Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Nem annyira bőséges a kínálat, mint múlt héten, de leadják például a Hetediket, úgyhogy lehet egy jót borzongani este.

A nyomorultak - Filmcafé, március 9. szombat, 11.45h

Jean Valjean (Liam Neeson) közel húszévi kényszermunka után kiszabadul. Büntetését élelemlopásért kapta és megélhetéséért újra lopni kényszerül. Éjjelre befogadja egy püspök, akitől reggelre ellopja ezüst gyertyatartóit. Mikor Valjeant elfogják, a püspök nemhogy vádat nem emeltet ellene, hanem odaadja a szegény embernek az ezüsttárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel az egyik legbefolyásosabb üzletember és polgármester válik belőle. Múltja mégis kísérti, mikor egy áthelyezett börtönőr lesz a rendőrkapitány, aki felismeri benne régi foglyát.

Top Gun - Paramount Channel, március 9. szombat, 16.30h

Mitchell hadnagy (Tom Cruise), becenevén "Maverick" remek vadászpilóta, de ez neki nem elég: ő a legjobbak között is a legjobb akar lenni. Sikerül is bekerülnie az USA haditengerészetének elitképőjébe, a híres "Top Gun"-ba, s ettől az élete gyökeresen megváltozik. Ha sikerül lehiggadnia, és kerülnie a lélegzetelállító légimutatványok közepette a felesleges hősködést, valóra válthatja minden álmát. Azt is, ami a dermesztően szép Charlotte-tal kapcsolatos (Kelly McGillis), aki matekra oktatja a pilótákat, de civilként beavatja Mavericket a tananyagon túlmenő titkokba is.

Beugratás - Film Mánia, március 9. szombat, 18.45h

Clifford Irving (Richard Gere) karizmatikus és sármos író. Mindenkit meggyőz arról, hogy kizárólag ő jogosult megírni a világtól elvonult milliárdos, Howard Hughes életrajzát. Tervei szerint könyvének alapját a Hughes-zal folytatott beszélgetések adják. A valóságban írása merő következtetés sok-sok archív anyaggal, melyeket társával (Alfred Molina) ásnak elő. Mégis darázsfészekbe nyúl. A megjelenést óriási botrány övezi, Irving hamarosan már verőlegények elől menekül, néha sikertelenül. Végül egy ellene irányuló hatalmas összeesküvés-elméletet sző, melybe belekeveri az USA kormányának legfelső rétegét is.

P.S. I Love You - SuperTV2, március 9. szombat, 18.50h

Holly boldog házasságban él Gerryvel. Amikor azonban a férje betegségben meghal, összeomlik, és nem akar tovább élni. Ám Gerry gondolt erre, a halála előtt számos levelet írt a nejének, melyek segítségével talán úrra lehet fájdalmán, és újra megtalálhatja önmagát. Az első Holly harmincadik születésnapján érkezik. A hangos levélben Gerry arra kéri, mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban újabb és újabb üzenetek jönnek a régi kedvestől, újabb és újabb kalandra buzdítva Hollyt.

Vágyak vonzásában - Paramount Channel, március 9. szombat, 18.55h

Vincent Eastman híres építész, feleségével, Sally-vel hozták létre cégüket. Megbízások, fogadások és egy gyönyörű kislány 16 éves házasságuk gyümölcse. Most azonban az álompár házassága zsákutcába jutott. Vincent szerelmes lett egy nagyon vonzó, fiatal, életvidám újságírónőbe, Olivia-ba. Gyakorlatilag vele is él, de az irodában nap mint nap együtt dolgozik Sally-vel. Ez próbára teszi mindhármuk idegrendszerét. De leginkább Vincent az, aki őrlődik a két nő között. Szakítson-e a múlttal és új élett kezdjen, vagy visszatérjen családjához? Aztán egy őrült éjszaka után hajnalban végre rádöbben mit kell tennie, de már késő...

Nagy durranás - Mozi+, március 9. szombat, 19.05h

Topper Harley (Charlie Sheen), a fiatal, kezelhetetlen repülőpilóta egy év kihagyás után feladja önként vállalt remeteéletét és visszatér támaszpontjára, hogy részt vegyen a szupertitkos Alvó Menyét akcióban. Igazi Rambóként csap bele a palacsintába és újra elcsábítja a gyönyörű Ramadát (Valeria Golino).

