. A feladat közel sem egyszerű, ugyanis a felültetett férfi felesége időközben egy utcai harcokat szervező gengszterfőnök drogfüggő nője lett, fiát pedig örökbefogadták. Bone viszont nem az a fajta, aki megijed egy kis harctól….A filmben pár kultikus küzdősportos alak is felbukkan: Bob Sapp (K1) és Kimbo Slice (MMA).

 

Red 2. - Film+, szeptember 27. szerda, 21h

Frank Mosesnak (Bruce Willis), a visszavonult titkos ügynöknek rég nem törték be az arcát, de ez nem várat sokat magára. Az FBI előveszi egy rég elfeledett üggyel kapcsolatban, ám mielőtt kivallatnák, Franket megszöktetik. Marvin (John Malkovich) és Sarah (Mary Louise Parker) a fél világon átrepítik, hogy együttesen kiderítsék, miért akarják őket eltenni láb alól. A terroristákkal és bérgyilkosokkal körbezárt csapat egyetlen reménye Victoria (Helen Mirren), aki segít a túlélésben, és remek terve van a világ megmentésére.

 

Transz-Szibéria - Film Mánia, szeptember 27. szerda, 21h

Egy amerikai házaspár, Roy és Jessie a hosszú pekingi tartózkodásukat követően kis vargabetűvel utaznak haza az Egyesült Államokba. A transzszibériai expresszel indulnak Moszkvába. Útközben találkoznak egy másik nyugati párral, Carlosszal és Abbyvel, akikkel gyorsan összebarátkoznak. Amikor Roy egy időre lemorzsolódik a kis csapattól, Jessie-nek rá kell döbbennie, hogy az újonnan megismert honfitársaik egyáltalán nem azok, akiknek mutatják magukat. Ám az igazi meglepetés csak ezután következik, olyan veszélyes játszmába keveredtek, amelybe nem kellett volna.

 

Alvilági játékok - Film Mánia, szeptember 27. szerda, 23h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik a haverjával. Slevin néhány óra leforgása alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a halálos Macska úrral (Bruce Willis). A Főnök (Morgan Freeman) megbízásából meg kell ölnie a rivális banda vezetőjének, a Rabbinak (Ben Kingsley) a fiát, míg a Rabbi 33 ezer dollárt követel tőle. Mindkét helyen az életével fizet, ha a határidő lejár. A fiú egyetlen segítsége a szép Lindsey (Lucy Liu), aki nem is sejti, hogy Slevin ki is valójában.

 

Kelepce - Filmcafe, szeptember 27. szerda, 23h

A testvérpár Addison és Lisa kaszinórablása balul üt ki, menekülés közben autóbalesetet szenvednek, amelyben a sofőrjük és egy zsaru életét veszti. Ezek után jobbnak látják, ha szétválnak, és külön utakon próbálnak a Kanadába jutni. Miközben Addison megpróbál átvágni a vidéken, nem kis zűrzavart hagyva maga után, addig Lizát felveszi az egykori bokszoló, Jay, aki a szüleihez tart Hálaadás ünnepére. A testvérek újbóli találkozása katalizátorként hat az eseményekre, próbára téve a családi kötelékeket.

 

Kedvencek temetője - Moziverzum, szeptember 27. szerda, 23h

A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be. Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár...

 

Virágvölgy - Magyar Mozi TV, szeptember 27. szerda, 23.15h

A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

 

A Védelmező - Film+, szeptember 27. szerda, 23.25h

Robert McCall (Denzel Washington) teljesen maga mögött hagyta a múltját, és vele együtt a saját személyét is eltemette. Azóta gondtalanul élvezi az új, békés életét, senki sem tudja, hogy ki ő valójában. Ám amikor megismerkedik Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak, McCallben feltámad a régi, kommandós énje. Újra aktivizálja magát, és ezzel olyan kaput nyit ki, ahová soha nem akart belépni. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és igazságot szolgáltat számukra.

 

A hazafi - RTL HÁROM, szeptember 27. szerda, 23.25h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyerekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint apja: kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát.

 

Az új karate kölyök - AXN, szeptember 27. szerda, 23.50h

A második világháborúban Amerikáért harcoló japán katonák tiszteletére rendezett ünnepségen Mr. Miyagi találkozik egykori parancsnoka özvegyével, s annak unokájával, Julie-val. A nehéz esetnek számító kamaszlány egy balesetben vesztette el a szüleit, és emiatt tele van tüskékkel. Nehezen jön ki a nagyanyjával és nem találja a helyét a kortársai között sem. Mr. Miyagi elhatározza, hogy elkezdi karatéra oktatni, bízva abban, hogy ez segít Julie-nak rátalálnia önmagára és helyére a világban.