Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda estére mindenki megtérhet egy kis tévére!

Pusztító - Viasat Film, december 6. szerda, 21h

Erin Bell (Nicole Kidman), a veterán Los Angeles-i rendőr egy nap kiemel egy számlát az irodai küldemények közül, és ez hamarosan életveszélyes utazásra indítja, hogy előkerítse a gyilkos bandavezért, Silast (Toby Kebbell), és hogy talán végre megbékéljen zaklatott múltjával. Bell az útja során újra felveszi a kapcsolatot annak a bűnbandának a tagjaival, akikkel egykor beépített FBI-ügynökként ismerkedett meg, egy olyan küldetés során, amely katasztrofális véget ért, érzemileg és fizikailag egyaránt megviselte a nőt.

 

Stigmata - Moziverzum, december 6. szerda, 21h

Andrew atya a Vatikán egyik szaktekintélye, a megmagyarázhatatlan csodákkal foglalkozik. Brazíliába küldik, ahol egy kisváros templomában könnyezni látták a szentek szobrait. Közben Amerikában furcsa dolgok történnek egy egészen nyugodt, mindennapos lánnyal. Frankie először orvosokhoz és pszichológusokhoz fordul magyarázatért. Testén kiütköznek Krisztus szenvedésének jegyei, a stigmák. Az egyház ezért Andrew atyát értesíti. A lánnyal való találkozáskor a pap megérzi a fenyegető, ellentétes erőket. Nyomozása során kétezer éves imaszöveg kerül elő, amely mintha korunk emberét figyelmeztetné valami közelgő tragédiára...

 

Alkonyat - AMC, december 6. szerda, 21h

Bella magának való, különc lány. Amikor az anyja újra férjhez megy, az apjához küldi, egy Forks nevű városkába. Itt váratlan fordulatot vesz az élete, amikor megismerkedik a titokzatos Edwarddal. A fiú nem olyan, mint a többi srác: intelligens, szellemes és különleges, hiszen 1918 óta nem öregedett. Edward ugyanis halhatatlan, mint a vámpírok. Ám ő nem vérre szomjazik, a családja más életmódot választott. A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki. Ám Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul a régi ellenségei is felbukkannak.

 

A kód neve: Merkúr - RTL HÁROM, december 6. szerda, 21h

Art Jeffries (Bruce Willis), a kiábrándult és kiégett FBI-ügynök az idegösszeomlás szélén áll egy évekig húzódó ügy kudarca miatt. Rutinfeladatai során Simon, a kilencéves autista fiú eltűnésének ügyében kell kutatnia, akinek a szüleit megölték. Art hamar rátalál a rettegő Simonra és úgy érzi, hogy a fiú rokonlélek. Mindent megtesz, hogy segítsen neki, és amikor Simon életére törnek, rájön, hogy az amerikai hadsereg áll a rejtélyes ügy hátterében. A fiú ugyanis megfejtette a hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt, és a katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes (Alec Baldwin) nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.

 

Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása - Film+, december 6. szerda, 21h

Allan Trumbull (Morgan Freeman), az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet követnek el. A gyilkossági kísérlet gyanúsítottja nem más, mint az elnök biztonsági főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök megszökik, hogy kiderítse, kik állnak a merénylet hátterében és mire készülnek. Egyedül apjára, Clayre (Nick Nolte) számíthat, akit hosszú évek óta nem látott. Hamarosan rájön, hogy a játszma már nem csak a hírnevéről, és az elnök életéről szól, hanem az egész ország jövője a tét.

 

Miss Sloane - Film Mánia, december 6. szerda, 21h

Elizabeth Sloane az egyik legkeresettebb és legfélelmetesebb lobbista Washingtonban, rettenthetetlen a politikai kulisszák között zajló összecsapásokban. Ravasz, kitartó és erős, aki mindent megtesz, hogy sikerre vigye az általa képviselt ügyet. Ezúttal nehéz fába vágta fejszéjét, pályafutása legerősebb ellenfelével találja magát szemben. A fegyverlobbistáknak nem tetszik, hogy a kongresszus szigorítani szeretne a fegyvertartási szabályokon. Nagy árat kell fizetnie, ha le akarja győzni őket.

 

Amerikai kopó - Mozi+, december 6. szerda, 21h

Egy texasi ranger a sivatagon keresztül üldöz egy bankrablót. Időközben kiderül, hogy a bűnöző egy nemzetközi terrorista, aki London központjában tervez robbantásos merényletet elkövetni. Miután a társát megölik, a texasi kopó összeáll egy brit titkosügynökkel és annak főnökével, hogy együttes erővel vadásszák le a terroristát és megakadályozzák a londoni merényletet.