Eddie, a sas - Moziverzum, március 9. szombat, 19.20h

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián.
Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos - bár az is nagyon jól tud esni.
Eddie és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

Superman - M3, március 9. szombat, 19.55h

A Krypton bolygó végpusztulása elkerülhetetlennek látszik, de a hatalmas robbanás előtt még egy utolsó mentőkabin kiszakad a Krypton gravitációjából. A fedélzeten egy kisbaba, egyike a néhány életben maradt kryptoninak. Még nem tudja, hogy ő lesz, aki ismét reménységgel tölti majd el a Föld lakóit...
Néhány évtizeddel később a jóképű, bár külső szemlélő számára kissé tutyimutyinak tűnő Clark Kent búcsút int szeretett nevelőszüleinek és a nagyvárosba megy, hogy riporteri munkát vállaljon a Daily Planetnél. Nem sokkal érkezése után szenzációs hírekről számolhat be lapja: a városban ugyanis feltűnt egy titokzatos, kékruhás, piros köpenyes szuperhős, aki repülni tud, képes buszokat a levegőbe emelni, átlát a falakon és gyorsabb, mint a villám. Az emberiség nagy szerencséje, hogy Superman a jók védelmében használja félelmetes képességeit. A titokzatos idegen jókor bukkant fel. A szupergonosz Lex Luthor ugyanis azt tervezi, hogy elpusztítja az egész nyugati partot. Superman hőstetteiről a Daily Planet bájos riporternője, Lois Lane, Clark Kent kollégája tudósítja rendszeresen az újságot, aki képtelen megérteni, miért mindig akkor akad valamilyen halaszthatatlan dolga a szerencsétlen Clarknak, amikor felbukkan imádott szuperhőse...

Victor Frankenstein - Moziverzum, március 9. szombat, 21h

Victor Frankenstein veszélyes terepre tévedt, az élet és halál mezsgyéjén kísérletezik. A radikális nézeteket valló tudós és a hozzá hasonlóan zseniális elmével megáldott asszisztense, Igor Strausman nemes elképzelésükkel az emberiségen próbálnak segíteni, a halhatatlanság kulcsát keresik. Ám Victor túl messzire megy, megszállottsága pedig tragikus következményekhez vezet: egy szörnyeteget teremt. Egyedül csak Igor képes visszahozni a barátját a szakadék széléről, megmenteni a teremtményétől.

A sebezhetetlen - Viasat3, március 9. szombat, 21h

David Dunn biztonsági őr az egyetlen túlélője egy szörnyű vonatbalesetnek. Csodával határos módon egy karcolás nélkül megúszta a tragédiát. Nem sokkal később titokzatos ismeretlen férkőzik David közelébe. Elijah Price képregény-gyűjtő szerint nem véletlenül történnek vele a dolgok. David sohasem volt beteg életében, fizikai erőnléte nem puszta alkati adottság. A törékeny csontjai miatt viszont Mr. Üveg névre hallgató Elijah szerint kettejük sorsában sok a hasonlóság, természetfeletti képességeik kiegészítik egymást. A hitetlen David lassan felfedezi az igazságot Elijah szavaiban. A tét saját életének félelmetesen felsejlő értelme.

Apropó szerelem - DunaTv, március 9. szombat, 22.30h

Jack Marcus és Dina Delsanto egykoron tehetséges művészek voltak, ám az idő nem nekik dolgozott. Mára a férfi tökéletes írói válságba süllyedt, míg a nőt egyre súlyosabb reumatológiai betegsége gátolja az ecsetvezetésben. Jelenleg így mindketten tanárként dolgoznak ugyanabban az iskolában, s még akár ki is alakulhatna közöttük valami. Ha nem törne ki ehelyett a totális háború! Jack zokon veszi, hogy Dina azt tanítja diákjainak, a szavak csapdába csalnak és hazudnak, s csak a képek képviselnek valódi értéket. A két tanár felsorakoztatja seregeit, a harcban pedig előbb-utóbb az iskola minden tanulójának és dolgozójának állást kell foglalnia. Pedig már majdnem szerelem volt...
Főszerepben két Oscar-díjas színész: Juliette Binoche és Clive Owen.

Equilibrium - Gyilkos nyugalom - Mozi+, március 9. szombat, 23.25h

Valahol a 21. században, a harmadik világháború után: a megtépázott emberiség élére egy gonosz csoport áll, az Atya vezetésével. Ő és emberei totálisan betiltanak mindennemű művészeti alkotást, sőt az érzelmek átélését is. Az agymosásra egy mindennap adagolt szert, a Proziumot vetik be. John Preston (Christian Bale) az érzelemmentesítést ellenőrző csapat, a Gramaton vezetője. A hű katona még saját felesége kivégzését is szenvtelenül végignézte, majd magára maradt két gyermekével. Egy napi gyógyszeradag kimaradása azonban rést üt emlékezetében és elnyomott érzelmi világában. Mary (Emily Watson), az elfogott lázadó szavai is felkavarják. John megvívja csatáját saját lelkiismeretével és átáll a lázadókhoz. Tudja, hogy egyikükért sem fognak könnyeket ejteni.

Hetedik - SuperTV2, március 9. szombat, 00.30h

A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Somerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk.