Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Nincs azzal gond, ha ma inkább otthon maradsz, és lógatod a lábad.

Angyali szemek - Filmcafe, március 16. szombat, 10.05h

Az Angyali szemek két sebzett lelkű ember története: a nő rendőr, a férfi leginkább csavargónak látszik. Egy utcai bunyóban ismerkednek meg, amikor Catch (James Caviezel) megmenti Sharont (Jennifer Lopez) egy rátámadó bűnözőtől. Az eset után többször is összefutnak és Sharon lassan sejteni kezdi, hogy korábban már találkoztak egyszer, ám Catch ridegen elzárkózik minden kérdés elől. Eközben Sharonnak is meg kell küzdenie saját terhével. Szülei megújítani készülnek házassági esküjüket és a szertartásra nem hívják meg a lányukat, mert brutális apja egy korábbi összetűzésük miatt neheztel rá. Catch és Sharon csak egymás pártfogására számíthatnak, de egyre inkább úgy tűnik, amíg önmagukkal nem békélnek meg, egymást sem bírják elviselni.

 

Ragadozó városok - Mozi+, március 16. szombat, 10.20h

Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie… A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását… Ezt az új, lenyűgöző, nagyszabású kalandfilmet az Oscar-díjas vizuális trükkmester, Christian Rivers (King Kong) rendezte. A forgatókönyvet Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens (A hobbit trilógia, A gyűrűk ura trilógia) írta Philip Reeve díjnyertes könyvsorozata alapján.

 

Hölgy aranyban - Film Mánia, március 16. szombat, 11.05h

Maria Altmann (Helen Mirren), az idős zsidó asszony hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

 

Kurszk - AMC, március 16. szombat, 11.50h

A Kurszk felejthetetlen igaz történet a K-141 kódjelű orosz atomtengeralattjáróról, amely 2000 augusztusában a Barents-tenger fenekére süllyedt. Miközben huszonhárom tengerész az életéért küzdött a mélyben, a szárazföldön vesztegelő családjaik bürokratikus akadályokkal szembesültek, és tehetetlenül várták, hogy valaki megmentse a fiaikat.

 

A skarlát betű - Filmcafe, március 16. szombat, 12.10h

Hester Prynne a konvenciókra fittyet hányó gyönyörű asszony és Dinsdale tiszteletes tiltott és titkos szerelme az indiánháborúk korának puritán Új-Angliájában. A ruhára hímzett, a hitvesi hűtlenséget jelképező skarlát színű "A" betű, melyet Hester dacos büszkeséggel visel, az erkölcscsőszök világa ellen való örök lázadás szimbólumává nemesedett.

 

Instant család - Prime, március 16. szombat, 12.20h

A sikeres pár abból él, hogy házakat újítanak fel, és eladják őket. Amikor felmerül a családalapítás ötlete, megrettennek a gondolattól, hogy "vén szülők" lesznek, mire a gyerekük diplomázik, és viccből kitalálják, hogy mi lenne, ha örökbe fogadnának egy 5 éves gyermeket, és úgy tennének, mintha már öt éve szülők lennének. Amikor azonban komolyan foglalkozni kezdenek az örökbefogadással, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele, úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként magukhoz vesznek egy fiatal fiút vagy lányt. Meglepő módon egy tinédzserrel találják meg legjobban a közös hangot. Ráadásul ennek a tinédzser lánynak van még két kisebb testvére is! Fenntartásaik ellenére Ellie és Pete magukhoz veszik mindhárom csemetét. Ahogy az összetartó tesók befonódnak életük szövetébe, Ellie és Pete nevetések és könnyek közt tapasztalják meg, milyen is egy igazi család...

 

Bazi nagy francia lagzik 3. - SuperTV2, március 16. szombat, 13.20h

Miután a nagyon előkelő és mélyen vallásos Verneuil família két leánya férjhez ment két más vallású férfihoz, a teremtett szituáció nem kevés fejtörést okozott a családok idősebb tagjai számára, sőt. Az ellentétek tovább bonyolódnak…

 

Adaline varázslatos élete - VIASAT3, március 16. szombat, 14.05h

A huszonkilenc éves Adaline csodával határos módon túléli a balesetet. Miután felgyógyul, megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes, a balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább. Majdnem nyolc évtizeden keresztül őrzi a titkát, félve a lelepleződéstől. Ám véletlenül találkozik Ellis Jonesszal, a karizmatikus emberbaráttal, akinek szenvedélye az élet és a romantika. Amikor a szüleivel töltött hétvége azzal fenyeget, hogy kiderül a titka, Adaline úgy dönt, hogy örökre megváltoztatja az életét.

 

Időzavarban - AMC, március 16. szombat, 14.15h

Matt az egyik floridai kisváros rendőrfőnöke. A fekete bőrű zsaru keményen dolgozik, a munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Keyt valósággal sokkolja a brutális, kettős emberölés híre, melynek egyik áldozata a seriff szeretője. Ahogy egyre több részletére derül fény a gyilkossági ügynek, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet. A zsaru versenyt fut az idővel: meg kell oldania ügyet, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült felesége szakértőként érdekelt az ügyben.

 

Hidalgo - A tűz óceánja - RTL, március 16. szombat, 14.45h

3000 mérföld lóháton, a sivatagon át - ez A tűz óceánja, a túlélési erőpróbák próbája. Évszázadok óta a legjobb arab telivérek és gazdáik vehetnek részt ezen a versenyen, ám a XIX. század végén a rajtvonalhoz áll Frank Hopkins (Viggo Mortensen), az amerikai cowboy. Hidalgo nevű musztángjával ő az első, aki kiáll a félelmetes hírű beduin lovasok ellen. Franket kezdetben csupán a büszkeség és a versenyszellem hajtja, később azonban már az életösztön. Mert ez a verseny igazi élet-halál harc. A tűzforró sivatagban Franknek nemcsak a természet erőit kell legyőznie, hanem meg kell küzdenie egy egzotikus, titokzatos világgal is.

 

Fehérlófia - Magyar Mozi TV, március 16. szombat, 14.50h

A legismertebb magyar népmesének és a Távol-Kelettől Ausztriáig elterjedt változatainak nyomán készült a film. A fehér kanca megellik, fia születik. Mesét mond neki egy királyi párról, annak három fiáról, feleségeikről: Aranyhajúról, Ezüsthajúról és Rézhajúról. Az asszonyok kíváncsisága miatt három alvilági sárkány elpusztítja váraikat meg a férfiakat és a királykisasszonyokat földalatti birodalmába hurcolja. A mese hallatán a fehér ló fia szent esküvéssel fogadja meg, hogy elbánik a gonoszokkal.

 

Csúcshatás - Filmcafe, március 16. szombat, 14.50h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Az Almanach projekt - VIASAT FILM, március 16. szombat, 14.55h

Egy csapat tini megtalálja az időgép tervrajzait, és megépíti a szerkezetet, amely hamar sok galibát okoz nekik, mivel a múlt megváltoztatásával a jövő is megváltozik.

 

Apádra ütök - Paramount Network, március 16. szombat, 16h

A férfi ápolóként dolgozó Greg Beckur végre találkozik barátnője szüleivel, hogy áldásukat kérje a lánykérésre. Hamar kiderül, hogy élete párjának édesapja minden vej rémálma.

 

Az olasz meló - Moziverzum, március 16. szombat, 16.45h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

Bunyó karácsonyig - Film Mánia, március 16. szombat, 17.10h

Moses (Bud Spencer) a vadnyugat egyik legügyesebb és legádázabb fejvadásza. E dicső foglalkozással igyekszik eltartani népes családját. Jól jönne neki az 5000 dollár, amit az elvetemült Sam Stone (Boots Southerland) fejére tűztek ki. Moses házában váratlanul megjelenik testvére, Travis (Terence Hill), akit nem igazán kedvel. Moses szívesen szabadulna öccse társaságától, de képtelen lerázni. Ráadásul állandóan összetűzésbe keverednek. Sam Stone elfogása sem megy simán, mert mindig sikerül átejtenie a fivéreket.

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, március 16. szombat, 17.45h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...