 

Gengszerosztag - Filmcafe, december 6. szerda, 21h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

Uramisten - Duna World, december 6. szerda, 22.35h

Sajek Oszkár cirkuszi artistának eltört a lába, ezért nem tudja eddigi műsorát folytatni. Egyetlen lehetősége, ha Binder Lipi bácsitól, az öreg szabadulóművésztől megszerzi a titkát, a jégbezárt ember világszámát. A sánta artista barátjával, Simivel mindent megtesz a cél érdekében: kér, könyörög, ravaszkodik, fenyegetőzik, zsarol, sőt még emberrablásra is képes. Lipi bácsi azonban hajthatatlan, függetlenül attól, hogy a magányos öreg élvezi, hogy végre foglalkoznak vele. Közli az elkeseredett Sajekkel, hogy nincs trükk, titok, a szám maga Binder Lipót! Ám az utolsó pillanatban mégis segít...

 

Katonák voltunk - Filmcafe, december 6. szerda, 23.10h

Egy amerikai helikopteres elit desszantalakulat 400 katonája Hal Moore ezredes (Mel Gibson) vezetésével Észak-Vietnam Halálvölgyébe tart, ahol véres összecsapásra készülnek a vietkongokkal. Parancsnokuk csak annyit ígér nekik: ő fog először kilépni a helikopterből és ha megéri, ő lesz az utolsó, aki visszaszáll a gépbe. A körülzárt amerikaiak hamarosan hatalmas túlerővel találják szemben magukat, s rá kell döbbenniük, csak magukra számíthatnak. Néhányan közülük közelről ismerik a háborút, de többségük most esik át a tűzkeresztségen. Mindannyian a hazájukért harcolnak és mindannyiukat várja otthon valaki: feleség, gyermek, anya, testvér. Csakúgy, mint az ellenséget.

 

Préda - Moziverzum, december 6. szerda, 23.10h

Képzeld el, hogy egy hatalmas hurrikán tart a szüleid háza felé, és apád egyik pillanatról a másikra már nem veszi fel a mobilját. Pár kilométernyire behatolsz kocsival az evakuációs zónába, hogy megnézd, mi van vele, és rájössz, hogy csapdába esett a ház alatti alacsony szervíztérben. Amikor lemászol hozzá, hogy segíts neki, te is csapdába esel, a víz egyre emelkedik, aligátorok bukkannak fel, és egy hatalmas példány elzárja a biztonságba vezető lépcsőt...

 

Mindhalálig - AMC, december 6. szerda, 23.15h

Alain Moreau (Jean-Claude Van Damme) sokáig nem is sejtette, hogy valahol a világban él egy ikertestvére. Ám amikor rátalál, már késő, a férfi halott _ meggyilkolták. Alain elhatározza, hogy kideríti, mi áll az ügy hátterében. Fivére személyiségébe bújik, és így próbál fényt deríteni a titokra. A nyomok New York orosz emigránsok lakta negyedébe vezetnek: Alain olyan világba száll alá, amely testvérét már kitaszította magából. Két dologra vágyik: bosszúra és igazságra.

 

Gyémánthajsza - SuperTV2, december 6. szerda, 23.20h

Harriet és Peter, a szenvedélybeteg házaspár ezúttal rossz lóra tett, amikor elherdálták Irina, a szívdöglesztő maffiózónő zsákmányát. A páros Los Angelesbe menekül, ahol remek lehetőség kínálkozik az adósságuk rendezésére, amikor is összetalálkoznak Jackievel, Peter volt feleségével, akinek méregdrága gyűrűje kihúzhatja Harry-éket a csávából. Az exfeleséghez viszont egy új férj is társul, a filmrendező, Gabriel személyében, akinek titkos viszonya egy színésznővel alaposan megkavarja a szálakat. Amikor azonban a Fox házaspár akcióba lendül, akkor bizony semmi sem úgy alakul, ahogy arra bárki számítana.

 

Looper - A jövő gyilkosa - RTL HÁROM, december 6. szerda, 23.25h

2074-ben az időutazás valósággá vált, de csupán a feketepiacon lehet hozzájutni. A maffia sajátos módon használja ki a lehetőséget, ha meg akar szabadulni valakitől, harminc évvel visszaküldi az időben, ahol a jövőgyilkosnak nevezett bérgyilkosok várják. Joe (Joseph Gordon-Levitt) is ilyen bérgyilkos, és remekül megél belőle. Ám egy napon a maffia irányítói úgy döntenek, hogy Joe-nak a saját jövőbeni énjét (Bruce Willis) kell eltennie láb alól.

 

Sivatagi cápák - AXN, december 6. szerda, 23.50h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.